Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

Ερ...

ήρεμα :)

α) επειδή ξεκίνησα και έχω ακόμα Δ50, και Δ90 να πω 2 λόγια αν με αφήνετε :p

ι) ΝΤG το ΙΣΟ της δ3σ στα 1600/3200/6400 δεν θα το δείς σε κανόνι σήμερα (για να κλείσει αυτό και να πάψει ο κακεντρεχής :D ).

ιι) Η διαφορά μιας Δ50/Δ90 και μόνο το ΙΣΟ να πάρεις υπάρχει και είναι αισθητή (και για Δ40/60), ναι έχω πάρει φώτο τρελές με την 50άρα, αλλά όπως και να το κάνουμε η μετάβαση σε Δ90 είναι άλλη φάση τελείως και ίσως και μεγαλύτερη φάση απο το να πάω πχ απο 90άρα σε 300άρα.

ιιι) Αυτό που έγραψα το πιστεύω, αν η 90άρα ξεσκαρταριστεί στα 500κάτι ευρώ θα είναι ΓΑΜΩ τις αγορές με ότι μέτρο και σταθμό θέλετε. Και ελαφρός 2ο χέρι ακόμα καλύτερα. (αυτό πάει στην κουβέντα με τον Νίκο)

ιν) το θέμα που έχω παρατηρήσει εγώ με τις entry level είναι πως ψάχνεσε ΠΟΛΥ γρήγορα για τα γούστα μου για upgrades κάτι που μου λέει, πως είναι στοχευμένες σε αυτόν που θέλει να πάρει μια λίγο πιο μεγάλη, τελείως αυτόματη compact που αλλάζει φακούς. Αν αρχήσεις να πηγαίνεις στα Δ80/Δ90+ και απο το άλλο στρατόπεδο και πάνω, τότε δεν χρειάζεσε τέτοια μετάβαση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

ν) έχω αναφέρει πολλές φορές την "τσαντίλα" μου ώς προς την Νίκον για τα μοντέλα αυτά και γιατί χάνουν χαρακτηριστικά σε σχέση πχ με Δ50/Δ70... βέβαια δεν είμαι λογιστής τους.

νι) γενικά νομίζω πως οι διαφορές απο Δ40/60 σε Δ90 είναι πολύ μεγαλύτερες και άμμεσα εμφανίσημες απο το να πας απο Δ90 σε Δ300 πχ που προφανός ΕΧΕΙ διαφορές, αλλά όχι τόσο άμμεσες (άμμεσες = ωχ, βράδυ , φίλοι, άφλασες κλπ).

μαι 2 σεντς.

• Like 1

Και λίγο το weather sealing, λίγο πιο robust κατασκευή, κλπ.

όπως είπα (και για αυτό και ΔΕΝ την πήρα), υπάρχουν αλλά είναι συγκεκριμένες και σε καμία περίπτωση τόσο εμφανής όσο απο την 40άρα στην 90άρα.

μα δε θεωρειται καλυτερη μηχανη η δ300 απο την δ90 σε δυνατοτητες..

θεωρειται πιο επαγγελματικη.

μη σου πω οτι εχει καλυτερη συμπεριφορα η δ90 σε υψηλα iso (ειδικα σε συμπιεση jpg)

D40 με 18-55 και 55-200 VR στα 350€ ήταν χάλια bargain δηλαδή ε;

Μήπως ξέρεις τι εστί entry level DSLR? Όχι φίλε, η D90 δεν είναι entry level. Καλά καλά και η D5000 δεν είναι entry level.

Και πως κρίνεις τώρα τις D40/D60 τόσα χρόνια μετά την κυκλοφορία τους; Η D90 θα δέρνει μετά απο 5 χρόνια;

Θα το ξαναπώ και θα το ξαναλέω:

1) Μια χαρά φωτό βγάζουν οι D40/D60/D3000. Έχουμε δει εδώ μέσα φωτογραφίες που μας έχει πέσει το μάτι από τέτοιες μηχανές.

2) Η μηχανή δεν έκανε ποτέ τον φωτογράφο.

3) Πες μου μερικές ουσιώδεις διαφορές μεταξύ μίας D90 και μίας D40 σε ISO200 φωτογράφηση τοπίου με τον ίδιο φακό.

my turn

1)σαφεστατα και μια χαρα βγαζουν.Αν μη τι αλλο προκειται για dslr. Εντουτοις μπορω να σου φερω φωτος απο compact πολλαπλασιες σε αριθμο απο οτι εχεις δει (αν και ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να βρεις και συ) που αντικειμενικα και υποκειμενικα ειναι καλυτερες.

2)σαφεστατα .Δεν μπορω παρα να συμφωνησω.

3)μπορω να σου πω 5-6 compact που δεν καταλαβεις διαφορα ετσι οπως το θετεις οσο απιστευτο και αν σου φαινεται.

Οταν υπηρχε η d50 ..δεν υπηρχε τιποτα αλλο εκεινη την εποχη.Εδινες 400-500Ε για μια -συνηθως- ultra zoom μηχανη και ησουν και ευχαριστημενος.Δεν αναφερομαι σε κατι τερατα -prosumer τις ελεγαν- sony 717/828 nikon 8800 και λοιπες απο minolta canon olympus που χτυπαγαν 700αρια και πανω σε ευρω.

