AgentCain Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Αγόρασα πρόσφατα μία HD5750 της Connect3D Το σύστημα ψύξης της με το μεγάλο ανεμιστήρα υποσχόταν πολλά (καλή ψύξη και λίγος θόρυβος) αλλά όπως διαπιστώνω τώρα δεν ισχύει μάλλον. Μάλιστα μοιάζει πολύ με τη λύση της arctic cooling http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=256. Μόνο το πλαστικό αλλάζειΑυτό που μου την έσπασε όμως είναι ότι ενώ ΟΛΕΣ οι μνήμες είναι από τη μεριά του επεξεργαστή της κάρτας, τα ζώα δεν αξιώθηκαν να τα βάλουν και αυτά λίγο θερμοαγώγιμο να ενωθούν με την ψήκτρα!!! Μιλάμε για μισό χιλιοστό απόσταση.και απ ότι φαίνεται η ψήκτρα δουλεύει μόνιμα στο 100%. Μέσα από το CCC δεν πέφτουν οι στροφές. Κατάλαβα ότι κάνει θόρυβο σταματώντας τον ανεμιστήρα με το χέρι μουΣκέφτηκα λοιπόν να την αλλάξω με μια HR-30 ή μια Scythe MusashiΓνωρίζω ότι η 1η είναι τελείως παθητική (αν και μπορείς να βάλεις ανεμιστήρα), ότι ταιριάζει γάντι στη κάρτα αλλά κάνει και 50€!Η 2η υποστηρίζει τη σειρά 57ΧΧ? Είναι αρκετά ήσυχη?Τι λέτε αξίζει να το επιχειρήσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Ιανουάριος 17, 2010 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 απανταω στον εαυτό μου, τελικά η Musashi δεν ταιριαζει όπως αναφέρει και η εταιρια στη σελιδα τηςτο θεμα ειναι, υπαρχει καμια αλλη προταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaotic1416003342 Ιανουάριος 17, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 για δες αυτην http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=276 αν μετρησεις τις τρυπες της καρτας θα σου πω αν κανει (εχει ενας φιλος)απο μεση (τρυπας) σε μεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Ιανουάριος 17, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 43mmX43mm είναι οι τρυπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaotic1416003342 Ιανουάριος 17, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 ok θα σου πω αυριο γιατι δεν την εχω στα χερια μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaotic1416003342 Ιανουάριος 24, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2010 συγνώμη για την καθυστέρησή φιλε τελικα δεν κανει οχι λόγω των αποστάσεων που εχουν οι τρύπες αλλα ειναι μεγάλη η ψυχτρα και ακουμπάει στο πισω μερος εκει που κουμπώνει στο κουτί βρες μια σαν αυτη http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/v2/product_vga_cooler_v2.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Ιανουάριος 24, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2010 Ευχαριστώ για τον κοπο που έκανες αλλά εν τω μεταξυ νομίζω βρηκα τι παιζει διαβασα σε ενα φορουμ της Scythe ότι η musashi δεν μπαινει στην 57ΧΧ λογω του διπλου DVI (ειναι δλδ σε 2 πατώματα και πιανει και τα 2 σλοτ). Ακουμπαει η ψυκτρα σε αυτά Το θεμα ειναι ότι η υλοποιηση της connect3d που πηρα δεν εχει 2πλο dvi, έχει 1 vga, 1 dvi και 1 displayport, δλδ ολα ειναι σε 1 πατωμα οποτε είναι πολύ πιθανο η musashi και αυτή που μου πρότεινες να χωράνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaotic1416003342 Ιανουάριος 24, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2010 ε τοτε μαλλον θα κανει αν ειναι ετσι για μενα παρε zalman και βγαλε τον 1 fan και βαλε 2 8αριδες ειναι κουτι η ψυχτρα για 2χ80 (160χ80) +4 heatpipes vs 2 mushashi + ολα χαλκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Ιανουάριος 24, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2010 Ναι δε λεωαλλά ο κύριος λόγος που αλλάζω ψυξη είναι επειδή η υπαρχουσα δουλευει 100% και κανει πολύ θόρυβοη musashi ξερω οτι ειναι αθορυβη και μικρή σε διαστασειςη zalman (πολυ θετικό η υπαρξη τοσου χαλκου) απο την εμπειρια σου τι διαστασεις έχει?εχε υποψην σου οτι κατω από την καρτα υπαρχουν 2 κενές PCI θυρες, μετά έχω μια κάρτα wifi, σχτικα μικρή σε μεγεθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaotic1416003342 Ιανουάριος 24, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2010 160x80x30 ειναι αρα εισαι μια χαρα αμα εχεις δυο κενες pci απο κατω αν θυμαμε καλα ισα που επιανε μια, τωρα για θορυβο βαλε δυο 8αρια αθορυβα και θα εισαι τεζα αλλιως ασε το ετσι, εγω οταν την ειχα, ειχα βαλει αυτα http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-80Mm-Pwm-16-2Db-1000-2500Rpm-SP802512H-03PWM.htm και ηταν τελεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Ιανουάριος 26, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Εχω την 5770 που ειναι ομοια σε διαστασεις, και δυστυχως η αναζητηση ψυκτρας ειναι εφιαλτης. Μιλαμε οτι σχεδον καμια δεν ταιριαζει.....