santeilam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 καλημερα και χρονια πολλα....θελω να αγορασω μια τηλεοραση lcd και ειμαι καταμπερδεμενος....εκει που ειμαι μεταξυ δυο μοντελων διαβαζω αναφορες και καταληγω σε αλλα....πολυ μπερδεμα....λοιπον... η αποσταση θεασης ειναι 4μ και λεω να παρω μια τηλεοραση 40" . ειναι καλα η ιντσες?στις 40ρες εχω μπερδευτει, μια samsung ue40b6000, philips 42pfl9664, lg 42lh9000,sony kdl-z405500το μεγιστο ποσο ειναι 1200 ευρω. καμια αποψη?
neuromancer Ιανουάριος 17, 2010 #2 Ιανουάριος 17, 2010 καλημερα και χρονια πολλα....θελω να αγορασω μια τηλεοραση lcd και ειμαι καταμπερδεμενος....εκει που ειμαι μεταξυ δυο μοντελων διαβαζω αναφορες και καταληγω σε αλλα....πολυ μπερδεμα.... λοιπον... η αποσταση θεασης ειναι 4μ και λεω να παρω μια τηλεοραση 40" . ειναι καλα η ιντσες? 40 είναι η καλύτερη επιλογή. Σηκώνει και 42... (θα το πεις μετά από μερικούς μήνες με τη 40άρα στις 40ρες εχω μπερδευτει, μια samsung ue40b6000, philips 42pfl9664, lg 42lh9000,sony kdl-z405500το μεγιστο ποσο ειναι 1200 ευρω. καμια αποψη? Μεγάλο ποσό δίνεις για 40άρα! Η ue40b6000 είναι led backlight, όχι led οθόνη. Πληρώνεις λίγο αέρα-πατέρα αλλά είναι λεπτή αν αυτό σε ενδιαφέρει. Για τη sony kdl-z405500 είχα ακούσει καλά λόγια. Προσωπικά πήρα την LE40B650 (999euro πριν 3 μήνες) και είμαι ευχαριστημένος. Παίζει από USB ή lan όλα τα διαδεδομένα formats video, ήχου και εικόνας που κυκλοφορούν, έχει θύρα ethernet και παίζει μεσω samsung gadgets youTube, news, flickr και άλλα, έχει καμπάνα εικόνα και άπειρες ρυθμίσεις αν επιθυμείς να παίξεις, μέχρι και games έχει ενσωματωμένα. Εννοείται ότι παίζει και mpg2/mpg4 απευθείας (ψηφιακά ΕΡΤ και νέα ψηφιακά). Δες και την 7 σειρά της sumsung (π.χ. την 750) αν πας σε μεγαλύτερη.
ardi21 Ιανουάριος 18, 2010 #3 Ιανουάριος 18, 2010 40 είναι η καλύτερη επιλογή. Σηκώνει και 42... (θα το πεις μετά από μερικούς μήνες με τη 40άρα Μεγάλο ποσό δίνεις για 40άρα! Η ue40b6000 είναι led backlight, όχι led οθόνη. Πληρώνεις λίγο αέρα-πατέρα αλλά είναι λεπτή αν αυτό σε ενδιαφέρει. Για τη sony kdl-z405500 είχα ακούσει καλά λόγια. Προσωπικά πήρα την LE40B650 (999euro πριν 3 μήνες) και είμαι ευχαριστημένος. Παίζει από USB ή lan όλα τα διαδεδομένα formats video, ήχου και εικόνας που κυκλοφορούν, έχει θύρα ethernet και παίζει μεσω samsung gadgets youTube, news, flickr και άλλα, έχει καμπάνα εικόνα και άπειρες ρυθμίσεις αν επιθυμείς να παίξεις, μέχρι και games έχει ενσωματωμένα. Εννοείται ότι παίζει και mpg2/mpg4 απευθείας (ψηφιακά ΕΡΤ και νέα ψηφιακά). Δες και την 7 σειρά της sumsung (π.χ. την 750) αν πας σε μεγαλύτερη. +1 για την LE40B650. Εχω την αντιστοιχη 37αρα και ειναι αστερακι.
