Ερνεστος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Καλημέρα σε όλο το Lab!Θα ήθελα τις προτάσεις σας για οθόνη κατάλληλη κυρίως για gaming (δευτερευόντως για επεξεργασία κειμένου και καμιά ταινία) αν είναι δυνατόν σε ανάλυση 1680χ1200/1600x1200. Παρατήρησα ότι οι τελείως wide διαστάσεις/αναλύσεις με κουράζουν, χάνω τη μπάλα από άκρο σε άκρο. Επίσης, υψηλότερη ανάλυση την αποκλείω γιατί μετά η 5850 θα κριθεί ανεπαρκής (όχι τώρα, αλλά αύριο-μεθαύριο τι γίνεται?).Οι ίντσες δε με απασχολούν, αν θα είναι 19άρα, 20άρα, 22άρα δε με πολυνοιάζει. Χοντρικά, θα έδινα μέχρι 280€ (όσα για μία Dell 2209 δλδ, που επίσης είναι υποψήφια).Ευχαριστώ.
alexkhr Ιανουάριος 15, 2010 #3 Ιανουάριος 15, 2010 Η 5850 παίζει άνετα τα πάντα σε 1920χ1200 με τσίτα τα φίλτρα. Και κάποιο παιχνίδι στο μέλλον να τη ζορίσει θα χαμηλώσεις τα φίλρα. Πάρε μια 22-24 ιντσες στα 1920χ1200 και θα είσαι μια χαρά. Εξάλλου δύσκολα θα βρεις κάποια οθόνη που να μην είναι wide.
DiM7 Ιανουάριος 15, 2010 #4 Ιανουάριος 15, 2010 Δεν υπάρχει λόγος να μην είναι wide Απλά να υπάρχει χώρος εκεί που το θες είναι το θέμα ehehe
Spyrus Ιανουάριος 16, 2010 #6 Ιανουάριος 16, 2010 Για full HD πόσες είναι οι καλύτερες ίντσες;Έχω δει wide πάντα να ξεκινάνε από 21.5 -> 22 -> 23Όπως για παράδειγμα από προσωπική εμπειρία η ανάλυση,1280x1024 (4:3) σε 19άρα ήταν πιο ξεκούραστη από ότι σε 17άρα.Στο θέμα μας πάντως θα πήγαινα σε LG κυρίως για 0 pixels εγγύηση
p_under Ιανουάριος 16, 2010 #7 Ιανουάριος 16, 2010 Για full HD πόσες είναι οι καλύτερες ίντσες;Έχω δει wide πάντα να ξεκινάνε από 21.5 -> 22 -> 23Όπως για παράδειγμα από προσωπική εμπειρία η ανάλυση,1280x1024 (4:3) σε 19άρα ήταν πιο ξεκούραστη από ότι σε 17άρα.Στο θέμα μας πάντως θα πήγαινα σε LG κυρίως για 0 pixels εγγύησηη εγγυηση που δινει η lg ειναι πολυ συμαντικος παραγοντας.
lotos Ιανουάριος 16, 2010 #8 Ιανουάριος 16, 2010 αυτο που καταφερε η LG ειναι να κανει τον ποιοτικο της ελενχο μεσω των πελατων της με τα πιξελ της....προσωπικα δεν θα περνα ΠΟΤΕ LG (κανενα προιον της) στη ζωη μου.... πολυ φρου φρου και αρωμα χωρις προφανη λογο....οσο αναφορα θα τις οθονες προτιμω να αγορασω μια πιο σοβαρη οθονη παρα να εχω το ανχος να μου καει καποιο πιξελ και να ξεκιναω τα τηλεφωνα, να βγαζω ακρη με τις εγγυησεις, να κλεινω ραντεβου με κουριερ, να περιμενω κουριερ, να ξεστεινω , να ξαναστεινω και φτου και απο την αρχη... ε **********....
