Jump to content

Aγορα UPS

FANISTELROOY

Recommended Posts

Σκεφτομαι να αγορασω ενα UPS για να προστατεψω τον υπολογιστη και την οθονη μου απο καψιμο!

Αυτη τη στιγμη τα εχω σε κατι πολυπριζα ασφαλειας που λενε για προστασια απο υπερτασεις κλπ. Αυτα κανουν τπτ ή ειναι μουφες;

Εχω και την αδερφη μου που 2/5 φορες που θα βαλει να σκουπισει πεφτει η ασφαλεια και σβηνει η οθονη! Το pc το εχω σε αλλη πριζα που ειναι απο διαφορετικη ασφαλεια για να μην σβηνει συνεχεια, αλλα δυστυχως ουτε εκεινη η ασφαλεια σηκωνει να βαλω και την οθονη εκει. Οριακα παιρνει τον υπολογιστη.

Και ρωταω λοιπον, το UPS ειναι μονο για να μην χασεις τη δουλεια που κανεις, αλλα κατα τ αλλα ειναι σαν να εχεις ενα πολυπριζο ασφαλειας;

Το αλλο που φοβαμαι ειναι αν θα μπορεσω να τα βαλω ολα μαζι σε καποια πριζα χωρις να μου ριχνει την ασφαλεια!:hang3:

Ειναι για το pc της υπογραφης μου με το 850αρι τροφοδοτικο και την 26αρα οθονη!

Αυτη τη στιγμη τα εχω σε κατι πολυπριζα ασφαλειας που λενε για προστασια απο υπερτασεις κλπ. Αυτα κανουν τπτ ή ειναι μουφες;

Εξαρτάται το μοντέλο. Τα επώνυμα surge protectors κάνουν δουλειά. Τα άλλα πολλές φορές κάποια δεν έχουν καν κύκλωμα προστασίας.

Εχω και την αδερφη μου που 2/5 φορες που θα βαλει να σκουπισει πεφτει η ασφαλεια και σβηνει η οθονη!

Το pc το εχω σε αλλη πριζα που ειναι απο διαφορετικη ασφαλεια για να μην σβηνει συνεχεια, αλλα δυστυχως ουτε εκεινη η ασφαλεια σηκωνει να βαλω και την οθονη εκει. Οριακα παιρνει τον υπολογιστη.

Μάλλον είναι θέμα πίνακα του σπιτιού. Συμβουλεψου έναν ηλεκτρολόγο. Προφανώς το ρεύμα που τραβάτε είναι οριακό για το δίκτυο σας.

Και ρωταω λοιπον, το UPS ειναι μονο για να μην χασεις τη δουλεια που κανεις, αλλα κατα τ αλλα ειναι σαν να εχεις ενα πολυπριζο ασφαλειας;

Nαι. Παρέχει ρεύμα για ορισμένο χρόνο και επίσης παρέχει την προστασία ενός surge.

Το αλλο που φοβαμαι ειναι αν θα μπορεσω να τα βαλω ολα μαζι σε καποια πριζα χωρις να μου ριχνει την ασφαλεια!:hang3:

Δεν έχει να κάνει με το Ups αυτό. Το φορτίο που θα τραβάς θα είναι το ίδιο (και λίγο παραπάνω λόγω του power factor του UPS).

Ειναι για το pc της υπογραφης μου με το 850αρι τροφοδοτικο και την 26αρα οθονη!

Aν θες κάτι κορυφαίο, δες τα μοντέλα της APC κοντά στα 1100 voltampere. Αν ψάχνεις κάτι οικονομικό και καλό δες τα μοντέλα της Eaton (πρώην Merlin Gerin).

Trust, Socomec, Accupower και τα λοιπά, εγώ δεν θα τα πρότεινα.

Δεν είσαι καλυμμένος για υποτάσεις όμως, ούτε για τις συνεχόμενες διακοπές ρεύματος που βιώνει το pc σου. Μέχρι να βρεις άκρη με τον πίνακα του σπιτιού σου, θεωρώ ότι η αγορά ενός ups είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.