Jump to content

pc 800 ευρο, all around χρηση

magicman

Recommended Posts

χρηματα περιπου 750-800

χρηση, dota θα παιζει ο αδερφος μου, νετ σερφαρισμα,κτλ κτλ....

και εγω λιγο προγραμματισμο, οταν καθομαι στο πισι.

phenom ή i5 ??

αρα θελουμε μητρικη, cpu, μνημες, τροφοδοτικο, καρτα γραφικων, οθονη (κατι σε 22'), δισκο εχουμε.

πληκτρολογιο ποντικι...

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=D0192D44F3E57F4CBE5DB2180133CFEB&pa=4BD6FE9E0023DF4C903F20B665A6D6BD

οθονη λεω για αυτην...

ακουω τις προτασεις σας...

απο οτι βλεπω, αν παω σε amd, ειναι ποιο φθηνα...

επειδη δεν παρακολουθω τις εξελισεις...

η phenom τι λενε?

To dota είναι πανάλαφρο και παίζει με οποιαδήποτε από 2 γενιές πίσω και πιό πρόσφατες.

Το μόνο που θα χρειαστέις είναι ένα πείραγμα στην registry για να το τρέχεις στην σωστή ανάλυση.

Άρα για μένα η 5850 είναι μεγάλη υπερβολή, θα σου έλεγα μία 5750, όπως αυτή :

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Connect3D-5750-SVGA-PCI-Express-1GB-C3D-H5750-1GD5E-HDMI.htm

Θα γλυτώσεις 130 ευρώ από το σύστημα που πρότεινε ο skate, ώστε να πάρεις μία καλύτερη οθόνη ή κουτί, για περισσότερη ησυχία.

Επίσης εγώ θα πήγαινα σε i5.

η κάρτα που πρότεινα εγώ είναι καθαρά για το άν βιδωθείτε και θελήσετε τελικά κάρτα γραφικών για παιχνίδια που ίσως να χρειάζονται απαιτήσεις σοβαρες για να τα παιξετε... dota ρε παιδιά μπορείτε να παίξετε και με full γραφικά και με την onboard της μητρικής... γιαυτό πήγα και σε amd.. (όχι μόνο)..

η κάρτα που πρότεινα εγώ είναι καθαρά για το άν βιδωθείτε και θελήσετε τελικά κάρτα γραφικών για παιχνίδια που ίσως να χρειάζονται απαιτήσεις σοβαρες για να τα παιξετε... dota ρε παιδιά μπορείτε να παίξετε και με full γραφικά και με την onboard της μητρικής... γιαυτό πήγα και σε amd.. (όχι μόνο)..

Πολύ σωστός! Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις έκανα και εγώ παρακολουθώντας το θρεντ. Καλά, η 250 πεταμένα λεφτά, μείνε για οικονομία 1000 φορές με το onboard...

Αν πάτε μάλιστα σε πιο "βαρβάτη" μητρική με sideport, θα περάσει καιρός μεχρι να χρειαστείται κάρτα γραφικών:

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003517

Τα 5€ παραπάνω δε θεωρώ ότι είναι μεγάλο τίμημα σε σχέση με την υπεραξία που προσφέρει η Asus. Ακόμη καλύτερο λόγο τιμής/απόδοση προσέφερε η TD-M EVO σε mATX αλλά προφανώς εξαντλήθηκε... :inlove:

αυτό ρυθμίζεται βέβαια στις προτειμήσεις του χρήστη.. αρκεί να το κάνει και να μη μετανιώνει για τον υπολογιστή που πήρε :p γιατί όντως έχει ένα δίκιο εδώ.. dota σε wide.. ε δέν λέει.. :p

edit: Ά! και σχεδόν ποτέ μα ποτέ μή βάλετε κάρτα NVidia σε amd και chipset ati.. θα καταλήξετε να φάτε την κάρτα κυριολεκτικά για να βλέπετε καλύτερα γραφικά στο περιβάλλον.. πλήρη ασυνεργασία και ασυμβατότητα.. έχω δοκιμάσει αμέτρητες φορές να το κάνω αυτο και έφαγα τα νεύρα μου.. αντιθέτως κάρτες γραφικών ATI σε intel με nvidia chipset δουλεύει ρολόι.. ένα μυστήριο πράγμα ρε παιδί μου.. :p

ακομα το ψαχνω για αν αν ειναι να παω σε i5...

Σε γενικα πλαισια: Core i7 >> Phenom II X4 (>) Core I5

Ο Phenom 2 ειναι λιγο ταχυτερος απο τον Core I5 αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις οπου ο Core Ι5 νικαει τον Phenom 2.

Aμα σε ενδιαφερει το video editing παντως προτιμησε Core Ι5 νικαει κατα κορον σε αυτο τον τομεα τον Phenom 2

Διαβασε παρακατω για λεπτομερειες

CORE I5 VS PHENOM II X4

In most scenarios Core i5 and Phenom II X4 achieved the same performance level and in most cases when one particular CPU was faster than the other the performance difference was practically negligible.

There were three important exceptions, however.

When converting a full-length movie from a DVD (MPEG2) to DivX format Core i5-750 was 16% faster than Phenom II X4 965 and 20% faster than Phenom II X4 955;

Rendering a sample project on After Effects CS4 Core i5-750 was 22% faster than Phenom II X4 965 and 26% faster than Phenom II 955; and compressing files with WinRAR Core i5-750 was 19% faster than Phenom II X4 965 and 22% faster than Phenom II X4 955.

So for the user working professionally with video editing, Core i5 is the CPU to go and there is no question about it. For the average user picking the “right” CPU will depend on the brand he or she likes best, although the results move the tip of the scale towards Intel. Another item that may help decide the best CPU to choose from is the cost of the motherboard, which was not analyzed in the present review.

One very important discovery made during this review is that if you have a high-end video card, the CPU has almost no influence in the system gaming performance. So if you are building a high-end gaming machine, maybe it is better to pick a cheaper processor and invest the price difference on a faster video card.

O Ι5 750 είναι η πιο χαζή αγορά!

1) Δεν προσφέρει ουσιαστικά το κάτι παραπανω σε σχέση με τους PHENOM 955/965!

2) Δεν έχει το value for money των PHENOM!

3) Δεν μπαίνει σε αναβαθμίσιμο SOCKET (σε 6-πύρηνα CPU) που μπαίνουν οι PHENOM

4) Οι 1156 μητρικές δεν υποστηρίζουν CROSSFIRE both X16 για να έχει νόημα η δημιουργία CROSSFIRE!

5) Oι 1156 μητρικές είναι πολύ πιο ακριβές από τις AM3 ανά κατηγορία !!!

-------------------------------------------------------------------------------------

Συμπερασματικά ή πας σε PHENOM/AM3 ή πάς σε I7/1366 !

Διαλέγεις και παίρνεις!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.