SkaL- Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Μέσα στα Χριστούγεννα έκανα την συνηθισμένη βόλτα απο την αγαπημένη μας Στουρνάρη, φέτος όμως δεν ηταν όπως παλιότερα ηταν μουντή δεν ξέρω αν το είδα μόνο εγώ αυτό. Οι βιτρίνες δεν ηταν φανταχτερές όπως παλιότερα.... με τις νέες κάρτες και τα νέα games στις βιτρίνες και τον κόσμο να κάνει βόλτες πάνω κάτω. Τώρα τα μαγαζιά ηταν λιγότερα, έκλεισε και η Γραμμη (http://www.grammi.gr/) είχε το ίδιο τέλος με την Alfa computers (Acom) που ηταν διπλά της για όποιους την θυμόνται, το Ram Shop την microland κτλ κτλ...Ακόμα και το κουφάρι του πλαίσιου με μελαγχόλησε μάλλον δεν θα έρθουν ξανά οι παλίες επόχες, τα e-shops θα επικρατήσουν και εμείς θα τα βλέπουμε όλα πίσω απο μια "HD" οθόνη.Η αλήθεια είναι πως μου λείπουν οι παλιές μέρες.
sotiris Ιανουάριος 5, 2010 #2 Ιανουάριος 5, 2010 Η Στουρνάρη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια, διότι φρόντισαν οι ψευτοεπαναστάτες γι' αυτό.Εγώ μένω 20 λεπτά με τα πόδια και 5 με το τρόλλευ, αλλά πλέον δεν πηγαίνω ποτέ, κυρίως γιατί δεν μου αρέσει το ρημαδιασμένο περιβάλλον και η επικράτηση κάποιων καταστημάτων, ούτε η πολιτική των web προσφορών.Ειδικά από τότε που έβαλαν στάθμευση και δεν μπορείς να παρκάρεις να κουβαλήσεις κάτι, δεν πατάω με τίποτα.Ακόμη και για προϊόντα ήχου που παίρνω που και που, προτιμώ να πάω να τα δω στο Νάκα και μετά να τα παραγγείλω μέσω Internet, αφού και φτηνότερα βγαίνει, και δεν κουράζομαι να τα κουβαλάω.Όταν ψωνίζαμε κάτι, σίγουρα περνάγαμε από τα διάφορα αλλά Γραμμή και Ram-shop εγώ αγόραζα πολύ συχνά, λόγω καλών τιμών και πολύ καλής εξυπηρέτησης και επιπέδου γνώσεων πωλητών, που δεν ήταν το φαφλατιλίκι των όσων δουλεύουν στα super market (ΠΛΑΙΣΙΟ, e-shop etc.).
pank Ιανουάριος 5, 2010 #3 Ιανουάριος 5, 2010 Εντάξει η Στουρνάρη ήταν η κλασσική βόλτα, αλλά πέρα από αυτή το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα, που να μπεί ο uber geek και να αγαλλιάσει η ψυχή του. Παντού κινητά, mp3 players και πάσης φύσεως gadgets. Και τι θα γίνει με μας που διψάμε για hardwarίλα ;Η εξήγηση που εχω δώσει είναι ότι αυτός που ενδιαφέρεται για hardware θα ψωνίσει online. Τα άλλα τα μαραφετάκια είναι που θα κάνουν τη θείτσα και το θείτσο να μπει στο κατάστημα και να τα περιεργαστεί. Και αυτό το έχουν αντιληφθεί οι αλυσίδες του χώρου.Ακόμα κι' εγω που γκρινιάζω που δε μπορώ να κάνω πια τη βόλτα μου, online ψώνιζα το 95% των φορών. Η κάλυψη αυτής μου της ανάγκης (της βόλτας), δε νομίζω να ενδιαφέρει κάποιον επιχειρηματία του χώρου.Επίσης να πω ότι βρέθηκα πρόσφατα στο Λονδίνο, και παρατήρησα το ίδιο φαινόμενο.Ως τουρίστας βέβαια, αλλά έψαξα και βρήκα την αντίστοιχη Στουρνάρη, και ενω περίμενα να βρω κάποιον ναό του hardware, δε βρήκα τίποτα άλλο από ψηφιακά σουπερμάρκετ χωρίς καμμία εξειδίκευση.
