Jump to content

Ποιο USB WiFi stick?

Blinky

Recommended Posts

Θελω να δωσω wireless internet σε υπολογιστη που βρισκεται 2 διαμερισματα πιο κατω. Την αποσταση router-υπολογιστη σε ευθεια την υπολογιζω περιπου ~15μετρα (το πολυ, ισως και λιγο λιγοτερο) αλλα φυσικα παρεμβαλονται και 2 τοιχοι. Πηγα με το laptop στην θεση του υπολογιστη να δοκιμασω αν πιανει σημα και επαιζε μια χαρα, μαλλιστα ειχε και 4 γραμμουλες. Παω λοιπον και παιρνω το φτηνοτερο usb stick που βρηκα, αυτο το level one : http://gr.level1.com/levelone.php?page=prod&cat=7001&model=WNC-0305USB

Κανω εγκατασταση ολα σωστα, αλλα μετα ειτε ψαξω απο την εφαρμογη της level one, ειτε απο τα windows, δε βρισκει κανενα δικτυο...

Απο τη στιγμη που ειναι certified για G 54mbps δε μπορω να καταλαβω τι φταιει αφου το laptop με το ιδιο προτοκολο επαιξε αριστα....

Καμια ιδεα? και αν φταιει για καποιο λογω το stick, ποιο να παρω οταν το γυρισω? (δε θελω να δωσω πολλα λεφτα ουτε εχω απαιτησεις γιατι ο υπολογιστης αυτος χρησιμοποιειται μονο απο ασχετο ατομο μεγαλης ηλικιας καια πλα θελω να του δωσω λιγο internet....τιποτα αλλο, ουτε ταχυτητες ουτε τιποτα.....μη σου πω θα βρω τροπο να του περιορισω μετα το bandwidth απο το router για να μην μου "τρωει" πολυ :p )

Σαν συσκευή το πισι το αναγνωρίζει; έκανες κανονικά εγκατάσταση και σου βρίσκει την κάρτα;

Αν είναι δοκίμασε να βάλεις το στικάκι σε μια usb προέκταση να το σηκώσεις λίγο πιο ψηλά μήπως και δεν πιάνει εκεί που είναι το πισί.

Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις το στικάκι στο λαπτοπ να δεις αν παίζει.

Σαν συσκευή το πισι το αναγνωρίζει; έκανες κανονικά εγκατάσταση και σου βρίσκει την κάρτα;

Αν είναι δοκίμασε να βάλεις το στικάκι σε μια usb προέκταση να το σηκώσεις λίγο πιο ψηλά μήπως και δεν πιάνει εκεί που είναι το πισί.

Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις το στικάκι στο λαπτοπ να δεις αν παίζει.

Μια χαρα το αναγνωριζει, αφου τρεχει μετα και η εφαρμογη ευρεσης δικτυων....βεβαια το βλεπει σαν 11mbps αλλα αυτη τη στιγμη η ταχυτητα δεν ειναι το προβλημα μου...

Αν παω να το αλλαξω, εχει κανενα νοημα να παρω καποιο με εξωτερικη κεραια? Θα εχει καλυτερη ληψη πχ? Ο πωλητης μου ειπε οτι δεν εχουν διαφορα στο σημα, απλα μπορεις σε αυτο με την εξωτερικη κεραια να την αλλαξεις με καλυτερη. Αποκει και περα, επισης μου ειπε οτι τα νουμερα MBps που γραφουν πανω αφορουν την εμβελεια οποτε δεν παιρνω και πολυ στα σοβαρα και το αλλο σχολιο...

Πάντως δεν μπορεί με το λαπτοπ να έχεις 4 γραμμές και στο δεσκτοπ να μην πιάνει καθόλου. Λογικά έπρεπε να το έβλεπε έστω. ΤΟ πιο εύκολο είναι να δοκιμάσεις μια προέκταση usb να σηκώσεις το στικάκι μπάς και πιάσει αλλιώς κατι άλλο παίζει.

Χρωματικά; Σε τι ακριβώς;

Αν το πρόβλημα εδώ είναι το χρώμα, πες το να το ξέρουμε.

Γιάτι εδώ υπάρχει πρόβλημα ασύρματης επικοινωνίας.

Άρα, ή δεν έχει σήμα.

Ή λάθος ρύθμισείς.

Ή ασυμβατοτήτα software.

Ή ασυμβατοτήτα hardware.

Παρόλο που είναι πάνω στο ίδιο πρότοκολο, κάθε υλοποιήση δέν είναι ίδια, ποιότικα καί σε χαρακτηριστικά.

Αυτό φαίνεται, στην άποδοση και σέ δύσκολες συνθήκες, όπως εδώ!

E μιας και θα την αλλάξει, ας πάρει μία που θα ταίριαζει καλύτερα πάνω σε αυτό που ήδη υπάρχει.

προσπαθω να το κανω να δουλεψει, αλλιως αυριο το επιστρεφω για αλλο...

