Jump to content

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΗDD SETUP :D

Tiltevros

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Κοίτα, απο 640 ΑΑΚS σε Πόστβιλ.

Το μπούτ πήγε απο ~45 σεκ σε 13.

Loading παιχνιδιών αν ξέρεις, απο wow πχ, η μπάρα δεν βγαίνει καν...

Copy paste δεν έχω κάνει πολλά γιατί δεν έχω λόγω στον σκληρό αυτόν.

Αν πάω να ανοίξω PS, Firefox, 3ds max, Modo, κλπ, είναι χαλαρά 3-4 φορές πιο γρήγορο το load.

Κάνει διαφορά ο ρημάδης όπως και να το κάνουμε...

Και εγώ προχτές τον έβαλα πάνω επιτέλους Ιάσονα.

To array όπως είπα έχει DATABASE της Oracle το οποίο κάνει streaming σε fiber Channel οπότε εγώ είδα μια διαφορά της τάξεως 250% μόνο από 1 SSD τώρα με 8 SSD φαντάζεσαι ποσό θα πήγε.. Τώρα αν παίρνω και Backup δεν βλέπει κανένας διαφορά.... Triple way backup system διάβασμα από SSD και copy σε μηχανικό σκληρό και μετά σε Tape Drive :D

Τώρα εάν θέλεις να τεστάρω σε κάτι το array που θέλεις εσύ πολύ ευχαρίστως να το κάνω..

Ο τίτλος του θέματος ίσως να ακούγεται εριστικός έχετε δίκιο αλλά είναι σαν το θέμα του OverClocking απλά σε HDD.. Πόση διαφορά βλέπει ένας μέσος χρήστης όταν κάνει Overclocking από 2,6Ghz σε 4,2Ghz?? Το να βλέπεις ένα βιντεάκι κάποιον να ανοίγει 200 προγράμματα μπορεί εσένα να σου προκαλεί γέλιο και να λες «ωραία και ????» δεν είναι όμως έτσι (δεν το λέω για εσένα είναι φυσικό να μην καταλαβαίνουμε σε τι χρησιμεύει κατι).

Τώρα όσο αφορά γιατί διάλεξα το IOmeter… Το IOmeter ουσιαστικά σου κάνει simulation και σου δημιουργεί ένα test file και στο χωρίζει σε μικρά αρχεία ανάλογα με το τεστ που θες να δεις. Γιαυτο και εχει και το network connection tool μέσα :D δηλαδή τεστάρει είτε τοπικά είτε σε μορφή streaming data from a Server.

Πάντως αν θέλετε να κάνουμε κάποια τεστ για να καταλάβετε την διαφορά του μηχανικού δίσκου είτε μόνος του είτε σε RAID0 & του ενός SSD είτε σε RAID0 είμαι στην διάθεση σας.

εχει μεγαλη διαφορα σε τι θεματα ομως θελω να μου πεις

σε μπουτ και σε ανοιγμα προγραμματων ; σε loading στα παιχνιδια ; σε copy - paste ;

Δεν ξερω αν το εχεις διαβασει οποτε δινω το λινκ:

http://www.hwbox.gr/reviews/7411-ssd-vs-hdd-alithines-metriseis-gia-pragmatika-simperasmata.html

Ελπιζω επειδη ειναι σε αλλο site να μην αποτελει προβλημα. Απλα επειδη ειναι προσωπικη δουλεια, πηρα το θαρρος.

στο οτι εχει οριζοντια αποδοση ειτε σε sequential reads ειτε σε random reads.

Επισης εχει κλεισει το gap αναμεσα στο min max read/write τουλαχιστον στα sequential read/write. η αποκριση ενος SSD σε εφαρμογες οπως βασεις δεδομενων η διαφορα αναμεσα σε ηλεκτροστατικο και μηχανικο δισκο ειναι παραπανω απο εμφανη.

Μια διαφορα που θα γινει πιο κατανοητη στον μεσο χρηστη ειναι η μετρηση των min & average FPS στα παιχνιδια η ακομα σε ορισμενα σπασιματα που παρατηρουνται απο το search-load textures απο τους σκληρους δισκους οταν αυτο χρειαστει.

Σε ορισμενα περιβαλλοντα εργασιας οπως windows 2008 R2 οπου υπαρχει το multipath I/O

ο SSD απελευθερωνει την ισχυ του ακομα παραπανω. Και αυτο πως? Με το multipath κανουμε enforce το queue lvl. με αποτελεσμα τον διπλασιασμο, τριπλασιασμο της ταχυτητας στα random/sequential read/writes. ενω των μηχανικων παραμενουν σταθερα η ακομα παρουσιαζεται και πτωση

Περα απ τις γενικοτητες και τα στατιστικα νουμερα, στη πραξη πως βλεπω εγω ο κατοχος ssd αυτη τη τρελη ταχυτητα?... γιατι ομολογω οτι δεν εχω δει κατι ιδιαιτερο τοσους μηνες τωρα...

