Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

Τώρα ένα φακό είπαμε να πάρουμε και εσύ μου λες για extreme makeover. Αντε και έφυγαν 6-7 κατοστάρικα, τι παίρνεις;

To αυτο ακριβως.(εχτρεμ make over).

Tωρα δικαιωνεται ο κενης ο ροκγουελ που ελεγε οτι αντι για 17-55 θα προτιμουσε ενα 18-55 της πλακας για walk around.

Toτε ηταν δυσκολο αντιληπτο.

Δεν αγοραζεις ενα φακο 1000-1200 καινουριο, 600-700 μτχ για να τον αφηνεις σπιτι.Η δεν τον αγοραζεις καν ..η τον πουλας (να τον χαρει κανας αλλος) και παιρνεις κατι αλλο πιο στα κυβικα σου.

Και ερχομαι να χαλασω ακομα περισσοτερο τη σουπα και να πω οτι αν και καλος φακος ο 17-55 που σε build quality δε προκειται να βρει αντιστοιχο..σε αυτο το ευρος ιδιως (ειναι το μειονεκτημα που σε ενοχλει) ..δεν ειναι κατι σπουδαιο σημερα.

Δλδ και οι καινουριοι ταμρον/σιγμα vc/os ειναι οντως καλυτεροι στα μισα λεφτα καινουριοι.Και με λίγοτερο βαρος-ογκο.

Απο την αλλη οτι ηταν να σου δωσει η δ200 απο πλευρας αναλυτικοτητας το εχει δωσει.Και τερμα οξυτατο φακο να παρεις (που οκ ..καλο ειναι)..δεν προκειται να δεις κατι παραπανω στην d200.

Συνοψιζοντας οοοοολα τα παραπανω....(τσοβολα) δωστα ολα και παρε κατι πιο συγχρονο να κουβαλας παντου και παντα (ακομα και δσλρ) που θα σου δωσει σιγουρα κατι παραπανω.

Δεν αποκτας τετοιο εξοπλισμο για να τον αφηνεις σπιτι λογω βαρους...οσο και αν ζυγιζει.

Δινοντας μονο τον 17-55 και μαζι με τα λεφτα απο τον επομενο φακο (50 1.8γ ,35αρη κλπ)..παρε ειτε δ5100 που εδω τουλαχιστον εχει 370€ ισως και πιο κατω αν κανεις τα αναλογα παζαρια..ειτε στο οτι πιο ακραιο απο αποψη αναλυτικοτητας(χωρις να ξεφυγεις σε λεφτα εννοειται) , δ3300.

Με την δ5100 βρισκεσαι 2 γενιες μπροστα απο οτι εχεις και με την 3300 3 γενιες μπροστα (Ολη η σειρα δ(?)300 ειναι με 24αρη χωρις καθολου οlpf οποτε απο θεμα αναλυτικοτητας για το 2014 ειναι ο,τι καλυτερο).

Προφανως ξερω τον αντιλογο ποιοτητας σωματος δ200 ποιοτητα σωματος δ3300.

Τα ζυγιζω ,και για μενα καλυτερος συνδιασμος ειναι δ3300 με σιγμα 17-50.Το build quality απο οτι ειδες και εσυ σε κουρασε και το βαζεις πλεον σε δευτερη μοιρα.

βαζω και τα λινκς ..στο περιπου να δεις τιμες..και ποσο απεχεις με οτι εχεις σκοπο στο νου σου να αγορασεις.

Nikon D3300 Body | Skroutz.gr

Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM (Nikon) | Skroutz.gr

Aν σε ενοχλει και ο ογκος ...περα απο βαρος ..σκεψου το ενδεχομενο mirrorless.

Οτιδηποτε εχει ειπωθει περι mirrorless ,παραδοξο η μη, ειναι καλυτερο απο δ200+17-55.

υ,γ

Τελειως αντισυμβατικη σκεψη εε?

edit

υγ2

Η δ(?)300 απαρτιζεται απο τις d3300, d5300 και d...7100 :p (ο 24αρης χωρις olpf)

Έγινε επεξεργασία από ΝTG

Πολλά και καλά λες μάστορα αλλά κάτσε να σε σταματήσω λίγο εκεί.

Ο Ροκγουελ θα είναι πάντα λάθος, δε δικαιώνεται ποτέ. Η όλη φάση δεν γίνεται για το φακό που θα πάρω για βόλτα ή στις διακοπές αλλά θέλω πχ. μπορεί να βγάλω 5 φωτό στη δουλειά ή μπορεί και να μη χρειαστεί, δεν είμαι φωτογράφος στο επάγγελμα. Το σύνολο D200+17-55 απλά δεν αξίζει το κουβάλημα για "αν χρειαστεί" οπότε έπαιρνα την p+s. Με ένα κοντό 50ρη, πάλι είναι στο κιλό αλλά χωρά στη τσάντα πλέον.