Μετα την ελευση της d40 -μιας νεας υποκατηγοριας για μενα μιας και οχι μονο δεν προσφερε κατι εξτρα, ειχε και κομμενα αρκετα feature απο την d50 περα απο την οποια ποιοτικη υποβαθμιση- εβρισκες την d50 κατω απο 400Ε.

Μετα βγηκε η ιδια κομμενη d40 με 10μπχ...d40x ..και στο καπακι ...βγηκε η ελαφρως λιγο καλυτερη απο την d40x d60.

Υστερα απο ολα αυτα ..ναι θεωρω την d50 σαν την πρωτη με το καλυτερο bargain.

Ακομα και απο την προσφορα που ανεφερες που οταν εγινε απλα δεν εβρισκες ουτε σε ξεχασμενες αποθηκες d50.

Τυχαιο..??δεν νομιζω.. : p

μα δε θεωρειται καλυτερη μηχανη η δ300 απο την δ90 σε δυνατοτητες..

θεωρειται πιο επαγγελματικη.

μη σου πω οτι εχει καλυτερη συμπεριφορα η δ90 σε υψηλα iso (ειδικα σε συμπιεση jpg)

σε raw έχουν αμελητέα αν όχι μη υπαρκτή διαφορά...

επίσης το 100% viewfinder, μικρότερες ταχύτητες συγχρονισμού με flash, γρηγορότερο κλείστρο, δυνατότητα στα fps όχι τόσο όσο στα actual fps αλλά στο μεγαλύτερο buffer και η δυνατότητα του trimming στο focus των φακών εμένα προσωπικά μου λείπουν στην D90 σε σχέση με τις D300/300s τωρα που σκαμπάζω 5 πράμματα παραπάνω... στην αρχή έλεγα ααααα 1% καλύτερο dynamic range και 10% iso handling, καλύτερα d90 τί βλάκες (πχ haya) που παίρνουν used d300 αντί new d90... όμως είναι κάπου στη μέση... και για μένα που δε προσέχω πολύ, το weather sealing είναι bonus...

αν δε καταλάβατε περιμένω d7000 που θα συνενώσει τις 2 κατηγορίες D90/D300..:p

• Like 2

Μιλάς πάντα για μεταχειρισμένα vs καινούρια όμως. Σαφώς και δεν υπάρχει σύγκριση αν σου συγκρίνω BMW 316 μτχ στην τιμή του Hyundai i10 για παράδειγμα.

Τέσπα, όπως κι αν έχει, υπάρχουν μοντέλα για όλα τα γούστα. Με τις τιμές που έχω δει σε D3000/D5000 καινούριες δεν θα τις άγγιζα, θα πήγαινα σε μτχ D90 αν και εφόσον κλπ. Αλλά εγώ είμαι σε άλλη κατηγορία. Όταν πέσουν οι τιμές τους, του στυλ 300 η D3000 και 400 η D5000 να σου πω ΟΚ, τώρα με τίποτα.

με γλιτωσες απο το να γραφω..

Οσο περισσοτερο χρησιμοποιεις την μηχανη τοσο περισσοτερο θα συνηθισεις καποια πραματα τα οποια ή θα σου

λειψουν ή θα χαιρουν ακομα μεγαλυτερης εκτιμησης αναλογα με το αν τα εχει ή οχι η επομενη που θα πιασεις.

εδιτ

@dollys

check 1d iv...και λογικα η 1ds θα πηγαινει ακομα καλυτερο με FF αισθητηρα.

Έγινε επεξεργασία από ΝTG
  • Like 1

Να την κάνω τι ρε; :p

Με την D60 θα μείνω, μέχρι να νιώσω πραγματικά ότι υπάρχει λόγος να αλλάξω σώμα. Πιο πολύ χρειάζεται ένας φακός με παραπάνω mm κι ακόμα περισσότερο ένα flash.

Έχω εξηγήσει ξανά τους λόγους που προτιμώ την μικρή, ελαφριά και φθηνή SLR, έστω προς το παρόν. Άμα μεγαλώσω βλέπουμε :p

εμενα δε μου εχει ληψει τπτ απο αυτα που εχει μια D300 παντως.Αντε λιγο η καθυστεριση του κλειστρου

ειμαι του πρακτικου καθαρα και οχι της λεπτομεριας.(εδω δε ξερω ολες τις δυνατοτητες της d90 :p)

Θελω η αποδοση της μηχανης να ειναι αριστη στα λεφτα που δινω.Ουσιαστικα το 1/8000 (1 στοπ λιγοτερο εναντι της d90 δλδ) με αφηνει αδιαφορο.

Τα 51 σημεια με αφηνουν αδιαφορο επισης γιατι δε δουλευω σε dynamic 3d

Γιαυτο ειπα οτι ειναι πιο επαγγελματικη.Δεν ειπα οτι δεν εχουν διαφορες..

Και επισης ενα αλλο συν προς την δ300 ειναι το μεγεθος..

btw

Θα παρω δ300 για να λεω οτι την εχω μεγαλη:hehe:

τα πολλά focus points βοηθάνε και σε single... όταν κάνεις επανακαδράρισμα χρησιμοποιόντας το κεντρικό, μερικές φορές ανάλογα που έχεις κάνει focus λόγο της μετακίνησης η απόσταση είναι διαφορετική πλέον και το αποτέλεσμα όχι το επιθυμητό...

• Like 2

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.