Athanasios2104 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2010 Όπως τα λέει ο τίτλος. Να αναφέρω ότι θα μπει πάνω σε q9400 ο οποίος δεν θα γίνει overclocking ή κάτι τέτοιο, και γενικότερα ο χρήστης (ο μικρός μου αδερφός) δεν έχει τρέλα με τις θερμοκρασίες και τον θόρυβο (όπως κάποιοι άλλοι ), εννοείται βέβαια οι θερμοκρασίες να είναι εντός των ορίων ώστε να μην προκληθεί βλάβη στο cpu ή γενικότερα να υπάρχουν κολλήματα. Megahalems v2 - 55e ΝΗ-U12P - 65e Η megahalems με έναν 12αρι καλό θα βγει λογικά στα ίδια λεφτά με την noctua, απλώς ήθελα να ρωτήσω, μπαίνει εύκολα ο ανεμιστήρας ή όχι; Στην noctua νομίζω είναι κουμπωμένος από το κουτί. Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για το (patented) retention bracket της noctua, για την megahalems δεν ξέρω. Ακριβώς στα ίδια λεφτά είναι και η Thors Hammer, άλλα έχω διαβάσει ότι η top είναι η megahalems. Πιο πάνω έρχεται η Mega Shadow, άλλα ξεφεύγει το budget... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vein Ιανουάριος 4, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2010 Αν δεν υπερχρονίσεις και ταυτόχρονα δεν έχεις τρέλα με θερμοκρασίες και θόρυβο .... μένεις και στη stock ψύκτρα (ή κάτι σημαντικά φθηνότερο από αυτές που αναφέρεις), δεν είναι ανάγκη να ξηλωθείς. Τέλος πάντων εγώ αν δεν υπερχρόνιζα θα αδιαφορούσα για τις απόλυτες επιδόσεις και θα 'παιρνα την ΝΗ-U12P διότι είναι αθόρυβη. Τώρα αν θέλεις να πάρεις τη megahalems να ξέρεις ότι ο ανεμιστήρας μπαίνει πανεύκολα ... στην ίδια λογική με τον ανεμιστήρα της noctua Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Ιανουάριος 4, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2010 Την noctua την εχει ο ενας κολλητος πανω σε q9450 και την megahalems ο αλλος κολλητος πανω σε i7 920. Και οι 2 ειναι ΠΟΛΥ καλες και δεν θα μεινεις παραπονεμενος οποια κι αν παρεις.Η Megahalems ειναι καλυτερη οποτε προσωπικα θα την επαιρνα χωρις 2η σκεψη.Για το θορυβο η noctua ειναι πιο αθορυβη αλλα αν παιζεις χαμηλα καλους fans με την megahalems η διαφορα ειναι ασημαντη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kezm Ιανουάριος 5, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 Για το θορυβο η noctua ειναι πιο αθορυβηΜην ξεχνάς ότι φορά και noctua ανεμιστήρα.Αν βάλεις τα ίδια στην MH το ίδιο επίπεδο θορύβου θα έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Ιανουάριος 5, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 'Εχοντας προσωπικές εμπειρίες και με τα δύο φουρφούρια, τολμάω να πω τα εξής: ο "κλασικός" ανεμιστήρας της Noctua είναι αξιολογότατος και καλοφτιαγμένος, δυστυχώς όμως δεν πιάνει χαρτωσιά μπροστά στο υπερόπλο της BeQuiet. Απίστευτο bearing με "μεταξένια" λειτουργία, τρελή πατέντα στα πτερύγια και στην κυριολοξία αθόρυβος ακόμη και στις 1500σαλ. Δεν ξέρω πως το κατάφεραν αυτό οι Γερμανοί, αλλά πάρα το μικρότερο air-flow σε σύγκριση με άλλα "βαριά χαρτιά" ψύχει κορυφαία. Το κλου είναι ότι σε χαμηλότερες στροφές, ακόμη και στις ελάχιστες δυνατές δεν υπάρχει ο παραμικρός μηχανικός θόρυβος τριβής όπως συμβαίνει με άλλες υλοποιήσεις (για αεροδυναμικούς ούτε λόγος βέβαια!). Επιπλεόν, ο USC δείχνει να έχει το μισό βάρος απ'ότι ο Noctua (ντάξει, τώρα θα μου επι κάποιος εδώ φτάνουν τα 800-1000 γραμμάρια τα σύνολα, στα 200 εξτρά γραμμάρια των ανεμιστήρων θα κωλώσουμε?)http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Noctua-Fan-120Mm-NF-P12.htmhttp://www.eworld.com.gr/front/details/609Αν συνυπολογίσει κανείς και τη (μικρή έστω) διαφοράς τιμής, ο USC είναι μονόδρομος για silent-freaks και για ultra silent/Ultra efficient air-cooling. Χωρίς να θέλω ούτε στο ελάχιστο να θίξω ένα εξαιρετικό προϊόν όπως η Noctua NH-U12P, θεωρώ το συνδυασμό Megahalems/USC ονειρικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 5, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 πιτσιρικας αδερφος ...