ΝTG Ιανουάριος 18, 2010 #4 Ιανουάριος 18, 2010 καλα ποτε επεσε η LH9000???Πριν ενα μηνα την ειχα δει στα 1100-1200 την 42αρα.Τωρα εκει παιζει η 47αρα!!Νομιζω ειναι πολυ καλη λυση η συγκεκριμενη.Δες την και απο κοντα..(οπως και τις υπολοιπες βεβαια)
neuromancer Ιανουάριος 18, 2010 #5 Ιανουάριος 18, 2010 Αυτό το "από κοντά" ποτέ δε με βοήθησε. Ή θα παίζουν με άθλια πηγή και θα φαίνονται η μια πιο χάλια από την άλλη, ή θα παίζουν με κανένα blue ray ή PS3, σκηνικό που επίσης δεν αντιστοιχεί στην καθημερινότητα. Την LE40B650 που πήρα την είδα live σε ένα expert της γειτονιάς μαζί με την LE37Β650 και ήταν σα να βλέπω JPG εικόνες με full συμπίεση (άθλια εικόνα). Καμμιά σχέση με το πώς έπαιζε όταν την σύνδεσα στο σπίτι.Νομιζω στο άνω επίπεδο τιμής, όλες έχουν εξαιρετική εικόνα. Η διαφορές συνίστανται στα διάφορα extras, στις επιλογές διασύνδεσης που υπάρχουν, σε ρυθμίσεις που μπορεί να κάνει κάποιος και στην εξωτερική εμφάνιση. Εγώ αποφάσισα με βάση τα full-specs, αφού έκανα μια λίστα με καμμιά 10ριά μοντέλα.
Craven Ιανουάριος 18, 2010 #6 Ιανουάριος 18, 2010 Απ όλες όσες είπες νομίζω η καλύτερη είναι η 40z5500 (εγώ πήρα την Παρασκευή την 52z5500), σίγουρα καλύτερη απ την B650 (η οποία είναι αρκετά καλή και πολύ πιό φτηνή) και ισάξια (για μένα λίγο καλύτερη) με την Β750.. για μένα σίγουρα καλύτερη απ την b6000 (απ την οποία θα προτιμούσα τις B650 και B750) .. όλες αυτές καλύτερες απ την LH9000 η οποία αν και τις πατάει σε θεωρητικά χαρακτηριστικά, δεν συμβαίνει το ίδιο στην πράξη.Εγώ θα κοίταγα ανάμεσα στις 40z5500 και 40b750 .. έχουν και οι 2 200hz (πραγματικά όχι 100+100 με backlight scanning όπως lg και philips), άψογη εικόνα, λίγο καλύτερο μαύρο για μένα η z5500 (αρκεί να μην πετύχεις μοντέλο με έντονο clouding) λίγο πιο ζωντανά (αν και λίγο ψεύτικα για μένα) χρώματα η b750..Εγώ δεν θα μπορούσα να πάω σε samsung λόγω του ότι η γυναίκα μου δεν αντέχει την "ψευτο3d" αίσθηση που δίνουν στην εικόνα..Στα 1200 πάντως θα μπορούσες να αρχίσεις να βλέπεις και 46ρες... και ίσως αν οι συνθήκες το επιτρέπουν (όχι υπερβολική χρήση για games, pc ή στατικές εικόνες) να δεις και προς plasma (όπου με αυτά τα λευτά θα έπερνες καλό μηχανάκι)..
