Jump to content

SSD για το λειτουργικό μόνο αξίζει;

Xzibit

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι σε δίλημμα για την εγκατάσταση των Windows 7 μεταξύ του Western Digital Caviar Black 1TB που έχω και SSD.

Αξίζει να πάρω SSD μόνο για την εκκίνηση των Windows;

Ενδιαφέρομαι για αυτόν

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-80GB-SSD-2-5inches-Retail.htm

Αλλά θέλω την γνώμη σας πρώτα.

Εννοειται χτυπας τον postville..εγω μονο το os και μερικα προγραμματα εχω πανω του..τα παιχνιδια και data τα εχω στους υπολοιπους...

Αν μπορούσα να χωρέσω όλα μου τα Data σε ένα SSD, πίστεψέ με θα το έκανα. Αλλά λόγω έλλειψης χώρου προτιμώ να βάζω OS στον SSD και τα data στους Δεινόσαυρους των 1TB.

καλησπερα.

Επειδη και γω εχω παρομοιο ερωτημα, αστο κανω εδω:

Εχω ηδη 2 raptor 150 gb σε raid 0 για το λειτουργικο.

Θα Κερδιζω κατι αν παω σε εναν ιντελ Ssd 160 gb?

(2 intel 80gb ssd sσε raid 0 ειναι ταχυτεροι απο εναν 160?)

καλησπερα.

Επειδη και γω εχω παρομοιο ερωτημα, αστο κανω εδω:

Εχω ηδη 2 raptor 150 gb σε raid 0 για το λειτουργικο.

Θα Κερδιζω κατι αν παω σε εναν ιντελ Ssd 160 gb?

(2 intel 80gb ssd sσε raid 0 ειναι ταχυτεροι απο εναν 160?)

Εχω και εγω ακριβως την ιδια συνθεση ( 2 raptor 150 gb σε raid 0 )

την πατησαμε νομιζω!!!! μαλλον παμε για SSD

για να ακούσουμε τις γνωμες και βασικα τι κανουμε τους ραπτορες

Xzibit, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα (!!!)

The Blackjohn και velipsi, από ταχύτητα σίγουρα θα δείτε ... προκοπή.

Τους Raptor-ες τους έκανα δωρο.

Έναν στον αδερφό και έναν στον κουμπάρο.

Και επειδή γλυκάθηκα με τους SSD,

τώρα ετοιμάζομαι να "ρίξω" τα Windows 7 σε Raid 0 με 2 τέτοιους:

http://emea.apacer.com/en/products/A7_Turbo_SSD_A7202.htm

:banging::banging:

Να κάνω και μια ερώτηση σχετική με το θεμα ...

μπορεις να βάλεις εναν SSD για λειτουργικό και να μπουτάρι το μηχανημα και

2 ραπτορες σε RAID 0 σαν δευτερο δίσκο ( να φαίνονται σαν ενας σε RAID 0 )

Αν γίνεται πως γινεται? γιατι μεσα στο ΒΙΟΣ οταν δηλώνεις RAID δεν βλέπει αλλαον δισκο για BOOT ...

τι ρυθμισεις κανουμε εκει ?

Δεν σε πιανω φιλε velipsi.. Εννοεις μηπως να εχεις το λειτουργικο στον SSD και μολις μπαινει στα win να αναλαμβανουν οι ραπτορες ??:flex:

guys ερωτηση(για να μην ανοιγω νεο thread) ....οταν περναμε μονο λειτουργικο σε εναν ssd αυτο που μας ενδιαφερει ειναι οι ταχυτητες αναγνωσης ετσι????

Επειδη δεν υπαρχουν πολλα γκαφρα αυτη την περιοδο ...εχετε να μ προτεινετε καποιον ssd με πολυ καλες ταχυτητες αναγνωσης που να ειναι οικονομικος.....οι ταχυτητες εγγραφης δεν μ ενδιαφερουν.....ουτε χρειαζομαι μεγαλη χωρητικοτητα ..με 40 gb ειμαι καλα...

Δεν σε πιανω φιλε velipsi.. Εννοεις μηπως να εχεις το λειτουργικο στον SSD και μολις μπαινει στα win να αναλαμβανουν οι ραπτορες ??:flex:

Τι σε μπέρδευει φιλε μου ....

SSD με win 7 φορτωμένα και

2 raptor σε RAID 0 σαν αποθηκη .......αλλα να ειναι RAID να φαίνεται δηλ. σαν να εχεις ενα δευτερο δισκο με χωριτικότητα 300GB 2X150

ή μηπως δεν γινεται γιατι οταν λέμε RAID 0 υποχρεωτικα μπουταρουμε απο εκει

Υ.Γ Το ποιο απλό βέβαια να εχεις α) τον ssd me 7win β)τον ενα ραπτορα και γ) τον άλλο δηλ.3 δισκους ξεχωρα ειναι προφανες οτι γινεται

2 raptor σε RAID 0 σαν αποθηκη .......αλλα να ειναι RAID να φαίνεται δηλ. σαν να εχεις ενα δευτερο δισκο με χωριτικότητα 300GB 2X150

Γινεται......δεν ξερω πως γιατι εχω κακες σχεσεις με το raid ,αλλα ξερω οτι γινεται.....με οσα ζευγαρια σκληρων θελεις μπορεις να κανεις raid

Τι σε μπέρδευει φιλε μου ....

Υ.Γ Το ποιο απλό βέβαια να εχεις α) τον ssd me 7win β)τον ενα ραπτορα και γ) τον άλλο δηλ.3 δισκους ξεχωρα ειναι προφανες οτι γινεται

Το raid δεν έχει άμεση και αποκλειστική σχέση με το boot του μηχανήματος, το φτιάχνουμε όπως μας βολεύει.

Raid-0 και αποθήκη δεδομένων = NO GO. Διπλασιάζεις τις πιθανότητες να χάσεις τα δεδομένα σου αφού με ένα disk failure εκ των δύο χάνεις τα πάντα.

Ή δημιουργείς raid-1 για μέγιστη ασφάλεια, έχεις 150Gb μόνο σαν χώρο αλλά τα δεδομένα αντιγράφονται και στους 2 δίσκους αυτόματα ή απλά κρατάς τους 2 δίσκους χωριστά.

guys ερωτηση(για να μην ανοιγω νεο thread) ....οταν περναμε μονο λειτουργικο σε εναν ssd αυτο που μας ενδιαφερει ειναι οι ταχυτητες αναγνωσης ετσι????

Επειδη δεν υπαρχουν πολλα γκαφρα αυτη την περιοδο ...εχετε να μ προτεινετε καποιον ssd με πολυ καλες ταχυτητες αναγνωσης που να ειναι οικονομικος.....οι ταχυτητες εγγραφης δεν μ ενδιαφερουν.....ουτε χρειαζομαι μεγαλη χωρητικοτητα ..με 40 gb ειμαι καλα...

τον 40άρη Intel με 99 ευρώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.