Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

Για μια "δουλειά" που προέκυψε σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά αυτού του σκάννερ

Epson Perfection V330 Photo Scanner - Scanners - plaisio.gr το οποίο μετά θα χρησιμοποιηθεί και την ψηφιοποίηση όλου ή μέρους του αρχείου που υπάρχει σπίτι

Για πείτε γνώμες. Υπάρχει κάτι άντίστοιχο/καλύτερα σε αυτά τα χρήματα; Κοιτούσα και το V500 αλλά ξεφεύγει αρκετά.

Άραγε το 330 μπορεί με καμιά μόντα να σκαννάρει και 120άρι φιλμάκι (δεν με καίει και ιδιαίτερα αυτό γιατί στην ανάγκη μπορώ να τα δώσω σε γνωστό με το v750, απλά για να ξέρω) ;

δεν νομιζω να θελει moda..

Ολη η σειρα εχει το εξαρτημα για 120αρη φιλμ.

Βεβαια με το πλαισιο ποτε δεν ξερεις..αλλα θεωρητικα εχει.

edit..

τελικα δεν εχει :p

Έγινε επεξεργασία από ΝTG

σιγουρο αυτό;

Γιατί εδώ (Epson Perfection V330 Photo Scanner - Product Information - Epson America, Inc. ) βλέπω οτι λέει Supported Film Size: 35mm negatives and slides ενώ στο 500άρι αναφέρει και το 120 φιλμ ξεκάθαρα.

Λες να ειναι παράλειψη; Μακάρι :)

[MENTION=3673]hayabusa[/MENTION]

σε προλαβα στο εδιτ..

Νομιζα οτι ειχε ολη η σειρα...αλλα τα μικρα δεν..

Γενικα ειναι καλουλης...για 35αρια..καλο θα ηταν να πας σε dedicated 35αρη...nikon ,fuji ,minolta ...αν θυμαμαι καλα..αλλα το ποιο πιθανο ειναι να μη βρεις στα λεφτα που θες ουτε σε μτχ..

Αν ασχοληθεις με το ice ..που μαλλον δεν το δινουν στο μικρο...βγαζεις αξιοπρεπες αποτελεσμα.

Αυτα ...απο οτι θυμαμαι παλιοτερα που ηθελα μεσαιο φορμα..(οπως ισως θα θυμασαι)

Ενα checkup το θελω η αληθεια ειναι..οποτε κανε μια αντιστοιχη -σημερινη- ερευνα..

δεν νομιζω να θελει moda..

Ολη η σειρα εχει το εξαρτημα για 120αρη φιλμ.

Βεβαια με το πλαισιο ποτε δεν ξερεις..αλλα θεωρητικα εχει.

edit..

τελικα δεν εχει :p

Aυτό που απαντάς σε προηγούμενο ποστ για τα παρακάτω και πρέπει να μυρίσει ο άλλος τα νύχια του με τρελαίνει :p

Λοιπόν, επί του θέματος, δεν πειράζει. θα το τσιμπήσω και για το 1% που θα χρειαστεί να σκαννάρω 120άρι θα το στείλω στον ιδιοκτήτη του V750 :)

[MENTION=3673]hayabusa[/MENTION]

σε προλαβα στο εδιτ..

Νομιζα οτι ειχε ολη η σειρα...αλλα τα μικρα δεν..

Γενικα ειναι καλουλης...για 35αρια..καλο θα ηταν να πας σε dedicated 35αρη...nikon ,fuji ,minolta ...αν θυμαμαι καλα..αλλα το ποιο πιθανο ειναι να μη βρεις στα λεφτα που θες ουτε σε μτχ..

Αν ασχοληθεις με το ice ..που μαλλον δεν το δινουν στο μικρο...βγαζεις αξιοπρεπες αποτελεσμα.

Αυτα ...απο οτι θυμαμαι παλιοτερα που ηθελα μεσαιο φορμα..(οπως ισως θα θυμασαι)

Ενα checkup το θελω η αληθεια ειναι..οποτε κανε μια αντιστοιχη -σημερινη- ερευνα..

σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί για σκαννάρισμα τυπωμένων φωτογραφιών που απ'οτι διαβαζω τα πάει πολύ καλά.

Τα αρνητικά σε αυτή τη φάση δεν με πολυνοιάζουν γιατί ειναι για τελείως προσωπική χρήση.

Κατά τα λοιπά μετά από σύντομη έρευνα δεν βρήκα τιποτα άλλο σε αυτά τα χρήματα με αυτές τις δυνατότητες, οπότε μάλλον ειναι μνόδρομος αυτό

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για καλό μηχάνημα να σκανάρει αρνητικά να ανοίξουμε ένα θέμα να μοιραστούμε τα χρήματα αγοράς και στο τέλος όσο πωληθεί.

Καιρό το έχω στα "projects" αλλά 1) δεν έχω όλο το ποσό που χρειάζεται (~>500 ευρώ) και 2) δεν έχω βρεί ακόμα το χρόνο.

Ρε χάγια αλλάζεις συνέχεια άβαταρ και δεν κατάλαβα ότι εσύ ήθελες να πάρεις σκάνερ.

Είναι απίστευτη η διαφορά της σκαναρισμένης τυπωμένης φωτογραφίας από το σκαναρισμένο αρνητικό από film scanner.

Μπορώ να σου δανείσω το film scanner μου (NIKON COOLSCAN V ED) μου για λίγες μέρες αν θες. Επίσης μπορώ από Δευτέρα να έρθω να σκανάρουμε μαζί.

Όντως το ICE ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!!

χθες ούτε εγώ κατάλαβα πως κατέληξα στο τέλος της μέρας να έχω τον nikkor 24-70 f2.8.

με εγγύηση 1,5 χρόνο +, κάπου 100 κλικ μου πε το παιδί είχε κάνει στα 950€.

τώρα μένει ο tamron και ολοκλήρωσα από φακούς.

Ρε χάγια αλλάζεις συνέχεια άβαταρ και δεν κατάλαβα ότι εσύ ήθελες να πάρεις σκάνερ.

Είναι απίστευτη η διαφορά της σκαναρισμένης τυπωμένης φωτογραφίας από το σκαναρισμένο αρνητικό από film scanner.

Μπορώ να σου δανείσω το film scanner μου (NIKON COOLSCAN V ED) μου για λίγες μέρες αν θες. Επίσης μπορώ από Δευτέρα να έρθω να σκανάρουμε μαζί.

Όντως το ICE ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!!

Πέτρο, οι φωτογραφίες που μου έχουν ζητήσει να σκαννάρω δεν έχουν αρνητικά. Είναι από ψηφιακή μηχανή και επειδήξ ο φωτογράφος του γάμου ζητούσε τα μαλλιοκέφαλά του για τις επανεκτυπώσεις τα παιδιά (φίλοι ειναι) μου τις έδωσαν για να τις "φτιάξω" εγώ. Και επειδή από καιρό ήθελα να ξεκινήσω την ψηφιοποίηση και του αρχείου που υπάρχει σπίτι τώρα ειναι επιτέλους μια καλή ευκαιρία να πάρω σκαννεράκι.

Αν ήταν μόνο αρνητικά θα σου έλεγα, και ίσως κάναμε και εκείνη την σύγκριση με το ν750 που λέγαμε κάποτε άν θυμάσαι.

Αυτό το ICE που λέτε τι ειναι και τι κάνει; Έχει καμία σχέση με το γνωστό ICE της Μ$ που φτιάχνουμε τις πανοραμικές ;

χθες ούτε εγώ κατάλαβα πως κατέληξα στο τέλος της μέρας να έχω τον nikkor 24-70 f2.8.

με εγγύηση 1,5 χρόνο +, κάπου 100 κλικ μου πε το παιδί είχε κάνει στα 950€.

τώρα μένει ο tamron και ολοκλήρωσα από φακούς.