Η αλήθεια είναι οτι σκέφτόμουν οτι ο nikon 17-55 καλός μεν, ακριβός, ποιότητα, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για αυτοάμυνα κλπ. αλλά παλιός και ίσως δε τα βγάζει πέρα σε νέα σώματα οπότε να τον δώσω. Μέχρι που δοκίμασα σε D7000 συναδέλφου και αυτός με τον sigma 17-50 2.8 και όταν είδαμε τα raw μου ζήτησε να ανταλλάξουμε με την όποια διαφορά. Δεν κράτησα raw αλλά μπορεί να τα έχει αν θέλεις. :)

Εντάξει δεν ήταν D7100 και ξέρω οτι αυτά έχουν να κάνουν με το sample που μπορεί να πέσεις αλλά δεν βιάζομαι να στείλω τον 17-55 γιατί ξέρω οτι έχει να δώσει όταν αλλάξω σώμα. Σώμα θα αλλάξω για D7000 ή D7100 κάποια στιγμή, είμαι και παλιομοδίτης και θέλω τα κουμπιά δίπλα στο φακό, το lcd display τι να κάνω. :p

Επιπλέον όταν είσαι σε αυτή τη κατηγορία βάρους, 770gr D7100 και 920gr D200 τα -190gr του sigma vs nikon (755 vs 565) προσωπικά δεν αξίζουν το downgrade.

Έχω χρησιμοποιήσει το φακό με D3200 και είχε πολύ ωραία αποτελέσματα (ναι καλύτερα από D200) αλλά δεν μπορώ να συνηθίσω το σώμα, φοβερό μηχανάκι για τα λεφτά αλλά οχι για εμένα. D3300 δεν έχω δει από κοντά ακόμα για να ξέρω αλλά εργονομικά φαίνεται ξανά παρόμοιο.

Θα βρω να δοκιμάσω τον 35ρη που πρότεινε ο γομάρης και βλέπουμε.

Δεν ειναι το θεμα να πουλησεις τον 17-55 επειδη δεν ειναι καλος.

Καλος ειναι ..απλα υπαρχει ισαξιος-καλυτερος στο κλασμα της τιμης.

Τον (μοσχο)πουλας επειδη δε σε βολευει σαν βαρος-ογκος και επειδη εντελει σαν τελικη ποιοτητα δεν θα διαφερει απο ενα δυο συγκεκριμενους φακους που παιζουν σε cropped.(δεν ειναι παραπανω που αξιζουν σε αυτο το ευρος σε σχεση με αυτο που εχεις.Ο αλλος ειναι ο ταμρον vc ..αλλα οκ ..θα προτεινα πιο ευκολα τον sigma).

Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM (Nikon) | Skroutz.gr

(οταν ειχε πρωτοβγει εκανε κοντα στα 600€..μερικα μαγαζια εχουν ξεμεινει με την παλια τιμη.Και στη σιγμα αν πας θα το δεις τη πτωση στη τιμη).

Θα ηθελα raw ..του φιλου ..απλα για να βεβαιωθω για το ποιον φακο ειχε.

Απο 18-50 (υποθετω τετοιον ειχε) υπαρχουν σε τρεις version ..και υπολειπονται ολοι απο τον 17-50.

(ενος οs, ενας οχι ..και ενας 2.8-4,5 .Βασικα υπαρχει και τεταρτος 3.5-5.6 που οκ..δεν μιλαμε για αυτον καν)

Οποτε, συνοψιζαοντας, θα τον πουλαγες απλα για να βρεθεις πιο ευκολα με περισσοτερα λεφτα.Σιγουρα δεν αξιζει η αλλαγη απο 17-55 σε οποιοδηποτε φακο για να παραμεινεις σε d200..και με αυτο το σκεπτικο προτεινα και αλλαγη στο σωμα ..εφοσον βγαινει πιο ευκολα με την πωληση του φακου.

Αν σκεφτεσαι εξαρχης για σωμα..τοτε να το παρακανεις (καντο 2 φορες δλδ με ζηλο την πωληση) και παρε d610/d600 με τον 50αρη 1.8G.

φακ δε ρεστ.

y.g

(μονο στη ποιοτητα κατασκευης ειναι downgrade απο 17-55 σε σιγμα 17-50 ex dc os hsm.(ελπιζω να μη ξεχασα καμμια συντομογραφια). ..οτιδηποτε αλλο.

Το σύνολο D200+17-55 απλά δεν αξίζει το κουβάλημα για "αν χρειαστεί" οπότε έπαιρνα την p+s. Με ένα κοντό 50ρη, πάλι είναι στο κιλό αλλά χωρά στη τσάντα πλέον.

