Jump to content

Τελικά δεν έφταιγε η Sapphire 5850 αλλά οι μνήμες!

skiabox

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Οπως λεει και ο τιτλος σε καινουριο ποιοτικο συστημα η παραπανω καρτα κρασαρει στα περισσοτερα games (Παραγουν application error Exception code: 0xc0000005) και κλεινουν.

Τα παιχνιδια που δοκιμασα και κρασαρουν μετα απο λιγο ειναι τα Dirt2, Batman, Red Alert 3.

Αυτο που παιζει κανονικα χωρις κανενα προβλημα ειναι το Borderlands.

Καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει?

Εννοειται οτι εχω τους τελευταιους catalyst 9.12 for windows7 64bit.

Ευχαριστω.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Οχι.Γενικα φοβαμαι κιολας να αλλαξω drivers γιατι οσες φορες προσπαθησα να το κανω δε γινοταν και εκανα format καθε φορα!

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι τα κρασαρισματα γινονταν και με τους drivers απο το cd της καρτας (γραφει Driver Ver: 13-011 πανω) οι οποιοι λογικα θα ειναι πιο παλιοι απο τους catalyst.

(Παραγουν application error Exception code: 0xc0000005)

Δωσε περισσοτερα στοιχεια για το συστημα σου.

(Παρεπιπτοντος εχω ακουσει πολλα προβληματα με τα Ati drivers και τις Windows 7 64bit πλατφορμες)

Για την ωρα διαβασε:

The error 0xC0000005 is generated by an illegal "memory access violation". 
This can be caused by anything from faulty RAM, an incorrect/corrupt device driver
, poorly written/updated software and more commonly under Windows XP Service pack 2, malware/adware installations.

Usually you get this error message when performing a specific task,
and if that happens you need to check the corresponding 3rd party's website
/support department to see if they are aware of the problem

..a while back Symantec Antivirus caused the 0xC0000005 error
with an additional message about a file called SAVRT.SYS .
A simple software update to the Symantec Antivirus cured the
problem.

So what can you do...? well below are a couple of suggestions:

[COLOR="Red"]0xC0000005 - Resolution Suggestion One:
[/COLOR]
In many cases this error has been generated by faulty RAM memory.
So if you have just upgraded your computer with some new memory
and you started getting this error then I would remove them and see
if the error goes away. If it does then send the memory back and get
a refund!

[COLOR="Red"]0xC0000005 - Resolution Suggestion Two:[/COLOR]

In Windows XP Service Pack 2 Microsoft introduced Data
execution prevention (DEP), a set of hardware and software
technologies that perform additional checks on memory to help
protect against malicious code exploits. In Windows XP SP2, DEP
is enforced by both hardware and software.

Some software/application behaviours are incompatible with DEP
- data execution prevention. Applications which perform dynamic
code generation (such as Just-In-Time code generation) and that
do not explicitly mark generated code with Execute permission might
have compatibility issues with data execution prevention. Applications
which are not built with SafeSEH must have their exception handlers
located in executable memory regions.

Applications that attempt to violate DEP will receive an exception with
status code STATUS_ACCESS_VIOLATION (0xC0000005).

If an application requires executable memory, it must explicitly set this
attribute on the appropriate memory by specifying PAGE_EXECUTE,
PAGE_EXECUTE_READ, PAGE_EXECUTE_READWRITE or PAGE_EXECUTE_WRITECOPY
in the memory protection argument of the Virtual* memory allocation functions.

If you are having issues with 0xC0000005 errors in DEP and a particular piece of
software is causing the offence, contact the vendor for a resolution...

Note: It is possible to "Turn Off" DEP in the boot.ini file but this really would be a
last step!

/NOEXECUTE

This option is only available on 32-bit versions of Windows when running on processors supporting no-execute protection. It enables no-execute protection (also known as Data Execution Protection - DEP), which results in the Memory Manager marking pages
containing data as no-execute so that they cannot be executed as code. This can be
useful for preventing malicious code from exploiting buffer overflow bugs with
unexpected program input in order to execute arbitrary code. No-execute protection
is always enabled on 64-bit versions of Windows on processors that support no-execute protection.

There are several options you can specify with this switch:

/NOEXECUTE=OPTIN Enables DEP for core system images and those specified in the DEP configuration dialog.

/NOEXECUTE=OPTOUT Enables DEP for all images except those specified in the DEP configuration dialog.

/NOEXECUTE=ALWAYSON Enables DEP on all images.

