freestyler7 Ιανουάριος 25, 2010 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Άκου τον GruntGR, τσίμπα τα ad700 (που είναι πολύ καλά σε gaming λόγω του soundstage αλλά και μουσική απλώς μην περιμένεις πολύ μπάσο) και μην το ψαχουλεύεις πολύ.Αλλιώς θα καταλήξεις να αγοράζεις καλώδια, ενισχυτές, dac και δεν ξέρω 'γω τι άλλο, που στην τελική θα κοστίσουν παραπάνω από τα ίδια τα ακουστικά.Εγώ από μέρα σε μέρα περιμένω την asus xonar essence st για χρήση με τα sennheiser hd650. Πάλι συμβιβασμό θα κάνω σε σχέση με αυτά που έχουν να προσφέρουν τα ακουστικά αλλά τουλάχιστον μην δώσω υπερβολικά λεφτά. Ελπίζω να μην απογοητευτώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thespesios Ιανουάριος 25, 2010 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 η asus που πηρες (καλοριζικη btw) κοστιζει 160ε...... αυτη(η οποια εχει προενισχυση ακουστικων) : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/Asus-Xonar-Dx-Pci-Express-90-YAA060-1UAN00Z.htm ειναι καλη(σε σχεση με την onboard) ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
freestyler7 Ιανουάριος 26, 2010 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Αυτή που πήρα είναι η ST και όχι η stx. Δεν έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα ακόμα. Την πήρα από ebay και μου βγήκε γύρω στα 160 ευρώ με μεταφορικά. Είναι πιο καινούρια από την stx και οι διαφορές τους είναι οτι χρησιμοποιεί PCI θύρα, υποστήριξη για ένα "πανελάκι" (αγοράζεται ξεχωριστά) που δίνει την δυνατότητα για σύνδεση surround ηχείων etc (photo), καθώς και ένα τσιπάκι για "Precision Audio Clock Tuning". Υποτίθεται μειώνει το jitter αλλά απ' οτι φαίνεται βελτίωσε και την ποιότητα γιατί όλοι λένε η ST είναι καλύτερη από την stx. Η dx/d1 έχει το Texas Instruments R4850 σαν op-amp για ακουστικά / στερεο. Χρησιμοποιείται και σε άλλες κάρτες απ' οσο ξέρω χωρίς να είναι κάτι το τρομερό. Σίγουρα σαν κάρτα είναι τραγικά καλύτερη από τις realtek. Για ακουστικά όπως τα ad700 πιστεύω κάνει την δουλειά της μιας και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ενίσχυση. Έχω ακούσει αυτόν τον συνδυασμό λιγάκι από έναν φίλο μου που πίστευε δεν θα δει διαφορά από την onboard και μετά δεν πίστευε στα αυτιά του. Αν μείνω ικανοποιημένος από την st, σου πουλάω την d1. (ίδια dx αλλά σε PCI) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RGR Ιανουάριος 26, 2010 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Αν περισευει ρευστο στον πληκτρα τον φιλο σου πεστου να αλλαξει το καλωδιο με το blue dragon V3 (http://www.moon-audio.com/Moon_Audio_Headphone_Cable.htm) μολις μου ηρθε το μεσημερι και ειμαι παααρα πολυ ικανοποιημενος ξερω κανει σχεδον οσο και τα ακουστικα ( 135 ευρω με ασφαλισμενο shipping και πληρωμη paypal bill ) αλλα αξιζει καθε ευρω, κριμα που τσιγγουνευτηκα και δεν πηρα μακρυτερο να το χρησιμοποιουσα στο σαλονι που εχω xbox 360 -> optical toslink -> audio-gd compass Ετσι κι αλλιως εχω διαβασει στο head-fi οτι το μαμησιο εκτος απο υπερβολικα στιφο παιζει να σου χαλασει σε μερικους μηνες, αλλουνου του χαλασε το αριστερο ακουστικο μετα απο 2 χρονια απροβληματιστης χρησης Εγω σκοπευω αμα μου παθουν τπτ ( φτου φτου φτου