Jump to content

Προταση για ακουστικα και καρτα ηχου

thespesios

Recommended Posts

Θα κάνω ένα μικρό hijack στο thread... τα HD555 μου φαίνονται τα καλύτερα από άποψη κόστους απόδοσης, όμως για stereo... τι γίνεται αν κάποιος θέλει 5.1 surround ακουστικά στο ίδιο εύρος τιμής ή λίγο πάνω-κάτω...? υπάρχει κάτι αξιόλογο, χωρίς να συζητάμε audiophile καταστάσεις...?

Δεν ρωτάω αν 2-ch καλύτερα από 5.1 στα ακουστικά κτλ... μιλάμε μόνο για 5.1...

πχ έχω δει αυτά τα medusa, τα οποία κοστίζουν ~60€....

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply
Υπόψην από Αμερική βρίσκεις τα AKG 701 περίπου στα 200 ευρώ (και λίγο παρακάτω).

Απλά μετά δεν γλυτώνεις με τίποτα τον ενισχυτή ακουστικών.. :hi:

Αν θέλει να τα πάρει απ'έξω ο thespesios τότε είναι η καλύτερη επιλογή(υπάρχουν και τα beyer 880 βέβαια). Εδώ έχουν γύρω στα 300 (230 τα Beyer).

Υ.Γ.: Δηλαδή ούτε η xonar τα "πάει" εεε;

Το dolby headphone το θεωρώ ψιλο-ελλεϊνό (δεν ακούγονται τόσο natural οι ήχοι) αλλά χωρίς αυτό το positional της κάρτας για game που πρέπει να ακούς βήματα etc είναι απαράδεκτο. Σου έρχονται από πίσω και δεν καταλαβαίνεις τίποτα.

Γενικώς δεν θα πρότεινα την κάρτα (όλες τις xonar βασικά) για κάποιον που θέλει να παίζει λίγο πιο "σοβαρά" online fps με ακουστικά.

Δοκιμασε 5.1 στα windows ( απενεργοποιωντας την υποτιθεμενη υπαρξη subwoofer στα vista/7 ) 5.1 στο cod4 και dolby headphone στο πανελ της καρτας, οπως το κανουν και οι κατοχοι x-fi http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=239405 btw το παιχνιδι ετσι κι αλλιως δεν εχει και τον πιο μαχιμο 3D ηχο ειναι ενας απτους λογους που το θαβω οποτε βρισκω ευκαιρια :p παιζεται να φταινε και τα ακουστικα σου σε ενα βαθμο και ας ειναι high-end http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1466158

jaco τα 5.1 ακουστικα ειναι μεγιστη απατη, χιλιες φορες ενα ευαισθητο mid-fi ζευγαρι ακουστικα + cmss3d / dolby headphone απ'την καρτα ηχου παρα να δινεις λεφτα για 6 ηχειακια της πλακας τα οποια θα ειναι πανω απτο κεφαλι σου

edit : εχω γνωστο που παιζει επαγγελματικα 1.6 αρκετο καιρο τωρα και με τα HD555 δεν εχει κανενα προβλημα να ακουει βηματα τριγυρω του ακομα και σε onboard καρτες της πλακας, εγω οποιον με ρωταει για ακουστικα για gaming επιμενω να του προτεινω τα ad700 που ειναι ενα σκαλι πιο πανω και τα βρισκεις με λιγο ψαξιμο στα 70-80 ευρω

Υ.Γ.: Δηλαδή ούτε η xonar τα "πάει" εεε;

Μπα, όχι όπως πρέπει.

Εγώ θα φτιάξω ενισχυτή (μάλλον δύο, EHHA και B22) αλλά κάτσε να συνέλθω οικονομικά γιατί η αγορά νέων ηχείων με γονάτισε (and that's an understatement).. :hehe:

Μπα, όχι όπως πρέπει.

Εγώ θα φτιάξω ενισχυτή (μάλλον δύο, EHHA και B22) αλλά κάτσε να συνέλθω οικονομικά γιατί η αγορά νέων ηχείων με γονάτισε (and that's an understatement).. :hehe:

Εσύ κανόνισε να φέρεις τα ακουστικά από δω για beta testing.

