Jump to content

Recommended Posts

το αυτο που ειπε ο πετρος...

Αν θες σε ΒW (λεμε ...αν θες) ...δες-παρε το kodak tmax 100/400( oτι θες απο χρονους)

δεν θυμαμαι σε ποιον το έλεγα, αλλά ψήνομαι στην επόμενη φιλμοκατάσταση να βγάλω με Α/Μ φιλμ. πλάκα θα έχει :D

Πέτρο, μέσα στο Σ/Κ θα ξέρω με τι ανάλυση μπορώ να σκαννάρω στον γνωστό μου οπότε αν είναι θα μιλήσουμε για να στα δώσω εσένα τα αρνητικά. ;)

Αργότερα αυτό, άσε να δω αν θα πάνε όλα καλά με τα έγχρωμα.

Σημείωσα Superia 200 και το Portra αλλά δεν ξέρω τι έχει το φωτογραφείο.. ίσως να μην έχει και κανένα από αυτά.

(edited)

Και πόσα μπιτ χρώμα να μάθεις.

@ racer

Άμα σου αρέσουν τα παρακάτω 100% crop, πάρε Superia 200άρι.

Film008_31.jpg

Film008_06.jpg

Έγινε επεξεργασία από PetrosD

μπερδεγουέι, μιας και τελείωσαν και οι εξεταστικές, μήπως να κανονίζαμε καμιά φωτομάζωξη; Αν είναι, να κάνουμε ένα καινούριο θέμα για που και πότε :)

• Like 2

Ένα για τον βούδα

[ame=http://vimeo.com/15859118]D7000 Unboxing+ Video Sample on Vimeo[/ame]

Πέτρο, η πρώτη είναι 100% εστιασμένη;

• Like 1

Δεν ξέρω, δεν την τράβηξα εγώ, ίσως όχι στο πρόσωπό μου αλλά στην ταμπέλα.

Επίσης, είναι τραβηγμένη με έναν από τους φτηνότερους φακούς, τον 35-80 new

Τελικά η Vivitar είναι off, όπως και η Petri και η Canon (αυτή πάντα ήταν). Το μόνο που μου έμεινε για να "κάνω παιχνίδι" πλέον είναι η Nikon F-601 και οι αντάπτορες από M42 σε F για τους φακούς της Vivitar.

Δεν ξέρω αν φτιάχνονται αλλά είναι κάτι με το οποίο δε μπορώ να ασχοληθώ αυτή την περίοδο.

(edited)

hoya ND400 in da house:)

42 ευρώ το μαλλί(52mm δλδ για τον 18-55 κ' τον 35αρι)

Έγινε επεξεργασία από performer
  • Like 1
είσαι τυχερός που έχουν μικρή διάμετρο οι φακοί σου :p

αυτό ξανά πες το!:p

γι' αυτό άλλωστε το τόνισα στην ():p

Γειά και πάλι μετά απο καιρό!

Πρόκειται να πάω διακοπές στο Amsterdam και θα ήθελα να παίξω λίγο με τα νερά στα κανάλια, οπότε σκέφτομαι θα χρειαστώ ενα ND φιλτρο. Κοιτάω απο amazon.co.uk για B&W.

Έχω προβληματιστεί όμως στο πόσο σκούρο να το πάρω. Δεν θέλω graduated για αρχή.

Επειδή κατα καιρούς μερικοί έχετε βγάλει αριστουργήματα, πόσα stop προτείνεται να είναι το φιλτράκι?

Ευχαριστώ!

(edited)

ενα nd400 είναι κατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση. το έχω και εγώ και πιστεύω πώς για να πιάσεις χρόνους 30-40 δευτερολέπτων όταν υπάρχει λίγος ήλιος ακόμα (aka χρωματα στα σύννεφα κλπ) και ένα διάφραγμα f11-f16 το πολύ (για να αποφύγεις και το diffraction) μάλλον είναι μονόδρομος.

Υπάρχει και ένα αντίστοιχο της b+w που κόβει νομίζω 10 στοπ (αντι των 8 του ND 400 )αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε.

Έγινε επεξεργασία από hayabusa
  • Like 2
ενα nd400 είναι κατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση. το έχω και εγώ και πιστεύω πώς για να πιάσεις χρόνους 30-40 δευτερολέπτων όταν υπάρχει λίγος ήλιος ακόμα (aka χρωματα στα σύννεφα κλπ) και ένα διάφραγμα f11-f16 το πολύ (για να αποφύγεις και το diffraction) μάλλον είναι μονόδρομος.

Υπάρχει και ένα αντίστοιχο της b+w που κόβει νομίζω 10 στοπ (αντι των 8 του ND 400 )αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε.

30-40sec και σύννεφα δεν θα δώσουν ένα blurred αποτέλεσμα?

ενα στοπ παραπανω νομιζω κοβει της B+W...παρε το φτηνοτερο απο τα 2 τους,

Επισης ...υπαρχει ενα νεο φιλτρακι -σχετικα-...το οποιο ειναι μεταβλητο απο την L.C.W

Επιλεγεις δλδ ποσα στοπ περιστρεφοντας το οπως ενα cpl.(ειναι "αριθμημενα")

details

@ebay -> Find LCW FADER ND mark II (MK2) 77mm (Genuine Design) on eBay International Market, with worldwide deals on items in all your top categories

παραγγελνετε με βαση τη διαμετρο που θετε και ερχεται κρυσταλλο της αμεσως μεγαλυτερης αλλα με σπειρωμα της διαμετρου που θελετε (ωστε να το κουμπωσετε)

ο λογος ειναι το vignettarisma..

• Like 1

αναλόγως. αν υπάρχει έντονη κίνηση μάλλον ναι οπότε προφανώς χρειάζεται ακομη μεγαλύτερη έκθεση.

btw, με το φιλμακι τι έκανες;

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.