φτου !!! ) και δεν βγει ακρη με την εγγυηση να παω για κανα ζευγαρι ultrasone με αποσπωμενο Πιθανότατα θα το έχει αλλάξει το 'μαμά' , θα τον ρωτήσω :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thespesios Φεβρουάριος 3, 2010 Author #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2010 Guys κατεληξα στα ακουστικα: ultrasone pro 550 : http://www.ultrasone.com/index_en.php?level=1&CatID=13.37&inhalt_id=45&shop_level=2&shop_CatID=1&shop_inhalt_id=0&do=showDetails&artikel_typ=allgemein&artikel_id=5 και καρτα ηχου την http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522749 οπου θα συνδεσω ακουστικα και τα 2.1 ηχεια μου .... τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thespesios Φεβρουάριος 3, 2010 Author #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2010 Δεν εχει κανεις γνωμη για τα παραπανω ???.... ξερω οτι σας ζαλισα αλλα ειναι κριμα να δωσω 300 + ε και να μην εχω αναλογο αποτελεσμα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Φεβρουάριος 4, 2010 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 Τα ακουστικά δέν τα έχω ξαναδεί και ακούσει.Φαίνεται ότι είναι για dj , κάτι που για οικιακή χρήση δέν θα έπαιρνα.Εγώ ζαχαρώνω τα :http://www.akg.com/personal/K_142_HD,pcatid,114,pid,840,_psmand,12.htmlπου στην Ελλάδα υπάρχουν γύρω στα 100 ευρώ.Η κάρτα είναι καλή επιλογή άν παίζεις μόνο με ακουστικά.Εγώ έχω την dx και μαζί με τα ηχεία της υπογραφής έχουν καταπληκτικό αποτέλεσμα.Προσωπικά θεωρώ ότι για pc, δέν θέλω κάτι παραπάνω, αφού ταινίες βλέπω αλλού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 7, 2010 #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2010 Guys κατεληξα στα ακουστικα: ultrasone pro 550 : http://www.ultrasone.com/index_en.php?level=1&CatID=13.37&inhalt_id=45&shop_level=2&shop_CatID=1&shop_inhalt_id=0&do=showDetails&artikel_typ=allgemein&artikel_id=5 και καρτα ηχου την http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522749 οπου θα συνδεσω ακουστικα και τα 2.1 ηχεια μου .... τι λετε?Ορίστε τα ακουστικά που ψάχνεις: http://www.headphone.com/learning-center/build-a-graph.php?graphID[0]=1723&graphID[1]=&graphID[2]=&graphID[3]=&graphType=0&buttonSelection=Compare+Headphones Από παραμορφώσεις τα πάνε πάρα πολύ καλά όπως άλλωστε όλα τα ακουστικά αυτού του επιπέδου. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόκριση συχνότητας, δηλαδή την σωστή ενίσχυση όλων των συχνοτήτων ώστε να αποφύγουμε χρωματισμούς. Τα ultrasone στον τομέα αυτό είναι μετριότατα. Πολύ πιο πίσω από ακουστικά της Sennheiser ,της Beyerdynamic και της AKG. Ανάλογα ισχύουν και για τα Audiotechnica AD-700 που ψιλοθάβουν τα μπάσα αν και σε γενικές γραμμές είναι αρκετά ουδέτερα.Για να καταλάβεις πώς πρέπει να είναι μια "σωστή"(στο περίπου) καμπύλη Frequency response δες εδώ(τα κορυφαία HD 800) και μετά χρησιμοποιώντας το site που πόσταρα κάνε όσες συγκρίσεις θες: http://www.headphone.com/learning-center/build-a-graph.php?graphID[0]=863&graphID[1]=&graphID[2]=&graphID[3]=&graphType=0&buttonSelection=Compare+Headphones Τα μπάσα ξεκινούν λίγο χαμηλά σε σχέση με τα άνωτερα μπάσα. Έτσι σχηματίζεται αυτή η καμπούρα που βλέπεις στην αρχή. Αυτό γίνεται με σκοπό τα κρουστά όργανα(π.