Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

[MENTION=119]Samael[/MENTION]

Πηρες τιποτα?

υ.γ

Πιο "γυφτακι" -σε χρωμα- δεν εχω ματαξαναγινει..

Ετσι έτσι, τι ανάγκη έχεις! Αγιόκαμπο το μαυρίζεις?

Τρίτη-Τετάρτη θα παραλάβω τελικά είχαμε ένα κόλλημα με τα παρελκόμενα.

Αποψη απο σενα δεν άκουσα όμως και ανησύχησα είναι η αλήθεια :p

Αντε μεγειες..με το καλο να τα δεχτεις

Tελικα με τι φακο κατεληξες?

Παραλια Αγ.Παντελεημονα ξεκαλοκαιριαζω..ενιοτε και Ν.Πορους.(δεξια και αριστερα απο το καστρο του πλαταμωνα για του μη γνωριζωντες)

Δεν απαντησα γιατι "απουσιαζω", απλα ειπα να καψω λιγο 3g.

Υ.Γ

Ασχετο..κυκλοφορει στο μυαλο μου (σε αυτη τη περιοχη τελως παντων) η ιδεα να δωκω τη 5δ απο σεπτεμβρη.Πρεπει να κλεινω 5 χρονια με δαυτην..

Παιζουν 2-3 σωματα canon αν παραμεινω εκει ..και αλλα 2-3 -αν δεν μου ξεφευει κανενα- σε αλλη/ες εταιρια/ες.

Και αυτη η ρημαδα η κανον δεν λεει να βγαλει κατι νεοτερο...

Έγινε επεξεργασία από ΝTG

Xαχα, κάνε καμία "φωτογραφική δοκιμή" το Κανονάκι στο Venus να μπούμε και μείς στο πνεύμα! :p

Το σετ είναι:

70D

EF-S 17-55 f/2.8 IS USM

EF 70-200 f/4L non IS USM, σκέτο γιατί είμαι χεράς :p

Hood EW 83 J

Hoya Pol Circular HD Series 77mm

Vanguard Espod CX 233AP τριποδάκι

Lowepro Transit Sling 250 AW Slate τσαντούλα

Prime δεν διάλεξα ακόμα, δεν μπορούσα να αποφασίσω τι θα μου χρειαστεί για συμπλήρωμα των 2 παραπάνω. Θα τους δουλέψω και θα ψωνίσω αργότερα.

Να ρωτήσω γιατί Canon και όχι Nikon; :innocent:

6_6.jpg

:p

Ανάμεσα σε 7100 και 70D δεν νομίζω οτι υπάρχει καθαρός νικητής. (δε ξέρω αν διαφωνούμε εδώ, μάλλον όχι και πολύ)

Στα σημεία με κέρδισε η Canon (features), έχω και προηγούμενη εμπειρία με Canon, έχω και 2 φακούς(φτηνούς μεν) να κάθονται, and there you go.

Δεν ξέρω αν έχει ξαναρωτήσει κάποιος αλλά πόσο εμπιστευεστε τα αποτελέσματα του DXOmark?

Δηλαδή

des6xt.jpg

10ol10z.jpg

Τελικά "ποια είναι καλύτερη"; Πως θα βρω σε συμπέρασμα με όλα αυτά; Εν τω μεταξύ χαμός. Άλλος δοκιμάζει με τον 18-55κιτ άλλος με τον 60 φ2.8 άλλος με οτι ναναι. Αν δεν δεις τα raw δεν βγάζεις άκρη.

To budget παίζει γύρω στην ΝΧ300 και την Α5000. Το θέμα είναι πως η οθόνη της Samsung είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι (μπορεί να κοιτάξει κάτω 45° που είναι σωτήριο οταν θες να βγάλεις φωτό με τη μηχανή σηκωμένη πάνω απο το κεφάλι σου) και δεν εμπιστευομαι και τόσο την Α5000 γιατί ήδη η sony βγάζει αντικαταστάτη(σε 6 μηνών κάμερα) που μυρίζει.... Την Α5100

Έγινε επεξεργασία από NoDsl

Παιρνεις τη σαμσουνγκ και τελειωνεις.

Απο τη στιγμη που δεν "υπαρχει" budget δεν εχει νοημα να το μελετας.