αν και δεν εχω καταλαβει ακομα τι διαφορες εχουν τα 555 με τα 595 και κατα ποσο ειναι αισθητες , θα παιζει προβλημα αν τα βαλω σε απλη xonar D2X ;

με ενδιαφερει η μουσικη σε μεγαλο βαθμο και σε παιχνιδια απλα να ακουγονται νορμαλ -παιζω χρονια με ακουστικα ποιοτητας νετκαφε...-

μουσικη απο καφριλες μεχρι ουλτρασμουδ τσιλαουτ...:help:

αν και δεν εχω καταλαβει ακομα τι διαφορες εχουν τα 555 με τα 595 και κατα ποσο ειναι αισθητες , θα παιζει προβλημα αν τα βαλω σε απλη xonar D2X ;

με ενδιαφερει η μουσικη σε μεγαλο βαθμο και σε παιχνιδια απλα να ακουγονται νορμαλ -παιζω χρονια με ακουστικα ποιοτητας νετκαφε...-

μουσικη απο καφριλες μεχρι ουλτρασμουδ τσιλαουτ...:help:

Μόλις τώρα είπα να τα δοκιμάσω για πρώτη φορά μέσα από το στάδιο προενίσχυσης των ηχείων για να σου πω εντυπώσεις. Τα άκουσα σε ένα μόνο κομμάτι.

Το μπάσο είναι κάπως χαλαρό και από το 80% της έντασης αρχίζεις να νιώθεις ένα τρέμουλο στο κεφάλι σου.

Στις υπόλοιπες συχνότητες παίζει πολύ καλά αλλά και πάλι δεν φτάνει τα δυναμικά του ειδικού ενισχυτή(TI chip).

Με την x-fi που τα είχα παλιότερα δεν άκουγες βαθύ μπάσο αλλά η ανάλυση ήταν καλύτερη-σε βάρος όμως της φυσικότητας του ήχου, αν ανέβαζες πολύ την ένταση.

Η διαφορά των 555 με τα 595 είναι ένα ελαφρύ reengineering που καταλήγει σε δυνατότερα πρίμα για τα 595. Τουλάχιστον, αυτό λένε όσοι έχουν ακούσει και τα δύο σετ. Επιπλέον δεν αποκλείεται τα 595 να χρησιμοποιούν πρώτης διαλογής και καλύτερα ματσαρισμένα μεγάφωνα.

Πάντως, το βέβαιο είναι ότι κανένα σετ δεν θα ικανοποιήσει αυτούς που ψάχνουν για εντυπωσιακά στοιχεία στον ήχο τους.

Υ.Γ.: Από ένταση μην περιμένεις πάνω από 97db(έτσι όπως τ'ακουσα).

Στα παιχνίδια με τον TI τα δυναμικά είναι πάρα πολύ καλά και δίνουν άλλον αέρα στα Games. Π.χ. στο Borderlands τις εκρήξεις από το κανόνι των οχημάτων τις νιώθεις για τα καλά.

Μπα, όχι όπως πρέπει.

Εγώ θα φτιάξω ενισχυτή (μάλλον δύο, EHHA και B22) αλλά κάτσε να συνέλθω οικονομικά γιατί η αγορά νέων ηχείων με γονάτισε (and that's an understatement)..

Με ηχεία δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ. Πρόβλημα χώρου, γειτόνων, αλλοιώσεων λόγω δωματίου κτλ. Μου αρκούν τα megaworks.

Από ακουστικά, παρήγγειλα και περιμένω λίγες μέρες να έρθει η καινούργια παρτίδα των beyer dt 990 pro. Μου'χει λείψει το "ξερό" άκουσμα.

η ενταση δε με απασχολει αρκει μεχρι το σημειο που αρχιζει η παραμορφωση να ακουγονται κανονικα και οχι σιγα.

επισης, οταν λες 80% ενταση που αναφερεσαι; στον ηχο των win ή της καρτας;

στην ουσια ζηταω καλυτερο ηχο σε σχεση με τα ηχεια και οχι σε πολλα λεφτα γιατι μπλεκει το θεμα με ενισχυτες κτλ και δε θελω να μπλεξω ακομα.

τελος, τα 555 εχουν ~90€ ενω τα 595 150€. η διαφορα ακουγεται ευκολα ή θελει μαθημενο αυτι;

Σύμφωνα με τους περισσότερους αρκούν και τα 555 για κάποιον που δεν ψάχνεται ιδιαίτερα, ενώ τα 595 θεωρούνται υπερτιμημένα δεδομένου ότι φοράνε τα ίδια μεγάφωνα.

80% Master Volume της Κάρτας(ουσιαστικά ελέγχει το volume των win). Μέχρι εκεί ακούγονται κανονικά έως λίγο δυνατά αναλόγως το κομμάτι. Στα παιχνίδια πάντως θα είσαι ΟΚ.

Προσωπικά με την xonar δεν ξεπερνάω το 40% του πρώτου level έντασης που είναι κάπως πιο δυνατό σε σχέση με τις απλές κάρτες.

Το θέμα είναι ότι λόγω του σχετικά ουδέτερου και κάπως laid back ήχου τα 555/595 σε παρακινούν να τα ακούς δυνατά, εκεί που η απλή xonar χάνει.

