Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

Τελκά παραγγειλα το Slik dx700 απο εδώ.. http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=528 τώρα αυτό που δεν ξέρω.. Βασικά θέλω να είναι αυτό εδώ.. [ame]

[/ame] και φοβάμαι μην ερθει τίποτα χωρίς κεφαλή αλλά το site δεν λέει τίποτα συγκεκριμένο απο οτι είδα..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

αν πρόκειται να ασχοληθείς με τη φωτογραφία σοβαρά, ψάχτο λίγο παραπάνω... πάρε κάποιο επωνυμο και δε το λέω για την αντοχή, σημασία έχουν πολλά πράγματα που ακόμα δεν υπολογίζεις, κεφαλή, ρυθμιστικά, παπουτσάκια κλπ κλπ... μη βιάζεσαι γτ απλά θα χάσεις λεφτά...

αν πρόκειται να ασχοληθείς με τη φωτογραφία σοβαρά, ψάχτο λίγο παραπάνω... πάρε κάποιο επωνυμο και δε το λέω για την αντοχή, σημασία έχουν πολλά πράγματα που ακόμα δεν υπολογίζεις, κεφαλή, ρυθμιστικά, παπουτσάκια κλπ κλπ... μη βιάζεσαι γτ απλά θα χάσεις λεφτά...

Ναι αλλά άμα το πάμε έτσι πάντα ανεβαίνουμε στην τιμή 50-100 έλεγα πήγα στα 135

Στα ίδια λεφτά με το DX700 είναι το Manfrotto...

Ναι άλλα δεν βλέπω κάτι διαφορετικό απο το βίντεο που έβαλα με το manfrotto και απο το slik που το dx700 φαίνεται πιο στιβαρό και τα 2 είναι 3 way που το slik έχει και καλύτερο head και μου το έχουν προτείνει +2 για φωτογραφία.. Γιατί μου λέγανε τι θες? Βίντεο? Πας αλλου.. άλλα κανεις δεν έχει δώσει κάτι διαφορετικό και το τρίποδο το θέλουμε τώρα αυτήν την βδομάδα τουλαχιστον αμα ηταν για κάνα μήνα αργότερα ουτε που θα έλεγα τίποτα και θα ασχολουμουνα με τον κατερελο και τα 30 ευρω

Και το οτι είναι manfrotto εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι.. Και η cullman αμα το πάμε έτσι καλη είναι στα ακριβά εεε χαίρω πολύ..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Από το βίντεο πως συμπέρανες την στιβαρότητα τους ?

Η Manfrotto είναι από τις κορυφαίες ( αν όχι η κορυφαία ) του χώρου, χρόνια στο κουρμπέτι, και με 5ετή εγγύηση...

Η Slik δίνει 3ετή, και να σου πω την αλήθεια δεν την είχα ξανα-ακούσει ουδέποτε, και γενικότερα το βίντεο με το φαγωμένο δίχως καμμία σκληρή χρήση τρίποδο προσωπικά μόνο σε δισταγμό θα με έβαζε ( πόσο μάλλον όταν στο ίδιο ποσό παίρνεις πιο γνωστές και πιο ποιοτικές μάρκες, δεν είναι τυχάρπαστη η άλλη να βάλει χάλια ποιότητα στο τρίποδο της για να σώσει 15-20 ευρώ και να ξεφτυλιστεί ενώ θέλει να λέγεται κορυφαία του χώρου... ).

Ναι αλλά άμα το πάμε έτσι πάντα ανεβαίνουμε στην τιμή 50-100 έλεγα πήγα στα 135

Διάλεξες ακριβό χόμπι όμως :-P :-)

Είχα 400D έκανα τη πλάκα μου είδα πως είναι η slr αλλά τα 250 που έδωσα έγιναν 400 και μετά ήθελα αλλά τόσα για να πάρω σοβαρό φακό. Δε με πήγε οικονομικά και την έδωσα μετά από μήνες. Τώρ(παράλληλα είχα και) έχω την g10 που είναι μια χαρά.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Έγινε επεξεργασία από SirDiman

Διάλεξες ακριβό χόμπι όμως :-P :-)

Είχα 400D έκανα τη πλάκα μου είδα πως είναι η slr αλλά τα 250 που έδωσα έγιναν 400 και μετά ήθελα αλλά τόσα για να πάρω σοβαρό φακό. Δε με πήγε οικονομικά και την έδωσα μετά από μήνες. Τώρ(παράλληλα είχα και) έχω την g10 που είναι μια χαρά.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Χαίρω πολύ.. :hehe:

Άμα το πάμε έτσι άμα έκανα 1.5 μήνα υπομονή τώρα θα είχα την 600D από την 1100D

Μην σου πω 3 βδομάδες από την αγορά Maxim..

