nobig Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Την καλημέρα μουΣε ένα Freenas μέσα στο κατάλογο dev αποθηκεύονται όλες οι συσκευές που έχει βρει το σύστημα ως αρχεία. Τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει. Όταν κάποιος θέλει να μιλήσει σε κάποια συσκευή φαντάζομαι με κάποιο είδος piping μιλάει σε αυτό το αρχείο. Θέλω να μάθω αν μπορώ να κάνω ένα loopback test σε μια σειριακή πόρτα μέσω terminal, σίγουρα κάποιος τρόπος υπάρχει αλλά ποιες είναι οι εντολέςJaco εσυ που δούλεψες Freenas ξέρεις κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 15, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2010 Έτσι όπως τα λες είναι. Θεωρητικά μπορείς να κάνεις pipe κάποιο αρχείο στο /dev/printer και να στο εκτυπώσει. Terminal πρόγραμμα σε unix από command line χωρίς gui είναι το minicom. Δεν ξέρω αν το έχει το FreeNAS όμως, ίσως να έχει κάποιο άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιανουάριος 15, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2010 Ένα UPS θα είναι πάνω στην σειριακή, αυτό που θέλω είναι να βάλω ένα βύσμα loopback στην σειριακή θύρα και με ένα terminal να γράψω κάτι να δω αν το γράφει στην οθόνη. Έτσι θα ξέρω αν λειτουργεί η σειριακήΜπα terminal προγράμματα δεν έχει το Freenas είναι εντελώς striped down. Φαντάζομαι μόνο καμιά εντολή να κάνει piping στο device, κάπως έτσι το είχα φανταστεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.