καλησπερα παιδια.

αν μπορειτε μια βοήθεια και σε μένα.

έχω τα logitech Z5500

τα χρησιμοποιώ κατά 95% για μουσική (Rock)

αλλά τα βράδια πρέπει να πάω σε ακουστικά για ευνόητους λόγους...

από κάρτα ήχου έχω την Asus Xonar HDAV1.3

απ'όσο κατάλαβα για rock ακούσματα που θέλουμε μπάσο.. πάμε σε κλειστού τύπου...

το θέμα είναι ότι δε θα θελα να διαθέσω τρελά λεφτά για ακουστικά...

λέω για μέχρι και λίγο πάνω από 50... άντε... 80? ίσως...

τι προτείνετε?

JVC: HA-RX900??? ή Audio Technica ATH-AD70???

ή κάποια άλλα? :help:

Ευχαριστώ!

Για τα Denon AH-D2000 που δεν έχουν πολυσυζητηθεί εδώ(Ελλάδα), διαβάζεις μόνο θετικά σχόλια.

Οι δε μετρήσεις τους είναι εξωπραγματικά καλές.

http://www.usa.denon.com/ProductDetails/3463.asp

Αρχικα ειχα κανει καταχωρηση εδω αλλα την εσβησα για να ανοιξω νεο θρεντ http://thelab.gr/showthread.php?t=74918

αλλα κανεις δε ποσταρει...ξερει κανεις να με συμβουλεψει; Απ οτι φαινεται τα 595 δεν αξιζουν τα +70 ευρω λογο του οτι εχουν τα ιδια μεγαφωνα με τα 555 που ειχα...

80% Master Volume της Κάρτας(ουσιαστικά ελέγχει το volume των win). Μέχρι εκεί ακούγονται κανονικά έως λίγο δυνατά αναλόγως το κομμάτι. Στα παιχνίδια πάντως θα είσαι ΟΚ.

Προσωπικά με την xonar δεν ξεπερνάω το 40% του πρώτου level έντασης που είναι κάπως πιο δυνατό σε σχέση με τις απλές κάρτες.

Το θέμα είναι ότι λόγω του σχετικά ουδέτερου και κάπως laid back ήχου τα 555/595 σε παρακινούν να τα ακούς δυνατά, εκεί που η απλή xonar χάνει.

μιας και ηρθαν σημερα τα 555, να πω οτι με το master volume στο 75, τα L/R στο μιξερ στο 55 η ενταση ειναι μια χαρα..συνηθως αναγκαζομαι να χαμηλωνω απ το winamp :p

αμα θελω ενταση ποιο θα μου δινει λιγοτερη "παραμορφωση" : ο ηχος των win στο 100% ή τα sliders του mixer πιο ψηλα ?

Καλή ερώτηση. :)

Τα sliders στο mixer tab άστα στην default 76 τιμή (πάτα reset άμα τα πείραξες).

Για να αλλάζεις την ένταση ας βάλεις στα windows ή στο control panel της Αsus (το ίδιο ειναι) στο 50-60% ξέρω γω και μετά μπορείς να ρυθμίζεις την επιθυμητή ένταση από το κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά. (foobar, media player classic etc)

Ο λόγος που τα slider στο mixer είναι καλύτερο να μένουν στα default είναι διότι "τερματίζοντας" τα, σε μεγάλες εντάσεις εμφανίζεται το λεγόμενο limiter effect.

Δηλαδή η κάρτα προσπαθεί να "περιορίσει" το σήμα για να αποφύγει τις παραμορφώσεις από τις υψηλές εντάσεις ώστε να προστατέψει τα ηχεία/ακουστικά από το να χαλάσουν.

Και αυτά δεν είναι λόγια του αέρα το έχω παρατηρήσει πολλές φορές όταν δεν ήξερα και είχα τα sliders τέρμα καθώς και το master volume πολύ ψηλά.

Άλλες φορές ακουγόταν δυνατά τα φωνητικά κι άλλες η μουσική. Σαν να προσπαθούσε να "επικρατήσει" κάτι έναντι του άλλου.

Επίσης επιλέγοντας 24bit από τις ιδιότητες των windows καθώς και στο πρόγραμμα αναπαραγωγής, γλιτώνεις οποιαδήποτε "αλλοίωση" στο σήμα από την αλλαγή της έντασης.

Γενικά επειδή οι xonar (τουλάχιστον η ST) δεν υποστηρίζουν καλά την αναπαραγωγή στα 44.1 khz (to clocking circuit τους είναι στα ~24.6 mhz) sample rate στο οποίο είναι η πλειοψηφία των αρχείων σου σίγουρα (καθώς και σε όλους) το ιδανικό είναι να ρυθμίσεις από τα windows 24 bit 44.1 khz και από το panel της Asus να αφήσεις την κάρτα που κάνει εξαιρετικό re-sampling από 48 khz και πάνω μειώνοντας και το jitter παράλληλα.