χ τύμπανα) να έχουν περισσότερο impact(ωστικό κύμα ελληνιστί) και να μας αποζημιώσουν για την απώλεια του αντίστοιχου impact που εισπράττουμε από τα ηχεία σε όλο μας το σώμα.Οι μεσαίες συχνότητες πρέπει να σχηματίζουν μια όσο το δυνατόν πιο ευθεία γραμμή(εκεί που πάσχουν σοβαρά τα ultasone) με ελαφριά κλίση προς τα κάτω. Αδυναμία σε αυτόν τον τομέα=πέταμα στα σκουπίδια.Η κλίση αυτή υπάρχει γιατί όσο πλησιάζουμε στις ψηλές νότες αυτές θα πρέπει να ακούγονται όλο και πιο εξασθενημένες δεδομένου ότι τα μεγάφωνα βρίσκονται στο ένα εκατοστό από τ'αυτί μας. Τέλος οι ανωμαλίες(σκαμπανεβάσματα) στις ψηλές συχνότητες οφείλονται σε αδυναμίες της μεθόδου μέτρησης και όχι σε πρόβλημα των ακουστικών. Αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλες.Τα καλά ακουστικά έχουν άριστο διάγραμμα στις μεσαίες και τα μπάσα ενώ παίζουν με το roll off(βαθμιαία εξασθένιση στα πρίμα) αναλόγως με το αν ο κατασκευαστής θέλει να δημιουργήσει την αίσθηση της προωθημένης(τα όργανα βρίσκονται κοντά σου) ή οπισθοχωρημένης ηχητικής σκηνής.Υ.Γ: 1. Και μια μικρή συμβουλή. Μείνε μακριά από σάιτ τύπου headfi.org. Οι τύποι το έχουν καταντήσει σκέτη μόδα το όλο θέμα. Όπως ακριβώς οι γυναίκες με λεφτά που αλλάζουν συνέχεια τσάντες. Είναι 100% επιβεβαιωμένο ότι η υψηλή τιμή τιμή δεν εξασφαλίζει πάντοτε υψηλή ποιότητα. Πανάκριβα ακουστικά γίνεται να έχουν σοβαρές αδυναμίες στον ήχο τους και αν δεν με πιστεύεις δες αυτό το συγκριτικό σε ένα καινούργιο αλλά απολύτως αντικειμενικό σάιτ που αξιολογεί βάσει επιδόσεων και όχι ταμπέλας.http://www.headphoneinfo.com/content/Audio-Technica-ATH-W5000-Headphones-Review-844/Beyerdynamic-DT-990-PRO-Comparison.htmΠροσοχή στα διαγράμματα(πλην των HD555 και κάποιων άλλων). Εδώ ξεκινούν από τα 100Hz, γι'αυτό και δεν φαίνεται η καμπουρίτσα που λέγαμε πριν.Οπως διαπιστώνεις και εσύ τα Beyer DT990 pro των 140€(τιμή Ελλάδας) ισοπεδώνουν τα ATH-W5000 της Audiotechnica σε όλους τους τομείς. Οι επιδόσεις τους καλύπτουν άνετα και τον πιο απαιτητικό επαγγελματία.2. Κάτσε και διάβασε τα δύο σάιτ που δίνω παραπάνω με προσοχή για να καταλάβεις το ψέμα και την παραπλάνηση που πέφτει σε σάιτ τύπου headfi. Ο μοναδικός τους σκοπός είναι να σε κάνουν συλλέκτη μηχανημάτων για να μην σταματάς ποτέ να ξοδεύεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Φεβρουάριος 7, 2010 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2010 Ειχα τα sennheiser HD555 πρην τα αντικαταστήσω με τα sennheiser HD650 και εχω να σου πω οτι οταν τα άλλαξα δεν κατάλαβα σχεδόν καμιά διαφορά....Ηταν σχεδόν παρόμοια...Ήμουν αρκετά ευχαριστημένος απο HD555 αλλα ήθελα το κατι παραπάνω, ιδίως στο θεμα του μπασου.Ενα τέλει , μετα απο ενα μήνα με τα HD650 , και αφου κοντεύω να τα στρώσω, ο ηχος ειναι πολυ καλύτερος , με βαθύ μπασο, και εξαιρετική ευκρίνεια.Petrossortep, αναρωτιέμαι εαν τα διαγράμματα που βλέπουμε στις μετρήσεις ειναι εφου εχουν στρώσει τα ακουστικά 150 ωρες λειτουργίας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 7, 2010 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2010 Petrossortep, αναρωτιέμαι εαν τα διαγράμματα που βλέπουμε στις μετρήσεις ειναι εφου εχουν στρώσει τα ακουστικά 150 ωρες λειτουργίας....