Jump to content

Αντικαταστάτης i7-920 ???????

PREDATOR 15

Recommended Posts

Έχω 920 αλλά αν αγόραζα τώρα θα έπαιρνα αυτόν.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558293

Οι 9ρηδες έχουν πολυπλοκότερη σχεδίαση και άχρηστο bandwidth. Οι 8ρηδες κλοκάρονται συνεπώς καλύτερα και πιάνουν με ασφάλεια τα 3,4Ghz. Το τονίζω, με ασφάλεια.

Περισσότερα hz σε κάθε πυρήνα δεν πρόκειται να χρειαστείς για αρκετό καιρό ακόμα.

Φίλε ευχαριστώ για την πρόταση σου αλλά αν και αρχάριος θέλω να ξεκινήσω κολυμπώντας στα βαθιά με 1366 socket, Χ58 και Ο.C( αν τα καταφέρω βέβαια).

s1366 μονο αν ζητας και το τελευταιο φραμι σε crossfire/sli καταστασεις!

ενα s1156-based συστημα θα σου στοιχισει λιγοτερα και δεν θα χασεις τιποτα απο επιδοσεις! ισα-ισα που σε default ρυθμισεις o i7 860 ειναι λιγο καλυτερος απο τον i7 920 (και υποθετω θα ειναι και στα ισα με τον i7 930, οταν βγει)

Το tripple-channel δεν χρειαζεται ακομα...

υγ: ο αλλος λογος που μπορω να σκεφτω (εκτος multi-gpu σεναριων δηλ) ειναι η αναβαθμισιμοτητα του s1366 με την ελευση 6πυρηνων αλλα ειλικρινα τωρα (οι ερωτησεις απευθυνονται στο γενικο συνολο):

1. Που ακριβως νομιζετε, οτι δεν θα σας υπερκαλυψει η επεξεργαστικη ισχυς των τωρινων i7 οταν βγουνε μεσα στο ετος οι 6πυρηνοι?

2. Θα κρατησετε την ιδια μητρικη ενω θα κυκλοφορουν (πιθανως παντα)καλυτερες με usb3/sata3, καλυτερο o/cability κτλ?

1. Που ακριβως νομιζετε, οτι δεν θα σας υπερκαλυψει η επεξεργαστικη ισχυς των τωρινων i7 οταν βγουνε μεσα στο ετος οι 6πυρηνοι?

εγω θα θελα πολυ να δω τους εξαπυρηνους σε ενα gentoo :p

με ψηνει πολυ η φαση αλλα αμα οντως κανουν 1κ, θα μεινω με dual core...

s1366 μονο αν ζητας και το τελευταιο φραμι σε crossfire/sli καταστασεις!

ενα s1156-based συστημα θα σου στοιχισει λιγοτερα και δεν θα χασεις τιποτα απο επιδοσεις! ισα-ισα που σε default ρυθμισεις o i7 860 ειναι λιγο καλυτερος απο τον i7 920 (και υποθετω θα ειναι και στα ισα με τον i7 930, οταν βγει)

Το tripple-channel δεν χρειαζεται ακομα...

υγ: ο αλλος λογος που μπορω να σκεφτω (εκτος multi-gpu σεναριων δηλ) ειναι η αναβαθμισιμοτητα του s1366 με την ελευση 6πυρηνων αλλα ειλικρινα τωρα (οι ερωτησεις απευθυνονται στο γενικο συνολο):

2. Θα κρατησετε την ιδια μητρικη ενω θα κυκλοφορουν (πιθανως παντα)καλυτερες με usb3/sata3, καλυτερο o/cability κτλ?

Οι 6πυρηνοι ι7 θα κανουν 1000ε οποτε πολυ λιγοι θα τους αγορασουν. Οσο να ναι αν χρησιμοποιεις 2-3 gpus:banging: πιστευω θα αποδοσει ακομα καλυτερα imo. Ειναι για ενα συγκεκριμενο, πολυ μικρο κομματι χρηστων.