Σοβαρα ο ssd αυξανει τα frames ασχετως καρτας γραφικων?

Εφαρμογες βασεων δεδομενων ή περιβαλλοντα windowς 2008 R2 που ανεφερες, φυσικα δεν εχω:-)

στο οτι εχει οριζοντια αποδοση ειτε σε sequential reads ειτε σε random reads.

Επισης εχει κλεισει το gap αναμεσα στο min max read/write τουλαχιστον στα sequential read/write. η αποκριση ενος SSD σε εφαρμογες οπως βασεις δεδομενων η διαφορα αναμεσα σε ηλεκτροστατικο και μηχανικο δισκο ειναι παραπανω απο εμφανη.

Μια διαφορα που θα γινει πιο κατανοητη στον μεσο χρηστη ειναι η μετρηση των min & average FPS στα παιχνιδια η ακομα σε ορισμενα σπασιματα που παρατηρουνται απο το search-load textures απο τους σκληρους δισκους οταν αυτο χρειαστει.

δοκιμασε να κανεις αυτο που σου λεω. Στα σημεια για παραδειγμα που κανει AutoSave εκει θα δεις την πρωτη διαφορα. Δοκιμασε να κανεις add photos στο ACDsee... κανε ενα cut paste ενος μεγαλου μεγεθους αρχειου. Υπαρχουν 1000δες τροποι να δεις τις διαφορες εστω και μικρες.

Εαν παιζεις Lineage πχ. κανε ενα ελεγχο για updates or κανε check your files. Προσωπικα σε αυτο τον ελεγχο εγω ειδα 1 min 39 sec διαφορα στον ελεγχο αρχειων. Κανε εναν ελεγχο τoν windows και θα δεις ακομα και εκει την ταχυτητα των SSD's.

Tα εχω τα windows μηνες τωρα... απο τοτε που εβαλα τον ssd:-)

Μαλλον υπαρχουν διαφορες και απλα εγω δεν τις προσεχω. Πλεον.

Σιγουρα ομως δεν προκειται για κολοσιαιες διαφορες. Το λοιπο υλικο του συστηματος(ram, επεξεργαστης) δεν παιζει κι αυτο το δικο του ρολο?

Αυτα που μου προτεινες δεν τα κατεχω, παντως προσφατα εκανα cut-paste μεγαλα αρχεια απο ssd σε velocipaptor και η ταχυτητα μεταφορας ηταν καπου 150/s. Oταν εκανα την ιδια μεταφορα απο sata2 green σε sata1 η ταχυτητα ηταν 50/s...

Η εγκατασταση των Win 7 διαρκει 10'.

Επισης διαφορά που προσεξα αμεσως ειναι οτι με τον προηγουμενο απλο sata που ειχα οταν παρακολουθουσα συγκεκριμενα βιντεακια στο UTube καποιες φορεs η ροη του βιντεο κολλαγε στιγμιαια, με τον ssd αυτο το δυσαρεστο φαινομενο σχεδον εξαλειφθηκε.

Παντως, ακουγοντας καποιος αυτα τα τρελλα νουμερα των benches και λοιπων στατιστικων, του δινεται η εντυπωση οτι ο ssd ειναι ενα τζετ που θα πεταξει...

Το βρισκω εντελως ανουσιο να ασχολουνται καποιοι φιλοι αποκλειστικα με τετοιες μετρησεις λες και ειναι κατι το συνταρακτικο. Η πραξη ειναι που μετραει, οχι η θεωρια;)

Ειπες για εφαρμογες αυτης της ταχυτητας οκ

ο bench optimazier της Oracle.

DB file : 59,66GB loading time with past setup 1 hour(s) 13 minute(s) and 14 second(s) average file 6,99 Kilobytes

DB file : 70,88GB loading time with preasent setup 0 hour(s) 0 minute(s) 38 second(s) average file 6,99 Kilobytes

οι μετρησης εχουν γινει μεσα απο το ΒΙ features optimization

http://www.oracle.com/technology/products/bi/db/11g/dbbi_tech_info_optmztn.html

ok με πιο απλα λογια

απο εκει που εκανα 1 ωρα 13 λεπτα και κατι να φορτωσω την βαση που δουλευω τωρα χρειαζομαι μονο 38 δευτερα για να πιασω δουλεια....

τωρα καταλαβες γιατι εμενα προσωπικα μου ελυσε τα χερια??? δεν εχω χαμενο χρονο πλεον!!!

Καποιος ομως που δεν ασχολειται με βασεις και τετοια πραγματα?

Μηπως τελικα αυτοι οι δισκοι αφορουν ενα μικρο μερος χρηστων? (αν και ολοι θελουν να τους αποκτησουν).

Καλα, τι δισκο ειχες πριν και σου εκανε 73' ενω τωρα κανεις 38'' ??!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.