Jump to content

Απενεργοποιείται το RAID σε My Book Studio Edition II;

Karababas

Recommended Posts

Καλησπέρα. Μετά από 1-2 χρόνια ζαχαρώματος και ταλαιπωρίας με διάφορα μαγαζιά, κατάφερα να πάρω επιτέλους στα χέρια μου το My Book Studio Edition II.

wdfMyBook_Studio_2Q.jpgwdfMyBook_Studio_2Q.jpg

Δεν είχα καταλάβει όμως καλά τα πράγματα με το RAID το οποίο δεν σκόπευα να χρησιμοποιήσω...:cry:

Όπως καταλαβαίνετε δεν βρίσκω τον τρόπο για να το απενεργοποιήσω. Τα φώτα σας παρακαλώ!

ΥΓ: Η βλακεία της υπόθεσης είναι ότι ένας από τους λόγους που τον διάλεξα ήταν ότι μπαινοβγάζεις δίσκους εύκολα σε αυτή τη θήκη, επομένως μπορούσα κάθε φορά να πάρω μαζί μου τους σωστούς δίσκους.

western-digital-my-book-studio-edition-ii-user-servicable-drivess_large.jpgMy%20book%20studio%20edition%20II%200001.jpg

Αλλά τι να το κάνεις το να ανοιγοκλείνει εύκολα αφού δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις δίσκο (λόγω RAID);;;

Να πέρνεις μαζί σου τους δίσκους για ποιό λόγο, η τιμή των gigabyte πλέον είναι τόσο χαμηλή που είναι ποιό φθηνό και εύκολο να πάρεις μια usb 2,5άρα θήκη για τις μεταφορές σου.

O λόγος που αλλάζονται εύκολα σε αυτήν την θήκη είναι για την απλή αντικατάσταση τους από τον χρήστη σε περίπτωση βλάβης.

Να πέρνεις μαζί σου τους δίσκους για ποιό λόγο, η τιμή των gigabyte πλέον είναι τόσο χαμηλή που είναι ποιό φθηνό και εύκολο να πάρεις μια usb 2,5άρα θήκη για τις μεταφορές σου.

Λογική η απορία σου αλλά όταν οι ανάγκες σου απαιτούν

(1) να έχεις εύκαιρο (και φορητό) όλο το "οπλοστάσιό" σου

(2) να έχεις δίσκους "δυνατούς" για κάθε δουλειά (πχ επεξεργασία βίντεο)

τότε νομίζω ότι η πιο οικονομική λύση είναι εξωτερικοί 3,5άρηδες. Και ειδικά ένας μεγάλος σαν αυτόν βολεύει να είναι 2 σε 1 γιατί γλιτώνεις χώρο, καλωδιομάνι, μπρίζες και θύρες στον υπολογιστή...

O λόγος που αλλάζονται εύκολα σε αυτήν την θήκη είναι για την απλή αντικατάσταση τους από τον χρήστη σε περίπτωση βλάβης.

Αυτό (που φυσικά είναι και πάλι καλό) περιορίζεται σε σπάνιες (ελπίζω) περιπτώσεις (υπό φυσιολογικές συνθήκες τουλάχιστον) κατά τις οποίες χρειάζεται να αντικαταστήσεις τον πεσμένο πολεμιστή. Περίμενα όμως ότι θα ήταν πιο χρηστικό δηλαδή να μπορώ να μπαινοβγάζω οποιουσδήποτε χύμα δίσκους, αφού διαφημίζανε τόσο πολύ τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στους δίσκους.

Τέλος πάντων... για άλλη μια φορά... σαλάτα τα έκανα.

τοτε μαλλον χρειαζεσαι κατι τετοιο >

dock sata

και φορτωνεις οποιον δισκο θες !

*δεν σου προτεινω το συγκεκριμενο προιον - ενδεικτικη αναφορα

+το μειονεκτημα ειναι οτι αν θες να μεταφερεις τους δισκους πρεπει να βρεις και τροπο ασφαλισης τους πχ σακουλακια αντιστατικα κλπ

dock sata

+το μειονεκτημα ειναι οτι αν θες να μεταφερεις τους δισκους πρεπει να βρεις και τροπο ασφαλισης τους πχ σακουλακια αντιστατικα κλπ

Ναι, μου είχε περάσει από το μυαλό δοκιμάσω κάτι τέτοιο αλλά όπως είπες κι εσύ είναι κομματάκι προβληματική η μεταφορά των δίσκων. Ένας από τους λόγους που ήθελα book είναι ότι έχω είναι φοβερά εργονομικοί (τους τοποθετείς όπως σου κατέβει), έχουν ανθεκτικό σχεδιασμό (από όσο είδα στο εσωτερικό των άλλων 2 που είχα, αλλά και από το πέσιμο που έφαγε ο ένας!) και τέλος είναι αρκετά ανοιχτοί για να αναπνέει ο δίσκος. Βέβαια το τελευταίο εκτός από το ότι είναι +1 στη θερμοκρασία είναι και -1 στη σκόνη φαντάζομαι αλλά και πάλι το προτιμώ από κάτι άλλους κατάκλειστους που βλέπω. Όχι βέβαια ότι γενικά ξέρω από ψύξη...:p

dock sata

εγώ πάντως έχω αυτό το συγκεκριμένο και είμαι πολύ ευχαριστημένος, το δουλεύω μέχρι στιγμής με 3 διαφορετικούς δίσκους και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα.

εγώ πάντως έχω αυτό το συγκεκριμένο και είμαι πολύ ευχαριστημένος, το δουλεύω μέχρι στιγμής με 3 διαφορετικούς δίσκους και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα.

Να υποθέσω όμως ότι συνήθως δουλεύεις σπίτι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.