Σε εναν μεσο χρηστη θα ειναι παντελως αχρηστοι. Αυτο φανηκε και στο review που εχεις κανει οπου και με ενα φτηνο συστημα τα παιζεις ολα αξιοπρεπεστατα! :flex:

Έχω 920 αλλά αν αγόραζα τώρα θα έπαιρνα αυτόν.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558293

Οι 9ρηδες έχουν πολυπλοκότερη σχεδίαση και άχρηστο bandwidth. Οι 8ρηδες κλοκάρονται συνεπώς καλύτερα και πιάνουν με ασφάλεια τα 3,4Ghz. Το τονίζω, με ασφάλεια.

Περισσότερα hz σε κάθε πυρήνα δεν πρόκειται να χρειαστείς για αρκετό καιρό ακόμα.

Ναι αλλά s1156 :haha: και όχι s1337. Και ποιος είπες ότι οι 9 δεν κλοκάρονται με ασφάλεια; Έχει γεμίσει ο κόσμος με 920 D0 >3.8 Ghz 24/7

Ασφάλεια για την ζωή του επεξεργαστή. :rolleyes:

Μπορείς να τον κρατήσεις στα 3,7+ Ghz για τρία χρόνια τον i-7;

Και αν σου φαίνεται μεγάλο το διάστημα, σκέψου ότι ο 920 έχασε μόλις 40 ευρώ σε περισσότερο από έναν χρόνο.

Εντος 3 ετων εχεις εγγυηση, μετα θα ειναι για πεταμα ουτως η αλλως, οποτε τον γυρνας στo οσο παει με stock ρευμα οταν ειναι εκτος εγγυησης πλεον. Επισης, ειναι αρκετα θερμοι οποτε χωρις watercooling+ δε προκειται να μπορεσεις να δωσεις και πολυ ρευμα εξ'αρχης...

Γενικα δε τιθεται θεμα αντοχης συμφωνα με τα παραπανω.

Παντως σε αποδοση οντως το triple channel ειναι περισσοτερο για φιγουρα, δε παιρνεις τιποτα σπουδαιο.

Το βασικο κινητρο για 1366 πλατφορμα ειναι τα pci express lanes, που δεν ειναι χρησιμα μονο σε περιπτωσεις multi-gpu. Το 1156 απλα εχει πολυ λιγα....και φαινεται με τις αλχημειες που κανουν για να μπορεσουν να βαλουν 2 θυρες usb3 και 2 sata3. Απλα δε φτανουν τα κακομοιρα τα 16 +λιγα generarion1 απο το southbridge, μεχρι και η προηγουμενη γεννια (x38-x48) εχει τα διπλασια...

Στο x58 με τα 36 gen2 χωρις του southbridge, εχεις μια σχετικη ανεση και στο να δωσεις 16 στην 1 καρτα γραφικων σου, να δωσεις και 4 σε usb/sata , και να μπορεις να βαλεις και ενα raid controller ή μια δευτερη gpu, ή και τα 2...

Και οι τιμες εχουν πεσει στις μητρικες πολυ, αν δε θες πολλα φρου-φρου.

Σε AMD οι μητρικες εχουν ακομα πιο πολλα, 40+ (48 νομιζω)....ειναι λιγο τραγικο αυτο που εκανε η intel με τα 16 μονο στο 1156 μονο και μονο για να δωσει κινητρο να τα σκασουν καποιοι για 1366 μιας και οι επεξεργαστες i7 δεν εχουν ουσιαστικα μειονεκτηματα

των 1156 απο τους 1366...

Για μενα οποιος παρει σημερα και εχει μετριο budget, δαγκωτο μεταχειρισμενος 920 και φτηνη μητρικη Χ58 εως 150 ευρω

Εντος 3 ετων εχεις εγγυηση, μετα θα ειναι για πεταμα ουτως η αλλως, οποτε τον γυρνας στo οσο παει με stock ρευμα οταν ειναι εκτος εγγυησης πλεον. Επισης, ειναι αρκετα θερμοι οποτε χωρις watercooling+ δε προκειται να μπορεσεις να δωσεις και πολυ ρευμα εξ'αρχης...

Γενικα δε τιθεται θεμα αντοχης συμφωνα με τα παραπανω.