Όλα τα σετ ακουστικών έχουν διαφορετικό ήχο. Μια μικρή διαφοροποίηση στην απόκριση συχνότητας μπορεί να δώσει την εντύπωση πιο καθαρού, πιο "ανοικτού" μπλα μπλα μπλα... ήχου.Μόνο αν με τα Hd 650 άκουσες όργανα ή άλλους ήχους που δεν ακούγονταν στα HD 555 μπορείς να πεις με βεβαιότητα αυτό που λες περί ευκρίνειας.Τα HD 555 έχουν παρόμοια καμπύλη με τα HD 650 και διαφέρουν στον τομέα των παραμορφώσεων. Τα hd 555 πιάνουν τα 115db(105db τα 650) χωρίς να ξεπεράσουν το 3%THD αλλά παραμορφώνουν κάπως περισσότερο τα μπάσα σε νορμάλ εντάσεις.Έτσι έχουν τα πράγματα, δυστυχώς. Οι νόμοι της φυσικής δεν γνωρίζουν από τιμολογιακές πολιτικές. Κερδίζεις κάπου, χάνεις κάπου αλλού.Έχε υπόψη σου ακόμα την διαφορετική αντίσταση κάθε σετ και το πώς συνεργάζονται με κάθε ενισχυτή.Για το στρώσιμο που λες δεν ξέρω, αλλά μάλλον πρέπει να γίνεται διαφορετικά οι μετρήσεις θα έδειχαν έντονες αλλοιώσεις.Υ.Γ.:Δες εδώhttp://www.headphoneinfo.com/content/Sennheiser-HD-650-Headphones-Review-878/Sennheiser-HD-555-Comparison.htm#Frequency_ResponseVerdictWhile the HD 650s are a better set of headphones, they aren't better by all that much. Most of their advantages come in the form of subjective qualities, like clarity and a larger, more open soundstage. In terms of our testing, however, they're really similar. We recommend trying them on back-to-back and seeing if the HD 650s manage to strike you as worth the extra few hundred dollars.Τα HD 555 κόβουν τις μεσοϋψηλές από πιο νωρίς. Ίσως εκεί οφείλεται αυτό που λες για την ευκρίνεια. Αυτό βέβαια ουδεμία σχέση έχει με παραμόρφωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Φεβρουάριος 7, 2010 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2010 Δυστυχώς τα έδωσα πολύ γρήγορα τα HD555 και δεν μπορώ να τα τεστάρω αφου έχουν στρώσει τα HD650... Πάντως η πρώτη εντύπωση ηταν οτι δεν άξιζαν τα έξτρα λεφτά... αλλα πλέων έχουν μεταμορφωθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 7, 2010 #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2010 Στα HD 650 κυριαρχεί περισσότερο το μπάσο. Αυτό σε ορισμένους αρέσει ενώ σε άλλους όχι.Πάντως επειδή βλέπω και από την υπογραφή σου ότι κυνηγάς τα high end εξαρτήματα, αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα καρφί στα HD 800 και θα ησύχαζα για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Φεβρουάριος 7, 2010 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2010 Είμαι αρκετά ικανοποιημένος απο τον συγκεκριμένο συνδυασμό, προς το παρόν δεν εχω κάποιο λόγο να ανέβω κατηγορία στα ακουστικά. Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ... αλλά δεν θέλω να το σκαλίσω περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thespesios Φεβρουάριος 7, 2010 Author #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2010 petro ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες ..... ειναι η 1η φορα που ασχολουμαι με ακουστικα ..και δε γνωριζω καποια βασικα πραματα......μπορεις να μ προτεινεις αυτα που θεωρεις καλα μεχρι το πολυ 200ε (καρτα θα παρω την asus xonar essence st) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 7, 2010 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2010 Σε παρέπεμψα στα δύο σάιτ πιο πάνω για να βρεις κάτι μόνος σου.