Στη πραξη δε θα καταλαβεις ποτε τι πηρες και τι εχασες μιας και λιγο πολυ ολες σε παραπλησιο απο πλευρας ικανοτητων αισθητηρα* της σονυ προκειται.Απο κει και επειτα ειναι τι δουλεια κανουν στο firmware (check pentax για παραδειγμα)..και τι μπορεις να παρεις εσυ απο τον αισθητηρα και πως θα το αξιοποιησεις/αναδειξεις/κλπ.

Μιας και μαυριζω η α5100 τι προσφερει?Εχει τουλαχιστον phase detect?Aν οχι προσπερνα και πηγαινε ειτε στην α6000 ειτε μεινε στην nx300 που δε ζηταει τιποτα για αυτα που προσφερει.(και ναι ..η "φθηνουλα" σαμμυ εχει phase detect)

*δεν εννοω αριθμητικα εναν αισθητηρα..απλα δεν υπολειπεται τεχνολογικα εναντι των υπολοιπων.Και αναφερομαι και στον 16αρη και στον 20αρη και στον 24αρη..οι οποιοι διαφοροποιουνται μεταξυ τους ελαχιστον τοσο απο το εκαστοτε μεγεθος pixel οσο και απο θεμα firmware οπως προειπα.Φυσικα αν δεν εχει olpf ή οπως αλλιως το βαφτιζει η εκαστοτε εταιρια ακομα καλυτερα.(πχ..α6000 ..δ3300/δ5300/δ7100 )

Ούτε η NX300 έχει olpf. Αυτές από φακούς τι λένε; Μόνο τον 60άρη f2.8 προτείνουν.

Στην τελική αξίζει να περιμένω μπας και βρω καμιά ευκαιρία μεταχείρα d5200 με 18-105VR ή καινούργια NX300;

Ούτε η NX300 έχει olpf. Αυτές από φακούς τι λένε; Μόνο τον 60άρη f2.8 προτείνουν.

Στην τελική αξίζει να περιμένω μπας και βρω καμιά ευκαιρία μεταχείρα d5200 με 18-105VR ή καινούργια NX300;

Δυο ερωτησεις πρεπει να κανεις στον εαυτο σου

1) Θα σε ενοχλησει η απουσια του viewfinder;

2) Σε ενοχλει το μεγεθος των dslr;

Αν απαντησεις σε αυτες τις 2 θα βρεις τι θες μιας και πανω κατω δεν θα δεις αξιοσημειωτες διαφορες στα 2 σωματα που συγκρινεις. Και οι δυο αισθητηρες ειναι αρκετα καλοι (τον ενα τον εχω δουλεψει κιολας), αξιολογοι φακοι υπαρχουν και στα 2 συστηματα οποτε θα πρεπει να αφησεις τα test και τις συγκρισεις και να το δεις απο μια αλλη οπτικη γωνια το θεμα.

1) Καθόλου. Περισσότερο με ενδιαφέρει να βλέπω τι βγάζω με realtime exposure και να γλυτώνω κλικ παρά να έχω vf για να βλέπω υπο τον ήλιο που πολλοί προτάσουν ως δικαιολογία που το vf είναι απαραίτητο. Υπόψιν, η οθόνη της nx300 έχει 100% coverage.

2) δεν με ενοχλεί. Με ενοχλεί που ελάχιστες έχουν πλήρως αρθρωτή οθόνη.

Απο την άλλη κοιτάω το εξής. Οι φακοί στις dslr είναι ΠΟΛΥ πιο φτηνοί και έχουν μεγαλύτερη ποικιλία. Οπότε δεν ξέρω αν γλυτώνοντας τώρα σε αγορά τη φάω μεθαύριο σε φακούς. Αν και οκ, ο 18-55 μια χαρά παίζει, έναν καλό φωτεινό prime για macro και τέλος, imo.

1) Καθόλου. Περισσότερο με ενδιαφέρει να βλέπω τι βγάζω με realtime exposure και να γλυτώνω κλικ παρά να έχω vf για να βλέπω υπο τον ήλιο που πολλοί προτάσουν ως δικαιολογία που το vf είναι απαραίτητο. Υπόψιν, η οθόνη της nx300 έχει 100% coverage.

