Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

αν μιλάς πχ για το παλικάρι απ'οπου πήρα τον δικό μου, εντάξει. θεωρώ, και μου το είπε και ο ίδιος, ότι ήταν τελείως λάθος επιλογή για αυτόν και για αυτά που ήθελε να κάνει.

Απλά αφού μπορούσε μέσω της επιδότησης του ΕΣΠΑ, πήγε και αγόρασε ό,τι πιο ακριβό βρήκε.

γενικα μιλαω..και εγω ενα χρονο με 24-70 δε μου 'εκατσε".

Θα διαφωνησω επισης με το τελευταιο...-γενικα σαν ιδεα.

Δεν αγοραζεις οτι πιο ακριβο υπαρχει ...αγοραζεις εκεινο που θα σου ειναι πιο χρησιμο.

Προσωπικα μιλωντας παντως, εχω παρατηρησει οτι για τη χρηση που κανω ο 17-50 ειναι ο φακος που εχω πανω συνηθως απλα γιατι βολευει χωροταξικα στην τσαντα, ή γιατι απλα θελω να βγαλω "κατι" προχειρα. That said, μαλλον θα με βολευε περισσοτερο το 24-70 σαν ευρος, διοτι σπανιως τον χρησιμοποιω στο ευρυ του, βαζω κατ'ευθειαν τον 10-20. Γενικα να καταθεσω οτι ειμαι τρομερα ευχαριστημενος με τα πραγματα που εχω παρει, και ευτυχως δεν εχω δημιουργησει καμια αναγκη, κανονικη ή καταναλωτικη, για να θελω να παρω κατι επιπλεον :p

...ειπε εκεινος που πηρε d7000+10-20+17-50+70-200....:p

Εμένα πάντως το 17-50 με έχει βολέψει σαν εύρος. Αν είχα έναν 24-70, σίγουρα θα μου έλειπαν πιο πολύ τα 17mm απ' ό,τι μου λείπουν τώρα τα 70mm. Αν έπαιρνα βέβαια την 5D που σκεφτόμουν, θα είχα στα υπόψην τον 24-105 f4 L IS.

Sent from my Huawei Ideos X5 1.12.9(ret4rt) using Tapatalk

Θα διαφωνησω επισης με το τελευταιο...-γενικα σαν ιδεα.

Δεν αγοραζεις οτι πιο ακριβο υπαρχει ...αγοραζεις εκεινο που θα σου ειναι πιο χρησιμο.

κι εγώ διαφωνώ με αυτό το σκεπτικό (δηλαδή συμφωνούμε μεταξύ μας) ;)

Αλλά δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται έτσι.

Btw, κι εμένα πολλές φορές μου λείπει κάτι πιο ανοιχτό από τα 24mm αλλά στην πλειοψηφεία των περιπτώσεων μπορώ να διορθώσω εγώ την θέση μου ανάλογα.

Πάντως μετάνοιωσα που δεν τσίμπησα έναν 11-16 που είχε εμφανιστεί πριν λίγο καιρό. Εκτός του ότι ειναι λουκούμι, θα ήταν πολύ χρήσιμος για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις κλπ.

Ελπίζω να ξαναυπάρξει καμιά τέτοια καλή ευκαιρία στο μέλλον.

τον 24-70 προσωπικά το πήρα μόνο και μόνο για τα μυστήρια..

σε αυτά, ειδικά αν τραβάς άφλασα θες ακριβές και γρήγορο af και τέλεια απόδοση ακόμη και στο 2.8.

πέρυσι έκανα 2 βαπτίσεις με έναν 28-70 φ2.8 με d300 και μου έκατσε απίστευτα το εύρος.

γι αυτό και το πήρα.

χώρια που σε φφ μετά είσαι τούμπανο καθώς έχεις και το ευρυγώνιο.

ωστόσο εννοείται πως αν πάρω φφ έχει φύγει σούμπιτος ο τοκινα και έχω πάρει τον 14αρι samyang.

