Jump to content

Αγορα PC για rendering και άλλα βαριά...

xterm

Recommended Posts

Παίδες καλημέρα,

Μπορεί κάποιος να προτείνει pc χωρίς οθόνη για rendering σε 3dmax , blender όπως επίσης και βαριά επεξεργασία εικόνων.

Δίνω μέχρι 1200 και κατι παραπάνω.

Ευχαριστώ

Στην κοπέλα μου για 3dmax και modo και rendering γενικά έφτιαξα με ι5 μια σύνθεση κοντά στα 800 ευρώ και πάει ΠΟΛΥ καλά, με 1200 πας και σε ι7 νομίζω.

δεν βλέπω λόγο για κάτι χειρότερο απο την στιγμή που έχεις οθόνη και δεν τρώει απο τα 1200.

θα σου ποστάρω σε λίγο σύνθεση.

Να δώσεις σημασία στην επιλογή της vga για να έχεις ικανοποιητικό workflow κατά την εργασία σου σε 3d apps, ιδιαίτερα αν δουλεύεις μοντέλα και σκηνές με μεγάλο αριθμό πολυγώνων.

H διαφορά επιδόσεων με την σωστή επιλογή vga θα μπορεί να είναι σημαντική και κατ' επέκταση θα είναι σημαντικά καλύτερη και η υγεία των νεύρων σου. ;)

Η γρήγορη cpu φυσικά και θα σε βοηθήσει στο να ρίξεις τους χρόνους του rendering οπότε ότι ταχύτερο μπορείς να πάρεις τόσο το καλύτερο.

Επίσης καλό θα είναι να διαθέτεις αφθονη ram ειδικά αν δουλεύεις βαριά projects με πολλά εφφέ (π.χ. raytracing, volumetric lights, κ.λ.π.), particle systems, video post, και μεγάλα textures.

Asus P6T (1366, DDR3, X58) 214

Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box) 243

OCZ Platinum Low-Voltage 6GB DDR3-1866 Ram Kit (PC3-15000, 9-9-9-28, Triple Channel, OCZ3P1866C9LV6GK) 179

Intel Postville 80GB SSD (2.5", Retail) 197

Αν σου πάει πολύ κοίτα 2 παιδιά σαν τα απο κάτω για το λειτουργικό

Western Digital 320GB (16MB Cache, 7200rpm, Sata 2, WD3200AAKS) 38 x 2

Seagate 1 TB HDD (32MB Cache , 7200.12 rpm , Sata II , ST31000528AS) 73 x 2

CoolerMaster Haf 932 Black Case (RC-932-KKN1-GP) 116

CoolerMaster M620 Real Power Modular 88

PNY Quadro FX 580 SVGA (VCQFX580-PCIE-PB) 192

Sum = 1300 με τον Ιντελ ή 1181 χωρίς.

Κουτί παίρνεις και πιο φτηνό και πιο μικρό, είναι δική σου υπόθεση σαν τιμή έβαλα μια μέση πάνω κάτω.

Μνήμή έχει 6 γίγα, δεν ξέρω αν χρειάζεσε 12 και πόση διαφορά θα κάνει.

Κάρτα γραφικών θέλει και άλλο ψάξιμο, απο πιο ειδικούς απο εμένα σε 3d cad , εγώ στην κοπέλα μου που ΔΕΝ κάνει animation παρά μόνο στατικά αλλά βαριά render δεν έχω βάλει καν τέτοια κάρτα, έχω κάτι πιο mainstream με 60 euro.

Γενικά θα πάρεις πολλές απόψεις, αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να φύγεις απο τον ι7.

Asus P6T (1366, DDR3, X58) 214

Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box) 243

OCZ Platinum Low-Voltage 6GB DDR3-1866 Ram Kit (PC3-15000, 9-9-9-28, Triple Channel, OCZ3P1866C9LV6GK) 179

Intel Postville 80GB SSD (2.5", Retail) 197

Αν σου πάει πολύ κοίτα 2 παιδιά σαν τα απο κάτω για το λειτουργικό

Western Digital 320GB (16MB Cache, 7200rpm, Sata 2, WD3200AAKS) 38 x 2

Seagate 1 TB HDD (32MB Cache , 7200.12 rpm , Sata II , ST31000528AS) 73 x 2

CoolerMaster Haf 932 Black Case (RC-932-KKN1-GP) 116

CoolerMaster M620 Real Power Modular 88

PNY Quadro FX 580 SVGA (VCQFX580-PCIE-PB) 192

Sum = 1300 με τον Ιντελ ή 1181 χωρίς.

Κουτί παίρνεις και πιο φτηνό και πιο μικρό, είναι δική σου υπόθεση σαν τιμή έβαλα μια μέση πάνω κάτω.

