Jump to content

Τελικά δεν έφταιγε η Sapphire 5850 αλλά οι μνήμες!

skiabox

Recommended Posts

Απο οτι ειδα στα τιμολογια μου εβγαλε την OCZ Gold Low-Voltage 6GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 8-8-8-24, Triple Channel, OCZ3G1600LV6GK) και μου εβαλε την

OCZ Gold Low Voltage 6GB Triple Channel Kit DDR3-1866 (PC3-15000, 10-10-10-28, OCZ3G866LV6GK)

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Α ωραια καλυτερες σου βαλανε.Ναι κανε το bios update.Τι μητρικη εχεις?Αν εχεις asus δεν ειναι αναγκη να κανεις το usb bootable.Ιδεαλλως δες τις οδηγιες που λεει στο site της μητρικης.

Οι οδηγιες ανφερονται πιο πολυ σε floppy flashing.

Γινεται να φτιαξω boot cd που να περιεχει και τα 2 αρχεια που χρειαζονται για το φλασαρισμα?

Ακολουθωντας αυτες τις οδηγιες (http://vladsnotes.hrybok.com/PermaLink,guid,c6b3c1b3-c5de-4c99-99af-81620914d4ef.aspx) εφτιαξα ενα windows me boot cd με τα 2 extra αρχεια που χρειαζομαι για το φλασαρισμα.

Τωρα περιμενω να τελειωσει το 2nd pass απο το memory diagnostic tool των windows 7 το οποιο κρατησε γυρω στις 4 ωρες και δε βρηκε κανενα προβλημα (ειναι στο 89% τωρα).

Μολις τελειωσει το tool προχωραω στο φλασαρισμα και σας ενημερωνω.

1.5v ειναι η default ταση οταν παιζουν στα 1066mhz.

Ρε συ κοιτα μια στο bios το uncore ποσο ειναι. Κανονικα ειναι 2χ ταχυτητα μνημης (δηλ. αν ειναι στα 1066, το uncore παει 2132). Βαλτες στα 1066 και δες αν παιζουν κανονικα.

το memtest x86 ειναι απο τα πιο αξιοπιστα προγραμματα για την διαγνωση λαθων στις μνημες και στα bus ενος υπολογιστη. Εγω δεν θα ασχολουμουν με αλλο διαγνωστικο και ειδικα με αυτο των windows 7. Εφοσον σου βγαζει λαθη στο memtest και ειναι ολα default και auto στο bios τοτε πηγαινε το συστημα παλι στο καταστημα και απαιτησε να στο φτιαξουν.

Λοιπον αφου εφαγα ολη τη σημερινη μερα (ευτυχως ηταν αργια δηλαδη) παλευοντας με τις μνημες και τεσταροντας τες μια μια και ανα ζευγη καταφερα να απομονωσω τη χαλασμενη(ειναι και η μονη που βγαζει errors στο memtest οταν ειναι μονη της στο συστημα).

Ελπιζω να μπορει να μου αλλαξει ο τεχνικος μονο τη μια (ετσι κι αλλιως μου ειπε αν ξαναεχω προβλημα να μην κουβαλησω ολο το συστημα παλι αλλα μονο τις μνημες) γιατι δεν ειναι να παιζουμε με 3αδες παλι!(ετσι οπως το βλεπω το πραγμα 1 στις 3 μνημες που κυκλοφορει στην αγορα ειναι σκαρτη!)

Εκτος αν θεωρησουμε οτι το στατιστικο αυτο κυριαρχει μονο στις ocz μνημες(σιγουρα καποιοι εδω μεσα μπορουν να μας διαφωτισουν για το ποιες θεωρουνται καλες μαρκες!).

το memtest x86 ειναι απο τα πιο αξιοπιστα προγραμματα για την διαγνωση λαθων στις μνημες και στα bus ενος υπολογιστη. Εγω δεν θα ασχολουμουν με αλλο διαγνωστικο και ειδικα με αυτο των windows 7. Εφοσον σου βγαζει λαθη στο memtest και ειναι ολα default και auto στο bios τοτε πηγαινε το συστημα παλι στο καταστημα και απαιτησε να στο φτιαξουν.

Παντως ετσι οπως τους ειδα να δουλευουνε στο πλαισιο (και με το 4ωρο που διαφημιζουνε) μαλον συνειδητα (λογω χρονου δηλαδη) δεν χρησιμοποιουνε memtest για να προλαβαινουνε ολα τα μηχανηματα.

στο memtest αν θελεις να τσεκαρεις μονο μνημες και οχι αλλα υποσυστηματα τρεχεις μονο το τεστ 5 και αν σου βγαλει λαθη απο την πρωτη φορα που θα τερματισει το τεστ τοτε η μνημη εχει σιγουρα προβλημα. Αυτα αν θελει καποιος να λεγετε τεχνικος πρεπει να τα γνωριζει διαφορετικα να ασχοληθει με κατι αλλο...

Οι OCZ ειναι απο τις καλυτερες εταιρειες κατασκευης μνημων γενικα, εγω εχω αυτες που σου ειχαν βαλει στην αρχη εδω και 6 μηνες και παιζουν αβασανιστα. Τωρα το οτι σου εκατσε 2 φορες μπορει να οφειλετε σε πολλους παραγοντες που καλο ειναι να μην αναλυσουμε εδω.

Θα μου κρατησει μια τριαδα μου ειπε για σημερα να παω τις παλιες και να παρω καινουρια τριαδα.

Εγω παντως αν δεν τρεξουνε το boot cd που εχω φτιαξει με το memtest δε φευγω απο το καταστημα!

Οχι τιποτε αλλο αλλα βλεπω οτι στην αγορα μια στις 3 μνημες που κυκλοφορουνε ειναι σκαρτη!

τελικα αποδειχτηκε προβληματικη η 5850?γιατι σκεπτομαι να μεταβω σε αυτην η στην gtx 285

skiabox καλυτερα να αλλαξεις τον τιτλο του θεματος μια και το προβλημα σου οπως φαινετε δεν ειναι η καρτα γραφικων αλλα οι μνημες. Ειναι κριμα να δημιουργουνται εσφαλμενες εντυπωσεις σε οσους δεν διαβαζουν προσεκτικα το θεμα.

skiabox καλυτερα να αλλαξεις τον τιτλο του θεματος μια και το προβλημα σου οπως φαινετε δεν ειναι η καρτα γραφικων αλλα οι μνημες. Ειναι κριμα να δημιουργουνται εσφαλμενες εντυπωσεις σε οσους δεν διαβαζουν προσεκτικα το θεμα.

+1

+ 1 στον geoαl και απο μενα ....... τελικα την ελεγξαν στο πλαισιο και την καρτα γραφικων ή μονο τις μνημες ???

Τελικά παρελαβα μνημες στο κουτι τους και ειναι ολα ενταξει.

Τις ελεγξα και με το memtest!

Νομιζω οτι δεν γινεται να κανω edit τον τιτλο του thread.

Αν κανω λαθος διορθωστε με!

Όντως πρέπει ν' αλλάξει ο τίτλος. Αν πατήσεις "Διόρθωση" και μετά "Επεξεργαστής Κειμένου", μπορείς να κάνεις αλλαγή.

φιλε μου τον ελεγχο στον κανουν αμεσως ?Γιατι μου χτυπανε οι mushkin στα 1600 και δεν θελω σ/κ χωρις pc.Αν ειναι να τους τις παω απο Δευτερα.

Τον ελεγχο θα τον κανεις μονος σου με ενα boot cd του memtest.

Στο πλαισιο δε χρησιμοποιουνε memtest.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.