Jump to content

Πως τα πατε στο overclocking του i5 750?

Shadowjump

Recommended Posts

Επειδη το εχω απορια και στα περισσοτερα review site εχω δει 3.8-3.9 ελεγα να πειτε πως τα πατε με τον δικο σας.

Εγω μεχρι τωρα ειχα μια CoolerMaster Hyper 212 Plus με 2 Fan επανω και το max που πηγαινα λογω θερμοκρασιας ηταν τα 3.8

Τωρα που εβαλα Mugen 2 Rev.B ειμαι στα 4 με 1.35V και συνεχιζω να ανεβαζω μεχρι να δω που θα παιζει. Και θα συνεχισω να ανεβαζω οσο μου επιτρεπουν οι θερμοκρασιες βεβαια με Prime95.

Μητρικη MSI P55-GD65 (πολυ καλη για τα 94Ε που κοστιζει)

φιλε εχω εχω αγορασει ακριβως την ιδια μητρικη-επεξεργαστη-cm hyper 212 plus και θα ηθελα να σου κανω μερικες ερωτησεις

1. με την hyper που κυμανθηκαν οι θερμοκρασιες σου?

2.τις μνημες με τι ταση τις τρεχεις?

3. εχεις παιξει καθολου με το oc genie. αν ναι, λεει για μονιμο oc με το συστηματακι αυτο? σκοπευω να εχω τον ι5 μονιμα σε 3-3,2.

προς το παρον εχω κολλησει στο θεμα των μνημων και δεν ξερω ποιες να επιλεξω. ψαχνω ενα σετακι στα 120 ευρω, να τρεχει στο 1,5 στα 1333 και με 1,65 στα 1600.

σορυ για τις αποριες αλλα καταλαβαινεις....

μην πάτε στα 5ghz τον ι5 γιατί καμπούμ αναθυμιάσεις από το mobo (θαλιώσουν κάπια pin από το socket ... )

4.2ghz μια χαρά είναι ...

ωραια διατυπωση. ο ι5 στα 5 ghz κανει τζιζ...

πως να τον παμε ρε φιλε τον ι5 στα 5 αμα δεν ειναι σταθερο. εδω καλα καλα δεν μπουταρει το pc. τι ειναι τα 5 ghz, παιδικη χαρα να πηγαινοερχομαστε?

Οχι στα LOTES, στα Foxconn υπαρχει προβλημα με το Socket.

Mε την Hyper οριακα ημουν (με 2 ανεμιστηρες push pull) στα 3.8 με 80C prime95 stable.

To OC Genie λογικα θα σε παει γυρω στα 3.5 με 3.6 απ οτι θυμαμαι. Μνημες εχω κατι Corsair στα 1600 9-9-9-24 1.65V αλλα δεν ειναι για πολλα πολλα. Αμα θες καλουτσικες φτηνες, παρε τις OCZ Blade 2000 9-9-9-24. Αυτες τις τρεχω στα 2000 με 8-8-8-20 1.65V στον i7 950 που εχω.

μην πάτε στα 5ghz τον ι5 γιατί καμπούμ αναθυμιάσεις από το mobo (θαλιώσουν κάπια pin από το socket ... )

4.2ghz μια χαρά είναι ...

Εγώ τί να πώ που είμαι στα 1,70 GHZ....

Πάρα πολύ καλά είναι φίλε....

Καλησπέρα θα ήθελα λιγη βοηθεια για να υπερχρονίσω Ι5 750 με DFI LANParty DK P55-T3eH9 και απο μνήμες έχω τις OCZ Black Edition AMD Ready 4GB Kit DDR3-1600 (2 x 2GB, PC3-12800, 8-8-8-24. Για ψύξη του έχω βάλει Prolimatech Megahalems με 2 CoolerMaster 120mm Silent R4-S2S-12AK-GP. Μέχρι τώρα έχω κάνει κάποιες δοκίμές αλλά πολύ δύσκολο το μενού της DFI και από ότι είδα σε review (http://www.hardocp.com/article/2009/12/28/dfi_lanparty_dk_p55t3eh9_motherboard_review/1) ενώ δίνουν καλές επιδόσεις δεν εξηγούν πως ανεβάζεις.