Παντως σε αποδοση οντως το triple channel ειναι περισσοτερο για φιγουρα, δε παιρνεις τιποτα σπουδαιο.

Το βασικο κινητρο για 1366 πλατφορμα ειναι τα pci express lanes, που δεν ειναι χρησιμα μονο σε περιπτωσεις multi-gpu. Το 1156 απλα εχει πολυ λιγα....και φαινεται με τις αλχημειες που κανουν για να μπορεσουν να βαλουν 2 θυρες usb3 και 2 sata3. Απλα δε φτανουν τα κακομοιρα τα 16 +λιγα generarion1 απο το southbridge, μεχρι και η προηγουμενη γεννια (x38-x48) εχει τα διπλασια...

Στο x58 με τα 36 gen2 χωρις του southbridge, εχεις μια σχετικη ανεση και στο να δωσεις 16 στην 1 καρτα γραφικων σου, να δωσεις και 4 σε usb/sata , και να μπορεις να βαλεις και ενα raid controller ή μια δευτερη gpu, ή και τα 2...

Και οι τιμες εχουν πεσει στις μητρικες πολυ, αν δε θες πολλα φρου-φρου.

Σε AMD οι μητρικες εχουν ακομα πιο πολλα, 40+ (48 νομιζω)....ειναι λιγο τραγικο αυτο που εκανε η intel με τα 16 μονο στο 1156 μονο και μονο για να δωσει κινητρο να τα σκασουν καποιοι για 1366 μιας και οι επεξεργαστες i7 δεν εχουν ουσιαστικα μειονεκτηματα

των 1156 απο τους 1366...

Για μενα οποιος παρει σημερα και εχει μετριο budget, δαγκωτο μεταχειρισμενος 920 και φτηνη μητρικη Χ58 εως 150 ευρω

Το socket 1156 και σε 8x 8x έχει πολύ καλές επιδόσεις.

Δες αυτό http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_5870_PCI-Express_Scaling

Αν θέλει κάποιος να έχει 16x 16x πάλι μπορεί να μείνει στο ίδιο socket αγοράζοντας μία από αυτές τις τρεις με NF200 chip.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/EVGA-P55-Classified200-1156-P55-DDR3-160-LF-E659-KR.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-Bing-Bang-Trinergy-s1156-DDR3-P55.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P7P55-WS-SC-s1156-DDR3-P55.htm

Τα X58 boards π.χ. Gigabyte X58A-UD7 έχει δύο θύρες USB3 και δύο SATA3.

Το SATA3 στο P55 και στο X58 για να το εκμεταλλευτείς πλήρως πρέπει να κάνεις Raid 0.

Το 2011 θα καθιερωθούν το USB3, SATA3 και με την νέα αρχιτεκτονική Sandy Bridge της Intel το socket 1156 θα εξελιχθεί πιο πολύ.

Η ενσωμάτωση των καναλιών PCI-Express στον επεξεργαστή έχει πιο γρήγορη επικοινωνία με την κάρτα γραφικών είναι το μέλλον και για αυτό θα αποσυρθεί το socket 775.

Εντος 3 ετων εχεις εγγυηση

Ωραία τα όσα λες. Φαίνεται ότι το έχεις ψάξει το θέμα.

Πες μου όμως, η εγγύηση δεν ισχύει για stock λειτουργία. Ή μήπως δεν έχουν τρόπο ελέγχου της χρήσης που του έκανες;

Τέλος, λες ότι μετά από τα τρία χρόνια μπορείς να τον γυρίσεις στα stock ρεύματα. Η φθορά όμως θα έχει γίνει. Και μάλιστα θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Γιατί τα βολτ που θα χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες θα αδυνατίζουν διαρκώς τους αγωγούς(λόγω electromigration) κάτι που θα τους καθιστά όλο και πιο ευάλωτους σε τέτοιες επιδράσεις.

Η ψύξη με νερό και φρέον(νομίζω ότι τέτοιο έχει το vapochill) είναι σίγουρα πολύ καλή λύση, αλλά αφενός στοιχίζει και αφετέρου δεν γλιτώνεις τα υψηλότερα βολτ.

