Jump to content

Πλαϊνο fan σε Thermaltake Armor+

rido21

Recommended Posts

Καλησμπέρα στην παρέα!

Έχω το κουτάκι Thermaltake Armor+, το οποίο στο πλάι έχει έαν 23αρι blue led fan.

To ερώτημα μου είναι εάν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ έναν 23αρι διάφανο αν έχει και 3pin connctor super!

Έχω ψάξει στο ιντερνετ, δεν έχω βρει, παρά μόνο κάτι 22αριδες και 25αριδες.

Θέλω να τον αντικαταστήσω γτ έχει αρχίσει να κάνει θόρυβο και δε ρυθμίζονται οι στροφές του.

• 2 weeks later...

Επειδή, όντως, μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο, δεν φαίνεται να υπάρχουν, βγάλε τον ανεμιστήρα, καθάρισε τα φτερά και ρίξε εκτοξευόμενο αέρα από σχετικές συσκευασίες, πχ

http://www.plaisio.gr/Furntiture/Computer-Accessories/Cleaning-Products/Q-Connect-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm

μέσα στο σύστημα έδρασης. Αν και πάλι δεν μειωθεί ο θόρυβος τότε βάλε ένα 220mm ανοίγοντας νέες τρύπες.

7 euros για άερα.. κοπανιστό; Και δεν κρατάει το spray ούτε για ένα pc, χρειάζονται 2-3. Πφφφφ... πάντα ξενέρωνα με τις τιμές που πουλάνε τα spray αυτά.

Καλύτερα να πάρει κανείς compressor ή να χρησιμοποιεί πιστολάκι για τα μαλλιά (στο mode που βγάζει κρύο αέρα).

Δεν είναι θέμα σκόνης! Γτ κι ένας φίλος πήρε ένα κουτάκι της Thermaltake, έχει ίδιο fan και του κάνει θόρυβο!

Ίσως είναι θέμα κατασκευής και σίγουρα παίζει ρόλο που δεν μπορείς να χαμηλώσεις τις στροφές!

Το σκέφτηκα να βάλω μεγαλύτερο ή μικρότερο,αλλά "φοβάμαι" μήπως ραγίζει το πλαστικό τζάμι!

Y.γ. Για φύσημα έχω πάρει το φυσερό από το Praktiker!!!

7 euros για άερα.. κοπανιστό;

Πφφφφ... πάντα ξενέρωνα με τις τιμές που πουλάνε τα spray αυτά.

Καλύτερα να πάρει κανείς compressor ...

Χμμμ ...

Compressor + αερογράφος = 80 με 100 ευρώ, πάλι για αέρα κοπανιστό.

Δηλαδή, αν εσύ για 7 ευρώ ξενερώνεις, ο φουκαράς ο rido21 για 100 ευρώ

τι πρέπει να κάνει ?

Rido συνήθως ο θόρυβος οφείλεται στη σκόνη, εκτός αν ο ανεμιστήρας είναι παλιός (άνω των 3 ετών).

Όσο για το πλαινό πλαστικό, μην ανησυχείς. Τρυπάει εύκολα χωρίς να ραγίσει.

Αν παρόλα αυτά φοβάσαι και είσαι Αθήνα, δώστο στον "Κοπρίτη" να στο φτιάξει.

Χμμμ ...

Compressor + αερογράφος = 80 με 100 ευρώ, πάλι για αέρα κοπανιστό.

Δηλαδή, αν εσύ για 7 ευρώ ξενερώνεις, ο φουκαράς ο rido21 για 100 ευρώ

τι πρέπει να κάνει ?

Me 40 Ευρώ βρίσκεις 100psi έυκολα, και σου μένει για πάντα. Ενώ με 5 spray (2 καθαρισμοί) έχεις δώσει τα ίδια.

Έχουμε μπερδευτεί λίγο ...

Ο άνθρωπος θέλει να λύσει το πρόβλημα του ανεμιστήρα.

