Jump to content

Alibaba.com (και οι 40 κινεζοι κλεφτες)

nick-firestorm

Recommended Posts

Τι φαση με το συγκεκριμενο site? Απ'οσο εχω καταλαβει ειναι site εμποριου χοντρικης, και ολα ερχονται απο κινα και hong kong...εχω ακουσει διαφορα, στελνουν μεταχειρισμενα, μουφες, δεν στελνουν και καθολου...δεχονται μονο western union και 2-3 αλλους τροπους πληρωμης που μου φαινονται fraud οσο νανε...οι τιμες ειδικα, 200usd για ενα nokia n900 λεει! Μιλας στο chat με τους εμπορους και κανονιζεις...ξερει κανεις τι παιζει;

Ξερω το site ειναι 98% καραscam, υπαρχουν παααααρα πολλοι fakes. το θεμα ειναι, ειναι ΟΛΟΙ fake? εχει ψωνισει κανεις επιτυχημενα;

πωπω τωρα που το εψαξα αρκετα το θεμα ειναι οντως scam... απο την αρχη μου φαινοταν ψευτικο το ολο θεμα, αλλα η τιμη ειναι τοσο καλη που σε πειθει πως ειναι αληθινο :p

υπαρχουν 1000 τροποι να καταλαβεις αν καποιος ειναι fraud τελικα...ο πιο πειστικος ειναι οτι ολες οι "εταιριες" που προσφεραν το προιον που ηθελα μπηκαν στο site το 2009...μιλησα με 2-3, οι 2 πρωτοι φανηκαν καραfake, ο 3ος με εστειλε email ταχα με photos απο την αποθηκη, αλλα με λιγο ψαξιμο που εκανα, τις βρηκε απο αλλου :jester::jester:

παρειγγηλε μια φιλη μου απο την οποια εμαθα και το site χθες, θα περιμενω να δω τι θα τη στειλουν...αντι για 2 n900 κανα παπουτσι nike βλεπω να ερχεται απο κινα :jester:

παρειγγηλε μια φιλη μου απο την οποια εμαθα και το site χθες, θα περιμενω να δω τι θα τη στειλουν...αντι για 2 n900 κανα παπουτσι nike βλεπω να ερχεται απο κινα :jester:

Άν όμως αντί για Nokia γράφει πάνω Nokla, πες της να μη "στραβώσει".. :p

Παλιά το site αυτό ήταν εργαλείο.

Εγώ είχα βρει προμηθευτές και είχα φέρει αρκετά containers λαμαρίνα σε ρολλά.

Τότε που τα υλικά εδώ ήταν ακριβά και το Δολάριο περίπου στην ίδια τιμή με τώρα απλά τότε φαινόταν χώμα...

Τώρα έχει χαλάσει πολύ...

το alibaba δεν είναι ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής. Και είναι μια χαρά αξιόπιστο, για αυτούς που θέλουν να κάνουν σοβαρές δουλειές και ξέρουν κάποια πράγματα. Σίγουρα δεν είναι για να βρεις "φτηνό κινητό". Από τους χιλιάδες εμπόρους και μεσάζοντες που θα βρεις εκεί, σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι απατεώνες, αλλά δεν είναι ο κανόνας.

δεν ξέρω, πάντως και εγώ δεν έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. δύο φορές είχα στείλει mail σε ένα πωλητή για ένα μηχάνημα που ήθελε ένα γνωστός μου (μιλάμε για μια παραγγελία κάπου στα 1000$ ) και με έγραψε κανονικά :p

το alibaba δεν είναι ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής. Και είναι μια χαρά αξιόπιστο, για αυτούς που θέλουν να κάνουν σοβαρές δουλειές και ξέρουν κάποια πράγματα. Σίγουρα δεν είναι για να βρεις "φτηνό κινητό". Από τους χιλιάδες εμπόρους και μεσάζοντες που θα βρεις εκεί, σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι απατεώνες, αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Μια και τυγχάνει να είμαι έμπορος και μάλιστα βιομηχανικού εξοπλισμού για εργοστάσια, μπορώ να σου πω με ασφάλεια πως αν το alibaba θεωρείται αξιόπιστο, τότε... εγώ είμαι ο Πάππας της Ρώμης. ;)

Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά portals για να κάνεις επαφές με επιχειρήσεις και προμηθευτές.

Αυτά τα ολίγα...

Τι φαση με το συγκεκριμενο site? Απ'οσο εχω καταλαβει ειναι site εμποριου χοντρικης, και ολα ερχονται απο κινα και hong kong...εχω ακουσει διαφορα, στελνουν μεταχειρισμενα, μουφες, δεν στελνουν και καθολου...δεχονται μονο western union και 2-3 αλλους τροπους πληρωμης που μου φαινονται fraud οσο νανε...οι τιμες ειδικα, 200usd για ενα nokia n900 λεει! Μιλας στο chat με τους εμπορους και κανονιζεις...ξερει κανεις τι παιζει;

Ξερω το site ειναι 98% καραscam, υπαρχουν παααααρα πολλοι fakes. το θεμα ειναι, ειναι ΟΛΟΙ fake? εχει ψωνισει κανεις επιτυχημενα;

το δεχονται western union και 2-3 τροπους που σιγουρα θα ειναι να τσιμπησουν τα λεφτα πρωτα και μετα να σου στειλουν το αντικειμενο ,και οχι τροπους οπως paypal και αντικαταβολη ,σημαινει απατη.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alibaba.com

To site είναι νόμιμο, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή καθώς πολλοί από τους retailers που έχει στις λίστες του είναι απλά απατεώνες. Καλύτερα μακριά και αγαπημένοι.

Alibaba.com (και οι 40 κινεζοι κλεφτες)

off topic μεν... αλλα δεν κρατιόμουνα.

από την αρχή έλεγα πως κάτι λείπει από τον τίτλο αλλα δεν μπορούσα να θυμηθώ τι.

+1 σε οποιον το άλλαξε :D

δέχομαι την πασα κύρωση για το offtopic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.