Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

Ίσως να παίζει ρόλο το έξτρα βάρος του 14-24.

Τι να πω.

Οι περισσότεροι βαράνε με βαριούς φακούς που μάλλον προφανώς αυτό ευθύνεται για το ότι "χάνει σιγά σιγά το tracking" το Polarie.

Δεν πιστεύω να έχεις σκοπό να κουμπώσεις πάνω του την D610 με κανά 70-200 VR, 400mm prime, 80-400 κλπ

το ενδεχομενο να εχεις κανει κατι λαθος , δε παιζει ;:p

Μάλλον όχι :D

Εκτός και αν εκτός από εμένα κάνουνε λάθος και καμμιά 100αριά ακόμα άτομα σε site/forum που ασχολούνται σοβαρά με την αστροφωτογραφία ( μιλάμε για τύπους που δεν κάνουν μόνο φωτογραφίσεις, αλλά και παρατηρήσεις με τηλεσκόπια μερικών χιλιάδων ευρώ :p και κάμποσα χρόνια εμπειρίας ).

ειναι τυποι που σου λενε δωσε κατι παραπανω απο τα 300Ε-400$ και παρε αυτο με τα 1200$?

με συγχωρεις αλλα δε ψαρωνω.

εχω γνωστο μου με αποδειξεις οτι εχει ληψη 400δευτερολεπτων.τωρα τι λενε τα 100 ατομα δε με απασχολει..

φωτογραφια εχεις εσυ απο το τα startrails?

Και με τον 14-24 και με τον 70-200 και τον 70-300 είχα trails από ένα χρονικό σημείο κι έπειτα.

Στα 300mm με την D5200 ( effective focal length 450mm ) για το messier 42 ( orion nebulae) στα 40κάτι sec είχαμε ήδη θέμα.

Εκτός και αν έκανα κάτι λάθος ( αλλά γιατί με ελαφρύ camera & φακό και μικρό focal length είχα σωστό tracking για 80-100s ? ) δεν ξέρω τι να πω.

Λόγο πάντως να σε στείλω σε άλλη μάρκα και εξοπλισμό δεν έχω, απλά σου είπα την εμπειρία μου και αυτά που διάβασα σε πολλά forum από διάφορο κόσμο όταν το έψαχνα ζεστά το θέμα.

Ούτε μίζες παίρνω από πουθενά, ούτε γουστάρω να βάζω τον κόσμο σε έξοδα :p

Πάρτο και μακάρι να σου δουλεύει τέλεια και για 10λεπτο άμα λάχει.

Να έρθω να μου δείξεις πως το κάνεις να μην σκάσω το 2000λιαρο που σκέφτομαι να σκάσω τον Δεκέμβρη :p

Ξέρει κανείς το eglobalcentral και αν είναι αξιόπιστο; Μου τράβηξε τη προσοχή το παρακάτω, D7100 body για 660 ευρα.

http://www.eglobalcentral.eu/nikon-d7100-body-only-digital-slr-camera.html

Επικοινωνησα με το μαγαζι,δεν στελνει ελλαδα πρωτο μειον καθως και οτι αν παραγγειλεις απο εκει τα πραγματα ερχονται απο hong kong,αρα περναει τελωνειο,ανωφελο δηλαδη ως προς τις τιμες που βλεπουμε,τωρα πετυχα και το rhinocamera που εδρευει ευρωπη με πολυ καλες τιμες αλλα τελικως προτιμησα επισημη εγγυηση αντιπροσωπειας.

Παιδες θελω 2 προτασεις για τριποδακι .....ιδανικα θελω να κινηθω στα 50- 70 ευρω αλλα αμα ειναι να σκασω κοντα στα 150 και να παρω κατι πολυυυυυυυυυ καλυτερο θα ηθελα να εχω μια εικονα για το που πρεπει να κοιταω...

Μηχανη: η λατρεμενη του [MENTION=1125]ntg[/MENTION] Samsung Nx300 :)

Έγινε επεξεργασία από PGM

Παιδιά η nex 6 είναι πολύ ανώτερη από nex 5?? Είδα την έχει βγάλει προσϕορά η Sony στα 500 στην Ευρώπη το κιτ και στα 500 δολάρια το κιτ στην Αμερική, περίπου 430 ευρώ.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Παιδες θελω 2 προτασεις για τριποδακι .....ιδανικα θελω να κινηθω στα 50- 70 ευρω αλλα αμα ειναι να σκασω κοντα στα 150 και να παρω κατι πολυυυυυυυυυ καλυτερο θα ηθελα να εχω μια εικονα για το που πρεπει να κοιταω...

Μηχανη: η λατρεμενη του [MENTION=1125]ngt[/MENTION] Samsung Nx300 :)

Είμαι με αυτό από amazon Hahnel Innovative Accessories (μ' αρέσει που μου πήραν τη μηχανή και μου άφησαν το τρίποδο. λολ)

Είναι στα λεφτά που θες, καλή ποιότητα χωρίς να είναι Manfrotto αλλά απόλυτα λειτουργικό και "στιβαρό".

Πηρα προ ημερών το benro α150fbr0,καμία σχέση με το προηγούμενο των 25€..

Το τριποδακι κατα την άποψη μου ειναι πένα! Ελαφρύ,πολυ άνετο στη χρήση και σου δίνει την αίσθηση ότι δεν κουνιέται με τίποτα.

Το εχω κατα χαρεί ήδη :)

Έγινε επεξεργασία από Doc1355

ποσο να σου γυγιζει ο συνδιασμος φακος-μηχανη?Να φτανει 400γρ?

Θεωρω οτι και να παρεις που να μπαινει σε τριποδο θα σε καλυψει.

Απο "ο,τι πιασει τυφλα το χερι απο πανερι λαικης" (ενα των 20€) μεχρι το ανωθεν benro ειναι καλες επιλογες.

Απο κει και περα δε πιστευω οτι χρειαζεται κατι καλυτερο (να φτασεις εκεινα των 150€).

Βρες αν ειναι 2-3 και πες να σου διαλεjω ενα :p

Με αυτό τον εξοπλισμό και βάρος ένα Benro/Cullman των 40-50€ θα είσαι άρχοντας.

Με το κεντρικό στοιχείο ( column ) μη εκτεταμένο, κρεμώντας κάποια τσάντα από το άγγιστρο θα βαράς αρχοντικά ακόμα και με δυνατούς ανέμους.

Αν είχες καμμιά DSLR και μεγάλους φακούς φυσικά δεν θα σου έκανε και θα ήθελες 150++, αλλά για την NX δεν θες τίποτα τέτοιο.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.