FRuLiS13_acg Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2010 Την καλησπέρα μου σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Επειδή είναι το πρώτο μου ποστ για το 2010 θα ήθελα πριν περάσω στο θέμα που με απασχολεί να ευχηθώ σε όλους υγεία, επαγγελματική σταθερότητα και από εκεί περά ότι επιθυμεί ο καθένας. Χωρίς να χρονοτριβώ θα περάσω αμέσως στο θέμα. Είχα στο νου μου (και συνεχίζω να έχω) την αγορά ενός iMac 27 - Intel Core i7 2.8 GHz (ρίξτε μια ματιά στην σύνθεση που έχω παραγγειλει αλλα δεν βλεπω να υλοποιείται λόγο μεγάλης καθυστέρησης στην άφιξη του μοντέλου για Ελλάδα). Συνεπώς σιγά σιγά αρχίζω και «ψάχνω» κάποια σύνθεση σε “Windows”. Σας παραθέτω το μηχάνημα και συνεχίζω παρακάτω… Σύνθεση Υπολογιστή • Κουτί: CoolerMaster Cosmos S - Black Case or Cosmos RC-1000 (με απασχολεί να υπάρχει αρκετός χώρος για υδροψυξη) • Επεξεργαστής: Intel Core i7 920 2.8 GHz (θα πουσαριστεί στα 3 GHz σιγά σιγά) • Μητρική: Asus P6T WS Pro • Μνήμη: 6GB DDR3 1333 MHz (Θέλω δικές σας προτάσεις για εταιρεία κτλ.) • Κάρτα γραφικών: Asus 5870 SVGA • Τροφοδοτικό: Zalman ZM750-HP PSU (750W) (το επέλεξα με κριτήριο τα επίπεδα θορύβου, θέλω όσο γίνεται πιο αθόρυβο. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε επίπεδα db, μην διστάσετε να μου παραθέσετε μοντέλο.) • Δίσκος: a. 60 GB SSD SATA II OCZ (εδώ θα εγκατασταθεί το λειτουργικό) b. 2TB WD SATA 32MB Cache • Οπτική Μονάδα: LG RW +/- BD DVD Rom • Μόνιτορ: LG W2486L-PF 24'' (Full HD) • Πληκτρολόγιο: Logitech diNOVO Edge Wireless • Ποντίκι: Microsoft Wireless 7000 • Υδροψυξη: H20-220 Apex Ultima Plus (http://www.swiftech.com/ επιλέξτε Liquid cooling, θα το δείτε ανάμεσα σε άλλα προϊόντα της εταιρείας) Σηκώνει συζήτηση σχετικά με την καταλληλότητα της συγκεκριμένης επιλογής αλλά και με το θέμα εγκατάσταση!!! Ποιος? • Λειτουργικό: Windows 7 64Bit (για αξιοποίηση ολόκληρης της μνήμης, το έχω ήδη) Θα ήθελα με βάση τα παραπάνω δεδομένα να κάνετε όσες και όποιες διορθώσεις/εισηγησεις κρίνετε απαραίτητες (με επιχειρήματα). Θα ήθελα για όλα τα σχόλια, να λάβουμε υπόψη δυο παραμετρους α. το γεγονός ότι τα παιχνίδια είναι ένας τομέας που με αφήνει αδιάφορο και β. ότι με απασχολεί το θέμα του θορύβου και της θερμότητας που θα εκπέμπει το μηχάνημα (σχετικά μικρό δωμάτιο, με δεύτερο PC μέσα). Αν καταφέρω μέσα από την χρήση κατάλληλου τροφοδοτικού και υδροψυξης να πετυχω το τελειο αποτέλεσμα δηλ. ησυχία (iMac το μηχάνημα είναι μέσα στο δωμάτιο και ούτε που το καταλαβαίνεις), θα θεωρήσω ότι έχω κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για τα λεφτά που θα διαθέσω. Για όσους θεωρήσουν υπερβολική την επιλογή της κάρτας γραφικών, θα ήθελα να αναφέρω πως την επέλεξα επειδή βλέπω πολλά αρχεία mkv σε ανάλυση full HD. Ελπίζω να μην σας κούρασα, και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας. (Συνολικό κόστος περίπου 2.950 – Σίγουρα όχι παραπάνω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιανουάριος 4, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2010 για δισκο λειτουργικου θα προτεινα σαφως εναν Intel x25M 80gbγια storage δισκο και εφοσον σε νοιαζει η ασφαλεια των δεδομενων σουθα κοιταγα κατι σε 2x1,5tb@raid1 ή 3χ1tb@raid5επισης σιγουρα 1600αρες μνημες (με ελαχιστη εως μηδενικη διαφορα τιμης)για psu θα κοιτουσα κατι σε αυτη τη κατηορια μεν (750-850)αλλα σε corsair,coolermaster, silverstone & antecκαι στην υδροψυξη θα πηγαινα σε custom συνδυασμομε τριπλο χοντρο ψυγειο (μπαινει κουτι στο cosmos s)τυπου feser 360, magicool, HWlabs GTX360 κτλcpu & gpu waterblock, (τα heatkiller ειναι μια καλη προταση και στα δυο)ddc1t+ ή 655 (koolance pmp400&450)με το αντιστοιχο cover και καποιο τανκ ειτε φορετο στην αντλια ειτε 5,25 για ευκολια στην συντηρηση, γεμισμα κτλ.3 noiseblocker ή enermax magma fansτελος για τρωκτικο πιθανοτατα θα επελεγα το Logitech VX Revolution σ'αυτα τα χρηματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FRuLiS13_acg Ιανουάριος 4, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2010 Να κανω μια συντομη διορθωση στον επεξεργαστη.....Intel Core I7-950 (s1366, 3.06GHz, 8MB, Box) ο οποιος θα πουσαριστεί στα 3+ GHz.