Jump to content

PC Media player

PolomanGR

Recommended Posts

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply
Δες και τα powerplugs :ph34r:

Μπα High Definition και powerplugs δεν πάνε μαζί. :/

To βέλτιστο θα ήτανε να περάσει καλώδιο ethernet, μέσα απο τις μπρίζες του ηλεκτρικού. ( με ηλεκτρολόγο εννοείται)

Λοιπον,εχω ενισχυτης ο οποιος ομως ειναι χωρις DAC,δηλαδη δεχετε ΜΟΝΟ αναλογικο ηχο...

(Να αναφερω κιολας τι εχω: Εναν NAD C355BEE,και δυο ηχηεια klipsch RF-62)

Αν σκεφτεις οτι εναλακτικη μου ειναι logitech squeezbox με v-DAC (200+200),με ποιοτητα κοντα στην καρτα,ειναι πολυ καλα :)

Η μουσικη μου βρισκεται σε εναν εξωτερικο 500GB,οποτε σκληρο βολευομαι ανετα....

Θα το συνδεσω με δικτυο σιγουρα,αλλα οχι για να τραβαω μουσικη μιας και εχω στον σκληρο την μουσικη...

Καταστημα εχω δυστυχως μονο αυτα τα δυο υποψιν γιατι εδω επαρχια (Ξανθη) δεν εχω πολλες επιλογες με καταστηματα που αφηνουν μεγαλη δυνατοτητα στο να φτιαξεις το πισι οπως το θες....

Επισης δεν εχω καταλαβει ακομα ποια εξαρτηματα θα κανουν θορυβο και ποια οχι :mamba:

Α,και παρτιακι θα κανω :happy2::happy2:

Ριξε μια ματια εδω

Στην πρωτη συνθεση (Home-Office Basic PC),αν αφαιρεσεις τον SSD και στη θεση του βαλλεις μια Ati 4850 με 90 ευρα θα εισαι κατω απο τα 400 εψιλον και πολυ δυνατος.

Αν επιλεξεις και 3πυρηνο,και ειναι με steping CACYC και οχι CADAC θα μπορεις να ξεκλειδωσεις και τον 4ο πυρηνα και θα εχεις και 4πυρηνο.

Η επιλογη DDR2 με 55 ευρω απο τη στιγμη που μπορεις να παρεις ddr3 με τα μισα σχεδον λεφτα ειναι πεταμα χρηματων.Υπαρχουν και ddr2 με ~30 ευρω αν τελικα επιμεινεις σε αυτην την επιλογη,αλλα δεν βρισκω ουσιαστικο λογο.

Υπολογισε μετα και 2 Logitech Dual Action αλλο ενα 40αρι περιπου και εισαι φουλ κομπλε :dirol:

Για κουτι θα κοιταζα το Sharkoon Rush, σαν φτηνη λυση που εξοικονομει χωρο.

Παιρνει 12" ανεμιστηρα, αλλα μονο Micro ATX μητρικη και δεν ξερω τι καρτα γραφικων χωραει.

Ριξε μια ματια εδω

Στην πρωτη συνθεση (Home-Office Basic PC),αν αφαιρεσεις τον SSD και στη θεση του βαλλεις μια Ati 4850 με 90 ευρα θα εισαι κατω απο τα 400 εψιλον και πολυ δυνατος.

Αν επιλεξεις και 3πυρηνο,και ειναι με steping CACYC και οχι CADAC θα μπορεις να ξεκλειδωσεις και τον 4ο πυρηνα και θα εχεις και 4πυρηνο.

Η επιλογη DDR2 με 55 ευρω απο τη στιγμη που μπορεις να παρεις ddr3 με τα μισα σχεδον λεφτα ειναι πεταμα χρηματων.Υπαρχουν και ddr2 με ~30 ευρω αν τελικα επιμεινεις σε αυτην την επιλογη,αλλα δεν βρισκω ουσιαστικο λογο.

Υπολογισε μετα και 2 Logitech Dual Action αλλο ενα 40αρι περιπου και εισαι φουλ κομπλε :dirol:

Θα φτασουν 400 W????

Εχω 4 Logitech Rumblepad 2 :tongue::tongue: (Ηδη παιζουμε προ η παρεα,απλα καθε φορα κουβαλουσα το PC απο μεσα στο σαλονι....:suicide:)

Με μια 4850 πανω τα 400 ποιοτικα Watt ειναι παραπανω απο αρκετα.Σιγουρα παντα ειναι καλυτερα να εχουμε οσο παραπανω μπορουμε,απλα στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι απαραιτητα.

Ουτε πολλους δισκους θα εχεις πανω ουτε πολλα φουρφουρια,οποτε οι ενεργειακες σου αναγκες δεν θα ξεπερνανε τα 300-330 Watt σε full load

Καρτα ~200-230W

Mobo ~ 20W

Ram ~5W/stick

HDD ~ 10W

cpu ~110-120W

Μετα βαλε και τις usb συσκευες που θα βαλλεις πανω (Keyb+mouse ~ 5-10W,JoyPads ~ 5-10W/each),eXternal HDD ~ 20W

Η πιθανοτητα τωρα να βρεθουν ταυτοχρονα σε full load και ο επεξεργαστης και η καρτα γραφικων ταυτοχρονα ειναι λιγο απιθανη ;) ,ποσο μαλλον δε ολα τα επιμερους υποσυστηματα μαζι.

