Jump to content

Ποσο καταναλώνει ένα Τροφοδοτικό

Cguevara

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα τροφοδοτικό Tagan 1100W και το PC μου με αυτά που έχει μέσα δεν καταναλώνει τόσο...και θέλω να ρωτήσω άμα ξέρει κάποιος άμα η κατανάλωση που τραβάω από την ΔΕΗ είναι 1100W η τραβάω ανάλογα με το τι κατανάλωση έχουν τα υλικά που έχω μέσα στο PC.

Έχω ένα τροφοδοτικό Tagan 1100W και το PC μου με αυτά που έχει μέσα δεν καταναλώνει τόσο...και θέλω να ρωτήσω άμα ξέρει κάποιος άμα η κατανάλωση που τραβάω από την ΔΕΗ είναι 1100W η τραβάω ανάλογα με το τι κατανάλωση έχουν τα υλικά που έχω μέσα στο PC.

Ανάλογα τα υλικά που έχεις στο PC

Η ένδειξη 1100W είναι το όριο που μπορεί να αποδώσει το τροφοδοτικό σου, θεωρητικά.

Ανάλογα τα υλικά που έχεις στο PC

Η ένδειξη 1100W είναι το όριο που μπορεί να αποδώσει το τροφοδοτικό σου, θεωρητικά.

Ευχάριστο πολύ φιλε μου :) αυτό ήθελα να μάθω... gt άμα δεν ήταν έτσι... θα ήταν mlkia να πληρώνω παραπάνω λεφτά ενώ δεν είχα τόση κατανάλωση...

Όπως είπε ο φίλος παραπάνω.

Τα υλικά ζητούν ρεύμα και το τροφοδοτικό δίνει μέχρι και 1100βατ απαίτηση.

Απο κει και πέρα τσάμπα ρεύμα καίς με ένα τροφοδοτικό που έχει χαμηλό efficiency-απόδοση.

Άλλο να έχει 70% και άλλο να έχει 85%. Αυτό σε νοιάζει, όχι τα βατ.

Γιατί στο ένα, για να πάρεις 100βατ που θές θα καίς πχ 130βατ, ένω στο άλλο θα καίς πχ. 115 βάτ.

Κάπως έτσι απλοικά το λέω.

Αυτό που πρέπει να βλέπεις στα τροφοδοτικά είναι η καμπύλη απόδοσης efficiency.

Αν λέει πως πιάνει 80% είναι καλό, αλλά πότε τα πιάνει; Τα πιο πολλά τροφοδοτικά πιάνουν την καλύτερη απόδοση περίπου στα μισα. Σκέψου μια καμπύλη που μέχρι τα μισά ανεβαίνει και μετά πέφτει ελαφρά.

Ανάλογα τη μάρκα και την ποιότητα του τροφοδοτικού η καμπύλη αυτή ίσως να διατηρείται πολύ ψηλά σε όλο το φάσμα.

Όπως είπε ο φίλος παραπάνω.

Τα υλικά ζητούν ρεύμα και το τροφοδοτικό δίνει μέχρι και 1100βατ απαίτηση.

Απο κει και πέρα τσάμπα ρεύμα καίς με ένα τροφοδοτικό που έχει χαμηλό efficiency-απόδοση.

Άλλο να έχει 70% και άλλο να έχει 85%. Αυτό σε νοιάζει, όχι τα βατ.

Γιατί στο ένα, για να πάρεις 100βατ που θές θα καίς πχ 130βατ, ένω στο άλλο θα καίς πχ. 115 βάτ.

Κάπως έτσι απλοικά το λέω.

Αυτό που πρέπει να βλέπεις στα τροφοδοτικά είναι η καμπύλη απόδοσης efficiency.

Αν λέει πως πιάνει 80% είναι καλό, αλλά πότε τα πιάνει; Τα πιο πολλά τροφοδοτικά πιάνουν την καλύτερη απόδοση περίπου στα μισα. Σκέψου μια καμπύλη που μέχρι τα μισά ανεβαίνει και μετά πέφτει ελαφρά.

Ανάλογα τη μάρκα και την ποιότητα του τροφοδοτικού η καμπύλη αυτή ίσως να διατηρείται πολύ ψηλά σε όλο το φάσμα.

