Athanasios2104 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2010 Ένδιαφέρομαι για τον καινούργιο SSDnow 40GB της Kingston που, από ότι υπονοεί και το όνομα, ήρθε "τώρα" για εμάς που δεν θέλουμε/μπορούμε να δώσουμε 200 ευρώ για έναν postville ή vertex. Φοράει X25-M gen 2 controller (της Intel), αν και προς το παρόν το firmware δεν υποστηρίζει TRIM. Πάντως, με ένα πιστωτικό 29 ευρώ που έχω στο eshop, θα μου βγει 60 . Το review των Καναδών είναι κατατοπιστικότατο: We can honestly say that when we heard about this drive our first thought was that it was going to be the new king of budget solid state drives and after testing it we can say that out hunch was correct. While there are many better, faster, bigger and more powerful options out there, the 40GB SSDNow is so darn inexpensive and yet offers so much performance for the asking price that you can almost consider it a guilt free impulse buy. The simple fact of the matter is, this drive is not priced, designed or marketed as a direct competitor to flagship models like the Vertex, X25M gen 2 or the various Samsung solid state drives, yet in many tests it does admirably well. In many cases it really does give flagship model solid state drives costing much, much more a real run for their money. As a boot device it posts times that easily beat any hard disk drive out there and is competitive against any solid state drive in its price range.To us the only "real" weakness this drive has is its limited size; however, as it is such an inexpensive way to get into solid state drives it is a very tempting option. If you pair it up with a massive hard disk drive for storage (say a 1TB drive) it will make one amazing bang for your buck setup. With Windows 7 Ultimate 64bit, and a bunch of programs installed like Office 2007 Ultimate, Adobe Photoshop CS3 and an assortment of others we find that 30GB is about as much room as you absolutely need. This makes the 37.25GiB (useable formatted space) perfect, as it still leaves you with 20% free space for the wear leveling algorithms to work with. Έχω διαβάσει κάποια πράγματα για τους ssd και από ότι έχω καταλάβει, η τεχνολογία ακόμη βρίσκεται στα σπάργανα, υστερώντας κυρίως στο write speed και στην απόδοση σε βάθος χρόνος. Με raid κάπως βελτιώνονται τα πράγματα, άλλα εδώ 1 δεν μπορούμε να πάρουμε, πόσο μάλλον 2 και βάλε . Για αυτό προς το παρόν οι πιο πολλοί βάζουν OS+basic programs στον SSD, που εκτελούνται κυρίως read προσπελάσματα και τα write αφορούν μικρά αρχεία (logfiles κτλ), ενώ παράλληλα έχουν και έναν HDD για storage και πιο βαριά προγράμματα. Στο δια ταύτα, στον συγκεκριμένο δίσκο σκοπεύω να βάλω Windows 7 64bit Pro, Office 2003, κάποια βασικά προγραμματάκια (πχ. Everest κτλ) που χρησιμοποιώ συχνά και κανένα παιχνιδάκι (με 1ο το αναμενόμενο Bad Company 2). Οι απορίες μου είναι οι εξής (αν έχετε links με συγκεκριμένα articles/posts, ευχαρίστως, μόνο μην μου πετάτε 20σελιδα threads, δεν βοηθάνε :red:): 1) ο συγκεκριμένος ssd είναι όντως καλός για os + basic programs + 1/2 