Σχετικα με υδροψυξη σε custom συνδυασμο, θα το ηθελα αλλα δεν το κατεχω καθολου το σπορ. Σχετικα με εκπομπη θερμοτητας και θορυβο τι πιστευεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιανουάριος 4, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2010 τα 3,5ghzειναι νουμερο απολυτως εφικτο και με τον μικρο 920 και με μια καλη αεροψυξη και αθορυβα...δεν χρειαζεται οπωσδηποτε υδροψυξη δλδεκτος και εαν εσυ το θες ετσι κι αλλιωςεαν σε ενδιαφερει συνολικα μια αθορυβη και αποδοτικη λυση, τοτε σιγουρα η υδροψυξη θα σου παρεχει το κατι παραπανωμιας και θα αναλαβει και την αθορυβη ψυξη της καρτας γραφικωναλλα και θα σου επιτρεψει απροσκοπτη λειτουργια του συστηματος σουσε συχνοτητες ~4Ghz χειμωνα καλοκαιρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Ιανουάριος 5, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 Για w/c και για το αν πρεπει να το προτιμησεις αντι μιας αεροψυχτρας με καλυψε ο Κοπριτης. Απο εκει και περα μιας που δεν σε βλεπω να θες να τον πουσαρεις πολυ τον i7 κοιτα για φθηνοτερη μητρικη. Επισης 5870 μονο και μονο επειδη βλεπεις hd ταινιες ειναι απλα πεταμα χρηματων. Κοιτα στα < ή ~100 ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
FRuLiS13_acg Ιανουάριος 5, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 Καλησπερα σε ολους! Διαβασα τα σχολια σας με προσοχη, αλλα επειδη ειμαι πτωμα (λογο δουλειας) θα σας ποσταρω αυριο καποιες τελευταιες λεπτομερειες πριν "κλεισω" το topic. Θα τα πουμε αυριο (ευχαριστω τα παιδια που συνεβαλαν με τις προτασεις τους). Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 6, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Για κουτακι κοιτα και το Corsair Obsidian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Ιανουάριος 6, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Κουτί όντως ο Obsedian είναι φανταστικό. Για δίσκο θα έλεγα να βάλεις τον postville στα 160GB που με firmware update πιάνει 100 ΜΒ/s εγγραφές σε αντίθεση με τα 80 του μικρού του αδερφού. Τέλος για κάρτα γραφικών κοίτα σε 5750. Για ταινίες δεν έχει διαφορά απο την 5870. Άσε που ο ι7 έχει πολύ δύναμη και μπορεί να παίξει απο μόνος του κάθε HD υλικό χωρίς να χρειάζεται βοήθεια απο την κάρτα γραφικών! Τέλος αφού βλέπεις πολλές ταινίες καλό θα ήταν να επενδυσεις σε κάποια καλή κάρτα ήχου και ένα σετ ηχεία 5,1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FRuLiS13_acg Ιανουάριος 6, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Σχετικά την σύνθεση του υπολογιστή λίγο πολύ έχω καταλήξει. Από αυτά που ειπώθηκαν, συγκρατώ την πρόταση για το tower, το οποίο είναι απλά απίστευτο και θα αγοραστεί.http://www.legitreviews.com/article/1036/4/http://www.legitreviews.com/article/1036/5/ Παράλληλα θα φροντίσω να περιορίσω το κόστος στην κάρτα γραφικών διότι από τα λεγόμενα σας η επιλογή μου είναι πεταμένα λεφτά (με βάση το τι θέλω να κάνω στο pc).Σχετικά με την υδροψυξη το θεωρώ μονόδρομο! Από ότι κατάλαβα θέλει να είναι custom και όχι έτοιμο προϊόν. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και δεν φτάσει στα χέρια μου ο iMac, τότε θα φροντίσω να πάρω αναλυτικές πληροφορίες στο τι να πάρω για το συγκεκριμένο κουτί. Το μόνο που ήθελα να αναφέρω είναι το εξης….μοναδικη μου επαφή με μηχάνημα σε υδροψυξη ήταν πριν από 9 μήνες σε κατάστημα Πλαίσιο. Από ότι θυμάμαι ήταν το παρακάτω tower...THERMALTAKE KANDALF LCS LIQUID COOLED CASE το οποίο έχει ενσωματωμένη υδροψυξη. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι από τα fan στο πορτάκι έβγαινε δροσερός αέρας. Χαριτολογώντας είχα πει στον πωλητή «συσκευή 2 σε 1, PC και κλιματιστικό μαζί».Ευχομαι κατι αντιστοιχο να γινει και στο δικο μου tower!!!Σχετικά με την κάρτα ήχου, θα αφήσω ένα καλό φιλαράκι να ασχοληθεί με το θέμα (είναι ηχολήπτης) και έτσι θα μεινω θεατης στο θεμα.Καλη συνεχεια σε ολους!ps. Φανταζομαι οτι μπορω να αλλαξω τα fan στο παραπανω tower, αν διαπιστωσω οτι λειτουργουν σε πολλες στροφες με συνεπεια περισσοτερο θορυβο.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.