Jump to content

Πως τα πατε στο overclocking του i5 750?

Shadowjump

Recommended Posts

Εγώ είμαι σταθερος στα 3920 MHz με 1.25 VTT και 1.3875 V vcore.

Με τα ρευματα που σου είπα παραπανω έχω βγάλει 13 ώρες prime.

με το prime ουτε εγω εχω προβλημα, δοκιμασε ομως το lynx και πες μας.

υδροψυξη

cpu block Apoggee GTX s1156

ψυγειο 3χ120fan

Με 5 λεπτα prime σε υδροψυξη δεν ειναι αντιπροσωπευτικες οι θερμοκρασιες, αφου δεν προλαβαινει το νερο να ζεσταθει καθολου... Ασε το κανα μισαωρο+ για να δουμε πραγματικα τι διαφορα εχεις απο μια τοπ αεροψυκτρα...

με το prime ουτε εγω εχω προβλημα, δοκιμασε ομως το lynx και πες μας.

Έκανα τεστ με το LInx (Όπως ξεκιναει αλλα με 100 φορες) και δεν είχα προβλημα. Αυτό που δεν καταφερα να δουλεψω ειναι η συνδεση με το Everest. Τεσπα εχω συνημμένο και το log και η max θερμοκρασία που έπιασα ειναι 69 C.

Η διαφορά με το prime είναι ότι στο prime ειχα max 65 C.

LinX 1-2-2010 4-45-43.txt

Με 5 λεπτα prime σε υδροψυξη δεν ειναι αντιπροσωπευτικες οι θερμοκρασιες, αφου δεν προλαβαινει το νερο να ζεσταθει καθολου... Ασε το κανα μισαωρο+ για να δουμε πραγματικα τι διαφορα εχεις απο μια τοπ αεροψυκτρα...

εριξα την ταχυτητα στα 190*20 για να μπορεσω να κανω συγκρισει οσο το δυνατον πιο κοντα με τις ρυθμισεις του φιλου pemosx, οποτε με το παρακατω setup εχω τις ακολουθες θερμοκρασιες μετα απο 30+ λεπτα prime

190x20

vcore: 1.35 V

VTT: 1.25 V

PLL:1.9 V

PCH: 1.05 V

οι ανεμηστηρες του ψυγειου ειναι τρις των 1200rpm.

post-12311-1416074310,3859_thumb.jpg

Λοιπον μετα απο μερικες δοκιμες πιστευω οτι κατεληξα σε σταθερο overclock

ρυθμισεις BIOS

FSB 195x20

QPI 4800

CPU 1.375v

Powersaving Standar

SuperVID off

CpuVTT +0.219v

PLL 1.80v

PCH 1.05v

DDR3 1950

για να εχω σταθεροτητα στο Linx στα 200χ20 επρεπε να ανεβασω το VTT στα +0,230 και το cpu στα 1,4ν+ που πιστευω δεν αξιζει.

post-12311-1416074318,8686_thumb.jpg

post-12311-1416074318,9044_thumb.jpg

post-12311-1416074318,9161_thumb.jpg

• 2 weeks later...

φιλε μου εκανα διαφορες δοκιμες κ το καλυτερο που καταφερα να κανω κ να ειμαι σταθερος ειναι αυτο της υπογραφης μου.

Ισως να εχω πεσει σε οχι κ τοσο καλο κοματι cpu.

Αν εχεις κατι να μου προτινεις πολυ ευχαριστως να το δοκιμασω.

φιλε μου εκανα διαφορες δοκιμες κ το καλυτερο που καταφερα να κανω κ να ειμαι σταθερος ειναι αυτο της υπογραφης μου.

Ισως να εχω πεσει σε οχι κ τοσο καλο κοματι cpu.

Αν εχεις κατι να μου προτινεις πολυ ευχαριστως να το δοκιμασω.

+1 ιδια περιπτωση και δεν νομιζω να ειναι το M/B σου μιας και με ftw 200 το καλυτερο που εχω σταθεροποιησει ειναι 199 χ 20. Απο κει και πανω ακομα και στο 200 χ 20 ειναι ασταθες και με 1.48 / 1.35 vtt.

Μου κανει παντως εντυπωση που δεν ακουει σε τοσο ρευμα και που παντα κρασαρει ο ιδιος πυρηνας σε διαστημα μερικων δευτερ/των για τα 4000 και για αυτο το ψαχνω ακομα μεχρι να τον καταχωρησω ως μπανανα και να παω για αλλα.

http://www.techspot.com/review/214-intel-p55-motherboard-roundup/

Με βαση το παραπανω site η DFI δε ειναι κ η καλυτερη λυση για μητρικη Ρ55 kai overclocking αλλα αν πεσεις σε καλο κοματι cpu οπως το παρακατω site τοτε μπορεις να εχεις πολυ καλα αποτελεσματα με λιγα volt

http://i4memory.com/f80/dfi-lp-dk-p55-t3eh9-overclocking-info-review-21906/

θα δοκιμασω κ μερικα Μhz παραπανω μηπως εχω πεσει κ σε τρυπα οπως αναφερατε και θα σας πω αποτελεσματα, αν και δεν νομιζω να γινει τπτ :weep:

http://www.techspot.com/review/214-intel-p55-motherboard-roundup/

Με βαση το παραπανω site η DFI δε ειναι κ η καλυτερη λυση για μητρικη Ρ55 kai overclocking αλλα αν πεσεις σε καλο κοματι cpu οπως το παρακατω site τοτε μπορεις να εχεις πολυ καλα αποτελεσματα με λιγα volt

http://i4memory.com/f80/dfi-lp-dk-p55-t3eh9-overclocking-info-review-21906/

θα δοκιμασω κ μερικα Μhz παραπανω μηπως εχω πεσει κ σε τρυπα οπως αναφερατε και θα σας πω αποτελεσματα, αν και δεν νομιζω να γινει τπτ :weep:

Τις μνημες τις εχεις βαλει χειροκινητα η auto? Γιατι τα ριχνει η λιγο παραπανω σε μενα μηπως εισαι unstable απο μνημες (πόσο ρευμα δίνεις εκει?). Επίσης σε μένα δε μπορουσε να παει στα 200 Χ 20 με τιποτα και 1.45 V να του εβαζα απο 1.375 που ειμαι στα 196 Χ 20 αλλα με το ιδιο ρευμα περνουσε 5 λεπτα PRime στα 205 Χ 20. Απλα δεν εκατσα να το σεταρω τοσο ψηλά γιατι θα λειτουργει 24/7 .

τις μνημες τις εχω manual στα 1955 9-9-9-24 με 1.66ν.

Οκ ελεγα μηπως τις αφησες auto γιατι τις ανεβαζει αρκετα

τελικα δοκιμασα μεχρι 205χ20 μηπως και ειμαι σε καμια τρυπα αλλα τζιφος η δουλεια.

τελικα μενω στα 195χ20 στα 1.375ν

Δε ξερω τι να σου πω εμενα πηγαινε και αλλο. Μαλλον επεσες σε κακο κομματι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.