Jason Ιανουάριος 5, 2010 #4 Ιανουάριος 5, 2010 Πάντως το πιστεύω ότι άμα δεν υπήρχαν τα ηλεκτρονικά μαγαζιά που έχει το κάθε κατάστημα και η κρίση στην οικονομία τώρα η στουρνάρι δεν θα ήταν στα χαλια που είναι τώρα..Κρίμα γιατί οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν και οι μεγάλες κυριαρχούν όσο πάει ο καιρός ακόμα πιο πολύ..
yanni Ιανουάριος 6, 2010 #5 Ιανουάριος 6, 2010 Όταν κάηκε το Πλαίσιο, σε γνωστό μου που δούλευε σε άλλο μαγαζί της Στουρνάρι, του είχα πει ότι τώρα λογικά θα έχουν ποιο πολύ πελατεία μιας και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής τους βγήκε "εκτός μάχης". Η άμεση απάντησή του ήταν ότι το Πλαίσιο ήταν ο βασικός πόλος έλξης του κόσμου που πήγαινε στην Στουρνάρι και ότι το κάψιμο του θα είχε αρνητική επίδραση γενικότερα στην πελατεία όλων των άλλων καταστημάτων. Είχε προβλέψει με λίγα λόγια αυτό που περιγράφει ο SkaL- στο πρώτο του post εδώ και έναν χρόνο περίπου.Ακόμα και αν δεν κατεβαίναμε για να αγοράσουμε κάτι, η παρουσία του πολυόροφου κτηρίου του Πλαισίου, αλλά και των υπολοίπων μαγαζιών ήταν καλή δικαιολογία για να βολτάρεις και να χαζέψεις πριν πιεις έναν καφέ στην πλατεία των Εξαρχείων. Δεν νομίζω ότι επηρέασε και τόσο το online shopping ή οι web τιμές όσο το κάψιμο του Πλαισίου.
jpavly Ιανουάριος 6, 2010 #6 Ιανουάριος 6, 2010 Η Στουρνάρη για μένα έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Το Ramshop έκλεισε, το HAC έχει/είχε αγενείς υπαλλήλους, στη Γραμμή δεν το συζητώ δεν πατάς χωρίς να σπάσουν τα νεύρα σου από τον "πάλιουρα", στο PC Shop επίσης κλεψιές, το Cosmodata μόνο για κανά μεταχειρισμένο. Τι μένει; Το Πλαίσιο; Να' ναι καλά το Internet. Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά η Στουρναρόβολτα που κάναμε πριν χρόνια έχει πάψει να υπάρχει πολύυυυ καιρό.Disclaimer: Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και όχι του Admin του Lab ή του TheLab.
Petrossortep Ιανουάριος 6, 2010 #7 Ιανουάριος 6, 2010 Τι μένει; Το Πλαίσιο; Να' ναι καλά το Internet. Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά η Στουρναρόβολτα που κάναμε πριν χρόνια έχει πάψει να υπάρχει πολύυυυ καιρό.Disclaimer: Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και όχι του Admin του Lab ή του TheLab.Ναι, να'ναι καλά. Αρκεί να'ναι "καλά" και αυτός από τον οποίο παραλαμβάνεις το προϊόν, μέρες αφότου το έχεις πληρώσει.Γιατί αν δεν είναι "καλά", τρέχα βρες τον(και πάρε και τον Τσάκωνα παρέα).
