hammerd79 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2010 παιδες καλησπερα... μετα απο σκληρη μαχη που εδωσα με μια 780I SLI FTW και τον QX6800 XTREME B3, η μητρικη ειχε προβλημα τελικα (τσιτσιρισμα), και εχει παει για αντικατασταση.. Ετσι, πηρα απο ενα φιλαρακι μια GA-EP35C-DS3R και οπως μου ειχε πει και καποιος απο εδω οτι ειναι καλο το P35 για τον επεξεργαστη μου, αποφασισα να δοκιμασω με αυτο.. Το θεμα ειναι οτι ειμαι σχετικα νεος στα του OC και ενω ειχα συνηθησει με τα 680/780i να κανω οτι θελω με τα ρευματα και τα bus τωρα εδω στο P35 τα χω βρει λιγο σκουρα ! τωρα η εγω δεν ξερω να ψαχνω η δεν υπαρχει κανενας οδηγος για αυτο το board εδω... αν μπορει καποιος να μου υποδειξει καποια links εδω η σε αλλα sites προκειμενου να μαθω τα κολπα και του P35 ετσι ωστε να τον ανεβασω λιγο αξιοπρεπως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιανουάριος 4, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2010 HOWTO: Overclock C2Q (Quads) and C2D (Duals) - Guide v1.6.1 - Intel - Overclocking Εδώ είσαι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hammerd79 Ιανουάριος 5, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 φιλε μου εκει γινεται ενας πανικος ! εγω θελω οδηγο για το συγκεκριμενο board...υπαρχει κατι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιανουάριος 5, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 3 sec απάντηση :- Θα μπεις bios θα κάνεις Load Defaults και reboot.do- Θα ξαναμπείς bios και θα αλλάξεις το CPU Multiplier (κοιτα το manual της μητρικής σου) από 11 σε 12.- τρεχεις stability test και αν το περνα : ---> ναι - reboot και αλλαγή από 13 σε 14 (+1 καθε φορα)---> οχι - ανεβάζεις ρευμα cpu- τρεχεις stability test και αν το περνα : ---> ναι - reboot και αλλαγή από 14 σε 15 (+1 καθε φορα) ---> οχι - ανεβάζεις ρευμα cpuloop Link to comment Share on other sites More sharing options...
hammerd79 Ιανουάριος 5, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2010 ωραιος ρε μαν τρεχωωωωωωωω να δοκιμασωωωω..... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 6, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Και φυσικα προσεχεις να μην ξεπερασεις θερμοκρασια τους 75 βαθμους σε full load!!!!Και οταν βρεις την οριακη συχνοτητα μπορεις να παιξεις με FSB/RAM να τρεχουν σε καλυτερη συχνοτητα κατεβαζοντας παραλληλα το multi.. (Αυτα ΑΦΟΥ κανεις τον αλγοριθμο που σου εγραψε ο tifozif1) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hammerd79 Ιανουάριος 6, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 λοιπον παιδες... αφου διαβασα ολους τους οδηγους περι c2d/p35 συγκεκριμενους και μη, εκανα την πρωτη μου προσπαθεια.. παραθετω τα αποτελεσματα και τις ρυθμισεις καθως και τα παραξενα που συναντησα ετσι ωστε να μου πειτε τι να πειραξω και τι οχι... εχουμε λοιπον... CPU MULTI : 10x FSB : 333 MEM MHz : 800 CPU VCORE : 1,45000v (το εβαλα εγω με το χερι οπουδηποτε ποιο κατω δεν εμπαινε windows ! ) CPU FSB VOLTAGE : Normal MEM VOLTAGE : 2,016v (ο κατασκευαστης λεει 2,00 ~ 2,10v ) TIMINGS : 5-5-5-15 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : 3330Mhz /1332FSB OCCT PASSED 30 MIN TEST !!! ΠΑΡΑΔΟΞΑ !! τα περιεργα που συναντησα εχουν να κανουν με το ρευμα του επεξεργαστη... ενω λοιπον εγω παω και βαζω με το χερι 1,45000ν , οταν μπαινω στα Windows, το CPU-Z δειχνει στην ενδειξη για το ρευμα 2 ενδειξεις ! παιζει απο 1,392 σε 1,376 !!! τωρα με το που τρεχω OCCT , με το που αναλαμβανει full load στους 4 πυρηνες (1 λεπτο αργοτερα δηλαδη αφου ξεκινησω το τεστ), το cpu-z αλλαζει και πλεον δειχνει απο 1,328 και 1,344 !!! αντι λοιπον να ανεβαζει λιγο , αυτο κατεβαινει και μαλιστα αρκετα !! ειχα το ιδιο προβλημα με το VDROOP στο EVGA 780i SLI FTW αλλα εκει δεν ειχα πανω απο 0,020v και οταν ετρεχα το OCCT ανεβαινε ! οχι να κατεβαινει...ελεος με το P35 ! εψαξα λοιπον στο νετ και βρηκα κατι σχετικα με κατι που λεγεται "pencil mod" και λενε οτι λυνει το προβλημα... το χει κανει κανενας ? ειναι αναστεψιμο ? να το κανω ? ο στοχος μου ειναι να τον παω τουλαχιστον 3,5 με 3,6GHz με αεροψυκτρα ! A ! μην ξεχασω... ποιο ειναι ποιο αξιοπιστο ? REAL TEMP η CORE TEMP ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 6, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 To pencil mod δεν ειναι και ο,τι πιο ευκολο θελει να παρεις μολυβι 6Β ή μαρκαδορακι αγωγιμο και να χρωματισεις συγκεκριμενη αντισταση ωστε να την αυξησεις.. Αυτο πρεπει να γινει παρεα με πολυμετρο ωστε να μετρας την αντισταση και να φτασεις στο επιθυμητο αποτελεσμαΗ ταση που δινεις 1.45 λογω του vdrop ειναι λογικη, για να πας στα 3.6 ισως χρειαστει και 1.5 ισως και λιγο παραπανω! Εκτος αν εχεις τη δυνατοτητα να κανεις το modΠροσωπικα χρησιμοποιω το CoreTemp για temps Link to comment Share on other sites More sharing options...