Ερνεστος Ιανουάριος 16, 2010 Author #9 Ιανουάριος 16, 2010 Ωραία, να το πάμε αλλιώς τότε.Ρίχνω εγώ κάποιες οθόνες δειγματολειπτικά για να ξεκινήσεις η συζήτηση:http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/Samsung-SM-F2080-TFT-Monitor-20-SM-F2080.htm Samsung-SM-F2080http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2286L-PF-LED-Monitor-22-W2286L-PF.htmLG-W2286L-PFhttp://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-22-W2271TC-PF.htmLG-22-W2271TC-Phttp://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/BenQ-G2222HDL-LED-Monitor-21-5-G2222HDL.htmBenQ-G2222HDL
cabdik Ιανουάριος 16, 2010 #10 Ιανουάριος 16, 2010 αυτο που καταφερε η LG ειναι να κανει τον ποιοτικο της ελενχο μεσω των πελατων της με τα πιξελ της....προσωπικα δεν θα περνα ΠΟΤΕ LG (κανενα προιον της) στη ζωη μου.... πολυ φρου φρου και αρωμα χωρις προφανη λογο....οσο αναφορα θα τις οθονες προτιμω να αγορασω μια πιο σοβαρη οθονη παρα να εχω το ανχος να μου καει καποιο πιξελ και να ξεκιναω τα τηλεφωνα, να βγαζω ακρη με τις εγγυησεις, να κλεινω ραντεβου με κουριερ, να περιμενω κουριερ, να ξεστεινω , να ξαναστεινω και φτου και απο την αρχη... ε **********....για μενα η LG εχει το καλυτερο VfM δεικτη στην αγορα. εχει καλα προιοντα. πολυ καλη εγγυηση και πολυ καλες τιμες για τα προιντα που προσφερει. τι αλλο θες δλδ? αν θες ενα πιο ποιοτικο προιον, θα πας σε αλλη κατηγορια. που, και εκει ακομα, η LG εχει καλα προιοντα να δειξει. και οι 2 LG που εχουν περασει απο τα χερια μου-μια 19αρα και η τωρινη 23αρα-, δεν εχουν βγαλει ακομα κανενα προβλημα! για τα χρηματα της, ειδικα η 23αρα, δεν παιζεται με τιποτα!!!Προσοχη!! Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν καλυτερα πανελ!! λεω απλα οτι η LG εχει καταφερει με την 0 πιξελ εγγυηση και τις τιμες να κανει τον κοσμο να στραφει στα LCD-TFT μονιτορ, περισσοτερο απο καθε αλλη εταιρια.
Hydra Ιανουάριος 16, 2010 #11 Ιανουάριος 16, 2010 Ειμαι κατοχος αυτης και αρκετα ευχαριστημενος http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2261VP-PF-TFT-Monitor-21.htmΕπισης αυτη εδω ειναι καλη http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2253V-PF-TFT-Monitor-21-5-inch.htmΓενικως θα προτεινα κατι σε LG,λογω εγγυσης 0 καμμενων pixel.:tongue:
_Chris_ Ιανουάριος 16, 2010 #12 Ιανουάριος 16, 2010 dell 2209wa Πληροφοριακα και η dell εχει 0 pixel guarantee το οποιο ονομαζει premium panel guarantee Edit: Παντως με την 5850 δεν θα εχεις απολυτως κανενα προβλημα αν πας σε 1920χ1200
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 16, 2010 #13 Ιανουάριος 16, 2010 αυτο που καταφερε η LG ειναι να κανει τον ποιοτικο της ελενχο μεσω των πελατων της με τα πιξελ της....προσωπικα δεν θα περνα ΠΟΤΕ LG (κανενα προιον της) στη ζωη μου.... πολυ φρου φρου και αρωμα χωρις προφανη λογο.... οσο αναφορα θα τις οθονες προτιμω να αγορασω μια πιο σοβαρη οθονη παρα να εχω το ανχος να μου καει καποιο πιξελ και να ξεκιναω τα τηλεφωνα, να βγαζω ακρη με τις εγγυησεις, να κλεινω ραντεβου με κουριερ, να περιμενω κουριερ, να ξεστεινω , να ξαναστεινω και φτου και απο την αρχη... ε **********.... Εχεις αγορασει ποτε στη ζωη σου οθονη της LG? (σε αλλα προιοντα οπως DVD/DVD-RW κτλ,δεν αναφερομαι καν γιατι οι οθονες ειναι το main product της εταιριας,αντε και τα laptops). Εχεις καποιον γνωστο-φιλο που να