PolomanGR Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Θελω να κανω εναν υπολογιστη τον οποιο θα τον εχω μονιμα συνδεδεμενο με HDMI στην τηλεοραση,και μεσω της asus xonar essence st στο στερεωφωνικο μου...Θελω εναν υπολογιστη που να μπορει,να παιζει HD ταινιες,και Pro evolution...Θελω προτασεις ωστε να μειωσω οσο το δυνατον γινετε την τιμη,η χρηση του θαναι αποκλειστικα αυτη,μουσικη,ταινιες,και προ...Μεχρι στιγμης το κατωτερο που καταφερα να φτασω ειναι τα 600 ευρο,κατι που πεφτει λιγο ακριβο...Τα χρηματα που μπορω να διαθεσω,ειναι max 500 ευρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Ιανουάριος 6, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Ιανουάριος 6, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolomanGR Ιανουάριος 6, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Ευχαριστω για τις προτασεις,αλλα πρεπει να θεσω πιο σωστα το ζητημα,θελω ναναι 500 ΜΕ την καρτα ηχου,την οποια τωρα δεν την βρισκω,υπολογιστε 150 (Καπου εκει κοστιζει νομιζω)...οποτε ψαχνουμε υπολογιστη που να κοστιζει 350 (ζηταω πολλα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Ιανουάριος 6, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 παρα πολλα....γιατι να βαλεις καρτα ηχου των 150 ευρω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolomanGR Ιανουάριος 6, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 παρα πολλα....γιατι να βαλεις καρτα ηχου των 150 ευρω??? και μεσω της asus xonar essence st στο στερεωφωνικο μου... Γιατι εχοντας δωσει 1400 ευρο για στερεωφωνικο θες και την καλυτερη δυνατη πηγη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Ιανουάριος 6, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 συνδεεται το στερεωφωνικο με οπτικη ινα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolomanGR Ιανουάριος 6, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 συνδεεται το στερεωφωνικο με οπτικη ινα??Οχι,μονο στερεο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolomanGR Ιανουάριος 6, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Κατι τετοιο δεν φτανει;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 6, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Ποσες ιντσες ειναι η τηλεοραση σου και σε τι αναλυση παιζει?Γενικα μιλωντας παντως,απο τη στιγμη που σε ενδιαφερει να αναπαραγεις μονο ταινιες,μουσικη και να παιζεις αποκλιστηκα και μονο Pro,μαλλον θα σε συνεφερε καλυτερα καποια κονσολα τυπου xbox/ps3.Αν τελικα επιμεινεις παντως στην αγορα PC,εχε κατα νου πως τη δουλεια σου την κανεις ανετα με ενα ποσο γυρω στα ~400 ευρω +/-Επισης μπορεις να συνδιασεις μια κονσολα για το Proμε και ενα e-great για την αναπαραγωγη ταινιων + μουσικη.Το e-great εχει 4 διαθεσημες εκδοσεις στην Ελλαδα αν δεν κανω λαθος.Αυτη που κοστιζει ~130 ευρω ειναι υπερπληρης και αναπαραγει 1080p ανετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Ιανουάριος 6, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 πολομαντο θεμα δεν ειναι αν φτανει....αυτο το κουτι θα το εχεις για να απολαμβανεις μια ταινια και τις μουσικες σου....