Jump to content

Προτασεις για νεο συστημα.

mathewgx

Recommended Posts

Σκεφτομαι να αναβαθμισω το συστημα μου αλλα εχω χασει την μπαλα με τους νεους επεξεργαστες και τα νεα chipsets (μετα το p45 το χαος).

Μπορειτε να μου πειτε ποιος απο τους νεους επεξεργαστες (i3 , i5, i7 η' και amd) εχει αντιστοιχες επιδοσεις με τον q6600 κλοκαρισμενο στα 3,6ghz ;

Αυτο που θελω ειναι να παρω εναν περισσοτερο αποκρισιμο επεξεργαστη (με καλυτερη επικοινωνια με την μνημη) στο λιγοτερο δυνατο κοστος.

Ευχαριστω.

Μηπως θελεις κανεναν SSD καλυτερα? ;)

Εχω postville.

Τι κάνεις με το πι-σι? για τι το θες?

O q6600 με καλυπτει στις αναγκες μου. Απλα ηθελα να παω σε νεα πλατφορμα χωρις να χασω σε επιδοσεις και χωρις να δαπανησω μια περιουσια.

Η βασικη ερωτηση ειναι η εξης : ποιος ειναι ο φθηνοτερος επεξεργαστης (intel αλλα και amd) που κλοκαρισμενος εχει ισαξιες επιδοσεις με τον q6600 στα 3,6ghz ;

Ποιο το νοημα να αναβαθμισεις το συστημα οταν αυτο σε καλυπτει και ποσο μαλλον οταν το νεο θα εχει ελαχιστα καλυτερες επιδοσεις???

ΙΜΟ περιμενε να μαζεψεις λεφτα για να κανεις αξιολογη αναβαθμιση ;)

Παντως για να απαντισω στο ερωτημα σου νομιζω οτι ενας i5 750 ειναι κοντα αλλα ελαφρως καλυτερος απο αυτο που περιγραφεις

βασικα ολοι οι νεοι τετραπυρινοι (και μερικοι 2core) ειναι πιο ισχυροι απο τον q6600 ακομα και στις default συχνοτητες τους.......πχ athlon II x4 ......ομως δεν μπορω να καταλαβω γιατι θες να πας σε νεα πλατφορμα με επεξεργαστη ιδιας -οπως λες- αποδοσης ....ποιος ο λογος να δωσεις τοσα λεφτα για κατι λιιιιιιιιγο καλυτερο απο αυτο που ηδη εχεις ...το οποιο σε εξυπηρετει.......???

Ερευνα αγορας κανω.

Αυτη τη στιγμη εχω intel q6600 , gigabyte ep45-ud3r και 4gb corsair dominator 1066. Αν τα πουλησω πιστευω οτι θα πιασουν γυρω στα 230ευρω. Ελεγα να βαλω και αλλα 100ευρω και να παω σε νεα αρχιτεκτονικη , ηθελα να δω την αποκρισιμοτητα του συστηματος με τους καινουργιους επεξεργαστες (οχι επιδοσεις , αποκρισιμοτητα).

Απο οτι βλεπω , δυσκολα θα πηγαινα σε intel.

Μπορειτε να μου κανετε μια προταση για cpu - mobo - μνημες απο amd μερια ; Παντα με το σκεπτικο που ανεφερα στο πρωτο post.

Ευχαριστω.

Απο οτι βλεπω δεν εχεις αναγκη για καινουργιο συστημα.

Συμφωνω με τον Thespesio πιο πανω στο πρωτο του post

Τι παθατε ρε παιδια μερικοι ;;;

Ειδατε μερικους να παιρνουν τα χριστουγεννα καινουργιο υπολογιστη και σας επιασε η ζηλεια και το πατατρακουλο να κανετε αναβαθμισεις χωρις να τις εχετε αναγκη ;;

@thespesios , ευχαριστω για την προταση , απο οτι βλεπω ειναι μεσα στο budget μου.

Απο οτι βλεπω δεν εχεις αναγκη για καινουργιο συστημα.

Συμφωνω με τον Thespesio πιο πανω στο πρωτο του post

Τι παθατε ρε παιδια μερικοι ;;;

Ειδατε μερικους να παιρνουν τα χριστουγεννα καινουργιο υπολογιστη και σας επιασε η ζηλεια και το πατατρακουλο να κανετε αναβαθμισεις χωρις να τις εχετε αναγκη ;;

Ενω εσυ φανταζομαι οτι χωρις τον I7 δεν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου...

Ασε να ξερω καλυτερα απο σενα τις αναγκες μου. Πριν απο 20χρονια με καλυπτε ο amstrad 6128 , τωρα οι αναγκες μου εχουν αλλαξει. Αν μπορουσες με 100ευρω να πας σε νεα τεχνολογια δεν θα το εκανες ;

ναι θα το έκανα.

απλά δεν νομίζω πως πας.

για να πας σε νεα, πας σε ι7

που με +100 δεν παs :(

οπότε μίλάς για αλλάγή σε AMD ή Ε8400/8500 ή Q9550/9650.

αλλά πιστεύω πως στα 3,6 ΔΕΝ θα δείς διαφορές που να αξίζε έστς και τα 100ευρώ.

αν θες να παίξεις στα 4-4,2 τότε άλλαξε ναι, γιατί ο 6600 δεν παει εκεί και η διαφορά των 400-600 mhz σίγουρα θα σου φανεί σε ότι τρέχεις.

αλλά αν τρέχεις apps που εκμεταλεύονται 4 πυρήνες πρόσεχε μην πας σε Εχχχ γιατί θα χάσεις σε απόδοση.

Να σας πω πως μου "καρφωθηκε" η ιδεα.

Αγοραζοντας προσφατα εναν postville δεν ειδα αυτο που θα περιμενα. Συγκεκριμμενα το ανοιγμα των εφαρμογων δεν ειναι ακαριαιο , ειναι γρηγορο φυσικα αλλα μεσολαβει αυτο το 1sec.

Επειδη παντα ηθελα να εχω ενα λειτουργικο που τα προγραμματα να ανοιγουν οπως το notepad , σκεφτομαι να κανω μια αναβαθμιση σε νεα τεχνολογια. Απο τα λιγα που εχω διαβασει οι νεοι επεξεργαστες i της Intel εχουν καλυτερη επικοινωνια με την μνημη. Αυτο ηθελανα δω και οχι αυξηση των επιδοσεων , δεν μου χρειαζονται αλλωστε.

Απο τη στιγμη που δεν μπορω να παω σε intel , σκεφτηκα να μεταβω σε amd. Ακομη δεν το εχω αποφασισει , θα το ψαξω πολυ καλα οπως κανω παντα. Απλα σχηματιζω μια εικονα.

Κια για να επανελθω στο θεμα μου , με τον phenom που προταθηκε παραπανω θα εχω τις ιδιες επιδοσεις με τον q6600;

Ειπαμε , να κανω αλλαγη πλατφορμας αλλα οχι και υποβαθμιση.

με τον phenom θα εχεις Πολυυυυ καλυτερες επιδοσεις ....τωρα για την αποκριση που αναφερεις δεν μπορω να σου πω σιγουρα γιατι δεν εχω δουλεψει πολυ σε amd........λογικα ομως και λογω ddr3 και ενσωματωσης ελεγκτη μνημης στο cpu θα εχεις καλυτερη αποκριση ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.