games; Σε σχέση με τον hdd Baracuda που έχω, θα υπάρξει διαφορά; 2) link για το πως ορίζεις ssd μόνο για τα παραπάνω, ενώ τον hdd μόνο για storage και άλλα προγράμματα; Ή τα w7 βλέπουν απευθείας 2 φυσικούς σκληρούς; 3) κάτι κάπου πήρε το μάτι μου για partition alignment (link; ), αυτό αφορά μόνο raid διατάξεις με ssds; 4) με μόνο os + basic programs + 1/2 games, κάθε πότε θα θέλει format; Και με το format θα γίνεται "καινούργιος" ή δεν αξίζει ο κόπος; τα φώτα σας παίδες :computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
modifas Ιανουάριος 25, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Ρε παιδιά σοβαρευτείται, μη ακούτε τον καθένα ασχετο να λέει για τους ssd ενώ δεν ξέρει τι του γίνεται. Έχω βαρεθεί να ακούω "η τεχνολογία των ssd δεν έχει ορημάσει .. είναι στα σπάργανα". Ως σχετικός με το θέμα καθώς έχω κάνει εργασίες πάνω στο θέμα των SSD και των Μνημών NAND flash και έχωντας χρησιμοποιήσει 5 διαφορετιξούς τύπους δίσκων μέχρι σήμερα σε raid0 και ξεχωριστά σε sata και pata interface σας λέω σε όλους ότι οι δίσκοι ssd δεν είναι καθόλου στα σπάργανα αλλά απότελούν επιτακτική ανάγκη για όλους. Και πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο κόσμος ότι οι δίσκοι ssd μέχρι σήμερα δεν ήρθαν για να αντικαταστήσουν του "στροφάδικους" κλασικούς δίσκους των 1 και 2 terabytes αλλά για να τοποθετηθούν στα PCια μας ως σκληροί δίσκοι bootαρήσματος. Δηλαδή το λειτουργικό μας σύστημα και όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε συνήθως-καθημερινά. Έλεος δεν παίρνουμε SSD για να αποθηκεύσουμε φωτογραφίες, μουσική και έγγραφα και βίντεο. Είναι προφανές αυτό, αλλά κάποιοι άσχετοι επιμένουν στα δικά τους, μην τους ακούτε. Νομίζω είναι περιττό να πώ ότι διαφορά σε ταχύτητες boot, using programs και searching είναι καμία σχέση απλά με τους κλασσικούς δίσκους. Και μην ακούω "εε σιγά μερικά δευτερόλεπτα... και τέτοιες τρίχες". Επίσης αγοράζουμε έναν SSD που να ικανοποιεί το μέγεθος της εγκατάστασή μας αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν τον μπουκώνουμε όλο το δίσκο, γιατί πάντα για να λειτουργήσει σωστά ένας δίσκος ssd θα πρέπει να έχει τουλάχιστον το 20% της χωρητικότητας ελεύθερο.Επίσης η κατά τα άλλα χρήση ενός δίσκου ssd είναι ακριβώς ίδια με τους απλούς δίσκους όσο αναφορά το θέμα πως τους βλέπει το λειτουργικό και η μιτρική. Αυτά ήταν γενικά που ανέφερα για να αποφέγονται παρεξηγήσεις όσο αναφορά το θέμα SSD .Τώρα φίλε μου που ρωτάς για το συγκεκριμένο δίσκο έχω να σου πώ από την εμπειρία μου (έχω 3 ssd now 40gb σε Raid0):- ένας τέτοιος δίσκος στην ουσία είναι ένας intel x25 80GB gen2 που του έχουν του έχουν αφαιρέσει 5 chip NAND flash των 8GB και με περασμένο firmware της kingstone (γι αυτό και no TRIM)- Το TRIM δεν σε νοιάζει γιατί ούτως η άλλως δεν δουλεύει σε RAID0 (και γι αυτό φτίαχτηκαν αυτοί οι δίσκοι για raid0)- δεν υπάρχει κάποιος ειδικός τρόπος μέσω του λειτουργικου που να ορίζεις κάθε σκληρό άλλον για boot os και άλλον για storage- δεν έχει μεγάλη σημασία το partition alignment μην αγχώνεσαι - το format έχει να κάνει με την τεχνολογία του σκληρού δίσκου, απλά πάντα να κρατάς σε έναν εξωτερικό δίσκο ένα Acronis backup όλης της εγκατάστασής σου για τυχόν αν χρειαστεί να κάνεις κάποια στιγμή HDD erase (όταν θα δείς ότι έχουν πέσει οι επιδόσεις- μετά από πολύ καιρό- 7-8 μήνες ανάλογα τη χρήση)- και μήν ξεχνάς το 20% να είναι ελεύθεροΜε το χέρι στην καρδιά σου λέω πάρε 2 kingston 40gb και θα με θυμηθείς.