αρα πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο ΑΘΟΡΥΒΟ γινεται (σε αυτα τα χρηματα παντα)και βασικα δεν υπαρχει λογος για τοσο ακριβη καρτα ηχου.... πεταμενα χρηματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolomanGR Ιανουάριος 6, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Ποσες ιντσες ειναι η τηλεοραση σου και σε τι αναλυση παιζει?Γενικα μιλωντας παντως,απο τη στιγμη που σε ενδιαφερει να αναπαραγεις μονο ταινιες,μουσικη και να παιζεις αποκλιστηκα και μονο Pro,μαλλον θα σε συνεφερε καλυτερα καποια κονσολα τυπου xbox/ps3.Αν τελικα επιμεινεις παντως στην αγορα PC,εχε κατα νου πως τη δουλεια σου την κανεις ανετα με ενα ποσο γυρω στα ~400 ευρω +/-Επισης μπορεις να συνδιασεις μια κονσολα για το Proμε και ενα e-great για την αναπαραγωγη ταινιων + μουσικη.Το e-great εχει 4 διαθεσημες εκδοσεις στην Ελλαδα αν δεν κανω λαθος.Αυτη που κοστιζει ~130 ευρω ειναι υπερπληρης και αναπαραγει 1080p ανετα42αρα-1080pΗ καρτα ηχου ειναι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερη απο το e-great,και συγκρινετε με καλα και ακριβα μηχανηματα,γιαυτο θελω PC....Υστερα,το PS3,XBOX,δεν συμφερει λογο της αδυναμιας editing,και του κοστους τον παιχνιδιων (Στην τελικη μπορει να παιξω και κανα ραλακι,τα οποια τα εχω για υπολογιστη ηδη)..Η αγορα που προτεινεις δηλαδη στην τελικη φτανει: (XBOX or PS3)200+(egreat)130+(PRO)50=380 ευρο,εχοντας περιορισμενες δυνατοτητες....Lotos εχεις δικιο για το αθορυβο,αλλα πως μπορω να προσδιορισω αν θα ειναι αθορυβο ή οχι;;;;Αυτη την στιγμη εχω δυο υπολογιστες,ο ενας κανει τρομερο θορυβο,ο αλλος καθολου παρα μονο οταν ζοριζετε η καρτα γραφικων,η διαφορα τους ειναι οτι ο ενας ειναι 3,5 χρονων,ο αλλος 1,αλλα δεν νομιζω να μετραει αυτο,κατα τα αλλα,και οι δυο ηταν στην περιοδο αγορα κορυφαια μηχανηματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 6, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Εγω δεν σου ειπα πως αυτη ειναι η καλτυερη λθση.Στην ανεφερα απλως γιατι μπορεις να σε καλυπτε καλτυερα με βαση τις αναγκες που ΕΣΥ εθεσες. Ειπες αποκλιστικα Προ,ταινιες και μουσικη Το xbox με τα παιχνιδια δεν θα εχει προβλημα.Του περνας ενα bashboard και εισαι κομπλε. Περιορισμενες δυνατοτητες δεν εχει,αλλα σιγουρα δεν εχει οσες ενα πισι.Μεχρι και στο ιντερνετ μπαινει,δυκτιο με υπολογιστη υποστηριζει,τα παντα ολα. Για την ακριβεια,για htpc λυση ενα παλιο xbox το οποιο αγοραζεις μεταχειρηεμσνο απο το ebay με 2 χειρηστηρια θα σου βγει με τα μεταφορικα ~50-60 ευρω.Τεσπα ομως. Για τα επιπεδα θορυβου δεν εχει να κανει η παλαιοτητα αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Επιλεγεις υποσυστηματα και ανεμηστηρια που να μην κανουν θορυβο απλα... Αφου λοιπον δειχνεις σαφη προτιμηση για htpc-game machine να δουμε τι επιλογες εχεις. Καταρχην γνωμη μου ειναι πως τα 150 ευρω για καρτα ηχου ειναι υπερβολικα πολλα.Δεν ξερω αν το αυτι σου ειναι "εκπαιδευμενο" για να καταλαβαινει την οποια διαφορα μπορει να προσδωσει μια καρτα ηχουν των 150 ευρω απο την onboard,αλλα το θεμα ειναι κατα ποσο το χρειαζεσαι.Δηλαδη αν ειναι να αναπαραγεις mp3 ποια η διαφορα? Εκτος και αν εισαι επαγγελματιας και σκοπευεις να κανεις prive party στο σπιτι σου,τοτε αλλαζει το πραμα :happy2: Εν κατακλειδι χτυπας εναν 2πυρηνο AMD με μια φθηνη μητρικη με ddr2 2 γιγα ραμ μια καρτα τυπου 4850 τουλαχιστον γιατι εχεις μεγαλη αναλυση στην τηλεοραση εναν 500αρη σκληρο Κουτακι+τροφοδοτικο με κανα 50αρι και ενα ασυρματο σετ keyboard+mouse και εισαι κομπλε. Αυτα θα σου κοστισουν γυρω στα 400 ευρω Α,επισης,απο τη στιγμη που εχεις στερεοφωνικο,τοτε εχεις πηγη...