Μνήμή έχει 6 γίγα, δεν ξέρω αν χρειάζεσε 12 και πόση διαφορά θα κάνει.

Κάρτα γραφικών θέλει και άλλο ψάξιμο, απο πιο ειδικούς απο εμένα σε 3d cad , εγώ στην κοπέλα μου που ΔΕΝ κάνει animation παρά μόνο στατικά αλλά βαριά render δεν έχω βάλει καν τέτοια κάρτα, έχω κάτι πιο mainstream με 60 euro.

Γενικά θα πάρεις πολλές απόψεις, αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να φύγεις απο τον ι7.

πίστεψε με η ram στην περίπτωση του είναι οξυγόνο... πας τα 12 GB χωρίς να το σκέφτεσαι..

...η nVidia λόγο συνεργασίας με την autodesk έχει αρκετό advantage +πως στο άμεσο μέλλον θα περάσουν σε full cuda υποστήριξη

αλλα σε καμια περίπτωση μην διαλέξεις X2 η 2X κάρτες

η πρώτη πρόταση είναι με ιντελ επεξεργαστή και ήσυχο κουτί , μητρική πάρα πολύ καλή γιατί δεν θα κάνεις o/c, 6gb μνήμη αρκετή για αρχή και στο μέλλον προσθέτεις άλλα 6gb αν δεν σου φτάνουν, τροφοδοτικό με 5 χρόνια εγγύηση και πολύ καλό, σκληρός ιντελ για os και 2*640 raid1 για αποθήκευση των αρχείων.

η δεύτερη πρόταση είναι με amd επεξεργαστή και ήσυχο κουτί , μητρική πάρα πολύ καλή και για o/c, 8gb υπεραρκετά, τροφοδοτικό με 5 χρόνια εγγύηση και πολύ καλό, 2 σκληροί ssd σε raid0 κάτι το οποίο θα επωφελήση το rendering και έχει υπεραρκετό χώρο για να αποθηκεύεις την δουλειά σου εκεί και μετά να τα μεταφέρεις στους άλλους δίσκους που είναι σε raid1 για πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.

αν διάλεγα ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα το δεύτερο γιατί είναι πολύ πιο γρήγορο και έχει και μεγαλύτερη αναβαθμισημότητα μιας και σε λίγο καιρό θα βγουν οι 6πύρηνη κάτι το οποίο θα επωφελήση κατά πολύ την δουλειά σου. επίσης αν θέλεις μπορείς να πάρεις και τον 955 ο οποίος είναι 20 ευρώ φθηνότερος και δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον 965. ο μόνος λόγος που σου πρότεινα τον 965 είναι γιατί καίει λιγότερο και θα τον πουλήσεις πολύ γρήγορα όταν πας για 6 πύρηνο.

καλές αγορές

post-5962-1416074274,2533_thumb.jpg

post-5962-1416074274,3244_thumb.jpg

Γιατι με s1366 δεν έχει υποστήριξει για 6-πύρηνους? Ειδικά σε 3δ εφαρμογές ο ι7 είναι η απόλυτη επιλογή.

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3619&p=4

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3619&p=5

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3619&p=6

δεν είπα ότι δεν τους υποστιρίζει αλλά αυτή τη στιγμή και όταν βγουν οι ι9 ή πως θα λέγονται θα είναι πολύ ακριβοί. από τα δύο που τον είπα αξίζει η amd σύνθεση. στο κάτω κάτω άμα δεν του φτάνει η δύναμη αλλάζει cpu , motherboard και τελείωσε. δεν θα χάση τα λεφτά που θα έχανε στην ιντελ πλατφόρμα. και επίσης τα νούμερα δεν είναι τόσο τραγικά στην πραγματικότητά.

κοιταξτε θα καταλήξω στην intel λύση. Τώρα ψάχνομαι για κάρτα γραφικών. καλές οι quadro αλλά μηπως δεν έχουν και τρελές διαφορες από τις game cards. Σκέφτομαι για καμια gtx 285. Ασχολούμε τους τελευταίους μήνες και με στερεοσκοπία και δεν ξέρω αν οι quadro ειναι η καλυτερη λύση.

κοιταξτε θα καταλήξω στην intel λύση. Τώρα ψάχνομαι για κάρτα γραφικών. καλές οι quadro αλλά μηπως δεν έχουν και τρελές διαφορες από τις game cards. Σκέφτομαι για καμια gtx 285. Ασχολούμε τους τελευταίους μήνες και με στερεοσκοπία και δεν ξέρω αν οι quadro ειναι η καλυτερη λύση.