Δεν θέλει να δώσει 40 ευρώ για αεροσυμπιεστή και άλλα 50 για αερογράφο,

ούτε και να αγοράσει 5 sprey για να καθαρίζει τον υπολογιστή του.

Πρότεινα το σπρέι για πολύ συγκεκριμένο σκοπό - για να καθαρίσει την έδραση του ανεμιστήρα. Με ένα sprey μπορεί να καθαρίσει 20 με 30 εδράσεις.

Άραγε για τον σκοπό αυτό, τι τον συμφέρει τελικά ?

Από ότι βλέπω στο εξωτερικό οι 22άρηδες ανεμιστήρες έχουν 15 με 20 ευρώ. Θες και άλλα 10 με 15 για μεταφορικά. Γι' αυτό και σου πρότεινα δες πρώτα αν το πρόβλημα λυθεί με το σπρέι και μετά καταφεύγεις στη λύση της αντικατάστασης.

Έχουμε μπερδευτεί λίγο ...

Ο άνθρωπος θέλει να λύσει το πρόβλημα του ανεμιστήρα.

Δεν θέλει να δώσει 40 ευρώ για αεροσυμπιεστή και άλλα 50 για αερογράφο,

ούτε και να αγοράσει 5 sprey για να καθαρίζει τον υπολογιστή του.

Πρότεινα το σπρέι για πολύ συγκεκριμένο σκοπό - για να καθαρίσει την έδραση του ανεμιστήρα. Με ένα sprey μπορεί να καθαρίσει 20 με 30 εδράσεις.

Άραγε για τον σκοπό αυτό, τι τον συμφέρει τελικά ?

Να πάρει ένα spray λίπανσης με βάση σιλικόνης και να ψεκάσει την έδραση, έτσι θα κάνει δουλειά.

Το σχόλιο για το compressor είχε να κάνει με τα 7 ευρώ του spray.

Φιλε μου καιμε το speedo advanced εχω το ιδιο ακριβως προβλημα.Η λυσεις ειναι 2.Ειτε δεν τον λειτουργεις καθολου.Δεν κανει και τρελη δουλεια,Ειτε του βαζεις ενα κοντρολακι στροφων και του μειωνεις τις στροφες....Στο λεω για να μην παιδευεσαι..Ειναι απο κατασκευης το προβλημα και μαλλον δεν φταιει ο ανεμηστηρας αλλα η βαση του.Στο spedo εχει και πανω τον ιδιο ανεμηστηρα.Εκανα αλλαγη μονο και μονο για να δω αν ειναι οανεμηστηρας η απλα η θεση.Και ο πανω με τον που τον εβαλα παλι το ιδιο εκανε.και ο πλαινος πανω σταματησε...

Δοκιμασε κατι τετοιο...http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806160

Δεν εχεις να χασεις τιποτα...

• 2 weeks later...

και εμενα ο πλαινος του αρμορ πολυ θορυβο... για 2-3 φωτογραφιες και τον εβγαλα αμεσως μετα.. φταινε και οι γριλιες για το θορυβο πιστευω οπως περναει ο αερας.. κριμα και ειναι ωραιο εφε!

εχεις σκεφτει να τον λιπανσεις ? τραβας το αυτοκολητο προσεκτικα και βαζεις 1 σταγονα (στο κεντρο που κανει μια εσοχη) απο λιπαντικο λαδι σαν αυτο που εβαζαν καποτε οι γιαγιαδες μας στις ραπτομηχανες τους

δε φταει ο ανεμηστηρας.. εκανα τα τεστ μου.. εξω απο το κουτι μονος του δεν ακουγεται καθολου.. ολος ο θορυβος παραγεται απο τις γριλιες που περναει ο αερας. δε φταιει το φαν..και με πλαστικα τον εβαλα αντικραδασμικα αλλα καμια διαφορα.. φταιει το κοψιμο του πανελ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.