2) δεν με ενοχλεί. Με ενοχλεί που ελάχιστες έχουν πλήρως αρθρωτή οθόνη.

Απο την άλλη κοιτάω το εξής. Οι φακοί στις dslr είναι ΠΟΛΥ πιο φτηνοί και έχουν μεγαλύτερη ποικιλία. Οπότε δεν ξέρω αν γλυτώνοντας τώρα σε αγορά τη φάω μεθαύριο σε φακούς. Αν και οκ, ο 18-55 μια χαρά παίζει, έναν καλό φωτεινό prime για macro και τέλος, imo.

Κατα την γνωμη μου δεν ειναι τοσο το θεμα του ηλιου αλλα πιο πολυ το θεμα της σταθεροτητας γιατι ας πουμε σε μια νυχτερινη ληψη στην μηχανη που θα εχεις viewfinder και θα την εχεις κολλησει στο ματι σου θα κατεβεις σε ταχυτητα πιο ευκολα οπου αυτο ειναι λιγο δυσκολο να γινει οταν κοιτας την οθονη μιας και τα χερια σου δεν ειναι κολλημενα στο σωμα σου.

Οσο για τους φακους της samsung εχει καποιους εξαιρετικους σταθερους σε σχετικα καλη τιμη για αυτα που δινουν πχ o 30αρης της, ο 12-24 και σαν μακρο εχει εναν 60αρη οπου δεν τον ειχα δοκιμασει οσο ημουν στο συστημα της αλλα οι 2 πρωτοι που σου λεω ηταν αψογοι για τα χρηματα που ζητουσαν. Ριξε μια ματια στο ebay να δεις τι τιμες παιζουν σε αυτους που σε ενδιαφερουν και στα 2 συστηματα και προχωρας,

Αυτό με την νυχτερινή λήψη δεν το κατάλαβα αλλά οκ, μέσα(που λεει και ο χαρρυ κλυν)

Βασικά απο την μεχρι τώρα ενασχόλησή μου και μετά την κλοπή της NEX-C3 μου είχα παρατηρήσει τα εξής.

Μου είναι τραγικά απαραίτητη η σπαστή οθόνη. Εμένα τουλάχιστον σε αυτά που βγάζω κατα βάση(μητρικές κτλ που θέλω "μακρο") και στις περιέργες στάσεις που παίρνεις για να βγάλεις ορισμένες φορές. Ελάχιστες φορές έχω βγεί να βγάλω για να βγάλω και μπορείς να δείς δείγματά μου και στο θέμα με τις φωτογραφίες.

Η ποιότητα των αισθητήρων μου αρκεί, απλά είχα το εξής θέμα. Αμα τύχει καμια βάπτιση ή γάμος ή κάτι τέτοιο τεσπα που θές να βγάλεις κανα 2 να έχεις και να δώσεις στο ζευγάρι μέχρι να τους παραδώσει ο φωτογράφος, ακομα και με τον αισθητήρα στης C3 που απο θέμα θορύβου πάταγε και την 5R(θεωρητικά μιας και ειχαν κόψει λιγότερα pixels για contract detection οπότε άφηνε περισσότερα usable στην ίδια επιφάνεια αισθητήρα) έβλεπα οτι με τον κιτ ακομα και στα 18μμ ήθελα τουλάχιστον 2κλικ κάτω απο τα f3.5 οπότε ανέβαζα ISO. Γιαυτό και κολλάω με το θόρυβο ψηλά και το κοιτάω. Αν μπορώ να πάρω τουλάχιστον 1-2κλικ απο τον αισθήρα δεν θα χρειάζεται να τα σκάσω για καλό φακό ;)

Σκέψου οτι έκανε πολύ καιρό να βγεί "φωτεινός" φακός για τις σόνυ(sigma 19+30 f2.8) που να μην είναι karl zeiss. Τώρα βγαίνουν και άλλοι απ' οτι λένε με την κυκλοφορία της A5100.

Απλά δεν ήξερα που βαδίζει η NX300 αλλά με όσα είπες και αυτά που βλέπω, οκ έχει σχετική ποικιλία.