με τον "θηριωδη" q9400 χωρις να εχει τρελλα με oc-θορυβο-θερμοκρασιες θελεις να του βαλεις αυτες τις ψυκτρες?Και καθομαστε να δουμε ποια ειναι αθορυβη αποδοτικη καλυτερη κλπ?Let me guess....στο κατεβαστηρι σου εχεις υδροψυξη και στο main pc cascade??Προφανως δε με αφορα τι ψυκτρα θα του παρεις..αλλα το ολο θεμα εχει ξεφυγει λιγακι..(στα ματια μου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Ιανουάριος 5, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 @Ερνεστος "μικροτερο air-flow". Ετσι τα καταφεραν οι Γερμανοι. Δινει 50cfm οταν ολοι βγαζουν τοσα με λιγοτερες rpm. Ο p12 που συζηταμε δινει 54.36 στις 1300rpm π.χ. Οποτε το "ultra-efficient air cooling" ειναι ολιγον τι αμφισβητισιμο.. Δεν λεω οτι ο noctua ειναι καλυτερος ντε και καλα. Ασε που και ο noctua εχει και αυτο το ...εμπνευσμενο χρωματακι που δεν ειναι να εχεις παραθυρο Αλλα αν θες απολυτη συγκριση πρεπει να δεις το θορυβο του be quite στις 1500 με τον nf-12p στις 1200. Απλα οι διαφορες τους πιστευω ειναι αμελητεες τοσο σε επιδοσεις οσο και σε τιμη. Edit: Ωρε! Τωρα ειδα οτι δεν θα τον ανεβασει! λολ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Ιανουάριος 5, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 Chris,http://www.thelab.gr/showthread.php?t=68905 post #18. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιανουάριος 5, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 Μόλις επέστρεψα με την Megahalems (και το Raven 2 - αυτό είναι για μένα ). Την προτίμησα έναντι της noctua γιατί έχω ήδη 2 περίσσια ανεμιστήρια της CoolerMaster - CM SU1 Superfans, ball bearing στις 1200rpm, γύρω στα 5 ευρώ τα είχα πάρει. Και διαβάζοντας στο site της prolima "made for 1200rpm", δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφτώ, το 50ευρω βγήκε μόνο του απ'την τσέπη . @ΝΤG: Οι "απλές" ψύκτρες κοστίζουν γύρω στα 30 ευρώ, 10.000 δρχ (για να μην ξεχνιόμαστε). Δηλαδή με 2 πεντοχίλιαρα παραπάνω παίρνεις την TOP ψύχτρα, προκειμένου να ψύξεις το πιο σημαντικό εξαρτήμα του υπολογιστή. Το θέμα όμως είναι ότι τον αδερφό μου τον έχω με έναν prescot 3.4Ghz, 2GB ddr2 και x1950 εδώ και 5 χρόνια. Επομένως, κάθε άλλο παρά παράλογο μου φαίνεται να του βάλω μια καλή ψύχτρα για έναν καλό επεξεργαστή που πιθανότατα θα τον κρατήσει για την επόμενη 5ετια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 5, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 παραλογο δεν ειναι να βαλεις την τοπ ψυκτρα..ουτε καν για την προκειμενη περιπτωση.Παραλογο ειναι να δυιλιζεις τον κωνωπα..και να ψαχνεις την βελτιστη λυση απο τις 3-4 κορυφαιες υλοποιησεις που κυκλοφορουνγια κατι υπερβολικα απλο και εναν χρηστη που απλα δεν ενδιαφερεται ουτε για οc ουτε για θορυβο αλλα ουτε και για θερμοκρασιες ..ποσο μαλλον τις ελαχιστες δυνατες με βαση αυτα που κοιτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Ιανουάριος 5, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 Chris,http://www.thelab.gr/showthread.php?t=68905 post #18.Αυτο που δινεις απο το περιοδικο δεν μπορω να το δεχτω! Και σου ξαναλεω οτι μπορει οντως ο be quite να ειναι καλυτερος. Αλλα σε αυτο ο 12p φαινεται χειροτερος και απο τον coolermaster με led...!!!!! Δεν χρειαζεται να πω τπτ περισσοτερο...Επισης θα επιμεινω πως το σημαντικοτερο για μενα ειναι cfm/db. Δλδ bequite@1500 vs noctua@1200Απ την αλλη ο bequite απ οτι βλεπω εχει το διπλασιο mtbf που ισως να σημαινει οτι θα μπορει να διατηρησει το θορυβο χαμηλα μετα απο περισσοτερους μηνες χρησης..p.s. Sorry για το offtopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
deNordic Ιανουάριος 5, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 http://www.eworld.com.gr/front/details/609 Μου φαίνεται θα τον προτιμήσω, γιατί ο Xigmatek των 7€ που έχω είναι αρκετάς θορυβώδης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Ιανουάριος 5, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 Δε θα σε απογοητεύσει... Trust me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.