Αλλα και η πρωτη περιπτωση να συμβει οπως βλεπεις εχεις ακομα περιθωριο.Ακομα και υπερχρονισμενος να ειναι ο επεξεργαστης σου.

Εχε κατα νου πως κοντα στα 3.6-3.7 θα καταναλωνει ~190W

Σε idle mode δεν το συζηταω καν....Ουτε 100W καταναλωση δεν θα εχεις με το Cool&Quite enabled ;)

Προσωπικα τα TT PSUs δεν τα που εμπιστευομαι.Κοιταξε για κατι πιο ποιοτικο καλυτερα ειναι η γνωμη μου,απλα μην ξεφυγεις πολυ ουτε στα Watt αλλα ουτε και στην τιμη καθως δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος.

Για τα επιπεδα θορυβου τωρα,τι σε κανει να πιστευεις πως θα ειναι θορυβωδης η συνθεση σου?

Επελεξε κουτι με 12αρια ανεμηστηρια.Τα βαζεις να τραβανε 7W μονιμα,οποτε απο κει καθαρισες.

Στην καρτα γραφικων θα ρυθμιζεις τις στροφες σου ανεμηστηρα οποτε δεν εχεις προβλημα ουτε και εκει και η στοκ ψυκτρα των AMD ειναι αρκετα αθορυβη και ρυθμιζομενες στροφες διαθετει.Μπορεις παντα ομως να την αλλαξεις με μια after market αλλα αφου πρωτα τα δοκιμασεις και δεις πως κανει θορυβο.

Σε αυτην την περιπτωση εχε κατα νου την Artic Freezeer Pro

Και επισης κοιταξε και για τα επιπεδα θορυβου του ανεμηστηρα του τροφοδοτικου που θα επιλεξεις γιατι στην τελικη μου φενεται πως μονο αυτος θα ακουγεται :yes4:

Υπολογισε ομως πως κατα την διαρκεια του παιχνιδιου θα εχεις και τον ηχο να ακουγεται οποτε δεν θα ακους και πολλα απο το συστημα σου.

Με μια 4850 πανω τα 400 ποιοτικα Watt ειναι παραπανω απο αρκετα.Σιγουρα παντα ειναι καλυτερα να εχουμε οσο παραπανω μπορουμε,απλα στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι απαραιτητα.

Ουτε πολλους δισκους θα εχεις πανω ουτε πολλα φουρφουρια,οποτε οι ενεργειακες σου αναγκες δεν θα ξεπερνανε τα 300-330 Watt σε full load

Καρτα ~200-230W

Mobo ~ 20W

Ram ~5W/stick

HDD ~ 10W

cpu ~110-120W

Μετα βαλε και τις usb συσκευες που θα βαλλεις πανω (Keyb+mouse ~ 5-10W,JoyPads ~ 5-10W/each),eXternal HDD ~ 20W

Η πιθανοτητα τωρα να βρεθουν ταυτοχρονα σε full load και ο επεξεργαστης και η καρτα γραφικων ταυτοχρονα ειναι λιγο απιθανη ;) ,ποσο μαλλον δε ολα τα επιμερους υποσυστηματα μαζι.

Αλλα και η πρωτη περιπτωση να συμβει οπως βλεπεις εχεις ακομα περιθωριο.Ακομα και υπερχρονισμενος να ειναι ο επεξεργαστης σου.

Εχε κατα νου πως κοντα στα 3.6-3.7 θα καταναλωνει ~190W

Σε idle mode δεν το συζηταω καν....Ουτε 100W καταναλωση δεν θα εχεις με το Cool&Quite enabled ;)

Προσωπικα τα TT PSUs δεν τα που εμπιστευομαι.Κοιταξε για κατι πιο ποιοτικο καλυτερα ειναι η γνωμη μου,απλα μην ξεφυγεις πολυ ουτε στα Watt αλλα ουτε και στην τιμη καθως δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος.

Για τα επιπεδα θορυβου τωρα,τι σε κανει να πιστευεις πως θα ειναι θορυβωδης η συνθεση σου?

Επελεξε κουτι με 12αρια ανεμηστηρια.Τα βαζεις να τραβανε 7W μονιμα,οποτε απο κει καθαρισες.

Στην καρτα γραφικων θα ρυθμιζεις τις στροφες σου ανεμηστηρα οποτε δεν εχεις προβλημα ουτε και εκει και η στοκ ψυκτρα των AMD ειναι αρκετα αθορυβη και ρυθμιζομενες στροφες διαθετει.Μπορεις παντα ομως να την αλλαξεις με μια after market αλλα αφου πρωτα τα δοκιμασεις και δεις πως κανει θορυβο.