/NOEXECUTE=ALWAYSOFF Disables DEP. (This setting doesn't provide any DEP coverage for any part of the system, regardless of hardware DEP support. The processor doesn't run in Physical Address Extension (PAE) mode unless the /PAE option is present in the boot.ini file.)

You can read more about DEP at:

[url]http://www.updatexp.com/data-execution-prevention.html[/url]

[COLOR="Red"]0xC0000005 - Resolution Suggestion Three:[/COLOR]

I have also seen this error in the gaming community when folks have updated drivers for their graphics card. If this happens just roll back your drivers and then "Google" to see if their are any other folks reporting this issue. Also keep an eye on the vendors website to see if they have an update/patch available or coming soon.

[COLOR="Red"]0xC0000005 - Resolution Suggestion Four:[/COLOR]

Microsoft Internet Explorer 6.0 stops responding when you try to open an HTML document or a Web page. Additionally, you receive the following error message:
Access Violation (0xC0000005 exception)

CAUSE:

This problem may occur when you use Internet Explorer 6.0 to open an HTML document or a Web page that contains SPAN tags. If a SPAN tag is not closed correctly by using the </SPAN> tag, an access violation may occur.

Το θεμα ειναι οτι το συγκεκριμενο μυνημα λαθους το παραγουν μονο τα games που τρεχουν και οχι καποιο αλλο application.

Επισης εκανα ενα τεστ τις μνημες με το utility που περιεχεται στα windows 7 και δε βγαζει καποιο λαθος(θα τρεξω και ενα memtest σημερα το βραδυ).

Καταρχάς καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.

Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι συνήθως software και όχι hardware φίλε μου, τα παιχνίδια είναι original? Αυτό είναι το ποιο βασικό.

Δώσε μας και κάποια στοιχεία για το σύστημα σου όμως, μήπως τρέχει και πρόβλημα συμβατότητας.

τελικα μερικα πραγματα ειναι σα το παλιο καλο κρασι δεν αλλαζουνε ποτε , και ας διαμαρτυροντε μερικοι ! :)

παντος επειδη ειμαι σε αναζητηση νεας vga και μετα απο πολυ διαβασμα επειδη ελεγα να ξαναγυρισω σε ατι (που δε το βλεπω τελικα) αρκετοι επαναφερανε παλι τους παλιους 9.11 driverς.

Καταρχάς καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.

Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι συνήθως software και όχι hardware φίλε μου, τα παιχνίδια είναι original? Αυτό είναι το ποιο βασικό.

Δώσε μας και κάποια στοιχεία για το σύστημα σου όμως, μήπως τρέχει και πρόβλημα συμβατότητας.

Εννοειται οτι μιλαμε για original παιχνιδια.

Αλλιως οντως θα μπορουσε να φταιει το παιχνιδι!

Το συστημα εχει windows7 64bit και 6gb μνήμη.

Καλησπερα και χρονια πολλα.1ν κατεβασε το driver sweeper http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-%28Setup%29_d1655.html επελεξε ati drivers και πατα clean.Μετα πηγαινε εδω http://www.amd.com/uk/Pages/AMDHomePage.aspx επελεξε με προσοχη πανω δεξια τα στοιχεια(graphics,win7,radeon,5800 series) και κατεβασε τους drivers ξανα.Περασε τους και δοκιμασε παλι.

Για να ελενξεις τις μνημες ,βγαλε τα 2 stick απο μεσα και ασε 2gb πανω μονο.

Το λειτουργικο ειναι win 7 final ή καποιο RC?

Εννοειται οτι εχω δοκιμασει με το sweeper αλλα για καποιο λογο δε δουλευει.

Φενεται δηλαδη οτι απεγκαθιστα την σουιτα αλλα αυτη παραμενει εκει και δε μπορεις να βαλεις τιποτα καινουριο(δεν τρεχει καν) αλλα πρεπει να κανεις format.

Εγω σκεφτομαι το βραδακι και αφου ελεγξω τη μνημη με το memtest να κανω format παλι και να περασω τα 32μπιτα windows 7.

Αν εκει δεν υπαρχει προβλημα τοτε σκεφτομαι ενα dual boot συστημα win7 32bit - win7 64bit

Και κατι αλλο.

Υπαρχει περιπτωση να φτεει το οτι χρησιμοποιω παντα hdmi καλωδιο?

Έτρεξα το memtest απο boot cd για καμια ωρα.

Αποτελεσμα :

μεχρι το 7ο τεστ που ειχε φτασει μεχρι εκεινη τη στιγμη ειχε βρει 1491(!) errors.