Πες μου όμως, η εγγύηση δεν ισχύει για stock λειτουργία. Ή μήπως δεν έχουν τρόπο ελέγχου της χρήσης που του έκανες;

Τέλος, λες ότι μετά από τα τρία χρόνια μπορείς να τον γυρίσεις στα stock ρεύματα. Η φθορά όμως θα έχει γίνει. Και μάλιστα θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Γιατί τα βολτ που θα χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες θα αδυνατίζουν διαρκώς τους αγωγούς(λόγω electromigration) κάτι που θα τους καθιστά όλο και πιο ευάλωτους σε τέτοιες επιδράσεις.

Η ψύξη με νερό και φρέον(νομίζω ότι τέτοιο έχει το vapochill) είναι σίγουρα πολύ καλή λύση, αλλά αφενός στοιχίζει και αφετέρου δεν γλιτώνεις τα υψηλότερα βολτ.

α) Δεν έχουν τρόπο ελέγχου της χρήσης που του έκανες, εκτός και αν τα cpu ενσωματώνουν flash μνήμη και μπαταρία για να συντηρεί τα δεδομένα της. Άσε που και οι ίδιες εταιρείες προωθούν τα cpu διαφημίζοντας το overclockability τους...

β) Όσοι ασχολούνται με o/c αμφιβάλλω ότι θα μείνουν πάνω από 2 χρόνια με το ίδιο cpu

γ) Σε όσα χρόνια ασχολούμαι με o/c ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έπαθε κάτι επεξεργαστής τον οποίος έψυχα σωστά. Έχω χώσει και μισό volt παραπάνω στον θρυλικό Athlon mobile 2500 (Με υδρόψυξη βέβαια) και δεν είχε κανένα πρόβλημα και δουλεύει μέχρι σήμερα σε pc φίλου )

δ) Τώρα είμαι στα 4GHz με έναν 920 D0 με όλα auto από τη μητρική... Προφανώς η μητρική κάνει overvoltage για να έχω σταθερά τέτοιες συχνότητες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι με επικίνδυνες τάσεις.

ε) Οι επεξεργαστές τα έχουν τέτοια GHz, αλλά οι εταιρείες τους πουλάνε σε χαμηλότερες συχνότητες για τους εξής λόγους :

- χρειάζονται γομαροψύκτρες. Άλλο η mega shadow των 70 ευρώ που αγόρασα και άλλο η ψυκτρούλα των 5 ευρώ που δίνει η Intel. Και προφανώς η Intel δε θα μπορούσε να δίνει μαζί με το cpu ψύκτρες των 70 ευρώ λόγω κόστους

- χρειάζονται (ακριβές) μητρικές με multi-phase power design, που δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν και να αγοράσουν

-χρειάζονται καλά και σταθερά psu και όχι το κάθε no-name που υπάρχει μέσα σε OEM pc

Κατά συνέπεια για να παίζουν σε όλα τα πιθανά σενάρια οι επεξεργαστές, η Intel και η κάθε Intel πουλάνε τα cpu τους έχοντας κατά νου το χειρότερο σενάριο.

Το socket 1156 και σε 8x 8x έχει πολύ καλές επιδόσεις.

Δες αυτό http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_5870_PCI-Express_Scaling

Αν θέλει κάποιος να έχει 16x 16x πάλι μπορεί να μείνει στο ίδιο socket αγοράζοντας μία από αυτές τις τρεις με NF200 chip.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/EVGA-P55-Classified200-1156-P55-DDR3-160-LF-E659-KR.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-Bing-Bang-Trinergy-s1156-DDR3-P55.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P7P55-WS-SC-s1156-DDR3-P55.htm

Τα X58 boards π.χ. Gigabyte X58A-UD7 έχει δύο θύρες USB3 και δύο SATA3.

Το SATA3 στο P55 και στο X58 για να το εκμεταλλευτείς πλήρως πρέπει να κάνεις Raid 0.

Το 2011 θα καθιερωθούν το USB3, SATA3 και με την νέα αρχιτεκτονική Sandy Bridge της Intel το socket 1156 θα εξελιχθεί πιο πολύ.

