Jump to content

Προτασεις για οθονη

evolution

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα θα ηθελα να μου προτεινετε καποιες οθονες(κατα προτιμιση 22 ιντσων και πανω) μερχι τα 300 ευρω πανω κατω η καρτα γραφικων μου αν εχει σημασια ειναι μια connect3d 5870

Σε τι ειναι καλυτερα να κοιταξω ? lcd i led ?

Η επιλογή της οθόνης εξαρτάται από την χρήση για την οποία προορίζεται. Για συγκεκριμένη χρήση πρέπει να προσεχθούν και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Για τι χρήση την θέλεις ?

Οι LED γενικά προσφέρουν καλύτερη χρωματική απόδοση, μεγαλύτερη αντίθεση, χαμηλότερη κατανάλωση και έχουν λεπτότερο προφίλ.

Λιγο απο ολα δηλαδη και τα παιχνιδακια μου θα τα παιξω αλλα και τις ταινιες μου θα δω τωρα αν εννοεις καποια ιδιαιτερη εφαρμογη οχι

Dell Ultrasharp 2209WA .-

eIPS panel, μην πάει χαράμι η καρτούλα. Βλέπε σχετικά εδώ.

Btw, την οθόνη την έχω εδώ και καιρό και παίζω και παιχνίδια (cod4 κτλ), για αυτό λέω " .- " (και δεν είμαι ο μόνος, το είχα ξεψιρίσει το θέμα πριν την πάρω, googlit να βεβαιωθείς ιδίοις όμασι). Παρεπιμπτόντως, η Dell έχει πανευρωπαική εγγύηση για ελλατωματικά pixels(ούτε καν καμμένα!).

athanasios τι ρυθμισεις εχεις κανει???

Μόνο το brigthness ή το contrast είχα πειράξει στην αρχή γιατί ήταν η 1η φορά που πήγα από 17'' 5-ετίας σε 22'' wide και εκθαμβώθηκα :D . Άλλα νομίζω μετά τα γύρισα στα κανονικά, γιατί μου φαινότανε σκοτεινά... ποιες είναι οι default τιμές; Τώρα έχω 80 και 75 αντίστοιχα.

Κατά τ'άλλα όλα default, δοκίμασα το Gaming mode άλλα δεν μου άρεσε. Το Standard μου κάθεται καλύτερα από όλα.

Μόνο το brigthness ή το contrast είχα πειράξει στην αρχή γιατί ήταν η 1η φορά που πήγα από 17'' 5-ετίας σε 22'' wide και εκθαμβώθηκα :D . Άλλα νομίζω μετά τα γύρισα στα κανονικά, γιατί μου φαινότανε σκοτεινά... ποιες είναι οι default τιμές; Τώρα έχω 80 και 75 αντίστοιχα.

Κατά τ'άλλα όλα default, δοκίμασα το Gaming mode άλλα δεν μου άρεσε. Το Standard μου κάθεται καλύτερα από όλα.

Υπαρχει κατι αντιστοιχο σε 24" ?

Dell U2410, IPS panel (IPS>eIPS), άλλα ξεφεύγει το μαλλί.

Επίσης για αυτήν δεν έχω διαβάσει reviews/comments πως τα πάει στα παιχνίδια, άλλα 6ms typical G2G όπως η 2209WA, δεν πιστεύω να υπάρχει ghosting (αν και 6ms σε 22'' δεν είναι το ίδιο με 6ms σε 24''). Googlit πάντως, μη σε πάρω στο λαιμό μου.

δοκιμασε και πες μου :

brightness 43

contrast 76

mode selection : graphics

red : 98

grey : 95

blue : 94

sharpness : 40

Evolution, συνεχίζουμε.