[MENTION=699]ΝTG[/MENTION] Για OLPF δεν έχω ιδέα αν έχει η NX300, χαζομάρα είπα πριν. Κάτι άλλο διάβασα και μίλαγε μέσα σε κάποιο σημείο για την 7100.

Αυτό με την νυχτερινή λήψη δεν το κατάλαβα αλλά οκ, μέσα(που λεει και ο χαρρυ κλυν)

Αυτο που ηθελα να πω ειναι το εξης, δες αυτην την φωτογραφια (ενας χρηστης που κραταει φωτογραφικη με viewfinder), τωρα δες και αυτην (καποιος που καδραρει με την οθονη). Στις βραδινες ληψεις ο πρωτος μπορει να ριξει την ταχυτητα κλειστρου πιο πολυ απο τον 2ο γιατι η σταση του σωματος του βοηθαει στο να ειναι πιο σταθερος και χωρις κραδασμους.

Ενα απο τα προβληματα μου με την nx300 ηταν αυτο, αν νομιζεις οτι δεν θα σε απασχολησουν αυτα πας με στην nx300, ο 18-55 ειναι οκ φακος, εστιαζει γρηγορα και μετα με εναν 30αρη που τον βρισκεις στα 160 αν ψαχτεις και εναν 60mm macro που δεν ξερω σε τι τιμη παιζει μιας και δεν με ενδιεφερε ποτε κανεις αυτο που θες.

Έγινε επεξεργασία από snik

Aπο τη στιγμη που θες περισσοτερο για review παιρνεις ενα τριποδο της πλακας και τελειωνεις.Μη σε απασχολει -για εκει- χρονος θορυβος κλπ.

ΠΕρι εκκλησιας κλπ..αναμνηστικες θα βγαλεις ουτε εκει πας για κατι κορυφαιο μιας και στα λεφτα που ψαχνεις δε μπορεις να το εχεις.Ενα φακο μπορεις να τον παρεις...αλλα μη περιμενεις και θαυματα.Αν υπαρχει απο 24αρης εως 35αρη φ2.8 και πιο φωτεινος εχει καλως.

Επισης βγαζει και η samyang φακους για νχ μοντουρα..οποτε ξενοιαζεις.Και διαφαγμα οσο θες.

To 300-400-500αρι που θελουν θα το δωσεις?Η μπα?

Ομοιως μη τρελλαινεσαι με τον θεμα ποικιλια στις dslr.Ενα σκασμο χαλια φακοι κυκλοφορουν..αλλoi παιζουν ...αλλοι οχι..αλλα και παλι απο 300 και πανω θα πρεπει να κοιτας.

Τελος ..μη τρελλαινεσαι(πολυ τρελλα εε?) με το ονομα carl zeiss.Ενας δυο φακοι ειναι που κανουν την τρελλη διαφορα σημερα(πχ otus στα 4Κ) ..οι αλλοι απλα εχουν το ονομα..και αλλοι απλα το "rendering"(πολλοι ακριβοι για οτι προσφερουν imho)..αλλα δε νομιζω να σε ενδιαφερει κανενας απο αυτους.

Αν θες να χτυπησεις κορυφη κοιτας ταμρον 24-70 φ2.8 vc στα 1-1.2Κ αλλα καλο θα ηταν να επαιρνες καμμια d5300/d7100 αν οχι δ610.

υ.γ

ΠΕρι μακρο ..δες κανενα reversible ring..ειτε για φακο-μηχανη ειτε για 2 φακους.

Θα τη βγαλεις στη παλυ φτηνια και χωρις εκπτωση στη ποιοτητα.

υ.γ2

Αμφιβαλλω περι c3 / 5r...

Πιστευω μιλας για διαφορετικες φωτογραφιες διαφορετικο pp που απλα δεν μπορει να υπαρει καμμια συγκριση πλεον.

(τις θεωρω ισοδυναμες)

εξαρταται τι ψαχνεις.

Αν δεν θες το liveview autofocus της 70δ πας για 5δ2 για οτιδηποτε αλλο.(κυριως για το ενα στοπ πανω σε ισο που μπορεις να εχεις)...

Επισης αν θες magic lantern..(raw file σε video σε καποια χ αναλυση αναλογα τη καρτα σου)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.