Η ενσωμάτωση των καναλιών PCI-Express στον επεξεργαστή έχει πιο γρήγορη επικοινωνία με την κάρτα γραφικών είναι το μέλλον και για αυτό θα αποσυρθεί το socket 775.

Κοιταξε να δεις, δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα...

1) Οντως το 8χ/8χ δεν εχει ουσιαστικες απωλειες αν κανεις multi-gpu. Αλλου ειναι το προβλημα, οτι αν θες να χρησιμοποιησεις μια καρτα χ4/χ8 στο δευτερο slot, αυτοματα πεφτει το slot της καρτας σου στα χ8....αυτο το βρισκω λιγο απαραδεκτο, και αν σημερα δεν κανει πολλη διαφορα αυριο θα κανει...

2) Το nf200 αν το ψαξεις λιγο, δεν ειναι ακριβως αυτο που φαινεται πως ειναι.....δεν μπορει μαγικα να διπλασιασει τα lanes, το bandwidth προς τον επεξεργαστη ειναι αυτο που μπορει να ειναι και εξαρχης ηταν (16χ συνολικα) δε μπορει να το ξεπερασει αυτο το Bottleneck, το μονο που μπορει να κανει ειναι αν εκεινη τη στιγμη δε χρησιμοποιουνται καποια αλλα υποσυστηματα (πχ raid controller) που τρωνε pci express lanes, να τα δωσει προσωρινα στις gpu. Δεν ξερω αν το εξηγω σωστα, παντως σιγουρα δεν σιπλασιαζει τα Lanes , αυτο θα ηταν too good to be true. Επισης οι μητρικες στις οποιες υπαρχει ειναι ακριβες εξαρχης οποτε χανεται καθε νοημα να πας στην 1156 πλατφορμα, αφου το κινητρο ειναι το χαμηλοτερο κοστος απο το Χ58...

3) Το sata3 δεν εχει καμια σχεση με το raid. Ειτε σε raid ειτε χωρις, μας ενδιαφερει μονο στην περιπτωση που ο μεμονομενος δισκος μπορει να ξεπερασει τα 300mb/s σε ταχυτητα.....που σημερα δε συμβαινει, αλλα ειμαστε στο κατωφλι του με τον γνωστο intel SSD να ειναι στα 250mb/s read. Στην επομενη γεννια ssd που θα ερθει συντομα, σιγουρα θα φανει χρησιμο (λιγο στην αρχη οταν θα μιλαμε για 330mb/s πχ, πολυ στη συνεχεια οταν θα σκασουν τιποτα 400+mb/s)

Τωρα οσον αφορα το νεο southbridge συμφωνω θα μπορουσε να δωσει νεα πνοη στο p55....αλλα η intel για περιεργο λογο καθυστερησε πολυ αυτη τη φορα και μεχρι να βγει μπορει να υπαρχει και p65....οποτε γενικα μας ενδιαφερει το σημερα...

λιγο-πολυ με καλυψε ο Snooze, αλλα να προσθεσω οτι εν μερει η αισιοδοξια μου πηγαζει και απο το οτι ΠΟΤΕ δε μου εχει χαλασει CPU 15 χρονια τωρα... και πως θυμαμαι παλιοτερα που ειχα ψαξει οτι η Intel εδινε σαν εγγυημενη διαρκεια ζωης ενος cpu ης τα 14 χρονια. Με αυξημενη ταση ενα 10%, δε ξερω ποσο μειωνεις τη διαρκεια ζωης, αλλα αν πχ πουμε οτι δουλευοντας τον 3 χρονια με αυτες τις συνθηκες την εριξες στο 1/3....ε σορρυ κιολας αλλα και 4-5 χρονια ειναι υπεραρκετα, τοτε με 30 ευρω θα αγοραζεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ με καλυτερη αποδοση. Για να μην συνυπολογισουμε οτι οσο περνανε τα χρονια τοσο λιγοτερη χρηση θα του κανεις γιατι θα εχεις παει σε κατι καλυτερο στην πορεια και θα ειναι δευτερο μηχανημα. Επισης αυτα τα 3 χρονια που υπολογισαμε χρηση με αυξημενη ταση, ουσιαστικα μιλαμε μονο για συνθηκες full-load, αφου και 24/7 να κατεβαζεις ή να γραφεις στο word κλπ λογω speedstep πεφτει η ταση στο idle.