σόρρυ για τα ορθογραφικά λόγο βιασύνης, και κάτι τελευταίο βασικό: σε έναν SSD που θα τον χρησιμοποιήσεις για boot OS + basic programs δεν σε νοιάζει το sequential write αλλά το 4Κ random write & read γιατί αυτά θα χρησιμοποιεί το OS κάθε μέρα. Το sequntial αφορά το να γράφεις δεδομένα απο usb συσκευές (που πιάνουν το πολύ 30ΜΒ ) ή από 2τερο SATA δίσκο εσωτερικό (που πιάνουν το πολύ 100ΜΒ στις καλές περιπτώσεις πολλών στροφών δίσκων- αλλά αμα είναι εσωτερικός δεύτερος δίσκος ποιός ο λόγος να τα αντιγράψεις στον πρώτο??). Άρα μη σκέφτεστε την αγορά SSD με βάση το Sequential write & read που μοστράρουν οι εταιρίες για λόγους marketing.και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα firmware updates επειδή συνεχώς αναπτύσονται καινούργιοι αλγόριθμοι storaging κυρίως για τους MLC SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιανουάριος 25, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Επίσης αγοράζουμε έναν SSD που να ικανοποιεί το μέγεθος της εγκατάστασή μας αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν τον μπουκώνουμε όλο το δίσκο, γιατί πάντα για να λειτουργήσει σωστά ένας δίσκος ssd θα πρέπει να έχει τουλάχιστον το 20% της χωρητικότητας ελεύθερο.Δηλαδή στα 40GB τα 8GB πρέπει να είναι ελεύθερα; Έχω διαβάσει σε άλλα forum ότι μερικοί λένε έως και το 50% πρέπει να είναι ελευθέρα, λίγο υπερβολή μου φαίνεται... 10-20% πιο normal. Με Windows 7 Pro και λίγα προγραμματάκια που χρησιμοποιώ, νομίζω 32GB φτάνουν και περισσεύουν. Παιχνίδια τελικά δεν θα τον φορτώσω κανένα, δεν χρειάζεται (άλλωστε αν θέλουν dvd δεν έχει και νόημα).Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, άλλα να σε ενημερώσω ότι έχω καταλήξει στον αντίστοιχο της Intel (X25-V) που είναι μόλις 10e ακριβότερος άλλα υποστηρίζει TRIM (το οποίο από ότι έχω διαβάσει είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για να μην παίρνει ο ssd την κατιούσα σε χρόνο dt). Btw, το Acronis που ανέφερες το έχω κοιτάξει πολλές φορές και ίσως το χτυπήσω. Έχει βέβαια πάμπολλες επιλογές/ενέργειες, τις οποίες προσωπικά δεν θα τις ακουμπήσω ποτέ... για αυτό σκέφτομαι τα 40 ευρά. Άλλα θα μου γλύτωνε τις 2-3 ώρες που κάθομαι να περνάω τα ίδια και τα ίδια προγράμματα μετά από κάθε format... :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