neuromancer Ιανουάριος 18, 2010 #7 Ιανουάριος 18, 2010 Προσωπικά θεωρώ ότι τα επιχειρήματα με τα 200Hz και το ...κατάμαυρο μαύρο είναι λίγο ουτοπικά, καθώς αφορούν σε χαρακτηριστικά που είναι ορατά σε συνθήκες εργαστηρίου και πρέπει να θες και να ψάξεις πολύ για να τα δεις. Σα να λέμε κοιτάς την εικόνα και όχι αυτό που παίζει η TV. Ή για να το πω πιο απλά: που ξέρεις ότι το σακάκι του ηθοποιου είναι κατάμαυρο και όχι αυτό που φαίνεται? Και μη μου πεις για μαύρο σε εικόνα αναφοράς. Ποιος θα κάτσει να κοιτάει σκακιέρες και οθόνες αναφοράς; Όλες αυτές τις ψιλοδιαφορές στα specs, τις ισοπεδώνει η αντανάκλαση από τη μπαλκονόπορτα, ο κακός φωτισμός στο σαλόνι, η δράση μια ταινίας, κτλ. Κατ'εμέ. όταν δίνεις 1000euro για 40άρα, όλα αυτά είναι πολύς ντόρος για το τίποτε.Επίσης αυτό το ψευδο3D τι ακριβώς είναι?
Nephiλiμ Ιανουάριος 18, 2010 #8 Ιανουάριος 18, 2010 μονο σε εμενα tv/ταινιες@120hz and more φαινονται "παραξενα" σε κινηση κλπ?
Dolly Ιανουάριος 18, 2010 #9 Ιανουάριος 18, 2010 για μένα πάνω απο 100 hz δεν κάνει διαφορά αλλά είναι προσωπικό, είμαι της άποψης πως απο τα 100 και πάνω πάμε για marketing tricks Πιο πολύ παρά ουσία.Τα 100 απο τα 60 έχουν αισθητή διαφορά αλλά μετά εγώ την χάνω.Δεν ξέρω αν είναι να κάτσω 9 ώρες σερί μήπως είναι πιο ξεκούραστα κλπ, αλλά δεν σκάω premium over 100 hz για αυτό. Λεωνίδα και εμένα μου φαινότανε αλλά το συνήθησα.
neuromancer Ιανουάριος 18, 2010 #10 Ιανουάριος 18, 2010 μονο σε εμενα tv/ταινιες@120hz and more φαινονται "παραξενα" σε κινηση κλπ?Μήπως πείραξες τίποτε? Εμένα default παίζει, δεν ενοχλεί κάτι και ούτε καν είδα σε πόσα Hz παίζει (αφού παίζει οκ τι να πειράξω...).
Craven Ιανουάριος 18, 2010 #11 Ιανουάριος 18, 2010 καταρχήν δεν μίλησε κανείς για "κατάμαυρο μαύρο" και δεν υπήρξε κανένα επιχείρημα.. είπα απλά και καθαρά ότι στο μάτι μου (και όχι σε συνθήκες εργαστηρίου ΠΡΟΦΑΝΩΣ) μου φάνηκε ΛΙΓΟ καλύτερο το μαύρο όσο τις δοκίμασα και έπαιξα (που φυσικά το δικό μου μάτι, ρυθμίσεις κτλ κτλ μπορεί να έχουν λάθος) οπότε δεν καταλαβαίνω ειλικρινά για ποιά επιχειρήματα περί κατάμαυρου μαύρου μιλάς... Τώρα για τα 200hz αυτά μπορούν να φανούν μόνο σε γρήγορη κίνηση σε HD πηγές και όχι SD.. φυσικά λοιπόν κάποιος δεν θα δεί διαφορά στα 100 με τα 200 αν δεί πχ μπάλα στην NET ή στην NOVA... ps όταν λέω ψευτο3d (με την κακή έννοια.. μην πάει το μυαλό σου στο γνωστό 3d) εννοώ πως στο μάτι μου οι samsung (ειδικά οι παλιότερες Μ86) κάνουν την εικόνα αρκετά ανάγλυφη με αποτέλεσμα να δείχνει στο μάτι σχετικά ψεύτικη σαν να προσπαθεί κάποιος να δημιουργήσει μια 3d αίσθηση με κακό αποτέλεσμα.. φυσικά εγώ στην 750 δεν μου φάνηκε έντονο (αντίθετα πχ για την Μ86 του πεθερού μου) αλλά η γυναίκα μου επέμενε πως ήταν και παραήταν έντονο .. οπότε απλά το ανέφερα σε περίπτωση που κάποιον τον ενοχλεί... σε άλλους φυσικά αυτό μπορεί να αρέσει
ardi21 Ιανουάριος 18, 2010 #12 Ιανουάριος 18, 2010 Eγω παντως σε καναλια ουτε με τα 100Hz εχω δει καποια διαφορα π.χ σε αγωνα ποδοσφαιρου που τα εχω βαλει...Ταινια με πολυ γρηγορες σκηνες δεν εχω δοκιμασει ακομα, μπορει εκει να κανει μπαμ.