εχω ψαξει τα παντα και οι μονες 2 που κανουν ειναι η Arctic cooling l2 pro (που λες οτι εχει ομοια πανω ηδη η καρτα σου) και η thermalright hr-03 revA (ΜΟΝΟ αυτη, με τα 4 heatpipes, οχι οποιαδηποτε hr-03 με 6).Η arctic ειναι πολυ μαπα οπως λες, και εχει και 9αρη ανεμιστηρα, και η thermalright ειναι πανακριβη και δυσευρετη...δηλαδη αμα ειναι να δωσεις ενα 50αρι απλα δεν αξιζει για να ψυξω καρτα των 150 ευρω.....ας τα εβαζα στην καρτα να επαιρνα 5850...Αμα εχεις ορεξη για λιγο μονταρισμα η καλυτερη λυση ειναι η arctic cooling s1 rev2 , με εναν οποιονδηποτε 12αρη πανω, εξαιρετικη ψυξη με ενα 20αρικο, αλλα θελει αρκετο modding στην ακρη για να μη χτυπαει πανω στην καρτα. Δεν ξερω μηπως η εκδοση σου ειναι καλυτερο που ειναι single slot και χωραει χωρις modding Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran_x13 Ιανουάριος 26, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Ναι δε λεωαλλά ο κύριος λόγος που αλλάζω ψυξη είναι επειδή η υπαρχουσα δουλευει 100% και κανει πολύ θόρυβοη musashi ξερω οτι ειναι αθορυβη και μικρή σε διαστασειςη zalman (πολυ θετικό η υπαρξη τοσου χαλκου) απο την εμπειρια σου τι διαστασεις έχει?εχε υποψην σου οτι κατω από την καρτα υπαρχουν 2 κενές PCI θυρες, μετά έχω μια κάρτα wifi, σχτικα μικρή σε μεγεθοςτο πρόβλημα είναι μονο αυτό που είπες... αφού έχεις ελεύθερο το δεύτερο επίπεδο τότε μπαίνουν σίγουρα η περισσότερες... ψηφίζω musashi η zalman είναι πολύ θορυβώδης και χειρότερη από την musashi επίσης είναι και ακριβότερη:giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Ιανουάριος 28, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2010 Μετα φόβου Θεού, σήμερα προμηθεύτηκα την Scythe Musashi. Σε όποιον σκέφτεται να αγοράσει την ψήκτρα αυτή για κάρτες HD5750/70 έχω να πω ότι η ψήκτρα χωράει αρκεί να κάνετε μια μικρή modιφιά πανω της Συγκεκριμένα αφού αφαίρεσα την εργοστασιακή (τελείως μουφα η ψήκτρα, εκεί που ακουμπούσε έπρεπε να είναι γυαλισμένη θεωρητικά) με την 1η απόπειρα είδα ότι τα "μπουλόνια" των heatpipes ακουμπούσαν στα λαμάκια και εμπόδιζαν την ψήκτρα να μπει στη θέση της Είπα (μιας και ήταν μπουλόνια) να τα ξεβιδώσω. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν διακοσμητικά και κολλημένα. Βγάζοντας τα κέρδισα 5χιλ και πλέον η ψήκτρα έμπαινε ίσα-ίσα :jump1: και το βάρος της δε πεφτει όλο πάνω στη καρτα αλλά το μοιράζεται και το σιδερακι Η ψηκτρούλα είναι τελείως αθόρυβη στις 1000 στροφές και αρκετά ήσυχη στις 1800. Η θερμοκρασία idle κατέβηκε 10 ολόκληρους βαθμούς! :drool: well done scythe, πλέον σκέφτομαι πιο σοβαρά να πάρω την Zipang2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Φεβρουάριος 17, 2011 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2011 Χμ ... έχω την 4850 και έχει το ίδιο θέμα με ανεμιστήρα φουλ και biosνα μην τον ελέγχει (είναι 2πινος μάλλον για αυτό)Αυτό που έκανα ήταν να βάλω το πιν του ανεμιστήρα της κάρτας πάνωστη μητρική που έχει ρύθμιση και έτσι τον χαμήλωσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 17, 2011 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2011 Μετά τα όσα διάβασα , θα πρέπει να είμαι χαρούμενος για την 5770 της υπογραφής μου. Και στροφές ρυθμίζει αυτόματα , και μένει Idle στους 28 - 32 C . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Φεβρουάριος 17, 2011 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2011 Κοίτα σχεδόν όλες οι υλοποιήσεις κάνουν το ίδιο με της δικής σου - είναι το reference desgin.Κάποια μοντέλα της Connect 3D μάλλον για μείωση του κόστους δεν τα υποστηρίζουν.Για παράδειγμα η πρώτη φουρνιά της 4850 από Connect 3d μια χαρά είχει ρυθμιζόμενο ανεμιστήρα αλλά και πιο μακρύ PCB.Αυτή που πήρα ήταν κοντίτερη και χωρίς ρυθμιζόμενο ανεμιστήρα, παρόλο που έδειχνε το bios να το υποστηρίζει αν θυμάμαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 17, 2011 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2011 Αυτή που πήρα ήταν κοντίτερη και χωρίς ρυθμιζόμενο ανεμιστήρα, παρόλο που έδειχνε το bios να το υποστηρίζει αν θυμάμαι καλά.Η νέα γενιά κυκλωμάτων ρύθμισης στροφών ανεμιστήρα PWM,απαιτούν τέσσερα pin σύνδεσης πάνω στην πλακέτα = 4 ( καλώδια ) ανεμιστήρα ,τα ποιο απλά κυκλώματα με ρύθμιση απαιτούν τρία , και τα χωρίς ρύθμιση δυο . Άμα δεν υπάρχει το ανάλογο κύκλωμα στην κάρτα, το BIOS δεν έχει να κάνει τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 18, 2011 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2011 Πήρα μια μέτρηση με θερμοκρασία περιβάλλοντος 17C , και κάμποσες ώρες πυροβολώντας. Στην εικόνα είναι το average - min - max . Το παραθέτω ως στατιστικά , για να αξιολογήσετε την δικιά σας ψύξη. Η 5770 OC είναι ξαδέλφη της 5750 .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.