modifas Ιανουάριος 25, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 ΟΚ, καλή η επιλογή σου αλλά να ξέρεις ότι ο δίσκος δεν είναι πραγματικά 40GB αλλά περίπου 37GB. Πάντως αξίζει τα λεφτά. To 20% είναι 7,5 GB . Ασε 9gb ελεύθερα για καλύτερες επιδώσεις. Αλλιώς πάρε άλλον έναν και σε raid0 είσαι άρχοντας χώρια που θα μιώσεις το write access time στο μισό και θα διπλασιάσεις το random write 4k στο διπλάσιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 25, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Αν τελικα παρεις μονο εναν δισκο, τοτε παρε τον Intel που υποστηριζει το TRIM, ωστα να μην ασχολεισαι με hdd erase και λοιπες ιστοριες.Το acronis καλο θα ειναι να υπαρχει γιατι ενα backup δεν εκανε ποτε κακο.Η Intel απ'οτι εχει ακουστει θα δωσει TRIM support και στις RAID0 συστοιχιες με την επομενη επισημη εκδοση του Intel Matrix Storage Manager.Λιγο υπερβολικος ο φιλος modifas αλλα σε γενικες γραμμες συμφωνω. Διαφορες υπαρχουν, άλλοτε μεγαλες, αλλες φορες μικροτερες αλλα ενας καλος SSD εχει διαφορες απο αντιστοιχους μηχανικους, ειδικα 7200 στροφων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modifas Ιανουάριος 25, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Αγαπητέ φίλε jax7480 σε πιο θέμα είναι η υπερβολή? Εγώ απλά είπα ότι όποιος πραγματικά έχει εμπειρία σε χρήση SSD είναι πολύ εύκολο να καταλάβει διαφορά ακόμα και με έναν φθηνό SSD σε σχέση με έναν 10000rpm δίσκο όσο αναφορά για τη χρήση boot OS,μιλάμε για microsecond κλίμακες σε access time ενώ στους κλασσικούς δίσκους μιλάμε για milisecond. Δεν το παίζω "ξερόλας" αλλά η αλήθεια αυτή. Όπως και να το κάνουμε τα μηχανικά μέρη είναι μηχανικά και τα τρανζίστορ είναι τρανζίστορ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 25, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Επειδη θελω να πιστευω οτι εχω καποια μικρη εμπειρια οσων αφορα τους SSD, οι διαφορες δεν ειναι παντα μεγαλες. Μερικες φορες δεν υπαρχουν καν, ειδικα οταν υπαρχει συγκριση ενος μετριου SSD με εναν μηχανικο δισκο 10.000 στροφων.Ειναι αναλογα την χρηση που κανει ο καθενας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modifas Ιανουάριος 25, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 σίγουρα είναι ανάλογα με τη χρήση, για αυτό μίλησα για boot OS όχι για storaging Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 25, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Για χρηση boot OS μιλαω κι εγω.Διαφορες δεν υπαρχουν παντα και ειναι αναλογα την χρηση και τον τροπο που δουλευει ο καθενας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overclocked Ιανουάριος 25, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 /popcorn ready let the fight begin Link to comment Share on other sites More sharing options...
modifas Ιανουάριος 25, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 ε ναι αν τον έχεις σε pc που απλά κάνεις μόνο web browsing η το msn ή παίζει δικτυακά παιχνίδια δεν έχει νόημα είτε έχεις SSD είτε δίσκο 7200. Δηλαδή εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούν σκληρό δίσκο, αλλά το bootάρησμα θα είναι γρήγορο αναμφήβολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 25, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Δεν υπαρχει καποιος λογος για διαμαχη. Συζητηση κανουμε αναφεροντας αποψεις απο τις εμπειριες μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιανουάριος 25, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Ρε παιδιά σοβαρευτείται..... Έχω βαρεθεί να ακούω "η τεχνολογία των ssd δεν έχει οριμάσει....