πάλι προσωπικά αν δεν είχα τα μυστήρια δεν είχα λόγο να αγοράσω το συγκεκριμένο φακό.Θα αναβάθμιζα κατευθείαν το σώμα..

σε αυτά, ειδικά αν τραβάς άφλασα θες ακριβές και γρήγορο af και τέλεια απόδοση ακόμη και στο 2.8.

πέρυσι έκανα 2 βαπτίσεις με έναν 28-70 φ2.8 με d300 και μου έκατσε απίστευτα το εύρος.

γι αυτό και το πήρα.

ωστόσο εννοείται πως αν πάρω φφ έχει φύγει σούμπιτος ο τοκινα και έχω πάρει τον 14αρι samyang.

πάλι προσωπικά αν δεν είχα τα μυστήρια δεν είχα λόγο να αγοράσω το συγκεκριμένο φακό.Θα αναβάθμιζα κατευθείαν το σώμα..

Καλα...δεν το αναφερα για να δικαιολογηθειτε .Ο καθενας βρισκει και παιρνει φακο αναλογα με τις αναγκες του.

Απλα διαπιστωνω οτι υπαρχουν και αλλοι :p

Παντως σε σχεση με τα boldarisena....ισα ισα που σε FF ειναι λιγοτερο χρησιμος μιας και για ευρυγωνιο εχεις αλλον (ανεφερες ηδη το samya-μιδι ) και το 70αρι πλεον δεν σου κανει για τιποτα περα απο καποια γενικα πλανα..και το 2.8 θα δεις οτι 8α σε αφηνει ακαλυπτο απο βαθος πεδιου.

Γιο το wide κομματι ακομα και στο 17αρι στην cropped ολοι εχετε αλλον φακο (ultra wide-wide) .Μη περιμενεις θαυματα απο το 24αρι στην FF.Τα ιδια ισχυουν σαν ευρος καλυψης.

Πολυ πιθανον αν ειχα 24-70 σε crop να ημουν περισσοτερο ευχαριστημενος.

γι αυτό και το πήρα.

ποιον tokina έχεις ;

o 24-70 ειναι μια χαρα σε FF για γενικες χρησεις

και το λιγο wide εχεις και το πορτρετακι σου αμα θες εχεις

το 2.8 αναλογα το στυλ σου βοηθαει αρκετα.

δλδ οταν θα παω σε D700 , θα μεινω πιστευω με τον 24-70 μου..και 80-200

κ μετα ισως εναν wide μονο φακο για τοπια

Γενικα να καταθεσω οτι ειμαι τρομερα ευχαριστημενος με τα πραγματα που εχω παρει, και ευτυχως δεν εχω δημιουργησει καμια αναγκη, κανονικη ή καταναλωτικη, για να θελω να παρω κατι επιπλεον

300άρη έχεις; Δεν έχεις!:p:p:p

tokina 12-24 f/4 pro

είναι άριστος σε dx, οξύτατος και άψογος κατασκευαστικά.

μόνο σε περίπτωση ff θα τον αλλάξω.

Σχεδιαστικα* δεν απεχουν πολυ.Και παλι κουμπωνει στην FF δίνοντάς σου πληρη κυκλο απο 20mm (περιπου και αν δε με απατα η μνημη μου) και πανω.

Προφανως δεν ειναι 16 (οπως ο 11-16:p)...αλλα οκ.

*(το γραφω ετσι γιατι ο 17-50 (ταμρον) δεν ανοιγε καθολου τη μαυριλα σε ολο το εστιακο ευρος)

Το δοκιμάζω τώρα ομως και μου βγάζει ότι η συσκευή δεν ειναι WIA compatible (ενω το βλέπει κανονικά το σκάννερ).

Μήπως πρέπει να ενεργοποιήσω τίποτα ή να περάσω κανέναν έξτρα οδηγό ; :hmm:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.