Jump to content

Netbook: Τι προγράμματα βάζουμε;

fonzi

Recommended Posts

Επειδή μόλις απέκτησα ένα 10" netbook έχω μερικές απορίες που θα ήθελα να πείτε ως πιό έμπειροι τη γνώμη σας. Του άλλαξα τη μνήμη σε 2GB. Εχει μπόλικα partition (XP SP3 & LINUX & επαναφοράς)...

Παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν. Χρήση: Σερφάρισμα, ίσως γράψιμο κάποιο κείμενο και παρουσιάσεις με powerpoint.

Λοιπόν σκέφτομαι να κάνω τα εξής:

1) Nα καταργήσω τη virtual memory

2) Να καταργήσω τα σημεία επαναφοράς

3) Να περάσω όλα τα updates του λειτουργικού

4) Να ξηλώσω το Parental control λογισμικό του

5) Να αντικαταστήσω το panda internet security με το Antivir ή με το microsoft security essentials

6) Nα αντικαταστήσω τον ΙΕ με το google chrome

7) Nα αντικαταστήσω το acrobat reader με το Foxit reader

8) Να βάλω το utility διαχείρισης μνήμης MzRamBooster

9) Nα βάλω τα daemon tools lite

10) Να βάλω το acronis

11) Nα βάλω το 7zip

12) Nα βάλω ένα desktop όπως το 360desktop ή το VirtuaWin

13) Nα βάλω το EASEUS partition master

14) Nα αντικαταστήσω τον file manager με xplorer²

15) Να εγκαταστήσω έναν Startup Inspector όπως o isw2

16) Nα ξηλώσω microsoft works, και office δοκιμαστική. Να αντικαταστήσω με full office έκδοση

17) Να βάλω το Ifranview για εικόνες

18) Να βάλω το LaunchySetup για ευκολότερη πρόσβαση σε προγράμματα κλπ

19) Να βάλω το Taskbar Magnifier

20) Να βάλω το TweakUiPowertoy

21) Να βάλω το WinDirStat για να βλέπω την κατανομή του χώρου στο δίσκο

22) Να αντικαταστήσω τα ΧΡ με 7 !

Αν αντέξατε ως εδώ πείτε μου στα γρήγορα (χρησιμοποιήστε την αρίθμηση που έχω) με ποιά συμφωνείτε, μήπως κάτι πρέπει να αποφύγω από αυτά που λέω να εγκαταστήσω και μήπως ξεχνάω κάτι σημαντικό να βάλω...

1) Για τα XP θα έλεγα κλείστην.

2) Ναι

3) Ναι

4) Ναι

5) microsoft security essentials

6) Ναι

7) Ναι

8) Οχι

9) Ναι

10) Αν σου χρειάζεται και προτιμας τα backup

11) Οτι σε βολεύει...εγώ έχω παντου winrar

12) Δεν έχω ιδέα

13) Δεν έχω ιδέα

14) Οτι σε βολεύει

15) Οχι

16) Nαι

17) Ναι

18) Οτι σε βολεύει

19) Οχι

20) Οτι σε βολεύει

21) Οχι

22) Ναι

Ευχαριστώ.

Στο 8 και στο 19 γιατί όχι; Δεν βολεύει να μεγενθύνεται συγκεκριμένο τμήμα της οθόνης αφού είναι μικρή;

Η μνήμη δεν βολεύει να απελευθερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα;

*yamaha έχεις και εσύ;

1) Nα καταργήσω τη virtual memory

Nαι

2) Να καταργήσω τα σημεία επαναφοράς

Ναι

5) Να αντικαταστήσω το panda internet security με το Antivir ή με το microsoft security essentials

Εννοειται MSE

6) Nα αντικαταστήσω τον ΙΕ με το google chrome

Bαλε Opera ή Firefox.

7) Nα αντικαταστήσω το acrobat reader με το Foxit reader

Σαφως.

8) Να βάλω το utility διαχείρισης μνήμης MzRamBooster

Γιατι;

9) Nα βάλω τα daemon tools lite

Να βαλεις το Virtual CloneDrive

17) Να βάλω το Ifranview για εικόνες

Bαλε Fastone Image Viewer

18) Να βάλω το LaunchySetup για ευκολότερη πρόσβαση σε προγράμματα κλπ

Bαλε rocketdock.

OK παίδες!

Ακολούθησα τις συμβουλές σας:

Ξήλωσα works, IE, Adobe reader, virtual memory.

Ενεργοποίησα office student μιάς και το είχε περασμένο, και έβαλα FoxIt reader, Media Player classic, Katmouse (εξαιρετικό utility που χρησμιμοποιώ σε όλα τα pc μου), Rocketdock, Fastone Image Viewer, EEERotate (πολύ χρήσιμο! -περιστρέφει την οθόνη και το χρησιμοποιείς σαν ebook reader).

Τα ΧΡ δεν τα άλλαξα σε 7 ακόμα διότι πάει σφαίρα και δεν θέλω να πειραματιστώ ακόμα. Θα τα περάσω σε άλλο παρτίσιον και θα δω.

Mε τις αλλαγές (και παρότι απενεργοποίησα και τις αυτόματες ενημερώσεις) η μνήμη που καταναλώνει έφτασε στα 480 από 360 ΜΒ που ήταν μαμίσιο... Του έχω 2 γιγα RAM αλλά με εκνευρίζει να τρώει πόρους για πλάκα!

Το μόνο πρόβλημα που εξακολουθώ να έχω είναι με antivirus και browser:

O chrome είδα ότι είναι σαφώς πολύ ταχύτερος από τους άλλους και ταιριάζει γάντι σε netbook. Ταυτόχρονα, το panda internet security 2010 που έχει πάνω γνήσιο και πληρωμένο για 3 χρόνια νομίζω είναι εντελώς μάπα. Διότι καταναλώνει υπερβολική μνήμη και επίσης θυμάμαι ότι το panda δεν έπιανε και πολλά παλιά που το δοκίμαζα. Το απενεργοποίησα.

Εγκατέστησα λοιπόν με default ρυθμίσεις το αγαπημένο μου Antivir.

Και καλού-κακού το spybot (χωρίς real-time protection δηλαδή sdhelper, teatimer διότι αυτά καθυστερούν πολύ το σερφάρισμα) για να το τρέχω που και που. Firewall αυτό των ΧΡ.

Ομως το spybot δεν συνεργάζεται καλά με το chrome. Η ανοσοποίηση που κάνει (μπλοκάρει κάποια sites κλπ) δεν πιάνει τον chrome αλλά πιάνει κυρίως τον ΙΕ και ίσως λίγο τον Opera. Εδώ έχω μπερδευτεί... Να αφήσω τον chrome και να ψάξω κάποιο άλλο anti-spyware πρόγραμμα; Να πάω σε Opera; Πως στο καλό να το ασφαλίσω κάπως αλλά χωρίς να σέρνεται μετά;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.