Το συγκεκριμένο είναι 80%

Για είμαστε ακριβείς, ακόμα και ένα 450-500βάτ θα μπορούσε να σηκώσει με τα ζόρια το σύστημά σου. Θα ήσουν όμως κάπως οριακά.

Ένα 750 θα ήταν ότι πρεπει, με σχετικά καλή καβάντζα για αναβαθμίσεις και αύξηση ενεργειακών απαιτήσεων. Ωστόσο, ναι, είναι πολύ δυνατό το τροφοδοτικό σου για το σύστημα που έχεις. Σίγουρα δεν το ζορίζεις καθόλου. :cool:

Αν έχεις όρεξη να ψάξεις, δες καμπύλες απο τροφοδοτικά απο τις σελίδες εταιρειών ή απο συγκριτικά. πχ εσύ θές 500βατ. Ποιό τροδοφοτικό στα 500βατ δίνει καλύτερη απόδοση;

Κάποιο που είναι 700βατ ποιοτικό ίσως έχει αποδοση 85% στα 500βάτ. Ενώ κάποιο πιο μεγάλο να μην έχει ακόμα φτάσει στην καλύτερή του απόδοση εκεί "χαμηλά" και να παίζει με 75% και ΜΕΤΑ να ανεβαίνει, όταν παει πχ στα 600βάτ.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός, προσπαθώ να μην στα πω πολύ κουραστικα..

Βασικά άμα αυτό το τροφοδοτικό που έχω δεν καταναλώνει παραπάνω από όσο χρειάζονται τα υλικά μου ...δεν με πειράζει να το αφήσω ... Αυτό που με προβληματίζει για να καταλάβεις είναι ο λογαριασμός τις ΔΕΗ :p στο να αποφύγω την υπερκατανάλωση τον 1100W άμα όμως οπός λες τραβάω μονο όσα χρειάζομαι είμαι ένταξη.

Αντεχει μέχρι τόσο δεν τα τραβάει συνέχεια :)

Το ποσο τραβαει απο την πριζα εχει σχεση με τι hardware εχει και το efficiency του

Βασικά άμα αυτό το τροφοδοτικό που έχω δεν καταναλώνει παραπάνω από όσο χρειάζονται τα υλικά μου ...δεν με πειράζει να το αφήσω ... Αυτό που με προβληματίζει για να καταλάβεις είναι ο λογαριασμός τις ΔΕΗ :p στο να αποφύγω την υπερκατανάλωση τον 1100W άμα όμως οπός λες τραβάω μονο όσα χρειάζομαι είμαι ένταξη.

φιλε μου, το μονο που εχω να πω, ειναι οτι το τροφοδοτικο που εχεις στο συστημα σου ειναι way too much! εγω, το δικο μου συsτημα (βλ. υπογραφη main), που λιγο πολυ ειναι παρομοιο, το εχω με ενα 500αρι chieftec! ποιος ο λογος να μπαινουν υπερβολικα psu σε συστηματα που τρωνε ουτε τα μισα watts απο του τροφοδοτικου, ακομα δεν εχω καταλαβει!

συμφωνω με τον iraklisvel, που λεει οτι ενα καλο 700αρι θα ηταν το ιδανικο, για ενα τετοιο συστημα, ουτως ωστε ουτε να ζοριζεται αλλα και να εχει περιθωριο να μπει κατι ακομα, οπως δευτερη καρτα γραφικων πχ!!

Ανάλογα, μερικοί τα βάζουν για ασφάλεια, μερικοί γιατί bigger is better, μερικοί για future upgrades, μερικοί γιατί δεν ξέρουν.

μαξ στο corsair το ειχα δει να "καει" 730 βατ. οχι οτι κοιταζω συνεχια, απλα το UPS τα ειχε φτισει και αρχισε τα μπιπ :suicide:. αποτε με βαση την αποδοση % ανα βατ και το λογο με τον οπιο λιωνει το παγωτο στο κεσεδακι ανα ωρα εκτος καταψυξης διπλα στο πισι ειναι οκ :jump::giveup::-O:alien::magic::neo:

Το δικο μου με το βατομετρο στο vantage εχω δει 730w.

