Jump to content

ενοποίηση partitions σε σκληρό δίσκο laptop

serpico75

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλή χρονιά!!

Σε laptop υπάρχουν τρία partition:

-Το "restore", το οποίο περιέχει την εργοστασιακή εγκατάσταση για restore (ή απλά επανεγκατάσταση Windows), όπως θέλετε πείτε το

-Το "C:" με το λειτουργικό Windows και τα προγράμματα, αλλά και αρχεία και

-Το "D:", σκέτο, απλά για αποθήκευση αρχείων.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να παραμείνει ανέπαφο το restore και να ενοποιήσω τα "C:" και "D:". Το "D:" είναι άδειο.

Θα προτιμούσα να προταθεί κάποια λύση με το Acronis ή κάποιο σχετικό πρόγραμμα (εάν μπορεί να δοθεί κάποια λύση με τέτοιο πρόγραμμα), και σαν δεύτερη λύση με προγράμματα-utils όπως partition magic, κ.λπ., γιατί έχω ακούσει ότι μπορεί μεν να κάνουν δουλειά, αλλά αργότερα, ένα πρωί, μπορεί να πατήσεις το "Power on" και να έχουν χαθεί τα πάντα. Δεν είναι δηλαδή και τόσο σταθερά. Εκτός και δεν έχω πληροφορηθεί καλά.

Γι' αυτό ζητάω βοήθεια και λύσεις.

Ευχαριστώ!!

Αν εχεις Vista/Seven μπορείς από την διαχέιριση δίσκων να σβήσεις το partition D: και μετά να κάνεις expand το partition C: να καταλάβει όλο τον διαθέσιμο χώρο.

Αν έχει XP τότε το Acronis Disk Director (http://www.acronis.com/homecomputing/products/diskdirector/) θα κάνει την παραπάνω δουλειά.

Πρόκειται για Windows XP Pro.

Θα κοιτάξω στο παραπάνω link και εάν χρειαστώ περαιτέρω βοήθεια θα επανέλθω.

Ευχαριστώ!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.