Μη μπερδεύεις τις επιδόσεις με την "ωρίμανση". Η ωρίμανση φέρνει επιδόσεις αλλά οι επιδόσεις από μόνες τους δε συνιστούν ωρίμανση. Οι επιδόσεις των SSD είναι γνωστές και δεν αμφισβητούνται. Η "ωρίμανση" έχει να κάνει με θέματα όπως: κάνω firmware update και δεν παίρνω το σύστημα στο χέρι δεν μου γ....ται η ψυχολογία ότι έσκασα τόσο χρήμα και πρέπει να τον συμμαζεύω κάθε τρεις και λίγο γιατί δεν υποστηρίζει trim ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο κάνετε - τα λέτε στο thread κατά καιρούς κάνω RAID με trim δεν ψάχνω τι θα αφήσω απέξω γιατί χρειάζομαι τουλάχιστον 100 GB για να τα στήσω όλα + "το τόσο" τοις % ελεύθερο και τα 80GB είναι λίγα πρώτης ίσως και δεύτερης γενιάς συστήματα, οτιδήποτε και να είναι, όχι SSDs απαραίτητα, θεωρούνται εξ ορισμού ανώριμαΚαι ένα παράδειγμα για το τελευταίο: κοιτούσα χτες videocamera, hi def, από γνωστή και σεβαστή εταιρία. Το απλό μοντέλο (SD) έχει γράψει 3-4 γενιές εξέλιξης και έχει μεταξύ άλλων 60x οπτικό zoom. Το HD μοντέλο που είναι πρώτης γενιάς έχει 10x οπτικό zoom. Tι έχουμε δηλαδή εδώ? Σκόπιμα κάποιο χαρακτηριστικό κρατιέται στο συρτάρι, γιατί στο τρέχων μοντέλο υπάρχει ήδη ο μεγάλος κράχτης, το HD. Όπως η Kingston δεν βγάζει trim enabled firmware για δεδομένο μοντέλο SSD, ή η Intel θα βγάλει το trim-RAID στην επόμενη σειρά, οι τιμές θα εκλογικευτούν στη μεθεπόμενη σειρά, και πάει λέγοντας.Όποιος καλύπτει τις ανάγκες του με τις σημερινές προσφορές της αγοράς σε SSD, έχει το χρόνο να πειραματιστεί με τη νέα τεχνολογία και δεν τρέχει και τίποτε αν γίνει και καμμιά στραβή τύπου Intel firmware, τότε καλώς πράτει. Οι λοιποί ας περιμένουν, ό,τι περιμένει ο καθένας τους. Προσωπικά περιμένω τη στιγμή που θα στήσω νέο σύστημα και για τους παραπάνω λόγους μπορεί και να το τρενάρω λίγο παραπάνω. Εξάλλου αν ήμουν τόσο "βιαστικός" θα είχα τόσα χρόνια RAID0 ή/και raptorες. Δεν θα παραλήψω όμως να ευχαριστήσω όλους όσους τόλμησαν και μεταφέρουν εδώ την εμπειρία τους και οι επόμενοι ξεκινάμε "διαβασμένοι". Link to comment Share on other sites More sharing options...
modifas Ιανουάριος 26, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 αγαπητέ φίλε η ωρίμναση αφορά την εξέληξη στους αλγόριθμους αποθήκευσης και αυτοσυντήρησης -- δηλαδή το firmware update. Αν τότε μιλάμε για "ωριμότητα" δεν θα αγοράσουμε ποτέ. Πιστεύω ότι η ωρίμανση της τεχνολογίας αφορά την αξιοπιστία. Πόσο σίγουρα είναι τα δεδομένα μέσα στο δίσκο. Το ότι έγινε σωστός έλεγχος μιας εκδοσης firmware πριν γίνει released δεν φταίει ο η τεχνολογία του SSD.Στο χέρι παίρνεις και το σύστημά σου και με έναν κλασσικό δίσκο σε ανυποψίαστο χρόνο αλλά όχι από firmware update. είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη είναι ανάγκη να κρατάς backup όλης της εγκατάστασης.Το trim είναι αντίστοιχο με το defrag αν θυμάσαι που το έκανες συχνά για να δουλεύει καλύτερα η εγκατάσταση.