ειχε οθονη της και να του εβγαλε προβλημα? Γνωριζεις τι υποτιθεμενο "μπλεξιμο" θα εχει καποιος που θα χρειαστει RMA απο την LG? Επειδη περασαν 2 οθονες της απο τα ματια μου,οπως και πολυς κοσμος ειχε σε καποια φαση μια οθονη της LG,καλυτερα να ρωτησεις τις εμπειριες τους παρα να λες ασυναρτησιες (για να μην πω τιποτα χειροτερο..). Η 17" CRT οθονη που ειχα παρει το 2002,ηταν μια απο τις κορυφαιες στην αγορα μαζι με μια Sony Trinitron. Την 22αρα που εχω τωρα,οταν χρειαστηκα RMA,την ιδια μερα κιολας περασα εγω προσωπικα και παρελαβα το καινουριο πανελ για να μην περιμενω την επομενη το πρωι να μου το φερει ο κουριερ (ειναι διπλα στο σπιτι μου το service της,3 λεπτα με το αμαξι). Ουτε γκουκ,ουτε μουκ.Ενα τηλεφωνο τους εκανα,εστειλα μια φωτογραφια,με πηραν πισω και κανονισαμε τις λεπτομεριες για το RMA Μακαρι να ειχαν ολες οι εταιριες το RMA της LG... Στο θεμα μας τωρα. Αν εχεις τα λεφτα για την Dell,παρτην εκτος και αν θελεις 24αρα. Ολες οι οθονες ειναι καταλληλες για gaming πλεον.Σε πρακτικο επιπεδο,μια οθονη με 16ms responce time και κατω ειναι σουπερ.Δεν καταλαβαινεις την διαφορα στο ματι σου σε σχεση με μια των 2/5ms,οποτε μην σε απασχολει ιδιαιτερα. Απλα να ξερεις πως στα χρηματα που δινεις και στις ιντσες που κοιτας,υπαρχει μονο ΤΝ πανελ (το φθηνο δλδ).Ενω στις 24 ιντσες,με πιο πολλα χρηματα φυσικα (γυρω στα 400-400+)μπορεις να παρεις πολυ καλυτερο πανελ. Και οταν λεω καλυτερο εννοω για all arround χρηση,ταινιες,φωτοζ,κτλ. Προσωπικη μου αποψη ειναι,πως αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα,πανε σε 24 ιντσες με καλο πανελ.Οθονη δεν αλλαζεις συχνα και ειναι ενα περιφεριακο που εχει αμεση συναρτηση με τα ματια σου Αν αγοραζα τωρα οθονη θα επαιρνα 24αρα παντως γιατι οι τιμες ειναι νορμαλ σε σχεση με πριν 2 χρονια που πηρα εγω την 22αρα
lotos Ιανουάριος 16, 2010 #14 Ιανουάριος 16, 2010 Εχεις αγορασει ποτε στη ζωη σου οθονη της LG? (σε αλλα προιοντα οπως DVD/DVD-RW κτλ,δεν αναφερομαι καν γιατι οι οθονες ειναι το main product της εταιριας,αντε και τα laptops).Εχεις καποιον γνωστο-φιλο που να ειχε οθονη της και να του εβγαλε προβλημα?Γνωριζεις τι υποτιθεμενο "μπλεξιμο" θα εχει καποιος που θα χρειαστει RMA απο την LG?Επειδη περασαν 2 οθονες της απο τα ματια μου,οπως και πολυς κοσμος ειχε σε καποια φαση μια οθονη της LG,καλυτερα να ρωτησεις τις εμπειριες τους παρα να λες ασυναρτησιες (για να μην πω τιποτα χειροτερο..).Η 17" CRT οθονη που ειχα παρει το 2002,ηταν μια απο τις κορυφαιες στην αγορα μαζι με μια Sony Trinitron.Την 22αρα που εχω τωρα,οταν χρειαστηκα RMA,την ιδια μερα κιολας περασα εγω προσωπικα και παρελαβα το καινουριο πανελ για να μην περιμενω την επομενη το πρωι να μου το φερει ο κουριερ (ειναι διπλα στο σπιτι μου το service της,3 λεπτα με το αμαξι).Ουτε γκουκ,ουτε μουκ.Ενα τηλεφωνο τους εκανα,εστειλα μια φωτογραφια,με πηραν πισω και κανονισαμε τις λεπτομεριες για το RMAΜακαρι να ειχαν ολες οι εταιριες το RMA της LG...ανεφερα εγω κατι διαφορετικο????ειπα οτι προτιμω να εχω εγγυηση μονο και μονο για κατι πιο σοβαρο σε μια οθονη, παρα να παιζω και να ασχολουμε με τα pixel της....αν εσυ το βρισκεις διασκεδαστικο να παιρνεις τηλεφωνα στις αντιπροσωπειες και να αλλαζεις οθονες ΔΙΚΟ ΣΟΥ καθαρα θεμα...και σε παρακαλω, μην λαϊκίζεις προσπαθοντας με τα λεγομενα ΑΛΛΟΥ να βγαζεις ΑΛΛΑ συμπερασματα...