neuromancer Ιανουάριος 18, 2010 #13 Ιανουάριος 18, 2010 Δεν αντιπαρέρχομαι σε εσένα προσωπικά αλλά σχολιάζω πάνω στο θέμα που έθεσες. Θα μπορούσε να το πει οποιοσδήποτε αυτό που είπες. Απλά έγινε με αφορμή το δικό σου post. Καλύτερο μαύρο.... καλύτερο από τι? από ένα άλλο μαυρο προφανώς, δηλαδή πιο μαύρο μαύρο, αυτό εννοούσα με το κατάμαυρο μαύρο. Δεν μου είπες όμως, πώς ξέρεις ότι αυτό που έβλεπες ήταν όντως μαύρο εκ κατασκευής. Ή ότι η άλλη TV δεν τα δείχνει πιο μαύρα από το κανονικό? Θέλω να καταλήξω ότι μετά απο κάποιο σημείο κυνηγάμε την ουτοπία - δεν έχει νόημα. Σύγκριση αντικειμενική κάνεις μόνο με εικόνα αναφοράς. Να δεις π.χ. πόσες αποχρώσεις μαύρου μπορεί να δείξει. Εκεί στους τοίχους που τις στήνουν όλες δεν ξεχωρίζεις και πολλά. Σαφώς και προτειμάς τη μια από την άλλη όταν τις βλέπεις αλλά το κάνεις με βάση αυτό που βλέπεις εκείνη τη στιγμή και όχι με κάποιο συστηματικό/αντικειμενικό τρόπο. Για το 3D δεν έχω άποψη, δεν αντιλαμβάνομαι και κάτι τέτοιο στη δική μου. Μήπως εννοείς μια ρύθμιση που βάζει extra contrast?
Craven Ιανουάριος 18, 2010 #14 Ιανουάριος 18, 2010 Μάυρο ώς μάθαμε στο σχολείο είναι η έλειψη φωτός στην ουσία.. Οπότε λέγοντας καλύτερο μαύρο εννοούμε ότι βλέπουμε ακόμα λιγότερο "φως" (το γνωστό ξέπλυμα στο μαύρο) απ ότι σε μια άλλη tv πχ.. σε μια plasma είναι ακόμα καλύτερο αν και πάμε σε επίπεδα μετά που ψυρίζουμε την Μαιμού.. Αν πχ στους τίτλους τέλους μιας ταινίας εσύ εκτός απ τα άσπρα γράμματα βλέπεις ένα ξεθωριασμένο άσπρο δίπλα (και όχι ξεθωριασμένο μαύρο όπως είναι το λάθος να λέμε) και εγώ βλέπω σχεδόν πλήρη έλειψη φωτός νομίζω είναι ξεκάθαρο το ποια τηλεόραση έχει καλύτερη έλειψη φωτός ανά κομμάτι του panel (και κατ επέκταση καλύτερη αντίθεση). πχ θεωρητικά εφόσον η LH9000 έχει local dimming και η b6000 έχει edge, θα έπρεπε η LG να έχει πολύ ανώτερο μαύρο και αντίθεση απ όλες.. αυτό ισχύει όμως μόνο όταν το μαύρο καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της οθόνης για τον απλό λόγο ότι οι ζώνες ελέγχου των led στην LH9000 είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα σε κανονικές συνθήκες να είναι ίσως και χειρότερη.. Απο ένα σημείο και μετά όντως κηνυγάς την ουτοπία και δεν έχει νόημα αλλά αυτό το σημείο αλλά αυτό το σημείο ακόμα δεν το έχουμε φτάσει γιατί πολύ απλά το καλό μαυρο το οποίο μπορεί να υπάρξει μαζί με καλό φώς, δεν προσφέρει απλά "μαύρο" προσφέρει αντίθεση και πίστεψε με η αντίθεση κάνει διαφορά.. αν βάλεις μια κορυφαία led λοιπόν με local dimming σε πολλές ζώνες, ή αργότερα βάλεις μια oled δίπλα σε αυτή την κορυφαία led