Για παιχνίδια και βίντεο σε ενδιαφέρει:

- Υψηλή ανάλυση

- Υψηλή (δυναμική) αντίθεση

- Χαμηλός χρόνος απόκρισης

- Καλό scaler (για γρήγορη αλλαγή ανάλυσης, χωρίς παραμορφώσεις εικόνας)

- Ψηφιακές είσοδοι

Πιο συγκεκριμένα:

Διαγώνιος 24 ίντσες

Ανάλυση 1920 x 1080 (full HD)

LED backlight

Χρόνος απόκρισης 2 ms

Panel ΤΝ+F

Συνδέσεις DVI, HDMI, Display Port

(Τα panel IPS απευθύνονται κυρίως για επεξεργασία φωτογραφίας, καθώς αποδίδουν καλύτερο χρώμα για φωτογραφία και έχουν καλύτερες γωνίες θέασης)

Οι παραπάνω είναι οι ελάχιστες προδιαγραφές για μένα. Από εκεί και πέρα αν η οθόνη έχει επιπλέον χαρακτηριστικά, πχ υψηλές γωνίες θέασης, TV Tuner, Dolby Surround και SRS WOW, ακόμη καλύτερα.

Δεν θα σου προτείνω συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς είναι γνωστό ότι πολλές εταιρείες (ακόμη και οι υποτιθέμενες "μεγάλες", πχ Samsumg, LG) μοιράζονται τα ίδια ακριβώς panels. Εξάλλου, με τα χαρακτηριστικά που σου δίνω, το ψάξιμό σου τώρα είναι πιο εύκολο. Θα σου πρότεινα μόνο να κοιτάξεις προς EIZO μεριά, που θεωρούνται, χρόνια τώρα, οι κορυφαίες οθόνες.

:happy2:

δοκιμασε και πες μου :

brightness 43

contrast 76

mode selection : graphics

red : 98

grey : 95

blue : 94

sharpness : 40

Γιατί ακριβώς να δοκιμάσω αυτές τις ρυθμίσεις?????

προσπαθησα να κανω calibration μεσα απο ενα site και εν τελη αυτες οι ρυθμισεις μου βγηκανε καλες σαν εικονα...

μια προταση σου εκανα για να μου πεις και τις εντυπωσεις σου...

καλυτερα να πας σε ενα μαγαζι να τις δεις απο κοντα, η οθονη ειναι και θεμα του ματιου καθενος.

για gaming εγω εχω αυτη την 27", την ειχα παρει κανα 330, οσο και στο skroutz http://www.skroutz.gr/s/75869/LG-W2753V-PF.html

ειναι τερας και δεν εχω κανενα προβλημα στα παιχνιδια, σιγουρα δεν ειναι για photoshop αλλα κατα τα αλλα μια χαρα.

προσπαθησα να κανω calibration μεσα απο ενα site και εν τελη αυτες οι ρυθμισεις μου βγηκανε καλες σαν εικονα...

μια προταση σου εκανα για να μου πεις και τις εντυπωσεις σου...

ok ευχαριστώ, θα τις τσεκάρω :)

/offtopic

Πηγα σημερα στο πλαισιο και ειδα μια LG w2486l-pf μου αρεσε αρκετα θα ηθελα τις γνωμες σας

Πολύ καλό monitor προσωπικά όσες φορές το είδα live δεν είδα κάτι στραβό.

Το μόνο αρνητικό που έχω διαβάσει σε review είναι ότι έχει σχετικά χαμηλή φωτεινότητα (προσωπικά δεν είδα κάτι τέτοιο όταν την είδα από κοντά).

Πολύ καλό monitor προσωπικά όσες φορές το είδα live δεν είδα κάτι στραβό.

Το μόνο αρνητικό που έχω διαβάσει σε review είναι ότι έχει σχετικά χαμηλή φωτεινότητα (προσωπικά δεν είδα κάτι τέτοιο όταν την είδα από κοντά).

και εγω διαβασα κατι παρομοιο αλλα στο πλαισιο που τι ειδα δν παρατηρησα κατι τετοιο και τα demo των παιχνιδιων που ειχαν μου αρεσε πολυ αν πανε ολα καλα τελος τις βδομαδας θα τι παρω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.