hammerd79 Ιανουάριος 6, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 ωχ πακετο δηλαδη...με περιοριζει ομως το θεμα αυτο με το balance στο vcore η αν το αγνοησω ?ο κατασκευαστης λεει μεχρι 1,5ν max...να δωσω αφοβα πανω απο 1,5000ν ???μεχρι να μ απαντησει καποιος δοκιμασα να αλλαξω σε fsb:340 και οι μνημες πηγαν 816 !φυσικα και κολλησε..ανεβασα λιγο ρευμα μνημες στα 2,128...κολλησε...λιγο και το fsb volt +0,1v...ξανακολλησε ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 6, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 Ασε τις μνημες προς το παρων παιξε με πολλαπλασιαστη και ταση να δεις που μπορεις να πας τον επεξεργαστη με λογικες θερμοκρασιες! Γενικα ο υπερχρονισμος θελει χρονο και πολλες δοκιμες.. Αυτο ειναι και ολη η φαση που εχει Το ψαξιμο για λιγα παραπανω mhz λιγο λιγοτερα volt, μερικα παραπανω FPS στα παιχνιδια.. Για να ανεβουν οι μνημες χρειαζεσαι να βαλεις manual τα timings και την ταση γυρω στα 2.1-2.2 οχι παραπανω ουτε λιγοτερο.. Πρεπει να δωσεις ρευμα +0.1 στο chipset οπωσδηποτε και δωσε και στο fsb O επεξεργαστης ισως θελει και αλλου να δωσεις ρευμα στο PLL, Vtt κλπ για να ανεβεις πιο ψηλα Επισης δες αν εχει η μητρικη σου GTL να παιξεις λιγο και με αυτο, βοηθαει στην σταθεροτητα με μικροτερη ταση Οσο για το Vdrop απλα πρεπει να βαζεις μεγαλυτερη ταση κατι που συνεπαγεται και σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες, αν και η ταση που βαζεις δεν ειναι η πραγματικη.. Παρολα αυτα επιδιωκουμε να το εξαφανιζουμε! Ειτε με mod ειτε με μητρικη που εχει μηδαμινο.. Αλλιως ενταξει δεν ειναι και καταστροφη! Τωρα για την ταση εχω δωσει με νερο σε Q6600 1.55 volt και δεν επαθε τιποτα δουλευε ενα χρονο μια χαρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hammerd79 Ιανουάριος 6, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 τα εχω κανει ηδη αυτα που μου λες...ειδα διαρκεια στο OCCT μονο οταν ανεβασα και το vcore )) pll,vtt,gtl δεν εχω εντοπισει μεχρι τωρα καπου...μνημες 2,128 καθ'ολη τη διαρκεια 8 δοκιμων μεχρι τωρα... παω τωρα να δοκιμασω με 1,5ν και fsb/mem : +0,3v και επανερχομαι ... κραταει ολο και ποιο πολυ το 30λεπτο του occt πιστευω ειμαι σε καλο δρομο.. ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hammerd79 Ιανουάριος 6, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2010 λοιπον παιδια ευχαριστα τα πραγματα...πολυ λιωσιμο ρε παιδι μου ομως... ^^ με 1,50000ν ολα πηγαν καλα επειτα απο 7 σταδιακες αυξησεις των voltage και το occt ολοκληρωσε το 30λεπτο με επιτυχια !! ειμαι λοιπον τωρα σε αυτο το σημειο... CPU MULTI : 10x FSB : 340 MEM MHz : 816 CPU VCORE : 1,50000v CPU FSB VOLTAGE : +0,3v MEM VOLTAGE : 2,128v TIMINGS : 5-5-5-15 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : 3400Mhz /1360 RFSB OCCT PASSED 30 MIN TEST ! ακουω προτασεις για επομενες κινησεις που πρεπει να κανω απο δω και περα... στοχος ξαναθυμιζω ειναι τουλαχιστον 3,6GHz (ναι καλα περιμενε...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hammerd79 Ιανουάριος 7, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2010 ρε παιδια κανενας ? λειπει κατι ? πειτε μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.