Ε πέσ' το βρε άνθρωπε τόσες μέρες τώρα!! Το ένα δε χωράει στην τσάντα, το άλλο δε χωράει στην τσάντα.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΣΑΝΤΑ!!!:clap:

Άντε να δούμε πόσο θα φτάσει εδώ?

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=6BpC6R4B9YM]FIRST LOOK: Sony α6000 with World's Fastest Autofocus System - YouTube[/ame]

Λίγο μασάει τα δόντια του, αλλά κάτι πιάνεις! :)

καλησπερα παιδια!! ειμαι αρχαρια πανω στο θεμα της φωτογραφιας και αποφασισα να ασχοληθω και εγω γιατι παντα μου αρεσε..εχω κανει μια "ερευνα" και εχω καταληξει σε δυο επιλογες.Η πρωτη επιλογη ειναι να παρω ενα πακετο που εχω βρει με καμερα και δυο φακους στα 600 ευρω. Η καμερα ειναι η nikon D5200 και οι φακοι ειναι ο nikkor 18-55 και ο 70-300. Η δευτερη επιλογη ειναι να παρω σκετο το σωμα της nikon D5200 και εναν φακο (για αρχη) 70-300 για να πειραματιστω.. εχω επιλεξει την nikon D5200 γιατι ειναι αρκετα καλυτερη σε ρυθμισεις κτλ σε σχεση με την 5100 και 3200. Ποια πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη επιλογη??? Πιστευετε οτι ειναι καλυτερα να παρω καποιο αλλο σωμα? Ευχαριστω για το χρονο σας

(ελπιζω να μην εκανα λαθος που το εγραψα εδω)

καλησπερα παιδια!! ειμαι αρχαρια πανω στο θεμα της φωτογραφιας και αποφασισα να ασχοληθω και εγω γιατι παντα μου αρεσε..εχω κανει μια "ερευνα" και εχω καταληξει σε δυο επιλογες.Η πρωτη επιλογη ειναι να παρω ενα πακετο που εχω βρει με καμερα και δυο φακους στα 600 ευρω. Η καμερα ειναι η nikon D5200 και οι φακοι ειναι ο nikkor 18-55 και ο 70-300. Η δευτερη επιλογη ειναι να παρω σκετο το σωμα της nikon D5200 και εναν φακο (για αρχη) 70-300 για να πειραματιστω.. εχω επιλεξει την nikon D5200 γιατι ειναι αρκετα καλυτερη σε ρυθμισεις κτλ σε σχεση με την 5100 και 3200. Ποια πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη επιλογη??? Πιστευετε οτι ειναι καλυτερα να παρω καποιο αλλο σωμα? Ευχαριστω για το χρονο σας

Το 2ο πακετο δεν θα σε καλυψει μιας και το ευρος που καλυπτει ο 70-300 ειναι πολυ περιορισμενο. Αρα καλυτερα να παρεις το πρωτο πακετο.

Aν μιλας για μεταχειρισμενη πες μια και ποσα "κλικς" εχει κανει..

Κατα τα αλλα σαν μοναδικος φακος ..18-55 ή 18-105 ειναι προτιμοτερο απο 70-300.

Αλλο σωμα που αξιζει να δεις ειναι σονυ 5τ..ή αν θες να δωσεις παραπανω(κανα 700αρι) η α6000 απο απριλιο-μαιο.

Και μονο που δεν θα σκεφτεσαι τον ογκο που θα κουβαλας καθε φορα που θες να βγαλεις φωτογραφιες ειναι μεγαλο "συν".

Στα 800€ (κιτ) εναντι της 5Τ (500€ παλι με τον 16-50)???..Εννοειται οχι..

Απλα δεν αξιζει η διαφορα στα χρηματα..(μα με την καμμια ομως).

Μεχρι και η σονυ τις ξεχασε (6/7) και το ξαναπηρε απο την αρχη..

Πως λεμε "πατα το 0..."!?! εε το πατησε τρεις φορες ..:p (a6000 )

Οχι η καμερα που ειναι σε πακετο δεν ειναι μεταχειρισμενη! Οποτε ειναι καλυτερα για μενα που ειμαι αρχαρια να παρω αυτο το πακετο απο το να παρω σκετο σωμα με καποιο αλλο φακο ετσι?

Το πακέτο D5200 + 18-55 + 70-300 είναι πάρα πολύ καλή επιλογή για αρχή.

Έχεις μεγάλο εύρος με τους 2 αυτούς φακούς, η μηχανή έχει πολλές προχωρημένες λειτουργίες, καλή ποιότητα, κλπ.

Χτύπα το πακέτο, το έχεις βρεί και σε πολύ καλή τιμή.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.