Αλλά εντάξη δεν με νοιάζει τόσο το Body.. Γιατί είπα ότι άμα είναι να πάω την φωτογραφία παραπέρα θα σκάσω ένα χιλιάρικο και θα πάρω μια D600 η οποιαδίποτε Full Frame η σε κάτι καλύτερο όπως 700D 5200 7000-/100..

Αλλά την δουλειά μου για την ώρα την κάνω και με την 1100D αλλά σκαλώνω λίγο με το Detail των φωτογραφίων.. Γιατί δεν έχω εμπειρία.. Ούτε κάμερες άλλες έχω δεί.. Ούτε Photo άλλες έχω δει..

Ούτε φωτογραφίες ξέρω να βγάζω ούτε να χρησιμοποιώ προγραμματα Lightroom/Photoshop στα καλυτερά τους..

Μετά ακόμα δεν έχω βασικά αρχες στις φωτογραφίες..

Μιλάγα με φίλο σήμερα για το τριποδο ο οποιος μου έλεγε το τα πόδια του Slik DX700 είναι πάρα πολύ καλά για Steady Long Exposure είναι τούμπανα αλλά για βίντεο δεν πας πουθενά..

Όσον αφορά το τρίποδο το Cullman 150 με βόλεψε πάρα πολύ δηλαδή ένα Head να έβρισκα και δεν θα έπερνα καινούριο αλλά λέω να σκάσω ένα μεγαλύτερο ποσο να πάρουμε κάτι καλό να τελειώνουμε..

Γιατί μου αρέσει πολύ το τρίποδο σαν φάση αφού όπου έβγαινα για φωτογραφία δεν πήγαινα χωρίς το τρίποδο..

[MENTION=30414]Lord_mystery[/MENTION] Πρέπει να εποικινωνίσω μαζί του..

Μου έτσειλε E-mail και θα δούμε..

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] το συγκεκριμένο δεν μου αρέσει για κανένα λόγο..

Είδα και άλλα Manfrotto αλλά είνα ακριβότερα..

Δηλαδή αν σου έκανε δώρο κάποιος μια ροζ D800E θα έλεγες δεν την θέλω γιατί είναι άσχημη ? :D

Στα δώρα και στο Τσάμπα ποτέ δεν λέμε όχι..

Αλλά δεν μου δίνει κανεις το τρίποδο τσάμπα ή την D800 δώρο..

:hehe:

Ξεκόλα τα μυαλό σου δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο ψάχνω τώρα και με 3 κιλα τρίποδο και ας είναι και Manfrotto..

Τελικά κατέληξα σε πόδια και Head..

Ποδια 2 μου αρέσανε τα Slik PRO DX 700

αλλά δεν τα βρίσκω πουθενά, και Induro Alloy.. τώρα είμαι ανάμεσα σε 3 213/313/413 που είναι ταπα ψηλό (413)

Καταρχήν Αυτό θέλω μπας και προτείνετε κάτι άλλο από εταιρία επειδη δεν γνωρίζω άλλες, και αυτές με το ψάξιμο τις βρήκα.. Και από διαφορους φωτογράφους που ποστάρουν το Gear τους..

Θέλω τα πόδια να είναι χοντρά βλ DX 700

όπως και τα Induro..

Τώρα αρκετοι μου λένε να φτάνουν με την μια στο υψος σου (1.70)

Και προσωπικά θέλω να είναι βαρύ.. μου έχει κολλήσει το SLIK επειδή είναι 2.67 κιλά και δεν μπορώ να βρω πουθενα παρόμοιο μονο τα induro αλλά και ακρυβοτερα είναι και δεν υπαρχουν.. αρκετα..

Βρισκω μόνο τα 413 που κάνει 220 ευρω και είναι 170 μονο τα ποδια χωρις το Colum..

Και το 214 ..

Αλλά αυτο κοιταώ μην ξέρετε καμια άλλη..

