Jump to content

Απορια για default voltage ?

hammerd79

Recommended Posts

καλησπερα και παλι...

εχω αυτον εδω τον επεξεργαστη...

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9UK

ξερει κανενας ποιο ειναι το default voltage που παιζει ??????????

εχω την εντυπωση οτι η μητρικη μου στο auto το ανεβαζει παρα πολυ !!!!!

δεν θελω το range !!!!!

απλα την ρυθμιση που πρεπει να εχει πριν αρχιζω να το πειραζω για λογους O/C ...

thanx ^^

Αν σε νοιάζει για OC, τότε το 1,3 θεώρησε το σαν default.

Αυτό που ψάχνεις δεν έχει νόημα, γιατί κάθε επεξεργαστής είναι διαφορετικός.

Άλλος παίζει με 1,2 άλλος θέλει πάνω από 1,325.

Λογικά με 1,4 θα έχεις τα 3,6 ψιλό άνετα...πάνω από 1,5 μην δόσεις χωρίς καλή ψύξη.

κατσε τωρα για να καταλαβω..καθε μητρικη στο αυτοματο δινει οτι νομιζει σωστο ?

γιατι εμενα μου δινει στο αυτοματο (πρασινη ενδειξη) 1,4125v !!

δεν ειναι καπως πολυ ?

το voltage δεν ειναι στανταρ σε καθε επεξεργαστη ??

Φυσικα δεν ειναι στανταρ....Καθε κομματι ειναι διαφορετικο και στο ελαχιστο ρευμα που χρειαζεται για να δουλεψει και στο μεγιστο oc που μπορει να δεχτει.

Η μητρικη βαζει μια τιμη ρευματος που σιγουρα θα ειναι stable.Αυτο ομως συνεπαγεται κ οτι αυτη η τιμη μπορει να ειναι κ 0.1 V παραπανω απ οσο πραγματικα χρειαζεται ο επεξεργαστης.

Αν θες να κλοκαρεις κατεβασε το προγραμμα setfsb. Δωσε ρευμα 1.35 κ με το setfsb ανεβαζε fsb μεχρι να φας μπλε οθονη. Ανεβασε ρευμα κ παλι το ιδιο. Παραλληλα ελεγχεις θερμοκρασιες.

Προσοχη οταν ανεβαζεις fsb ανεβαινουν κ οι μνημες.

Αυτο οταν θες να τρεξεις κανα bench.Αν θες απλα να κλοκαρεις το μηχανημα για καθημερινη χρηση κανεις το εξης.

Παιζεις με το setfsb για να δεις αν φτανει το fsb που θες με το ρευμα που εχεις δωσει. Αν εσυ θες ας πουμε fsb 400 κ το setfsb στο παει μεχρι 420 εισαι οκ.Τρεχεις κανα orthos/prime95 να δεις αν εισαι stable κ αν εισαι κατεβαζεις ενα κλικ το ρευμα....Ξανα Orthos/prime95 κλπ κλπ....Στο τελευταιο κλικ που θα δεις οτι εισαι stable με αυτα τα 2 προγραμματα δωσε κ μια ιδεα παραπανω ρευμα να εισαι σιγουρος κ εισαι κομπλε....

Σορυ αν τα ειπα καπως γρηγορα αλλα την γενικη εικονα την εδωσα πιστευω...Απο κει κ περα αν δεν το ψαξεις μονος σου κανεις δεν μπορει να σου μαθει να κλοκαρεις...

Φυσικα δεν ειναι στανταρ....Καθε κομματι ειναι διαφορετικο και στο ελαχιστο ρευμα που χρειαζεται για να δουλεψει και στο μεγιστο oc που μπορει να δεχτει.

Η μητρικη βαζει μια τιμη ρευματος που σιγουρα θα ειναι stable.Αυτο ομως συνεπαγεται κ οτι αυτη η τιμη μπορει να ειναι κ 0.1 V παραπανω απ οσο πραγματικα χρειαζεται ο επεξεργαστης.

Αν θες να κλοκαρεις κατεβασε το προγραμμα setfsb. Δωσε ρευμα 1.35 κ με το setfsb ανεβαζε fsb μεχρι να φας μπλε οθονη. Ανεβασε ρευμα κ παλι το ιδιο. Παραλληλα ελεγχεις θερμοκρασιες.

Προσοχη οταν ανεβαζεις fsb ανεβαινουν κ οι μνημες.

Αυτο οταν θες να τρεξεις κανα bench.Αν θες απλα να κλοκαρεις το μηχανημα για καθημερινη χρηση κανεις το εξης.

Παιζεις με το setfsb για να δεις αν φτανει το fsb που θες με το ρευμα που εχεις δωσει. Αν εσυ θες ας πουμε fsb 400 κ το setfsb στο παει μεχρι 420 εισαι οκ.Τρεχεις κανα orthos/prime95 να δεις αν εισαι stable κ αν εισαι κατεβαζεις ενα κλικ το ρευμα....Ξανα Orthos/prime95 κλπ κλπ....Στο τελευταιο κλικ που θα δεις οτι εισαι stable με αυτα τα 2 προγραμματα δωσε κ μια ιδεα παραπανω ρευμα να εισαι σιγουρος κ εισαι κομπλε....

Σορυ αν τα ειπα καπως γρηγορα αλλα την γενικη εικονα την εδωσα πιστευω...Απο κει κ περα αν δεν το ψαξεις μονος σου κανεις δεν μπορει να σου μαθει να κλοκαρεις...

καλα ολα αυτα που μου λες..εγω ομως το μονο που θελω ειναι το στοκ ρευμα !

δεν θελω να τον κανω σε αυτη την φαση oc...

απλα το 1,4125 που μου βγαζει στο αυτοματο η evga 780i sli ftw το θεωρω πολυ !

μονο το real temp και το core temp μου λενε την τιμη αυτη...που την διαβαζουν ? μεσα στο CPU...?

Κανενα προγραμμα δεν σου λεει το στοκ ρευμα. Αυτα που λες αλλο δειχνουν οχι το στοκ ρευμα.

Το να ζητας απο καποιο προγραμμα να σου πει το στοκ ρευμα ειναι σα να ζητας απο καποιο προγραμμα να σου πει το μεγιστο oc που φτανει ο επεξεργαστης σου...Δε γινεται δηλαδη...

Την απαντηση στην εχει δωσει ο mech5107

Αν θες να δεις ποιο ειναι το ελαχιστο ρευμα που δουλευει ο επεξεργαστης σου (αφου αυτο οριζεις ως στοκ) κατεβαζε ρευμα χειροκινητα σιγα σιγα μεχρι να το βρεις...

Το πολυ πολυ να φας καμια μπλε οθονη.Κ τι εγινε?

Αυτο ειναι αλλη ερωτηση που κ να μαθεις την απαντηση δεν θα σου χρησιμεύσει πουθενά

Εδω ειναι η απαντηση http://en.wikipedia.org/wiki/Voltage_Identification_Digital

Διαβασε εδω (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=42766&highlight=rmclock) και πιστευω θα κανεις αυτο που θες

κατέβασε το cpu-z να δείς το ρεύμα.... η δικιά μου μητρική μέσα στο bios λέει ότι δίνει 1,250 αλλά το cpuz λέει 1,200... το cpuz εμπιστεύομαι ...

Αυτο συμβαινει λογω vdroop. Και οι 2 ενδειξεις σωστες ειναι.

Αυτη που μετραει ομως ειναι του cpuz

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.