δεν χρειαζεσαι καρτα ηχου για να κανει την αποκωδικοποιηση του ηχου...Την δουλεια αυτη την αναλαμβανει ο ενισχυτης του στερεοφωνικου σου... Εκτος και αν εχεις μονο ηχεια,αλλα αναφερεις πως εχεις στερεοφωνικο οποτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolomanGR Ιανουάριος 6, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Εγω δεν σου ειπα πως αυτη ειναι η καλτυερη λθση.Στην ανεφερα απλως γιατι μπορεις να σε καλυπτε καλτυερα με βαση τις αναγκες που ΕΣΥ εθεσες.Ειπες αποκλιστικα Προ,ταινιες και μουσικη Το xbox με τα παιχνιδια δεν θα εχει προβλημα.Του περνας ενα bashboard και εισαι κομπλε. Περιορισμενες δυνατοτητες δεν εχει,αλλα σιγουρα δεν εχει οσες ενα πισι.Μεχρι και στο ιντερνετ μπαινει,δυκτιο με υπολογιστη υποστηριζει,τα παντα ολα. Για την ακριβεια,για htpc λυση ενα παλιο xbox το οποιο αγοραζεις μεταχειρηεμσνο απο το ebay με 2 χειρηστηρια θα σου βγει με τα μεταφορικα ~50-60 ευρω.Τεσπα ομως. Για τα επιπεδα θορυβου δεν εχει να κανει η παλαιοτητα αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Επιλεγεις υποσυστηματα και ανεμηστηρια που να μην κανουν θορυβο απλα... Αφου λοιπον δειχνεις σαφη προτιμηση για htpc-game machine να δουμε τι επιλογες εχεις. Καταρχην γνωμη μου ειναι πως τα 150 ευρω για καρτα ηχου ειναι υπερβολικα πολλα.Δεν ξερω αν το αυτι σου ειναι "εκπαιδευμενο" για να καταλαβαινει την οποια διαφορα μπορει να προσδωσει μια καρτα ηχουν των 150 ευρω απο την onboard,αλλα το θεμα ειναι κατα ποσο το χρειαζεσαι.Δηλαδη αν ειναι να αναπαραγεις mp3 ποια η διαφορα? Εκτος και αν εισαι επαγγελματιας και σκοπευεις να κανεις prive party στο σπιτι σου,τοτε αλλαζει το πραμα :happy2: Εν κατακλειδι χτυπας εναν 2πυρηνο AMD με μια φθηνη μητρικη με ddr2 2 γιγα ραμ μια καρτα τυπου 4850 τουλαχιστον γιατι εχεις μεγαλη αναλυση στην τηλεοραση εναν 500αρη σκληρο Κουτακι+τροφοδοτικο με κανα 50αρι και ενα ασυρματο σετ keyboard+mouse και εισαι κομπλε. Αυτα θα σου κοστισουν γυρω στα 400 ευρω Α,επισης,απο τη στιγμη που εχεις στερεοφωνικο,τοτε εχεις πηγη...δεν χρειαζεσαι καρτα ηχου για να κανει την αποκωδικοποιηση του ηχου...Την δουλεια αυτη την αναλαμβανει ο ενισχυτης του στερεοφωνικου σου... Εκτος και αν εχεις μονο ηχεια,αλλα αναφερεις πως εχεις στερεοφωνικο οποτε... Εχω ηχεια ενισχυτη,λεγοντας στερεοφονικο ηθελα να πω οτι εχω στερεο ηχο,οχι πολυκαναλο... Μεγαλο μερος απο την μουσικη μου ειναι σε flac,και το μεγαλυτερο σε MP3 (320Kbps)... Στα 400 ευρο πιστευω θα τα καταφερουμε... Ξεκιναω το ψαξιμο με τα κριτηρια που με προτεινεις... Εχει κανεις να προτεινει αλλο καταστημα για αυτο πλην τον ΔΥΟ μεγαλων και γνωστων;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 7, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2010 Δηλαδη απ'οτι καταλαβαινω εχεις μονο ηχεια χωρις ενισχυτη,σωστα?Προσωπικα και παλι μου φαινονται παρα πολλα τα χρηματα για μια καρτα ηχου αλλα δικα σου ειναι και εσυ ξερεις καλυτερα στην τελικηΔεν νομιζω παντως στο αυτι να καταλαβεις τρελη διαφορα ακομα και στα flac με καποια πανακριβη καρτα ηχου.Ψηφιακη επεξεργασια εχουν υποστει και αυτα.