το μάτι θα δεί διαφορά και όσο το μάτι βλέπει διαφορά και η διαφορά δεν είναι απλά στις μετρήσεις, το σημείο εκείνο που λές δεν θα το έχουμε φτάσει .. Τέλος αν εσύ περιμένεις να δεις διαφορές σε ένα κατάστημα με 100 λάμπες απο πάνω και κακορυθμισμένες τηλεοράσεις τότε τσάμπα περιμένεις εγώ σπίτι μου σε σωστές συνθήκες θέασης (κανένα φώς και σωστά ρυθμισμένες tv) πίστεψε με έχει τεράστια διαφορά στο θέμα μαύρο η 40w2000 μου με την 52z5500 Για να καταλήξω σε άποψη γύρισα αμέτρητα μαγαζιά πείραξα τηλεοράσεις και προσπάθησα να τις δώ υπό νορμάλ (όσο γίνεται) συνθήκες.. και για το θέμα μαύρου έχεις δίκιο πως δεν μπορώ να είμαι ακόμα σίγουρος αν δεν τις δώ δίπλα δίπλα σε σκοτάδι με τις δικές μου ρυθμίσεις. όπως και να χει πρόκειται για 2 πολύ καλές τηλεοράσεις με μικρές διαφορές στα σημεία... ardi μπάμ δεν θα κάνει με τίποτα.. οι διαφορές θα είναι μικρές ελάχιστα πιό φυσική εικόνα με τις αντίστοιχες πιθανές (και σπάνιες) παρενέργειες ανάλογα τον αλγόριθμο και τον τρόπο του πολλαπλασιασμού των frames.
blkik Ιανουάριος 18, 2010 #15 Ιανουάριος 18, 2010 40 είναι η καλύτερη επιλογή. Σηκώνει και 42... (θα το πεις μετά από μερικούς μήνες με τη 40άρα Μεγάλο ποσό δίνεις για 40άρα! Η ue40b6000 είναι led backlight, όχι led οθόνη. Πληρώνεις λίγο αέρα-πατέρα αλλά είναι λεπτή αν αυτό σε ενδιαφέρει. Για την απόσταση που λεει ο φίλος(4M) εγω θα κοιτούσα σε 46άρα. Μεγάλο ποσό δεν νομίζω ότι δίνει. Προσωπικά ετοιμάζομαι να δώσω 1800€ για την 40άρα 9704 της Philips(αν την βρω) η οποία είναι led backlight αλλά πιστεύω ότι τα αξίζει τα λεφτά της. Ετσι και αλλιώς τηλεόρασης δεν αλλάζεις κάθε χρόνο. Τώρα απο της οθόνες που λεει και σε αυτά τα λεφτά θα κοιτούσα την Lg 9000. Επειδή οι απόψεις είναι πολλές και διίστανται ρίξε μια ματιά σε καν site με reviews και κριτικές. http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=139 http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs.html
Blinky Ιανουάριος 19, 2010 #16 Ιανουάριος 19, 2010 4 μετρα αποσταση και 40αρα? ουτε σε 720p δε θα βλεπει διαφορα... (που λεει ο λογος)Παιδια ξυπνηστε....δε ζουμε στα 90ies ακομα...50αρα ευκολα, και για να μη τα σκασεις και χοντρα παρε την Panasonic P50U10 που ειναι super και την παιζουν στα 900 ευρω αυτην την εποχη. Τα καλυτερα λεφτα που εδωσες ποτε...
kallileo Ιανουάριος 19, 2010 #17 Ιανουάριος 19, 2010 μονο σε εμενα tv/ταινιες@120hz and more φαινονται "παραξενα" σε κινηση κλπ?Μα δεν μπορείς να δεις φυσιολογικά ταινία στα 100 και 200 hertz. Χάνεις όλη την κινηματογραφική εμπειρία...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.