Jump to content

Yπερχρονισμός Μνημών

theosdor

Recommended Posts

Καλησπέρα,έχω το παρακάτω σύστημα:

cpu:Quad Core Q9400 2,66GHz( O/C στα 3,4GHz)

gpu: Ati HD 5770

motherboard: Abit IP35 pro

ram: A-data 2χ2GB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

trofodotiko: Thermaltake W0089 TR2 Power 470W

Οθόνη:LG L206WTQ ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168559)

Τις μνήμες τις έχω ορίσει σε τιμή 1:1:00 (800) αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω μιας κ το στο υπόλοιπο σύστημα έχει γίνει μια προσπάθεια υπερχρονισμού....

Το θέμα είναι πως απλά θα αλλάξω την τιμή κ θα είναι όλα καλά ή θα πρέπει να αλλάξω και τιμές όπως το VTT και VCore???

Στις μνήμες έχω δώσει τάση 2V,την ονομαστική και οι ρυθμίσεις είναι οι εξής:

tCL: 4

tRCD: 4

tRP: 4

tRAS: 12

tRFC: Auto

tWR: Auto

tWTR: Auto

tRRD: Auto

tRTP: Auto

Command Rate: Auto

PCIe Compliancy Mode: V1.0a

PEG Force X1: disabled

Init Display First: PCI Slot

Καταρχάς λογικά αν έχεις ανεβάζει τον επεξεργαστή θα έχουν ανέβει και οι μνήμες εκτός και αν τις κατέβασες μετά εσύ πάλι.

Δεύτερον, δεν θα πείραζα μνήμες στην θέση σου. Οι μνήμες ανεβάζουν αρκετή θερμοκρασία και δεν είναι για πολλά πολλά με το ρεύμα...

Επίσης με χρονισμούς 4-4-4-12 στα 800MHz είσαι πιο γρήγορος από κάποιον με χρονισμούς 5-5-5-18 στα 850ΜΗz (μπορεί κ παραπάνω)

Αρα ήδη εχεις γρήγορες μνήμες.

Αν πάραυτα εξακολουθείς να θες να τις ανεβάσεις η διαδικασία είναι αργή και επίπονη....

Και αυτό διότι στον επεξεργαστή έχεις μία παράμετρο να κλοκάρεις μόνο.Την ταχύτητα.

Στις μνήμες έχεις και ταχύτητα και χρονισμούς να ψάξεις. Επίσης δεν φτάνει να τρέχεις stability tests (orthos,prime95,memtest κλπ).Θα πρέπει να τρέχεις και κανά superPi γιατί εκεί θα φανεί αν κέρδισες κάτι σε ταχύτητα.(Πρακτικα δεν θα δεις διαφορα...)

Όπως είπα κ πιο πάνω θέλει ψάξιμο γιατί μπορεί με μικρότερη ταχύτητα αλλά πιο σφιχτά timings να είσαι πιο γρήγορος απ ότι με μεγαλύτερη ταχύτητα και πιο χαλαρούς χρονισμούς.

Ρεύμα σίγουρα θα χρειαστεί να δώσεις παραπάνω αλλά να ξέρεις ότι οι μνήμες δεν έχουν φοβερές ανοχές σε ρεύμα όπως ο επεξεργαστής....Γι αυτό προσοχή...

Ωραία,οι μνήμες μένουν εκεί που είναι κ τέλος τότε....και αν θέλω,κάποια στιγμή αγοράζω μια motherboard που

να δέχεται ddr3 κ παίρνω μνήμες σε μεγαλύτερη συχνότητα...ευχαριστώ.

Subtimings λέμε αυτα μετα τα 4 πρώτα που σε σενα ειναι auto.Αν θες να παιξεις με αυτα κατεβασε το Memset κ πειραζε απο εκει..Με καθε πειραγμα τρεχε κ ενα superpi 1M για να βλεπεις τι κερδιζεις χανεις

• 2 weeks later...

Γεια χαρά κ πάλι....αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως ενώ δεν έχω ανοιχτό κανένα πρόγραμμα,μου τρώει αρκετή μνήμη...

Aυτή τη στιγμή έχω ανοιχτό μόνο mozilla κ μου τρώει 1gb....Είναι λογικό??

Τρέχω windows 7 x32 ultimate...

rama.png

ram2.png

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.