Αν δεν έχεις τον χρόνο να τα κοιτάξεις μπορώ σου πω συνοπτικά ποια ακουστικά θεωρούνται καλά τόσο αντικειμενικά όσο και υποκειμενικά.Τα δύο senn(555 και 595) τα οποία είναι εξίσου ευκολοδήγητα(50 Ohm). Ουσιαστικά φοράνε τα ίδιο μεγάφωνο. Απλά τα 595 είναι κάπως ομορφότερα και πιθανότητα να φοράνε μεγάφωνα πρώτης διαλογής. Με τη xonar θα πάρεις μεγάλες εντάσεις χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις στην τρίτη σκάλα έντασης που διαθέτει.Από τα AKG έχουμε τα Κ 601 με πολύ ουδέτερο ήχο και καλή αντίσταση(120 Ohm) και από Beyerdynamic τα DT 990 pro που ανέφερα πιο πάνω. Τα beyer είναι 250 Ohm οπότε αν σου αρέσει να τσιτώνεις την ένταση που και που πάνω από τα 100db δεν ξέρω αν θα καλυφθείς από την xonar. Πάντως σε νορμάλ εντάσεις λογικά θα παίζουν άριστα.Αυτά τα τρία σετ έχω ξεχωρίσει από την αγορά μέχρι στιγμής. Υπάρχουν βέβαια και οι ακριβότερες επιλογές αλλά μάλλον δεν τις έχεις τόσο ανάγκη. Γιατί το επιπλέον όφελος είναι συνήθως πολύ μικρό ή και αμελητέο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Φεβρουάριος 8, 2010 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2010 Για τα akg K601 ( αυτα χρησιμοποιω εδω και καιρο στο pc γιατι μαξιλαρακια για τα Q40 δεν εχω βρει ακομα ) δεν θα προτεινα σκετη καρτα ηχου, μπορει να ειναι στα 120ohm αλλα σε συγκριση με τα DT150 στα 250ohm ειναι τουλαιχστον 2 φορες πιο "αναισθητα" με την x-fi δεν γινοτανε δουλεια. Ουτε με τον ενσωματομενο ενισχυτη του audio-gd compass, φαντασου με την αναβαθμισμενη εκδοση του C2C συνηθως πρεπει να το πηγαινω ως την μεση, με την x-fi δεν βγαζανε αρκετη φωνη ουτε στο τερμα, οπως και τα αδικοχαμενα dt770/80 pro, τωρα αν η xonar εχει περισσοτερο "ζουμι" παω πασο.Τα Q40 για να καταλαβεις τα εχω στο 1/4 της εντασης του C2C και μου παιρνουν τα αυτια, α επισης μπορει να εχουν παρα πολυ καλο soundstage τα AKG αλλα απο μπασο 0,το ακους αλλα δεν το "νιωθεις" καθολου ! ειδικα οταν ητανε αστρωτα σιχαινομουνα να παιξω παιχνιδια με δαυτα και τα φυλαγα μονο για μουσικη(και παλι απεφευγα οτι ειχε σχεση με electro / trance επιτηδες ) , οι πυροβολισμοι και οι εκρηξεις ητανε τελειως ψοφιοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 8, 2010 #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2010 Η xonar έχει gain +18db σε σχέση με μια απλή κάρτα ήχου. Βέβαια ακόμα και η πρώτη σκάλα ενίσχυσης που διαθέτει είναι κάπως δυνατότερη από μια απλή κάρτα ήχου. Άρα το gain είναι κάπου στα 21db.Αν είναι όμως τόσο αναίσθητα όσο λες τα 601 τότε σε σιγανές ηχογραφήσεις δεν θα μπορέσεις να πιάσεις με άνεση πάνω από 100db. Για ποπ και μέταλ δεν το συζητάμε.BTW, με την όλη κουβέντα μου άνοιξε και μένα η όρεξη να δοκιμάσω τα Beyer 990pro που φαίνονται και αρκετά φθηνά. Βλέπουμε...να παιξω παιχνιδια με δαυτα και τα φυλαγα μονο για μουσικη(και παλι απεφευγα οτι ειχε σχεση με electro / trance επιτηδες ) , οι πυροβολισμοι και οι εκρηξεις ητανε τελειως ψοφιοιΜήπως ήταν πολύ σφικτό το μπάσο και έδινε αυτήν την εντύπωση;Πάντως με τα senn το Dead Space το απόλαυσα. Το καλό με την xonar είναι πώς, εξαιτίας των ανύπαρκτων παραμορφώσεων δεν σε ενοχλεί ο ήχος των αντανακλάσεων που παράγει το dolby headphone. Είναι η πρώτη φορά που ακούω επεξεργασμένο ήχο χωρίς να με ενοχλεί. (Κλασσικά dolby headphone στο Livelier Room mode για games). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cebit Φεβρουάριος 9, 2010 #38 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Παιδιά δεν παίζει ρόλο και τί μουσική θα ακούει κυρίως ? Αν πρόκειται να για σύγχρονη pop/dance/rnb και όχι κλασσικές ηχογραφήσεις ή άλλου είδους ακουστικά set (jazz, funk, ethnic) θα έχει πιο πολύ νόημα να πάει σε ακουστικό κλειστού τύπου, όπως Sennheiser HD 25. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 9, 2010 #39 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Και τα ανοικτού τύπου έχουν μπάσο(και πολύ ανώτερες μεσαίες). Αν π.χ πάει σε beyer τον καλύπτουν πλήρως.Έχω ακούσει και κάτι καλά in-ear(το καλύτερο δυνατό μπάσο) της απλ(170) σε ηλεκτρονική μουσική (prodigy) και δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάποια ουσιαστική διαφορά με τα δικά μου που δεν θεωρούνται bass heavy. Υπάρχουν δε κομμάτια* που καταλαβαίνεις ότι τα 595 έχουν και άφθονο και σφιχτό μπάσο απλά δεν το βγάζουν παντού εξαιτίας των διαφορετικών ηχογραφήσεων.*Ένα από αυτά τα κομμάτια είναι μέσα στο δείγμα των windows vista αν δεν κάνω λάθος.Πρέπει να'ναι το "i ka barra".edit: το "distance" είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freestyler7 Φεβρουάριος 9, 2010 #40 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Η xonar έχει gain +18db σε σχέση με μια απλή κάρτα ήχου. Βέβαια ακόμα και η πρώτη σκάλα ενίσχυσης που διαθέτει είναι κάπως δυνατότερη από μια απλή κάρτα ήχου. Άρα το gain είναι κάπου στα 21db.Αν είναι όμως τόσο αναίσθητα όσο λες τα 601 τότε σε σιγανές ηχογραφήσεις δεν θα μπορέσεις να πιάσεις με άνεση πάνω από 100db. Για ποπ και μέταλ δεν το συζητάμε.Δεν νομίζω οτι υπάρχει περίπτωση κάποιος να θέλει παραπάνω ένταση απο αυτήν που δίνει η ST στο extra high gain +18db με τα mixer playback sliders στο 100 εκτός αν για κάποιο λόγο δεν εκτιμά την αίσθηση της ακοής του πλέον ή θέλει να καταστρέψει τα ακουστικά του.Αυτήν την στιγμή έχω την ένταση στα windows στο 10 και η ένταση στο foobar είναι ικανοποιητική. (και στο equalizer έχω ανεβάσει ελάχιστα τις χαμηλές και μετά έκανα auto-level δηλαδή η γενικότερη ένταση είναι πιο χαμηλή απ'ότι με eq off)http://img716.imageshack.us/img716/8720/equalizer.jpgΕπίσης σε αυτήν την ένταση (10) παίζω και cod4 και η ένταση in-game είναι λίγο πιο πάνω απο την μέση.Εκτός όταν παίζω κανά πιο σοβαρό ματσάκι 5vs5 και τότε αναγκαστικά ενεργοποιώ το dolby headphone και δυναμώνω την ένταση και απο τα windows.Το dolby headphone το θεωρώ ψιλο-ελλεϊνό (δεν ακούγονται τόσο natural οι ήχοι) αλλά χωρίς αυτό το positional της κάρτας για game που πρέπει να ακούς βήματα etc είναι απαράδεκτο. Σου έρχονται από πίσω και δεν καταλαβαίνεις τίποτα.Γενικώς δεν θα πρότεινα την κάρτα (όλες τις xonar βασικά) για κάποιον που θέλει να παίζει λίγο πιο "σοβαρά" online fps με ακουστικά.Αυτά με τα senns hd650 btw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.