Εχω καλεσει βεβαια απο τα πρωτα errors που βρηκε το πλαισιο και θα ερθουν να μου αλλαξουν τις μνημες(ειναι μηχανημα λιγων ημερων).

τελικα μερικα πραγματα ειναι σα το παλιο καλο κρασι δεν αλλαζουνε ποτε , και ας διαμαρτυροντε μερικοι ! :)

παντος επειδη ειμαι σε αναζητηση νεας vga και μετα απο πολυ διαβασμα επειδη ελεγα να ξαναγυρισω σε ατι (που δε το βλεπω τελικα) αρκετοι επαναφερανε παλι τους παλιους 9.11 driverς.

Tο πρόβλημα δεν πρέπει να έχει να κάνει με τους 9.11 ή με τους 9.12 κάπου αλλού είναι και απο οτι φένεται ειναι στην μνήμη, απο περιέργεια και μόνο... είχες και έσυ προφανώς παλιά ati τι πρόβλήματα είχες αντιμετωπίσει με τους οδηγούς τις ? είναι εύκολο στις μέρες να λέει ο καθένας οτι θέλει, παλιότερα για να έλεγες κάτι έπρεπε να ανεβάσεις και 2-3 link και μερικά benchmarks.. δεν τα γράφω αυτά για να στην πώ αλλα προσπάθω να είμαι αντικειμενικός και αυτή την στιγμή η Αti είναι μπροστά σχεδόν σε όλους τους τομείς, βγάζει κάρτες με dx11 και βασικότερο για εμάς είναι αρκετά μπροστά στον τομέα απόδοση τιμή.

Πηγα που λετε τον υπολογιστη στο πλαισιο και αφου ειδε και ο τεχνικος το προβλημα με τις μνημες τις ελεγξε και αυτος και μου εβαλε αλλες που ειπε οτι τις ελεγξε τις καινουριες που δοκιμασε.

Παω σπιτι να ξαναεγκαταστησω τα win7 64bit και τρωω παλι bsods κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης.

Τρεχω memtest(τους ειχα παει και το boot cd) αλλα μου ειπανε οτι ειχανε δικα τους εργαλεια) και βγαζει ενα σορο λαθη.

Παω στο bios μετα και αλλαζω το memory ratio απο 6 σε auto.

Μετα γινονται ολα εγκατασταση ομαλα.

Μετα σε καποια φαση μου πεταει bsod ο firefox.

Κανω boot απο memtest και βρισκει παλι καποια λαθη (μονοψηφιος αριθμος δηλαδη λιγοτερα απο καθε αλλη φορα).

Τωρα ειμαι στη φαση του ελεγχου με το memory diagnostic tool των windows 7 αλλα σε πολυ αναλυτικο level(Στο default level τα βρισκει ολα καλα).

Πηρα τηλεφωνο και τον τεχνικο του πλαισιου και μου ειπε οτι με το δικο τους διαγνωστικο(δε συγκρατησα ονομα) οι καινουριες μνημες που μου εβαλε ηταν οκ αλλα αν ειχα παλι προβλημα να τις πηγενα πισω και αυτες και να μου εδινε αλλες.

Μιλαμε παντα για μηχανημα 5 ημερων αγορασμενο απο το πλαισιο και χωρις καθολου overclocking.

Υπαρχει καποιο αλλο διαγνωστικο tool να δοκιμασω?(Τη στιγμη που μιλαμε το memory diagnostic tool ειναι στο 90% του 1ου pass - απο τα δυο - και δεν εχει βρει λαθος ακομα)

Επισης με ολα αυτα μου δημιουργειται το ερωτημα πως γινεται ενα διαγνωστικο tool να βγαζει λαθη και καποιο αλλο οχι!

Ειναι καινουργιες οι μνημες που σου δωσανε?

Να κοψουν το λαιμο τους και να βρουνε τι φταιει! Οι μνημες που θα σου δωσουν κοιταξε να ναι παντα σε κουτι καινουργιες και οχι χυμα.

Επειδη πολλοι τεχνικοι ειναι ΖΩΑ δες μηπως βρεις κανενα dimmaκι οτι να ναι να το δοκιμασεις.

Ειμαι 2 versions πισω στη μητρικη.

Οι τελευταιες δυο versions διορθωνουν τα εξης :

- Update CPU module.

- Update M-Flash module.

- Update SB module.

Να κανω λετε update το bios?

floppy δεν εχω αλλα το bios υποστηριζει boot from usb.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.