Σε αυτην την περιπτωση εχε κατα νου την Artic Freezeer Pro

Και επισης κοιταξε και για τα επιπεδα θορυβου του ανεμηστηρα του τροφοδοτικου που θα επιλεξεις γιατι στην τελικη μου φενεται πως μονο αυτος θα ακουγεται :yes4:

Υπολογισε ομως πως κατα την διαρκεια του παιχνιδιου θα εχεις και τον ηχο να ακουγεται οποτε δεν θα ακους και πολλα απο το συστημα σου.

Coolermaster καλυτερα;;;

Θα βαλω ενα 500αρη coolermaster (ή corsair 450??) (οπως ειπα,θα τραβαει και η ηχου ρευμα κατευθειαν απο το τροφοδοτικο,οπως η γραφικων)

Για το καταστημα pc1 ξερει κανεις,αξιοπιστο;;;

Εχει πολυ φθηνες τιμες και συμφερει...

Coolermaster/Corsair,οτι συμφερει καλυτερα.

Και οποιο εχει μεγαλυτερο efficiency φυσικα.

Η καρτα ηχου δεν ξερω τι ρευμα τθα τραβαει.Σε καποιο review στο νετ θα αναφερεται ομως φανταζομαι.

Coolermaster/Corsair,οτι συμφερει καλυτερα.

Και οποιο εχει μεγαλυτερο efficiency φυσικα.

Η καρτα ηχου δεν ξερω τι ρευμα τθα τραβαει.Σε καποιο review στο νετ θα αναφερεται ομως φανταζομαι.

Θα παω για corsair,ακουω τα καλυτερα,αλλο ενα θεμα που μουρθε τωρα....

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522749

η καρτα λεει συνδεεται σε PCI,αν δεν κανω λαθος χωραει στην μητρικη ετσι;;;;

Δεν βρισκω καποιον ιδιαιτερο λογο γιατι να μην χωραει.

Standard Size ειναι η καρτα και η μητρικη εχει PCI θυρες για να την τοποθετησεις,οποτε τι ακριβως σε απασχολει?

Δεν βρισκω καποιον ιδιαιτερο λογο γιατι να μην χωραει.

Standard Size ειναι η καρτα και η μητρικη εχει PCI θυρες για να την τοποθετησεις,οποτε τι ακριβως σε απασχολει?

Μηπως το συστημα ψυξης εμποδιζει,αλλα μου το απαντησες,η παραγγελια εφυγε,ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις συμβουλες.....

Χαρα μου που βοηθησα :)

Πιο κουτι πηρες τελικα?

Γιατι αυτο που εχεις επιλεξει στο προηγουμενο ποστ σου φοραει 8αρια φουρφουρια και τα 8αρια δεν ειναι και οτι καλυτερο για τον μειωμενο θορυβο.

Προσπαθησε να επιλεξεις ενα με 12αρια

Χαρα μου που βοηθησα :)

Πιο κουτι πηρες τελικα?

Γιατι αυτο που εχεις επιλεξει στο προηγουμενο ποστ σου φοραει 8αρια φουρφουρια και τα 8αρια δεν ειναι και οτι καλυτερο για τον μειωμενο θορυβο.

Προσπαθησε να επιλεξεις ενα με 12αρια

Στα specs λεει 2x8 (ή 1χ12) μπροστα,και 1χ80 (????:S) πισω...

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000812

Αυτο ειναι 2χ12???

Το κουτακι που αρχικα ειχες επιλεξει,εχει 8αρια και το γραφει και στα σπεκς του στο e-chop.Δεν ξερω αν το σαιτ του κατασκευαστη λεει κατι διαφορετικο ομως.

Το κουτακι που παραθετεις στο λινκ,αναφερει πως φοραει 12αρια μπρος πισω ;)

Μπορεις ομως και να το κοιταξεις και στο σαιτ του κατασκευαστη για να εισαι σιγουρος

Το κουτακι που αρχικα ειχες επιλεξει,εχει 8αρια και το γραφει και στα σπεκς του στο e-chop.Δεν ξερω αν το σαιτ του κατασκευαστη λεει κατι διαφορετικο ομως.

Το κουτακι που παραθετεις στο λινκ,αναφερει πως φοραει 12αρια μπρος πισω ;)

Μπορεις ομως και να το κοιταξεις και στο σαιτ του κατασκευαστη για να εισαι σιγουρος

Τελικα αλλαξα κουτι εβαλα ενα με 12αρια μπρος πισω,(το μπροστα δεν περιεχετε,οποτε παρειγγειλα ενα 12αρη για μπροστα)

Διαβασα απο δω και απο κει σε διαφορα sites οτι ο AMD athlon II X3 425,εχει μεγαλυτερες δυνατοτητες σε msi,με chipset AMD770 (συγκεκριμενα 770-C45) με δυνατοτητα unlock 4ου πυρηνα και L3 cache,αξιζει να αλλαξω την μητρικη μου σε αυτη (ειναι 770-G45,αλλα δεν νομιζω να εχει διαφορα στις δυνατοτητες "ξεκλειδωματος",ε;; ) ;;;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.