LevelOne Ιανουάριος 6, 2010 #8 Ιανουάριος 6, 2010 Η Στουρνάρη για μένα έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Το Ramshop έκλεισε, το HAC έχει/είχε αγενείς υπαλλήλους, στη Γραμμή δεν το συζητώ δεν πατάς χωρίς να σπάσουν τα νεύρα σου από τον "πάλιουρα", στο PC Shop επίσης κλεψιές, το Cosmodata μόνο για κανά μεταχειρισμένο. Τι μένει; Το Πλαίσιο; Να' ναι καλά το Internet. Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά η Στουρναρόβολτα που κάναμε πριν χρόνια έχει πάψει να υπάρχει πολύυυυ καιρό.Disclaimer: Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και όχι του Admin του Lab ή του TheLab.Στουρνάρη FTW... Αρκεί να με έχει ξυπνήσει ο Αστρολάβος απο τις 9 για να πάμε για καφέ και να έχω και τον Σωτήρη στο πάλαι ποτέ Πλαίσιο να παλεύει με τα sudo apt get σε ενα Mac.... Για καφέ θα ξαναπήγαινα αν ποτέ μαζευόμασταν, ετσι για το γαμώτο...
sotiris Ιανουάριος 6, 2010 #9 Ιανουάριος 6, 2010 Στουρνάρη FTW... Αρκεί να με έχει ξυπνήσει ο Αστρολάβος απο τις 9 για να πάμε για καφέ και να έχω και τον Σωτήρη στο πάλαι ποτέ Πλαίσιο να παλεύει με τα sudo apt get σε ενα Mac.... Για καφέ θα ξαναπήγαινα αν ποτέ μαζευόμασταν, ετσι για το γαμώτο... Έτσι έτσι, και να ακούς τις απολαυστικές ατάκες: "Μα έχετε μπει στο ΣΥΣΤΗΜΑ, αυτό απαγορεύεται" (matrix fan ο πωλητής) "Δεν μπορείτε να αλλάξετε δίσκο σε αυτό το laptop κύριε με πιο γρήγορο, για να βάλεις 5400 στροφές χρειάζεται άλλο chipset". Περασμένα μεγαλεία Να κανονίσουμε κάνα καφεδάκι, ΑΣΤΡΟ ΠΟΤΕ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ?
μανος1980 Ιανουάριος 7, 2010 #10 Ιανουάριος 7, 2010 Για καποιο περιεργο λογο δεν περιμενα οτι υπαρχουν και αλλοι που αναπολουν τις <<καμμενες>> βολτες στην στουρναρη σαββατο πρωι.Αλλες εποχες τι να λεμε τωρα.Εγω προσωπικα παντως δεν γουσταρω μια να ψωνιζω απο νετ θελω να παω να ψωνισω απο μαγαζι και παω ακομα εκει ειναι τραντισιον σαν να λεμε ενα πραμα.
kezm Ιανουάριος 7, 2010 #12 Ιανουάριος 7, 2010 Ακόμα και αν δεν κατεβαίναμε για να αγοράσουμε κάτι, η παρουσία του πολυόροφου κτηρίου του Πλαισίου, αλλά και των υπολοίπων μαγαζιών ήταν καλή δικαιολογία για να βολτάρεις και να χαζέψεις πριν πιεις έναν καφέ στην πλατεία των Εξαρχείωννα προσθέσω και το multirama extreme που υπήρχε εκεί.
astrolabos Ιανουάριος 7, 2010 #13 Ιανουάριος 7, 2010 Να κανονίσουμε κάνα καφεδάκι, ΑΣΤΡΟ ΠΟΤΕ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ? To πάσχα, ετοίμασε τη σούβλα
junior-21- Ιανουάριος 8, 2010 #14 Ιανουάριος 8, 2010 ωραία τα καφεδάκια στο tuning... μαζευόμασταν παρέα, άλλοτε 2-3, άλλοτε 10 άτομα, και μετά πηγαίναμε για πλάκα και τρώγαμε καμιά κατοστή σουβλάκια χοιρινά περασμένα μεγαλεία! :cry:
GoMaR Ιανουάριος 8, 2010 #15 Ιανουάριος 8, 2010 εγω θυμαμαι που δε πηγαινα δουλεια και εμενα στο tuninq για καφεδακι... πανε αυταα αλλα αυτα ειναι πολυ μετα απο την στουρναρη που ξεραμε..Τοτε που ειχαν ζωη και τα αλλα καταστηματακια.Και τοτε που η Θεσσαλονικη ελεγε "Δεν εχουμε στουρναρη εμεις εδω"
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.