Πολλά τα ρεέματα στον I5 ρε παιδάκι μου :wall:

Να συμπληρώσω ότι θα ήθελα να τον φτάσω στα 4 σταθερό και απο θερμοκρασίες κάτω απο 70 γιατι θα λειτουργει σχετικά 24/7

Μου φαινεται οτι έχεις λιγο μεγαλο παλι vtt. Εχεις τεσταρει καθολου να δεις πόσο stable και αν ναι με ποιο εργαλείο? Εμένα στο 50% load line σε full load ανεβαζει παραπάνω ρεύμα απο ότι του έχω βάλει στο bios. Υποψιάζομαι ότι το 50% ειναι για μοντέλα 1156 με Hyperthreading. Να φανταστώ ότι δεν έχεις πειράξει τίποτα στο bios ότι πήρες απο το ABS μονο?

Μου φαινεται οτι έχεις λιγο μεγαλο παλι vtt. Εχεις τεσταρει καθολου να δεις πόσο stable και αν ναι με ποιο εργαλείο? Εμένα στο 50% load line σε full load ανεβαζει παραπάνω ρεύμα απο ότι του έχω βάλει στο bios. Υποψιάζομαι ότι το 50% ειναι για μοντέλα 1156 με Hyperthreading. Να φανταστώ ότι δεν έχεις πειράξει τίποτα στο bios ότι πήρες απο το ABS μονο?

οι ρυθμισεις που εχω τις εχω βαλει εγω manual απο το bios και οχι απο το ABS

To loadline 50% σημαινει οτι ειναι ΟΝ δλδ οσο ρευμα δοσεις στο cpu τοσο θα περνει και δεν θα μειωνεται αναλογα με τον φορτο που εχει.διαφορετικα θα πρεπει να το εχεις η στο 75% η στο 100%

τις ρυθμισεις τις πηρα ετοιμες απο ενα site και απο οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα ειναι οτι ολοι οι ι5 750 μαλλον εχουν VID 1.25v και για να τρεξουν 4Ghz+ χρειαζονται περιπου 1,45ν το οποιο πιστευω ειναι παρα πολυ ακομη κ για εμενα που ειμαι με Η2Ο.

στα 1,35 που τον εχω δεν εχω παρατηρησει κανενα προβλημα σε games bench prime κτλπ αλλα στο lynx μετα απο 54sec μου πεταει σφαλμα

οι ρυθμισεις που εχω τις εχω βαλει εγω manual απο το bios και οχι απο το ABS

To loadline 50% σημαινει οτι ειναι ΟΝ δλδ οσο ρευμα δοσεις στο cpu τοσο θα περνει και δεν θα μειωνεται αναλογα με τον φορτο που εχει.διαφορετικα θα πρεπει να το εχεις η στο 75% η στο 100%

τις ρυθμισεις τις πηρα ετοιμες απο ενα site και απο οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα ειναι οτι ολοι οι ι5 750 μαλλον εχουν VID 1.25v και για να τρεξουν 4Ghz+ χρειαζονται περιπου 1,45ν το οποιο πιστευω ειναι παρα πολυ ακομη κ για εμενα που ειμαι με Η2Ο.

στα 1,35 που τον εχω δεν εχω παρατηρησει κανενα προβλημα σε games bench prime κτλπ αλλα στο lynx μετα απο 54sec μου πεταει σφαλμα

Εγώ είμαι σταθερος στα 3920 MHz με 1.25 VTT και 1.3875 V vcore. Το loadline δε νομιζω οτι το ερμηνευεις και πολυ σωστα, στο δικο μου παρατηρησα ότι σε μερικα ρευματα με 50% σε full load σηκώνει vcore ενα κλικ παραπανω από ότι του βάζεις στο βιος για αυτο σου ειπα ότι πιστευω οτι ειναι για πυρηνες s1156 αλλα με hyperthreading που ειναι πιο ενεργοβοροι απο τους δικους.

Με τα ρευματα που σου είπα παραπανω έχω βγάλει 13 ώρες prime.

Γεια σας και απο μενα και καλως σας βρηκα (αν δεν κανω λαθος ειναι το πρωτο μου ποστ)

Ψυξη: Heatkiller rev3-2x120 radiator-l20 pump - 1/2 tubing

Καινουριο σεταπ και οτι αρχιζω να ψαχνομαι. Πρωτη σταθερη αποπειρα στα 3800.

190χ20@1.35v - 1.3vtt - 1.09pch

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.