Jump to content

Υδρόψυξη,προβλήματα,αποτελέσματα,εντυπώσεις.

JiMk

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από JiMk [06-12-2003 και 22:12]

280/h στο ΤΕΛΟΣ !!!! μετά παίρνει ξανά την δύναμη του.... 600l/h μέχρι να φτάσει στο ψυγείο......

Σε παρακαλώ, μην το πεις πουθενά έτσι απότομα αυτό....θα σε περάσουν γιά βλάκα....

Είναι δυνατόν βρε συ σε κλειστό κύκλωμα να κυκλοφορεί το νερό ποιό γρήγορα στην αρχή και αργά στο τέλος;;;;:woot:

βρε Τζιμ, τι λες?

κλειστό κύκλωμα έχει σταθερή ροή, από μία είσοδο βάζει, και από μία έξοδο βγάζει.... πως μέτρησες εσύ δύο διαφορετικές ταυτόχρονες ροές στο κύκλωμα????

Μέτρισα στο τέλος του κυκλώματος, δηλαδή πριν την είσοδο της αντλίας, εκει πέρα φτάνει με 280lt/h.. μετά όταν εισέρχετε στην αντλία... δεν έχει μεγαλύτερη ροή μέχρι να την κόψει ρο ψυγείο πχ.?

Για να μετρήσεις την ροή εμπειρικά, ένας τρόπος υπάρχει... στήνεις το κύκλωμα όπως το έχεις στημένο στον υπολογιστή, πχ αν έχεις αντλία--->ψυγείο--->μπλοκ---->αντλία, αφαιρείς τον σωλήνα στην είσοδο της αντλίας, ρίχνεις την αντλία σε δοχείο με αρκετό νερό, και τον σωλήνα σε ένα μπουκάλι πχ 1.5 λίτρου... βάζεις μπροστά, και με το που αρχίζει να βάζει νερό στο μπουκάλι, χρονομετράς τον χρόνο που χρειάζεται να γεμίσει το μπουκάλι...

αν πχ, έκανε 4 λεπτά, τότε η ροή σου είναι 0.375lt το λεπτό (1.5/4) άρα 22.5 lt/h.

Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσουν οι χρήστες που έχουν εμβαθύνει περισσότερο στην υδρόψυξη και έχουν κάνει παρόμοιες μετρήσεις... η δική μου εκτίμηση είναι ότι είναι λίγα, αλλά όχι απογοητευτικά λίγα, σε βαθμό δλδ που να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα.

Όχι ρε Dragon, δεν έχει, γι αυτό συνχίζομαι..... λεφτά, λεφτά, λεφτά .....όλα λεφτά .. και στον τέλος τον μπούλο.... ε άντε γεια... θα βάλω στην stock του Barton... και θα είμαι μια χαρά, .εχουμε και δουλιές....

Καλα ρε παιδια,ειναι δυνατον να μην αντεχει ενα μπλοκ η αντλια του??Εδω εχω δει συστηματα με αντλια 800l/h κ κρατανε 3 μπλοκ κ η 600 λ/h δεν κραταει ενα??Δεν νομιζω να ειναι θεμα αντλιας εκτος κ αν της εχει βγαλει τα ματια,ελεος ας παει ενας καλος χριστιανος να του το φτιαξει γιατι θα τρελαθουμε,οχι τιποτα αλλα δημιουργουνται κ ασχημες εντυπωσεις για το μπλοκ ετσι.

Aστο βρε Τζιμ αστο καλύτερα μην το παιδεύεις

Παντως τα συγχαρητηρια μου για την κατασκευή του πρώτου κλειστού κυκλώματος με μεταβλητή ροη

38.45

Αν ειναι να αρχίσουμε να ψάχνουμε τύπους και κτλ της μηχανικής των ρευστών για να εξηγήσουμε το προβλημα του Τζιμκ αλίμονό μας

Αντλία δεν χρειάζεσαι.. το νούμερο είναι αποδεκτό. Οτιδήποτε πάνω απο 3-3.5 λίτρα το λεπτό είναι αρκετά για το μπλοκ του Μιχάλη μιας και δεν είναι απαιτητικό σε θέμα ροής. Οπότε το πρόβλημα του δεν είναι στη ροή.

Τζιμ κάνε τα εξής:

Ξήλωσε τα πάντα από πάνω και βάλε την σλκ, άστο 15 λεπτά idle και 30 λεπτά full load καθώς επίσης μέτρα και τον χρόνο που κάνει να επανέλθει από το full load σε idle θερμοκρασία. Σε κάθε αλλαγή κατάστασης κατέγραψε θερμοκρασίες.

Επανέλαβε το ίδιο με το μπλοκ πάνω. Φρόντισε οι δοκιμές να γίνουν υπό τις ίδιες συνθήκες (vcore, fsb, θερμοκρασία περιβάλλοντος).

Tράβηξε screenies και δώστα μας μπας και βγάλαμε κανά συμπέρασμα επιτέλους.

Υ.Γ. Ξέρω ότι είναι βαβούρα να το κάνεις αλλά εγώ δεν έχω άλλες ιδέες...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.