Jump to content

Best fans(pus pull)for True Black

firekiller

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά ποια fan συστήνετε για τις χαμηλότερες θερμοκρασίεςσε e8500 ανεξαρτήτος ποσού(ευρώ)

και κάτι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω σε true black lapped αυτήν εδώ:http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste/Coollaboratory-Thermal-Paste-Liquid-Pro-ZUWA-026.htm ??

η βάση της true black είναι πορτοκαλί έπειτα απο lapping

Thanks

εγω χρησιμοποιω αυτους κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος . προσεξε λες για χαμηλωτερες θερμοκρασιες , αρα δεν σε πειραζει ο θορυβος ,γι αυτο στα προτεινω . λοιπον για push αυτον shythe 120 mm slip stream 1900 rpm κ για pull αυτoν shythe ultra kaze 120 mm 3000 rpm . τον 2 τον φερνει κατα καιρους το eshop k το electroworld .

O ultra kaze είναι κορυφή, αλλά είναι προτιμότερο να μπει σε push. Δεν χρειάζεται 2ος σε pull. Έχω τον slipstream 2000 σαν case fan λίγο πιο πίσω στο κουτί, και ακόμα και off να τον έχω, γυρνάει σαν τρελλός όταν δουλεύει full o ultra kaze. Χωρίς fan controller όμως, κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα. Πρόσεξε το εξής: ο ultra kaze είναι 38άρης, οπότε μπλοκάρει την πρώτη θέση της ram αν έχουν heatspreader.

Δεν ξέρω αν η black έχει ίδια ακριβώς πτερύγια σαν την απλή TRUE που έχω εγώ...νομίζω πως τα διάφορα revisions της TRUE έχουν διαφορετική απόσταση στα πτερύγια. Αν είναι ίδια (=μικρή απόσταση), χρειάζεσαι ανεμιστήρα που να μπορεί να σπρώξει τον αέρα μέσα από τα πτερύγια επαρκώς, δηλαδή ανεμιστήρα με μεγάλη στατική πίεση. Δες την TRUE σαν ένα τείχος που εμποδίζει την ελεύθερη διέλευση του αέρα. Όσο πιο μικρή απόσταση έχουν τα πτερύγια, τόσο δυσκολεύεται ο αέρας να διαπεράσει την ψύκτρα.

Οπότε, ο ultra kaze πρέπει να μπει σαν push.

οπότε τι θα ναι καλύτερο

Slip stream push->ultra kaze or ultra kaze push->slip stream

τώρα έχω έναν http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/CoolerMaster-Cm-Tlf-S12-Eb-120Mm-Silent-Fan-Red-Led-CM-TLF-S12-ER-GP.htm

οτι κ να διαλεξεις πρεπει ο pull να ειναι πιο δυνατος απο τον αλλον ειτε ισοδυναμος .

τσαμπα λεφτα, εκτως αν εισαι ψειρας με τις θερμοκρασιες...

τσαμπα λευτα ως προς τι εννοεις?

Imho, κάθε ανεμιστήρας πάνω από 1600σαλ είναι υπερβολή για μία αρκετά αποδοτική ψήκτρα όπως η True. Με τις εξτρά στροφές δε θα κερδίσεις και πολλά σε επιδόσεις, παρά μόνο θα επιβαρύνεις το επίπεδο θορύβου. Εκτός κι αν έχεις πει "πάω για τις απολύτως μικρότερες θερμοκρασίες και δε με νοιάζει καθόλου ο θόρυβος ή το κόστος". Σε αυτή την περίπτωση βάζεις τους δύο πιο ισχυρούς που θα βρεις σε push-pull και λείγει το θέμα!...

Imho, ο Noctua είναι χωρίς αμφιβολία ένας πολύ καλός ανεμιστήρας αλλά προφανώς υπερτιμημένος.

Δυστυχώς, έτσι όπως βλέπω να διαγράφονται οι βλέψεις σου μέσα από τα λεγόμενά σου, δεν έχω να σου προτείνω κάποιον ανεμιστήρα (ασχολούμαι με silent καταστάσεις). Πάντως, ότι αξιόλογο ήταν να προταθεί, έχει ακουστεί ήδη.

τσαμπα λευτα ως προς τι εννοεις?

απ τη στιγμη που ηδη εχει 2 fans για push pull, ποιος ο λογος να δωσει επιπλεον χρηματα για κατι που ηδη εχει; για να γλιτωσει 5 βαθμους; ο 8500 ειναι απο τους πιο κρυους cpu στον πλανητη αλλωστε! :)

• 5 months later...
  • 4 weeks later...
Για κάποιον που δεν θέλει τοσο θόρυβο οι noctua είναι μονόδρομος?

Ναι για μενα.

Ειχα Coolermaster, πηγα Noctua και με την διαταξη Push/pull, ειμαι μια χαρα ικανοποιημενος. :happy2:

Γειά χαρά σε όλους.

Να παρατηρήσω κάτι που δεν το παίρνουμε όσο θα έπρεπε υπόψη, την στατική πίεση του ανεμιστήρα(mm H2O).

Δεν έχουν σημασία μόνο οι στροφές ενός ανεμιστήρα και τι παροχή έχει σε ελεύθερο αέρα.

Γιατί παλεύοντας κολημένος σε μια ψύκτρα, είτε μπρος,είτε πίσω από αυτήν, εμποδίζεται να κυκλοφορήσει τον αέρα που δίνει η προδιαγραφή του.

Έτσι για τις ψύκτρες καλό είναι να κυτάμε ανεμιστήρες με ειδική διαμόρφωση πτερυγίων (σαν "κουταλάκια") που κατορθώνουν -χωρίς να γίνονται ενοχλητικοί- να προωθούν μεγάλη ποσότητα αέρα.

http://www.frozencpu.com/products/9300/fan-574/Cooler_Master_R4_Series_120x25mm_Super_Silent_Fan_-_Dark_Smoke_-_R4-C2R-20AC-GP.html?tl=g36c15s60

http://www.frozencpu.com/products/6170/fan-341/SilverStone_FM123_120x120x25mm_w_Fan_Controller_-_FM123.html?tl=g36c435s1104

Επίσης οι 38ρηδες, λόγω του μεγαλύτερου βάθους που έχουν τα πτερύγιά τους τα πάνε καλύτερα από τους 25ρηδες.

Βέβαια εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, διότι η γκάμα των 38ρηδων είναι σχετικά περιορισμένη, αλλά με λίγο ψάξιμο κάτι γίνεται.

Αν δε, δεν κολάμε στο θόρυβο, υπάρχουν και ανεμιστήρες με πρόσθετα -ακίνητα- πτερύγια διαμόρφωσης της ροής του αέρα, οι οποίοι είναι άπιαστοι αλλά είπαμε κάνουν σαν καταδιωκτικά αεροπλάνα!

http://www.frozencpu.com/products/8147/fan-500/Delta_Mega_Fast_120mm_x_38mm_Fan_-_252_CFM_-_Bare_Lead_PFB1212UHE-F00.html?tl=g36c15s562

Το πρόβλημα με την στατική πίεση είναι πως σπάνια αναφέρεται η τιμή της από τον κατασκευαστή αλλά και ακόμα σπανιότερα οι τιμές που αναφέρονται είναι αληθινές. Σαν γενικός κανόνας πάντως, ψύκτρες τύπου TRUE (αρχικά revisions) δουλεύουν καλύτερα με 38άρη ανεμιστήρα για τους λόγους που έχω ήδη εξηγήσει σε προηγούμενο post.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.