Τωρα οσον αφορα το νεο southbridge συμφωνω θα μπορουσε να δωσει νεα πνοη στο p55....αλλα η intel για περιεργο λογο καθυστερησε πολυ αυτη τη φορα και μεχρι να βγει μπορει να υπαρχει και p65....οποτε γενικα μας ενδιαφερει το σημερα...

εχουν κυκλοφορησει κατι screens απο p65/x68 απο ανατολη μερια παντως :)

οσο για τα ρευματα, η ιντελα λεει 1.375vid 1.55vcore max. αμα τρεχεις με 1.4 και καλη ψυξη δυσκολα θα παθει κατι.

λιγο-πολυ με καλυψε ο Snooze, αλλα να προσθεσω οτι εν μερει η αισιοδοξια μου πηγαζει και απο το οτι ΠΟΤΕ δε μου εχει χαλασει CPU 15 χρονια τωρα... και πως θυμαμαι παλιοτερα που ειχα ψαξει οτι η Intel εδινε σαν εγγυημενη διαρκεια ζωης ενος cpu ης τα 14 χρονια. Με αυξημενη ταση ενα 10%, δε ξερω ποσο μειωνεις τη διαρκεια ζωης, αλλα αν πχ πουμε οτι δουλευοντας τον 3 χρονια με αυτες τις συνθηκες την εριξες στο 1/3....ε σορρυ κιολας αλλα και 4-5 χρονια ειναι υπεραρκετα, τοτε με 30 ευρω θα αγοραζεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ με καλυτερη αποδοση. Για να μην συνυπολογισουμε οτι οσο περνανε τα χρονια τοσο λιγοτερη χρηση θα του κανεις γιατι θα εχεις παει σε κατι καλυτερο στην πορεια και θα ειναι δευτερο μηχανημα. Επισης αυτα τα 3 χρονια που υπολογισαμε χρηση με αυξημενη ταση, ουσιαστικα μιλαμε μονο για συνθηκες full-load, αφου και 24/7 να κατεβαζεις ή να γραφεις στο word κλπ λογω speedstep πεφτει η ταση στο idle.

Θα πω κάτι για να κλείσω πάνω σε αυτά που λέει και ο snooze και εσύ blinky:

Στο νετ διαβάζεις ένα σωρό πράγματα που δεν μπορείς να τα επιβεβαιώσεις. Διαβάζω ας πούμε ποστ ατόμων που λένε ότι έφτασαν τον 920 στα 3,5+Ghz με κάτω από 1,3 βολτ(π.χ. 1,24βολτ) και μάλιστα με αερόψυξη.

Δες εδώ από το hwbox για να καταλάβεις. http://www.hwbox.gr/intel-cpus/7355-reima-se-i7-920-a.html

Κυριολεκτικά ό,τι να'ναι. Ένας λέει μάλιστα ότι ο 920 φτάνει τα 3,7Ghx με 1,268βολτ.

Για την ιστορία ο δικός μου 920 με 1,304βολτ(1,288 vdroop) στα 3045Ghz(πολλαπλασιαστής 21) έχει πρόβλημα σταθερότητας στο intel burn test 2,4. Με αερόψυξη και θερμοκρασία full load 66 βαθμούς περίπου(δηλαδή μέσα στα πλαίσια που ορίζει η ίντελ) και με το threads στο auto. Πρόβλημα μνήμης ή κάποιο bug του burn test σίγουρα δεν υπάρχει. Γιατί default τερματίζει όλα τα τεστ.

Η είμαι λοιπόν πάρα, μα πάρα πολύ γκαντέμης ή αυτοί που μιλούν για-άκουσον άκουσον- (3600-2666)/2666=35% αύξηση της στοκ συχνότητας με αστεία βολτ και λίγο καλύτερη ψύξη λένε μ@λακίες.

Ή μπορεί να κάνουν stability τεστ της πλάκας και να νομίζουν ότι τα'χουν τα Ghz, ενώ έχουν να μην πω τι άλλο.