FrOsT Ιανουάριος 16, 2010 #15 Ιανουάριος 16, 2010 θα έδινα μέχρι 280€Δώσε 299(Media markt (όπου αλλού την είδα 315-330)) και πάρε Samsung XL2370, μακράν ότι καλύτερο έχω δει σε 23" και ας είναι tn το monitor σπέρνει...ήlg w2442pa αρκετά αξιόλογο και (πολύ)φθηνό 24"http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-lg-w2442pa.htmlκαι τα 2 με 1920*1080edit:Την ανάλυση θα την συνηθίσεις μετά από λίγο.
Ερνεστος Ιανουάριος 16, 2010 Author #16 Ιανουάριος 16, 2010 Παιδιά, ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ποστ σας. Θα μελετήσω όλες τις προτάσεις με μεγάλη προσοχή, θα "ζυγίσω" τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου και μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες το πολύ θα γίνει η παραγγελία!
Athanasios2104 Ιανουάριος 16, 2010 #17 Ιανουάριος 16, 2010 Dell Ultrasharp 2209WA .-eIPS panel, μην πάει χαράμι η καρτούλα. Βλέπε σχετικά εδώ.Btw, την οθόνη την έχω εδώ και καιρό και παίζω και παιχνίδια (cod4 κτλ), για αυτό λέω " .- " (και δεν είμαι ο μόνος, το είχα ξεψιρίσει το θέμα πριν την πάρω, googlit να βεβαιωθείς ιδίοις όμασι). Παρεπιμπτόντως, η Dell έχει πανευρωπαική εγγύηση για ελλατωματικά pixels (ούτε καν καμμένα!).Μην παρεξηγήσεις το quote, μόλις τα έγραψα στο παλικάρι στο άλλο thread.
Ερνεστος Ιανουάριος 17, 2010 Author #18 Ιανουάριος 17, 2010 Αθανάσιε που γιορτάζεις κιόλας τη Δευτέρα (άσχετο αυτό) την έχω σταμπάρει εδώ και αρκετό καιρό τη Dell, η όλη αναζήτηση αφορά ουσιαστικά την εξεύρεση άξιου ανταγωνιστικού panel...
Aias Ιανουάριος 17, 2010 #19 Ιανουάριος 17, 2010 αφου την θες για gaming δες και την οθονη της υπογραφης μου (Samsung 2233rz).
Athanasios2104 Ιανουάριος 17, 2010 #20 Ιανουάριος 17, 2010 Αθανάσιε που γιορτάζεις κιόλας τη Δευτέρα (άσχετο αυτό) την έχω σταμπάρει εδώ και αρκετό καιρό τη Dell, η όλη αναζήτηση αφορά ουσιαστικά την εξεύρεση άξιου ανταγωνιστικού panel... Ευχαριστώ προκαταβολικά Δεν νομίζω ότι θα βρεις αντάξιο xIPS panel κατάλληλο και για παιχνίδια. Η LG είχε ανακοινώσει ένα μοντέλο με xIPS, 22'' πάλι, άλλα δεν το έχω δει ακόμη και δεν ξέρω τι ποιότητα/απόδοση θα έχει σε σχέση με την 2209WA. Θα πρέπει να περιμένεις να την τεστάρουν σε review, να την πάρει κόσμος να πει τη γνώμη του και και και...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.