χαναλέω ότι οι SSD έχουν νόημα μόνο για λειτυργικό και προγράμματα, ποιος είπε να αφήσεις πράγματα που χρειάζεσαι απ'έξω. Οι χωρητικοτητες είναι αρκετά μεγάλες πλέον και οι τιμές αρκετά καλές για τις επιδόσεις τους. αλλά δεν υπάρχει λόγος να τοποθετείς φωτογραφίες και βίντεο και documents σε SSD.Όσο αναφορά το θέμα που κατ' εμένα μου φένεται άσχετο , στην περίπτωση του ζουμ έχει να κάνει καθαρά με το μέγεθος του αισθητήρα: όσο πιο μεγάλος σε επιφάνεια αισθητήρας CMOS/CCD τόσο στενεύουν τα περιθώρια για μεγάλο ζουμ, (άλλο standard definition και άλλο high definition αισθητήρας) , παίζει και η ποιότητα του φακού και άλλα πολλά αλλά νομίζω είναι άσχετα με το θέμα εδώ οπότε σταματάω.Η αλήθεια είναι ότι τα δεδομένα είναι πιο σίγουρα σ έναν απλό δίσκο παρά σε έναν SSD. Στον απλό δίσκο στη χειρότερη θα σου τα ανακτήσει μια εταιρία recovery ενώ σε έναν SSD είναι πιο δύσκολο έως και ακατόρθωτο αν εμφανιστεί πρόβλημα στις μνήμες η στον controller π.χ. από υπερβολική τάση τροφοδοσίας (και όχι απαραίτητα από λάθος firmware)... στο παραπάνω post ξέχασα ένα " δεν " : η ωρίμναση δε νομίζω ότι αφορά την εξέληξη στους αλγόριθμους αποθήκευσης και αυτοσυντήρησης -- δηλαδή το firmware update ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιανουάριος 26, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Καταρχήν όταν ψωνίζω, αγοράζω προϊόν για να κάνω τη δουλεία μου, όχι αλγόριθμο και τέτοια. Εσύ μιλάς για τεχνολογική ωρίμανση. Είναι μια σημαντική, η σημαντικότερη ίσως παράμετρος ενός προϊόντος τεχνολογίας αλλά ξαναλέω δεν είναι η μοναδική. Παραδοσιακά οι εταιρίες δεν δίνουν όλα τους τα καλά στην πρώτη γενιά προϊόντος, είτε γιατί ο ανταγωνισμός είναι χαμηλός, είτε γιατί το προϊόν έχει περιθώρια εξέλιξης. Πας π.χ. στο 60% των δυνατοτήτων με την πρώτη γενιά, στο 80% με τη δεύτερη, στο 90% με την τρίτη και μετά το προϊόν είναι πλέον "comodity" και πουλιέται στα supermarket κοψοχρονιάς, η δε εταιρία βγάζει νέα "σειρά" δίσκου, τηλεόρασης, CPU, whatever, και το πράμα ξαναρχίζει από την αρχή. Ως προς τους SSD είμαστε ακόμη σχεδόν στην πρώτη γενιά. Σαφώς και μεγάλη διαφορά επιδόσεων σε σχέση με τα σίδερα αλλά και μερικά λιγότερο ή περισσότερο ενοχλητικά ζητήματα. Σε 2 χρόνια όλοι SSD θα παίρνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Ιανουάριος 26, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 modifas καλα τα λες....αλλα ο neuromancer τα λεει λιγο καλυτερα Δε λετε κατι διαφορετικο....αλλα εσυ κοιτας το δεντρο(τεχνολογια nand) και αυτος το δασος(τελικο προιον), και τον τελικο απλο χρηστη τον ενδιαφερει το δασος. Δε με νοιαζει αμα τα nand ειναι ωριμα, εγω θα θεωρησω τους SSD ωριμους οταν θα μου αρκει να δω ενα crystalmark για να δω τι ταχυτητες πιανει σε 4κ/512κ/sequential και αν με ικανοποιει αυτο και η τιμη, θα μπορω να παρω το προιον με κλειστα ματια. Οπως συμβαινει δηλαδη σημερα με τους μηχανικους δισκους... Στους SSD ομως δε μπορω δυστυχως να το κανω....