Στο κάτω κάτω αν κάποιος είχε τη δυνατότητα με ένα κιτ ψύξης των 100€ να ξεπεράσει τις επιδόσεις του 965, χωρίς να θίξει την ζωή του επεξεργαστή τότε η ίντελ δεν θα τον έδινε ποτέ(τον 965) στα 900€.

Γιατί με την δική σας λογική, το τμήμα ΜΚΤ της ίντελ τρομπάρει που βάζει τέτοιες τιμές στα τοπ μοντέλα και εσείς είστε οι έξυπνοι που την κοροϊδεύετε. Αν σκέφτομαι λάθος πες μου.

Υ.Γ: Για να κάνεις oc πρέπει να έχεις off το speedstep οπότε η τάση μένει συνέχεια ίδια. Διαφορετικά το speedstep σου δημιουργεί πρόβλημα σταθερότητας από το πρώτο Mhz που θα προσθέσεις.

Σαν oclocker νομίζω ότι το ξέρεις αυτό.

Θα πω κάτι για να κλείσω πάνω σε αυτά που λέει και ο snooze και εσύ blinky:

Στο νετ διαβάζεις ένα σωρό πράγματα που δεν μπορείς να τα επιβεβαιώσεις. Διαβάζω ας πούμε ποστ ατόμων που λένε ότι έφτασαν τον 920 στα 3,5+Ghz με κάτω από 1,3 βολτ(π.χ. 1,24βολτ) και μάλιστα με αερόψυξη.

Δες εδώ από το hwbox για να καταλάβεις. http://www.hwbox.gr/intel-cpus/7355-reima-se-i7-920-a.html

Κυριολεκτικά ό,τι να'ναι. Ένας λέει μάλιστα ότι ο 920 φτάνει τα 3,7Ghx με 1,268βολτ.

Για την ιστορία ο δικός μου 920 με 1,304βολτ(1,288 vdroop) στα 3045Ghz(πολλαπλασιαστής 21) έχει πρόβλημα σταθερότητας στο intel burn test 2,4. Με αερόψυξη και θερμοκρασία full load 66 βαθμούς περίπου(δηλαδή μέσα στα πλαίσια που ορίζει η ίντελ) και με το threads στο auto. Πρόβλημα μνήμης ή κάποιο bug του burn test σίγουρα δεν υπάρχει. Γιατί default τερματίζει όλα τα τεστ.

Η είμαι λοιπόν πάρα, μα πάρα πολύ γκαντέμης ή αυτοί που μιλούν για-άκουσον άκουσον- (3600-2666)/2666=35% αύξηση της στοκ συχνότητας με αστεία βολτ και λίγο καλύτερη ψύξη λένε μ@λακίες.

Ή μπορεί να κάνουν stability τεστ της πλάκας και να νομίζουν ότι τα'χουν τα Ghz, ενώ έχουν να μην πω τι άλλο.

Στο κάτω κάτω αν κάποιος είχε τη δυνατότητα με ένα κιτ ψύξης των 100€ να ξεπεράσει τις επιδόσεις του 965, χωρίς να θίξει την ζωή του επεξεργαστή τότε η ίντελ δεν θα τον έδινε ποτέ(τον 965) στα 900€.

Γιατί με την δική σας λογική, το τμήμα ΜΚΤ της ίντελ τρομπάρει που βάζει τέτοιες τιμές στα τοπ μοντέλα και εσείς είστε οι έξυπνοι που την κοροϊδεύετε. Αν σκέφτομαι λάθος πες μου.

Υ.Γ: Για να κάνεις oc πρέπει να έχεις off το speedstep οπότε η τάση μένει συνέχεια ίδια. Διαφορετικά το speedstep σου δημιουργεί πρόβλημα σταθερότητας από το πρώτο Mhz που θα προσθέσεις.

Σαν oclocker νομίζω ότι το ξέρεις αυτό.