Και για HEAD λεω BallHead από Manfrotto κανα 60αρικο είναι κανα 2 προτεινόμενες..

Βοηθήστε με μια να κατασταλάξω να κάνω καμια παραγγελια σήμερα..

Αλλά έχω γενικά μπερδευτεί..

Πάμε τώρα για το 1ο μέρος..

Είπαμε το ένα Slik Pro DX700 η 780 αλλά δεν μπορώ να τα βρώ πουθενά στην ελλάδα..

Αλλά ούτε και .ro από ότι έψαξα διαθέσιμο στα μαγαζιά δεν είναι για την ώρα για να πεις να κάνω υπομονή μέχρι να ανεβώ επάνω αλλά τέλος αυγούστου ξέρεις μπορείς να το έχουν ποτέ δεν ξέρεις..

Και έτσι χθες είδα τα Induro (αλλά γενικά έψαχνα τα πόδια του 700DX σαν μέγεθος, σχήμα και βάρος 2.6kg μόνο ποδια)

700DX..

3HWJgD5.png

Και είδα μετά τον Dave :p

Έχει τα induro Alloy 8m 214..

pP9I2ip.jpg

Και τα έχω βρει εδώ..

Induro Alloy 8 M AT-Serie 2 AT 214

υπάρχουν και τα 213 που η μόνη διαφορά είναι τα πόδια.. έχουν 2 extenders από ότι 3ις..

Induro Alloy 8 M AT-Serie 2 AT 213

DhaZM5g.png

και είναι ακριβός τα ίδια στο υψος.. 1.67

Και 2 κιλά αντι για 2.5 που θέλουμε όπως τα 700DX

Και μετά είναι το 313 που είναι αυτό που θέλουμε αλλά δεν το βρίσκουμε πουθενά..

TChN4sy.png

Μαζι με το 413 αλλά μου φαίνεται Overkill

cCm4FxA.jpg

pSz8Gc3.png

3lOHUYC.jpg

Αλλά και στην τιμή είναι φεύγα

Γιατί όλα τα Induro Alloy θα τα συνδίαζα με ένα BALL HEAD από Manfrotto στα 50-60 ευρώ..

Και έτσι πάμε στα 280 για το Overkill 413

Αλλά και στα 210-220 πες άμα πάρουμε ένα induro 214/213

Και είμαστε και σε λιγότερα κιλάσ 2 κάτι πες..

από 700DX και ακριβότερα από το 700DX

Και στην τελική γιατι να μην δώσω 110 ευρώ και να πάω στο 500DX

SLIK CORPORATION - The most copied line of tripods today

Slik PRO 500 DX | Παπαδάκης Φωτογραφικά

που φτάνει 1.65 (με την κολόνα νομιζω αλλά θα γελαστώ μου φάινεται πως όχι.. γιατί το 700DX παεί 1.9 και ο αλλος στο βιντεο ότι αμα το ανοιξω ξεπερναει τα 2) όπως και το Induro 214 αλλά άμα ο Dave έχει το συγκεκριμένο που λεει δεν χρησιμοποιεί την κολόνα..

Και έτσι να κάνουμε την δουλεια μας.. με το 500DX και φθυνότερα..

Αλλά δεν μου κολάει γιατί ήθελα το 700DX ανεκαθεν παπ-α να πάω σε μικρότερο :p

Και τώρα είμαι ανάμεσα σε αυτά μεχρι να βρω κάτι καλύτερο.. κατι θα φύγει σήμερα το τι δεν ξέρω..

Κατ' αρχάς για πιο λόγο έχεις δέσει το "μεγαλύτερο βάρος = καλύτερο" ( δεν ισχύει ).

Επίσης... να φτάνει μόνο με τα πόδια 1.65m ( με 1 σκέλος, δίχως ανοιγμένα τα υπόλοιπα ) τι στο καλό το θες ?

Θες να βαρέσεις την Gisele Budchen από τα 30εκ. με macro ?

Και με τα σκέλη να ανεβαίνει στα 2 μέτρα για να βαρέσεις φάτσα τον Γιάο Μίνγκ ?

Επίσης με το άνοιγμα ποδιών του 413 κλείνεις την κυκλοφορία στην εθνική οδό σε φούλ άνοιγμα :D

Μετά θα λες "δεν χωράει το κωλοτρίποδο στα βράχια να τραβήξω την φωτό"

Έγινε επεξεργασία από billpeppas

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.