γιατι πρεπει να ψαξω να βρω τι controller εχει, μηπως εχει stutter lag και κανει κολληματα, μηπως δεν υποστηριζει trim, να δω ποσο χωρο εχει φυλαξει η εταιρεια καβατζα απο την αρχη για να μην πεφτει γρηγορα η αποδοση οσο γεμιζει για να εκτιμησω και ποσο αδειο πρεπει να κρατησω εγω... Δηλαδη και μονο το οτι αυτη τη στιγμη το 90% σου λενε "παρε Intel" ενω υπαρχουν τοσα αλλα προιοντα στην αγορα, και δε το λενε λογω αποδοσης (σε μικρο βαθμο εστω) , το λενε κυριως επειδη ειναι problem-free και εγγυημενη η αποδοση.......δειχνει πολλη ανωριμοτητα στην αγορα. Παρ'ολ'αυτα πιστευω οτι πλεον σημερα με λιιιιιγο homework μπορεις ανετα να μπεις στον κοσμο των SSD, και τα ωφελη ειναι πολυ μεγαλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Ιανουάριος 27, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2010 modifas καλα τα λες....αλλα ο neuromancer τα λεει λιγο καλυτερα Δε λετε κατι διαφορετικο....αλλα εσυ κοιτας το δεντρο(τεχνολογια nand) και αυτος το δασος(τελικο προιον), και τον τελικο απλο χρηστη τον ενδιαφερει το δασος. Δε με νοιαζει αμα τα nand ειναι ωριμα, εγω θα θεωρησω τους SSD ωριμους οταν θα μου αρκει να δω ενα crystalmark για να δω τι ταχυτητες πιανει σε 4κ/512κ/sequential και αν με ικανοποιει αυτο και η τιμη, θα μπορω να παρω το προιον με κλειστα ματια. Οπως συμβαινει δηλαδη σημερα με τους μηχανικους δισκους... Στους SSD ομως δε μπορω δυστυχως να το κανω....γιατι πρεπει να ψαξω να βρω τι controller εχει, μηπως εχει stutter lag και κανει κολληματα, μηπως δεν υποστηριζει trim, να δω ποσο χωρο εχει φυλαξει η εταιρεια καβατζα απο την αρχη για να μην πεφτει γρηγορα η αποδοση οσο γεμιζει για να εκτιμησω και ποσο αδειο πρεπει να κρατησω εγω... Δηλαδη και μονο το οτι αυτη τη στιγμη το 90% σου λενε "παρε Intel" ενω υπαρχουν τοσα αλλα προιοντα στην αγορα, και δε το λενε λογω αποδοσης (σε μικρο βαθμο εστω) , το λενε κυριως επειδη ειναι problem-free και εγγυημενη η αποδοση.......δειχνει πολλη ανωριμοτητα στην αγορα. Παρ'ολ'αυτα πιστευω οτι πλεον σημερα με λιιιιιγο homework μπορεις ανετα να μπεις στον κοσμο των SSD, και τα ωφελη ειναι πολυ μεγαλα... +100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Ιανουάριος 27, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2010 SSD 40 GB δεν αξιζει. Εκτος αν σου φτανει οντως η χωρητικοτητα.Θα βαλεις 7 μεσα, πανε τα 10GB.Μετα υπολογισε ποσο θελεις για programs + games.Εμενα 40 δε μου φτανουν ουτε για στραγαλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιανουάριος 27, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2010 SSD 40 GB δεν αξιζει. Εκτος αν σου φτανει οντως η χωρητικοτητα.Θα βαλεις 7 μεσα, πανε τα 10GB. Μετα υπολογισε ποσο θελεις για programs + games. Εμενα 40 δε μου φτανουν ουτε για στραγαλια. Windows 7, Office 2003, ψιλοπρογραμματάκια τύπου Everest, Snagit κτλ που χρησιμοποιώ κατά κόρον, και drivers... νομίζω μου φτάνουν και μου περισσεύουν, άλλα δεν ενημερώσω όταν στήσω το setup Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Φεβρουάριος 28, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2010 Τελικά παίδες τσίμπησα τον intel x25-v (40gb) Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσω το Intel SSD Tool Box και το νέο Firmware; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.