Εγώ τον είχα πάρει κάπου 100-150 ευρώ φτηνότερα :p

Πέρα από την πλάκα, καλορίζικος και καλοδούλευτος. Πιστεύω θα τον ευχαριστηθείς και με το παραπάνω, ειδικά στην 700άρα που έλεγες. Είναι πραγματικά απίστευτος :T:

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

Πέτρο, οι φωτογραφίες που μου έχουν ζητήσει να σκαννάρω δεν έχουν αρνητικά. Είναι από ψηφιακή μηχανή και επειδήξ ο φωτογράφος του γάμου ζητούσε τα μαλλιοκέφαλά του για τις επανεκτυπώσεις τα παιδιά (φίλοι ειναι) μου τις έδωσαν για να τις "φτιάξω" εγώ. Και επειδή από καιρό ήθελα να ξεκινήσω την ψηφιοποίηση και του αρχείου που υπάρχει σπίτι τώρα ειναι επιτέλους μια καλή ευκαιρία να πάρω σκαννεράκι.

Αν ήταν μόνο αρνητικά θα σου έλεγα, και ίσως κάναμε και εκείνη την σύγκριση με το ν750 που λέγαμε κάποτε άν θυμάσαι.

Αυτό το ICE που λέτε τι ειναι και τι κάνει; Έχει καμία σχέση με το γνωστό ICE της Μ$ που φτιάχνουμε τις πανοραμικές ;

Εγώ τον είχα πάρει κάπου 100-150 ευρώ φτηνότερα :p

Πέρα από την πλάκα, καλορίζικος και καλοδούλευτος. Πιστεύω θα τον ευχαριστηθείς και με το παραπάνω, ειδικά στην 700άρα που έλεγες. Είναι πραγματικά απίστευτος :T:

με εγγύηση;

δλδ τον πήρες 800;

οι περισσότεροι πάντως παίζουν γύρω στα 1100€

με εγγύηση;

δλδ τον πήρες 800;

οι περισσότεροι πάντως παίζουν γύρω στα 1100€

Ή 800 ή 850, δεν θυμάμαι ακριβώς. Εγγύηση έχει λίγο ακόμη, ναι. Απλά ο πρώην ιδιοκτήτης του ήθελε να τον διώξει με συνοπτικές διαδικασίες γιατί δεν τον βόλευε ;)

τιποτα..απλη διαπιστωση οτι υπαρχουν τουλαχιστον αλλοι 2 αν8ρωποιο που δεν βρηκαν χρησιμοτητα στον 24-70.(αναφερομαι στο ευρος).

Τον αγοραζεις για λιγο απο ολα...τελικα ανακαλυπτεις οτι σου τρωει χρονο/κλικς απο τον ευρυγωνιο και τον (κοντο) τηλεφακο τους οποιους θα προτιμουσες στο 99% των περιπτωσεων αντι του 24-70.

(αυτο στην FF τουλαχιστον ..αν και σαν ευρος με αντιστοιχο 17-50 στην cropped παλι δεν ημουν ικανοποιημενος)

αν μιλάς πχ για το παλικάρι απ'οπου πήρα τον δικό μου, εντάξει. θεωρώ, και μου το είπε και ο ίδιος, ότι ήταν τελείως λάθος επιλογή για αυτόν και για αυτά που ήθελε να κάνει.

Απλά αφού μπορούσε μέσω της επιδότησης του ΕΣΠΑ, πήγε και αγόρασε ό,τι πιο ακριβό βρήκε.

Προσωπικα μιλωντας παντως, εχω παρατηρησει οτι για τη χρηση που κανω ο 17-50 ειναι ο φακος που εχω πανω συνηθως απλα γιατι βολευει χωροταξικα στην τσαντα, ή γιατι απλα θελω να βγαλω "κατι" προχειρα. That said, μαλλον θα με βολευε περισσοτερο το 24-70 σαν ευρος, διοτι σπανιως τον χρησιμοποιω στο ευρυ του, βαζω κατ'ευθειαν τον 10-20. Γενικα να καταθεσω οτι ειμαι τρομερα ευχαριστημενος με τα πραγματα που εχω παρει, και ευτυχως δεν εχω δημιουργησει καμια αναγκη, κανονικη ή καταναλωτικη, για να θελω να παρω κατι επιπλεον :p

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.