Σε gaming (crysis, gta iv, dirt2) πανω απο 650w δεν εχω δει.

δηλαδή άμα κατάλαβα σωστά εγώ που θέλω να μάθω τι φορτίο σηκώνει το τροφοδοτικό μου πρέπει να μετρήσω την κατανάλωση και να αφαιρέσω τις απόλυες μου βάση του συντελεστή απόδοσης του τροφοδοτικού?

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις εναν μετρητη καταναλωσης (10-15 ευρω, ακομη και στο πρακτικερ βρισκεις) και να μετρησεις ποσο καις. Μονο ετσι 8α βγαλεις ενα συμπερασμα. Και θα μπορεσεις να μετρησεις και ποσα ευρω το μηνα καιει το pc σου..

δηλαδή άμα κατάλαβα σωστά εγώ που θέλω να μάθω τι φορτίο σηκώνει το τροφοδοτικό μου πρέπει να μετρήσω την κατανάλωση και να αφαιρέσω τις απόλυες μου βάση του συντελεστή απόδοσης του τροφοδοτικού?

Pretty much this. Το μόνο πρόβλημα (nitpicking μεν, υπαρκτό δε) είναι πως σε περιπτώσεις που έχεις ένα μέσο σύστημα και ένα μεγάλο τροφοδοτικό, τότε δεν ξέρεις πραγματικά το επίπεδο των απωλειών σου μέσω του efficiency του. Ο λόγος είναι πως τα τροφοδοτικά σήμερα κατασκευάζονται για να πετυχαίνουν υψηλές τιμές efficiency από το 20% της πρακτικής απόδοσής τους και πάνω (λόγω του marketing προγράμματος 80+).

Βέβαια όπως είπαμε μικρό το κακό, μιας και όσο μικρότερη είναι η κατανάλωση, τόσο λιγότερο είναι το αντίκτυπο του όποιου χαμηλού efficiency στον λογαριασμό της ΔΕΗ...:fun:

Pretty much this. Το μόνο πρόβλημα (nitpicking μεν, υπαρκτό δε) είναι πως σε περιπτώσεις που έχεις ένα μέσο σύστημα και ένα μεγάλο τροφοδοτικό, τότε δεν ξέρεις πραγματικά το επίπεδο των απωλειών σου μέσω του efficiency του. Ο λόγος είναι πως τα τροφοδοτικά σήμερα κατασκευάζονται για να πετυχαίνουν υψηλές τιμές efficiency από το 20% της πρακτικής απόδοσής τους και πάνω (λόγω του marketing προγράμματος 80+).

Βέβαια όπως είπαμε μικρό το κακό, μιας και όσο μικρότερη είναι η κατανάλωση, τόσο λιγότερο είναι το αντίκτυπο του όποιου χαμηλού efficiency στον λογαριασμό της ΔΕΗ...:fun:

Aρα δεν μας πειράζει που το τροφοδοτικό μας είναι μεγάλο σε Wat.. το θέμα είναι τι καταναλώνει το PC....στο ποσο ανεβαίνει ο logariazmos τι ΔΕΗ

Ακριβός.

Το ότι μπορεί να έχεις τροφοδοτικό 1000W δεν πάει να πει πως μόλις ανάβεις το πι-σι, καις 1000W.

Καις ότι ζητάει το πι-σι, αν ζητάει 300 τότε 300. (τέρμα απλοποιημένο χωρίς efficiency μέσα).

Ακριβός.

Το ότι μπορεί να έχεις τροφοδοτικό 1000W δεν πάει να πει πως μόλις ανάβεις το πι-σι, καις 1000W.

Καις ότι ζητάει το πι-σι, αν ζητάει 300 τότε 300. (τέρμα απλοποιημένο χωρίς efficiency μέσα).

Ευχάριστο πολύ :) αυτό ήθελα να μάθω... αυτά με τα efficiency δεν το έχω πολύ ψάξει...γενικά με το τροφοδοτικό δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

To 1000 πάει σε ένα μεγάλο βαθμό χοντρικά ΤΙ ή ΠΟΣΟ μπορεί να δώσει στο πι-σι και στα λοιπά components αν του ζητηθεί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.