Όχι μην πας σε Quadro. Εκτός κάποιων εξαιρέσεων σε συγκεκριμένες εργασίες δεν θα δεις μεγάλες διαφορές με μια καλή mainstream, συν ότι με την quadro τα παιχνίδια ως επί το πλείστον τα ξεχνάς.

Η 285 είναι μια καλή επιλογή κυρίως για τους λόγους που ανέφερε ο dunkel_stern (συνεργασία της Nvidia με την Autodesk που εκτός του 3ds max και Autocad πλέον έχει εξαγοράσει και την Alias και την Softimage οπότε και το XSI και το Maya είναι της... Autodesk πλέον). Επίσης σε OpenGL οι nvidia γενικά είναι πιο αξιόπιστες και σταθερές.

Θέλεις να παίζεις παιχνίδια?

Απλή ερώτηση.

Στο λέω γιατί.

Όπως σου ανέφερα, στην κοπέλα, έβαλα μία κάρτα σειρά 9χχχ από nvidia με 60 ευρώ, και κάνει τέλεια την δουλειά της. Αλλά ΔΕΝ παίζει ούτε πασιέντζα στο πι-σι.

Αν από την άλλη πιστεύεις πως χρειάζεσαι την δύναμη της κάρτα για ότι κάνεις οι quadro και δη αυτές με 180 ευρώ είναι η πιο τίμιες επιλογές με μεγάλη διαφορά. Αλλά ΔΕΝ θα παίζεις παιχνίδια με τιγκα τα πάντα όλα.

Ο ΜΟΝΟΣ λόγος για να πάρεις 285 για ένα πι-σι που πάει για δουλειά / renders κλπ νομίζω είναι γιατί θές On the side να παίζεις και κανένα παιχνίδι.

Αν αυτός είναι ο λόγος, η 285 αυτή την στιγμή είναι ΠΟΛΥ ακριβή για αυτό που προσφέρει και κοίτα εναλλακτικά σε ΑΤΙ 5850 / 5870 που απλά σοδομίζουν τον ανταγωνισμό.*

* δεν είμαι 1000% σίγουρος τι γίνεται με 3δ προγράμματα, αλλά ας απαντήσει κάποιος που τις έχει δουλέψει, και όχι φανμπου.

Όχι παιχνίδια δεν παίζω. Ούτε ένα άλλα φτιάνχω μικρές στεροσκοπικές παραγωγές όπως και εικονικες περιηγησεις σε χώρους σε στυλ FPS. Έχω την αξίωση κάποια στιγμή αυτα να τα παίζω στερεοσκοπικά σε ful hd displays και projectors.

αναλογα με το τι 3d προγραμματα σκοπευεις να δουλεψεις

υπολογισε οτι καποια προγραμματα στυλ solidworks δεν υποστηριζουν realtime rendering

εαν δεν εχουν πανω καρτα κατηγοριας quadro, fireGL

κοινως καποιες λειτουργειες δεν ειναι διαθεσιμες με τις συμβατικες καρτς γραφικων

για περισσοτερες πληροφοριες τσεκαρε τα συγκεκριμενα προγραμματα που θα χρησιμοποιησεις.

* δεν είμαι 1000% σίγουρος τι γίνεται με 3δ προγράμματα, αλλά ας απαντήσει κάποιος που τις έχει δουλέψει, και όχι φανμπου.

Η Αti έχουν issues με διάφορα 3D προγράμματα (εκ των οποίων και το Autocad και το Inventor). Μιλάω για τις Radeon και όχι για τις FireGL.

Edit: O kopritis έχει δίκιο για τις υποστηριζόμενες κάρτες στο solidworks όσον αφορά το hardware acceleration αλλά όχι στο θέμα των μειωμένων λειτουργιών του προγράμματος. Όμως από ότι βλέπω με μια παλαιότερη mainstream κάρτα έχεις accelerated windows ανάλογα την ram της (έτσι τουλάχιστον λέει η Dassault).

Έχω την εντύπωση πως με μία σύγχρονη κάρτα το solidworks ίσως να παίζει με hw acceleration... αλλά δεν το ξέρω 100% αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Γενικά είναι δύστροπο πρόγραμμα το συγκεκριμένο στον τομέα των vga.

Πάντως για εμένα δεν αξίζει η quadro, εκτός αν δεν παίζεις καθόλου games και σε ενδιαφέρει μόνο το 3D.

Χρησιμοποιώ κυρίως blender και διαβάζω ότι έχουν κάποια προβλήματα με ati.

Όπως είπα και παραπάνω, για 3d apps και γενικά όταν μιλάμε για OpenGL, κοίτα προς nvidia μεριά. Θα πρότεινα να μην πάρεις ρίσκο με τις ATi, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.