Τα πρωτα που λες δεκτα....γενικα ο καθενας λεει το μακρυ του και το κονντο του στο internet και δεν ειναι να τα παιρνεις ολα της μετρητοις. Ενω και ατομα οπως λες νομιζουν οτι ειναι stable και ειναι @@ , ή προσπαθουν να πεισουν οτι ειναι stable σε σχεδον απιθανα σεναρια λες και με αυτο θα καταφερουν να αποδειξουν κατι παραπανω απο το οτι το χερι τους που διαλεξε το κομματι εχει τεραστια κολοφαρδια...

Αποκει και περα ομως, αυτο που λες για τον 965 δεν ισχυει.....η τακτικη που σου λενε παραπανω εφαρμοζεται δεκαετιες τωρα απο τις εταιρειες CPU και ειναι και ο απλος λογος για τον οποιο τα χαμηλα μοντελα ανεβαινουν ποσοστιαια περισσοτερο απο τα μεγαλυτερα. Δεν τη νοιαζει την intel αν εχω και εσυ μπορουμε να παρουμε το μικρο μοντελο και να το κανουμε 965...γιατι εμεις ειμαστε το 2% της αγορας.....η τιμη του 965 ειναι αυτη που ειναι γιατι "παιζει στις συνθηκες του υπολοιπου 98% της αγορας οπου θα βρεθουν οι λιγοι τυποι "θελω οτι καλυτερο υπαρχει" και θα δωσουν και τα 900.

Δηλαδη εχω τωρα εχω εναν Ε6600 που στοκ ειναι στα 2.4 με 4mb cache. Τον παω με stock ρευμα στα 3. Τοτε που κυκλοφορησαν αυτοι, ο "extreme" ηταν ο Χ6800 που ειναι στα 2.93ghz 4mb και κοστιζε 900$...σου φαινεται περιεργο?

Για το speedstep που λες, εμενα δουλευει κανονικοτατα και δεν επηρεαζει το OC μου....εκτος αν λεει μλκιες το cpu-z. Αλλα βλεπω οτι σε idle ειμα;ι στα 1600 με 1.1v και οταν βαλω κατι να τρεξει αμεσως παει στα 3ghz με 1.25...οπως θα επρεπε δηλαδη... πιθανον σε Χ58 πλατφορμα να δουλευει διαφορετικα, δε ξερω...

Να πω και κάτι άλλο. Απλο και λογικο. Ποιος overclocker που πάει το pc του σε μη-ασφαλή ταχύτητες π.χ 920 @ 4Ghz θα κρατήσει τον επεξεργαστή του πάνω από τα χρόνια εγγύησης του, ώστε να τον νοιάζει το μετά;:getlost: ...εγω λέω θα εχει αγορασει καλυτερο cpu και θα ετοιμαζεται για τον επομενο... :crazy_pilot:

• 2 weeks later...

....

Κακως εισαι καχυποπτος και ειρωνικος, και μαλλον οντως εισαι ο γκαντεμης της υποθεσης αν και πιο πιθανο ειναι απλα να μην εχεις πειραματιστει αρκετα.

Διαβασε λιγο το thread Overclocking Core i7 920 D0 και θα δεις οτι οι περισσοτεροι παιζουν σε αυτους τους χρονισμους με πολυ λιγοτερα βολτ.

Τα 1,268 βολτ ειναι και παρα πολλα για τα 3,7 σε D0 μοντελο. Συνηθως τοσα απαιτουνται για τα 4.

Το οτι δεν θα "θιχτει η ζωη του επεξεργαστη" δεν μπορω να στο εγγυηθω, αλλα μπορω με σιγουρια να σου πω οτι δεν θα ειναι εξαιτιας του ρευματος, οταν σε στοκ ρυθμισεις οπου το vcore ειναι στο auto μου δινει 1.3v.

Και οχι, το speedstep δεν προκαλει ασταθεια απο το 1ο hz που θα προσθεσεις, καθε κομματι mobo/cpu ειναι διαφορετικο και ετσι δουλευουν κιολας. Προσωπικα εως και 185 bclk δεν εχω κανενα προβλημα ασταθειας.

Απο 186 και πανω εχω bsods αλλα και παλι σε idle καταστασεις και οχι στα stress tests οπου τα βγαζει χωρις κανενα error.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.