Jump to content

Πως ελέγχουμε devices στο Freebsd-Linux

nobig

Recommended Posts

Την καλημέρα μου

Σε ένα Freenas μέσα στο κατάλογο dev αποθηκεύονται όλες οι συσκευές που έχει βρει το σύστημα ως αρχεία. Τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει. Όταν κάποιος θέλει να μιλήσει σε κάποια συσκευή φαντάζομαι με κάποιο είδος piping μιλάει σε αυτό το αρχείο. Θέλω να μάθω αν μπορώ να κάνω ένα loopback test σε μια σειριακή πόρτα μέσω terminal, σίγουρα κάποιος τρόπος υπάρχει αλλά ποιες είναι οι εντολές

Jaco εσυ που δούλεψες Freenas ξέρεις κάτι;

Έτσι όπως τα λες είναι. Θεωρητικά μπορείς να κάνεις pipe κάποιο αρχείο στο /dev/printer και να στο εκτυπώσει. Terminal πρόγραμμα σε unix από command line χωρίς gui είναι το minicom. Δεν ξέρω αν το έχει το FreeNAS όμως, ίσως να έχει κάποιο άλλο.

Ένα UPS θα είναι πάνω στην σειριακή, αυτό που θέλω είναι να βάλω ένα βύσμα loopback στην σειριακή θύρα και με ένα terminal να γράψω κάτι να δω αν το γράφει στην οθόνη. Έτσι θα ξέρω αν λειτουργεί η σειριακή

Μπα terminal προγράμματα δεν έχει το Freenas είναι εντελώς striped down. Φαντάζομαι μόνο καμιά εντολή να κάνει piping στο device, κάπως έτσι το είχα φανταστεί

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.