Για καταστηματα επελεξε οποιοδηποτε σε βολευει καλυτερα,τα δυο μεγαλα δεν ειναι must κατα τη γνωμη μου.Επισης,αν σκοπευεις να συνδεσεις σε δικτυο το media center PC σου,τοτε θα μπορεις να τραβας μουσικη απο το δυκτιο σου,οποτε ισως να γλυτωνες και καποια φραγκα με καποιον μικροτερο σκληρο η καποιον παλιο που εχεις ήδη.Keep us updated με το project σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolomanGR Ιανουάριος 7, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2010 Δηλαδη απ'οτι καταλαβαινω εχεις μονο ηχεια χωρις ενισχυτη,σωστα?Προσωπικα και παλι μου φαινονται παρα πολλα τα χρηματα για μια καρτα ηχου αλλα δικα σου ειναι και εσυ ξερεις καλυτερα στην τελικη Δεν νομιζω παντως στο αυτι να καταλαβεις τρελη διαφορα ακομα και στα flac με καποια πανακριβη καρτα ηχου. Ψηφιακη επεξεργασια εχουν υποστει και αυτα. Για καταστηματα επελεξε οποιοδηποτε σε βολευει καλυτερα,τα δυο μεγαλα δεν ειναι must κατα τη γνωμη μου. Επισης,αν σκοπευεις να συνδεσεις σε δικτυο το media center PC σου,τοτε θα μπορεις να τραβας μουσικη απο το δυκτιο σου,οποτε ισως να γλυτωνες και καποια φραγκα με καποιον μικροτερο σκληρο η καποιον παλιο που εχεις ήδη. Keep us updated με το project σου Λοιπον,εχω ενισχυτης ο οποιος ομως ειναι χωρις DAC,δηλαδη δεχετε ΜΟΝΟ αναλογικο ηχο... (Να αναφερω κιολας τι εχω: Εναν NAD C355BEE,και δυο ηχηεια klipsch RF-62) Αν σκεφτεις οτι εναλακτικη μου ειναι logitech squeezbox με v-DAC (200+200),με ποιοτητα κοντα στην καρτα,ειναι πολυ καλα Η μουσικη μου βρισκεται σε εναν εξωτερικο 500GB,οποτε σκληρο βολευομαι ανετα.... Θα το συνδεσω με δικτυο σιγουρα,αλλα οχι για να τραβαω μουσικη μιας και εχω στον σκληρο την μουσικη... Καταστημα εχω δυστυχως μονο αυτα τα δυο υποψιν γιατι εδω επαρχια (Ξανθη) δεν εχω πολλες επιλογες με καταστηματα που αφηνουν μεγαλη δυνατοτητα στο να φτιαξεις το πισι οπως το θες.... Επισης δεν εχω καταλαβει ακομα ποια εξαρτηματα θα κανουν θορυβο και ποια οχι :mamba: Α,και παρτιακι θα κανω :happy2::happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexis2044 Ιανουάριος 7, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2010 Το κύριο PC σου τι χαρακτηριστικά έχει;Γιατί εγώ θα σου πρότεινα να πας σε Playstation3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolomanGR Ιανουάριος 7, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2010 Το κύριο PC σου τι χαρακτηριστικά έχει;Γιατί εγώ θα σου πρότεινα να πας σε Playstation3. AMD Phenom x4 2.8 4GB RAM 1 TB HD Nvidia GT295 Ο μονος λογος που θα ψηνομουν για PS3 ειναι το GT5,αλλα ο λογος που προτιμαω PC ειναι για τον ηχο,και τις ευκολιες πανω σε αυτο (Playlist,equalizer,+winamps add-on)... Αυτο πως φαινεται,για την γραφικων ανησυχω,γιατι ειναι μικρη,αλλα εχει αθορυβη ψυχτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexis2044 Ιανουάριος 7, 2010 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2010 Τσέκαρε και αυτό...http://thelab.gr/showthread.php?t=59385 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolomanGR Ιανουάριος 7, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2010 Τσέκαρε και αυτό...http://thelab.gr/showthread.php?t=59385Χμμμ,θα ταν καλο αν το PC μου δεν ηταν στα 15 μετρα και 3 τοιχους απο το σαλονι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.