Το εβαλα λοιπον σημερα στο Laptop, εγκατασταση σε vista, απενεργοποιηση του intel onboard wifi και η εφαρμογη της levelone Παλι τιποτα δε βλεπει. Την κλεινω και παω στα windows να ψαξουν.....και βρισκει το router Μου! (βεβαια μονο αυτο....κανονικα με το intel wifi ευρισκε και 3-4 γειτονων)

Παω να συνδεθω, βαζω το WEP2 key, προσπαθει και βγαζει unable to connect......το Key ειναι σιγουρα σωστο αφου αλλιως δεν αρχιζει καν την προσπαθεια.....

Τωρα τι να πω...σοβαρο μυνημα και αυτο, δε δινει καμια πληροφορια....

Καμια ιδεα?

Πηρε πουλο το levelone....το αντικατεστησα με το Asus 167G που προταθηκε παραπανω, και ειδα το φως το αληθινο!

Για να ειμαι δικαιος βεβαια, δεν εφταιγε μονο το levelone, αλλα και οι συνθηκες ηταν δυσκολες στο σημειο που ειναι ο υπολογιστης. 1 μετρο πιο διπλα ηταν αρκετο ωστε να κανει τη διαφορα. Βεβαια και στο levelone ειχε δοθει αυτο το μετρο με μια προεκταση usb αλλα παλι ενω ευρισκε το router δεν συνδεοταν....ενω το asus συνδεθηκε αμεσως...

Τελος καλο, ολα καλα....δε το πολυψαχνω....για τη θεια μου ειναι, δεν εχει απαιτησεις...

Μια ερωτησουλα λιγο ασχετη με το θεμα, επειδη θελω να της περιορισω το bandwidth για να μη μου χαλαει τα downloads, περα απο τη λυση της εγκαταστασης netlimiter στο PC της, υπαρχει κανενας τροπος να το κανω μεσω του router?

Αν το πρόβλημα εδώ είναι το χρώμα, πες το να το ξέρουμε.

Γιάτι εδώ υπάρχει πρόβλημα ασύρματης επικοινωνίας.

Άρα, ή δεν έχει σήμα.

Ή λάθος ρύθμισείς.

Ή ασυμβατοτήτα software.

Ή ασυμβατοτήτα hardware.

Παρόλο που είναι πάνω στο ίδιο πρότοκολο, κάθε υλοποιήση δέν είναι ίδια, ποιότικα καί σε χαρακτηριστικά.

Αυτό φαίνεται, στην άποδοση και σέ δύσκολες συνθήκες, όπως εδώ!

E μιας και θα την αλλάξει, ας πάρει μία που θα ταίριαζει καλύτερα πάνω σε αυτό που ήδη υπάρχει.

Απο το OSI

To assist in this process, the OSI Reference Model separates the network communication process into seven simple layers. It thus

■ Defines the process for connecting two layers together, promoting interoperability between vendors

■ Separates a complex function into simpler components

Allows vendors to compartmentalize their design efforts to fit a modular design, which eases implementations and simplifies troubleshooting

■ Provides a teaching tool to help network administrators understand the communication process used between networking components

A

που σημαίνει οτι αν δηλώνει πως έχει σχεδιαστεί για 802.11b/g/n θα είναι πλήρως συμβατό. Αν είναι θέμα driver είναι άλλου παπά ευαγγέλιο αλλά 4 κάρτες που έχω σρηιμοποιήσει με chipsets απο ralink μέχρι atheros όλες επαιζαν άψογα με πολλά και διαφορετικά routers.

Αν είναι θέμα σήματος τότε οπως είπα με μια προέκταση usb και λίγο σήκωμα κάτι θα πιάσει. Αλλιώς αν δεν πιάνει ΤΠΤ αλλού είναι το πρόβλημα.

Μια ερωτησουλα λιγο ασχετη με το θεμα, επειδη θελω να της περιορισω το bandwidth για να μη μου χαλαει τα downloads, περα απο τη λυση της εγκαταστασης netlimiter στο PC της, υπαρχει κανενας τροπος να το κανω μεσω του router?

Δοκίμασε να δουλεψεις το USB stick σε b mode.

Aν πίασει, θα δουλευει με χαμηλές ταχύτητες, οπότε δεν χρειάζεται κάτι άλλο.:dance3:

Δοκίμασε να δουλεψεις το USB stick σε b mode.

Aν πίασει, θα δουλευει με χαμηλές ταχύτητες, οπότε δεν χρειάζεται κάτι άλλο.:dance3:

μπα δεν ειναι λυση αυτο. Η συνδεση μου ειναι 10/1 mbps, και το B εχει τυπικα 11mbps bandwidth, πρακτικα 4-5. Υπεραρκετα ωμος ωστε να με "ενοχλει" , ειδικα στο upload που ειναι πολυ σημαντικο γιατι ειναι περιορισμενο...

Θα της εγκαταστησω ενα netlimiter και θα βαλω 40kb/s download, 10 upload. Και πολυ της ειναι...καποιοι ξεκινησαμε με με pstn 33.6kbps με 4kb/s και αυτο που της δινω ειναι adsl 384/128

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.