Αν πάλι έχεις κάποιο αρχείο στα 96 khz πχ, τότε αντιστοίχισε τις ρυθμίσεις στα windows & asus panel για να αποφύγεις οποιοδήποτε re-sampling.

Too long / didn't read version:

lrymX.jpg

Αν για παράδειγμα το mp3/flac (etc) τραγούδι σου είναι σε 44.1 khz κι εσύ βάλεις στα windows 192 τότε την δουλειά του re-sample θα την αναλάβουν αυτά και όχι η κάρτα.

Και δεν χρειάζεται να σου πω πιο κάνει καλύτερη δουλειά. :p

Γι' αυτό και στα XP πολλοί ψαχνόντουσαν με Asio / Kernel Streaming *, για να περνάνε το σήμα "bit perfect" - άθικτο στην κάρτα ήχου / εξωτερικό DAC, και να αποφύγουν με κάθε κόστος το αναγκαστικό & κακής ποιότητας re-sampling που έκαναν τα windows.

Αν επίσης βάλεις 192 στα windows και 96 πχ στο panel της Asus τότε απλά κάνεις re-sampling στο ήδη re-sampled stream των windows.

Γενικά, δεν μπορείς να προσθέσεις πληροφορία που δεν υπάρχει οπότε δεν έχει νόημα να βάζεις 192 khz παντού απλά επειδή υποστηρίζεται.

Σκέψου το χονδρικά σαν να μετατρέπεις ένα mp3 από 128 kbps σε 320. Δεν θα γίνει μαγικά καλύτερο.

Οπότε χωρίς να το μπλέκεις πολύ το πράγμα. Για το 95% της χρήσης: 24 bit, 44.1 khz στα windows και 48 / 96 στην Asus.

Και για το υπόλοιπο 5% με κανά 96 khz file πχ, βάλε 96 στα windows & asus.

*Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να εντοπίσω διαφορά από direct sound VS WASAPI (για "bit perfect" output) που δοκίμασα στα windows 7... (δεν δοκίμασα Asio / kernel Streaming αλλά δεν νομίζω οτι θα αλλάξει κάτι)

Αρχικα ειχα κανει καταχωρηση εδω αλλα την εσβησα για να ανοιξω νεο θρεντ http://thelab.gr/showthread.php?t=74918

αλλα κανεις δε ποσταρει...ξερει κανεις να με συμβουλεψει; Απ οτι φαινεται τα 595 δεν αξιζουν τα +70 ευρω λογο του οτι εχουν τα ιδια μεγαφωνα με τα 555 που ειχα...

Πήρα σήμερα τα beyer dt 990 pro. Το subwoofer το ίδιο. Δεν ξέρω αν φταίει που είναι μόλις δύο ώρες στρωμένα, αλλά ο ήχος τους μου ακούστηκε ok από την πρώτη στιγμή.

Τα hd 595 έχουν σαφώς πιο ουδέτερο μπάσο, αλλά αν θες και εσύ σφυροκόπημα στα αυτιά σου όπως ο angel f και βρεις μια xonar stx ή κάτι αντίστοιχο(την χρειάζονται σίγουρα) θα σε καλύψουν πλήρως. Διαφορετικά μείνε εκεί που είσαι.

Πρώτες εντυπώσεις:

1. Φυσικός ήχος στις μεσαίες και τις ψηλές με εξαιρετική καθαρότητα. Σε κουφαίνουν χωρίς να το καταλάβεις, όπως και τα 595 άλλωστε.

2. Εντυπωσιακό και καθαρό μπάσο που προσομειώνει γούφερ αν και προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό, ειδικά αν το κομμάτι δεν το στερείται.

3. Ένα μικρό τσίμπημα κάπου στις ψηλές που κάνει ορισμένους συριστικούς ήχους να ακούγονται κάπως περίεργα αλλά σε καμία περίπτωση ενοχλητικά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις μεσοχαμηλές όπου π.χ. το μμμμμ(Aguilera-Save me from my self 01:09) ακούγεται κάπως βαρύ.

4. Μακακία σπιράλ καλώδιο. Ευτυχώς που το γραφείο μου έχει γωνίες και το μαγκώνω σε καμιά άκρη.

5. Στιβαρή μεταλλική κατασκευή.

6. Πολύ άνετο με καλύτερα από τα 595 earpads αλλά το αυτί σου αγγίζει λίγο το προστατευτικό σφουγγάρι των μεγαφώνων κάτι που ερεθίζει λίγο. Κρίμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.