jimkyp Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Καλησπέρα...αγόρασα αυτό το router προχθες και θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο μπορεί να παίξει το ρόλο να μοιράζει internet που παίρνει από ένα thomson 585 v7 , ασύρματα; Ενσύρματα το έχω καταφέρει αλλά wireless δεν έχω καταφέρει κάτι ακόμα.Όποιος φίλος ξέρει ας βοηθήσει γιατί δυο μέρες δεν μπορώ να βρω άκρη (από όσο έψαξα δεν παίρνει και dd-wrt γιατί είναι v9 , ώστε να έχω και εναλλακτική).Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 17, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 Στο wireless configuration σε τι modes σου λέει ότι μπορεί να παίξει;Σίγουρα έχει access point, repeater... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimkyp Ιανουάριος 18, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 αυτό είναι το θέμα...δεν μου βγάζει επιλογή (ή κατι δεν κάνω καλά εγώ).απλά κάπου υπάρχει επιλογή enable wireless routing (ή κάπως έτσι) , μέσα στο μενου του netgear.Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να κλείσω dhcp στο netgear.Σωστά; και να του δώσω τα ίδια στοιχεία ως προς το wireless που έχω στο thomson (channel, ssid ,κτλ).Τι άλλο μπορώ να δω μπας και δω φώς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 18, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Ναι κλείσε το dhcp και βάλε του ip από τις διευθύνσεις που έχεις το thomson. Το wireless routing δε νομίζω ότι έχει να κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimkyp Ιανουάριος 18, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 λάθος μου όχι wireless routing αλλά wireless repeating είναι η επιλογή.ακόμα τίποτα πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 18, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Αυτό κάτι λέει. Απλώς συνήθως στο repeating mode δε δουλεύει το ethernet, παρά μόνο για διαχείρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimkyp Ιανουάριος 18, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 ειλικρινά δεν περίμενα να με δυσκολέψει τόσο...πάντως όσο το ψάχνω τόσο βλέπω ότι μάλλον δεν γίνεται repeater (τουλάχιστον με το λογισμικό που φοράει).Mε dd-wrt ίσως γίνει δουλειά αλλά για την v9 που είμαι εγώ είναι under construction κανα χρόνο τώρα!!! όχι τίποτα άλλο δεν μπορώ να το κάνω και αλλαγή τώρα που το άνοιξα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 18, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να ρωτάμε στο forum πρώτα. Πχ υπάρχει το http://linkshop.gr/shop/index.php?target=products&product_id=219 Airlive που είναι φτηνό και παίζει σε πολλά modes. Δοκίμασε μήπως παίζει να βάλεις το linksys στη θέση του thomson και το thomson μπορεί να γίνει repeater. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimkyp Ιανουάριος 18, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 έχεις δίκαιο έπερεπε να ρωτήσω πρώτα και να το ψάξω γενικότερα....να τα βάλω ανάποδα δεν γίνεται γιατί το netgear δεν είναι modem.όσο το ψάχνω πάντως δεν είδα κάπου να λέει ότι δεν μπορεί να γίνει!!! Βέβαια δεν βρήκα τρόπο και για να γίνει!!!Η ip του router πρέπει να είναι στο ίδιο range με το modem; Δηλαδή αν στο modem έχω π.χ. 192.168.1.1 στο router πρέπει να είναι 192.168.1.χ ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 19, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Όντως το netgear είναι μόνο router και δεν μπορεί να κουμπώσει κατ' ευθείαν πάνω στη dsl σου. Επίσης δε βρήκα να λέει κάπου ότι υποστηρίζει κι άλλα modes στο ασύρματο. Οπότε μάλλον δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimkyp Ιανουάριος 19, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 καλημέρα...το μόνο που βρήκα σαν λύση (μέχρι να βγει από dd-wrt η έκδοση που το υποστηρίζει) είναι να πάρω άλλο ένα netgear!!! το ένα κουμπώνει στο modem wired και επικοινωνεί με το άλλο wireless.Φυσικά είναι χαζή λύση και αν είναι να πάρω κάτι θα πάρω κανα linksys ή κανα άλλο να κάνω κατευθείαν δουλειά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 19, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Μπορείς να πάρεις και το airlive που σου πρότεινα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimkyp Ιανουάριος 19, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 ναι θα δω τι θα καταφέρω και μπορεί να το χτυπήσω.αυτό που θέλω να κάνω ,επειδή μπερδεύτικα, λέγεται bridge , client ή κάτι άλλο (ή μήπως είναι το ίδιο και λέω βλακείες); Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 19, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις. Client θα συνδέεται πάνω στο thomson και θα δίνει το internet στη θύρα LAN. Περίπου το ίδιο γίνεται με το Bridge, μόνο που δεν είναι ακριβώς standard και μπορεί από μάρκα σε μάρκα να μη σου παίζει. Repeater παίρνει το σήμα από την κεραία και το αναμεταδίδει πάλι ασύρματα για να φτάσει πιο μακριά, με τη LAN θύρα να λειτουργεί μόνο για management μόνο. WDS παίρνει το σήμα και λειτουργεί παράλληλα ως access point για να συνδέονται πάνω του, ενώ ταυτόχρονα παίζει και η LAN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.