Jump to content

μειωσετε ευκολα τις στροφες ανεμιστηρων

michalos

Recommended Posts

Ενας ευκολος τροπος για να μειωσετε τις στροφες των ενοχλητικων ανεμιστηρων ειναι να βαλετε μια αντισταση στο καλωδιο του ανεμιστηρα (στο κοκκινο καλωδιο) ,να μπει οπως αυτο της zalman, στην φωτο ειναι ανταπτορας, εσεις μπορειτε να κολλησετε με κολλητηρι την αντισταση πανω στο καλωδιο του ανεμιστηρα :

post-13266-1416074271,6947_thumb.jpg

Ενας ευκολος τροπος για να μειωσετε τις στροφες των ενοχλητικων ανεμιστηρων ειναι να βαλετε μια αντισταση στο καλωδιο του ανεμιστηρα (στο κοκκινο καλωδιο) ,να μπει οπως αυτο της zalman, στην φωτο ειναι ανταπτορας, εσεις μπορειτε να κολλησετε με κολλητηρι την αντισταση πανω στο καλωδιο του ανεμιστηρα :

[ATTACH]37584[/ATTACH]

Το συγκεκριμένο, δουλεύει μόνο με ανεμηστήρες που είναι σε κοντινά Ampere (δηλαδή, έχουν παρόμοια αντίσταση) με αυτούς τους ανεμηστήρες της Ζalman

Εχω δοκιμασει το adapter zalman με καθε ειδους ανεμιστηρα και σε ολους εκανε δουλεια ..

δηλαδη τι προβλημα υπαρχει αν μπει σε αλλου τυπου ανεμιστηρα ?ρωταω ,γιατι νομιζω οτι ο ρολος της αντιστασης ειναι να χαμηλωνει τα amper που περνανε ετσι δεν ειναι? απλως σε καποιους μπορει να τα χαμηλωνει πολυ τις στροφες

ένας άλλος τρόπος για τους 12v ανεμιστήρες είναι να τους συνδέετε το κόκκινο τους καλώδιο στο κίτρινο (+12v) του PSU και το μαύρο τους στο κόκκινο (+5v) του PSU, άρα (+12v) - (+5v) = (+7v)

Εχω δοκιμασει το adapter zalman με καθε ειδους ανεμιστηρα και σε ολους εκανε δουλεια ..

δηλαδη τι προβλημα υπαρχει αν μπει σε αλλου τυπου ανεμιστηρα ?ρωταω ,γιατι νομιζω οτι ο ρολος της αντιστασης ειναι να χαμηλωνει τα amper που περνανε ετσι δεν ειναι? απλως σε καποιους μπορει να τα χαμηλωνει πολυ τις στροφες

Αυτό ακριβώς, σε άλλους μπορεί να ρίξει πάρα πολύ τις στροφές και σε άλλους καθόλου.

michalos, έχεις δίκιο. Σε κάθε περίπτωση η αντίσταση θα μειώσει το διερχόμενο ρεύμα και θα μειωθούν οι στροφές. Το πόσο θα μειωθούν εξαρτάται τόσο από την αντίσταση όσο και από τον ανεμιστήρα. Θέμα για να μη μειωθούν καθόλου, δεν νομίζω ότι υπάρχει.

mojiro, είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Η αντίσταση ρίχνει το ρεύμα από τα 12V στα 7V ή στα 5V.

κι ομως κουμπαρε αυτη η αντισταση που κοστιζει 10 λεπτα (αντε 20) μου εχει κανει δουλεια σε πολλα και διαφορετικα ανεμιστηρια που ειχα (9, 12 και 14 cm) και το αποτελεσμα ηταν ακρως ικανοποιητικο .Εχω βαλει 5-6 συνολικα σε διαφορα pc ,και σε κανενα δεν ειχε συμβει να μην μειωσει ικανοποιητκα τις στροφες ή να τις μειωσει παρα πολυ .Ειχα βεβαια την original zalman για δειγμα και επαιρνα την ιδια και ηταν μια χαρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.