Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

Παιδια για τις d7000/ d7100 τι γνωμη εχουμε; Ψαχνω καποια βασικη μηχανη να εχω σαν 2η την nx300 μου και δεν ξερω ακομα αν θα επιλεξω τον παραπανω δρομο με καποιον ευρυγωνιο καθως και εναν "φωτεινο" φακο στο ευρος 18-50 η να ακολουθησω τον δρομο της nx30 και καποια στιγμη να αποκτησω τον 16-50m 2.0-2.8 OIS.

Φιλε μου τι φακούς εχεις στην nx300;

From Outer Space - Tapatalk

Φιλε μου τι φακούς εχεις στην nx300;

From Outer Space - Tapatalk

18-55mm οπου δεν τον εχω χρησιμοποιησει καθολου και θα πουληθει

12-24mm που ας πουμε ειναι ο βασικος μου την μερα

30mm οπου τον εχω πανω μονιμα το βραδυ και οταν θελω να εχω την μηχανη σε μικρο μεγεθος μαζι μου

50-200mm για τα πιο μακρινα οπου και αυτος δεν χρησιμοποιειται τοσο συχνα

Έγινε επεξεργασία από snik

Παιδια για τις d7000/ d7100 τι γνωμη εχουμε; Ψαχνω καποια βασικη μηχανη να εχω σαν 2η την nx300 μου και δεν ξερω ακομα αν θα επιλεξω τον παραπανω δρομο με καποιον ευρυγωνιο καθως και εναν "φωτεινο" φακο στο ευρος 18-50 η να ακολουθησω τον δρομο της nx30 και καποια στιγμη να αποκτησω τον 16-50m 2.0-2.8 OIS.
σκεφτομουν σοβαρα να τη παρω πριν αγορασω την 7d κ αφου αποφασισα να τη παρω την 7d τελικα αποφασισα να την εγκαινιασω κανοντας εγγραφη στο φορουμ :-O:-O:hehe::hehe::hehe:

αν τη θες παρτη. :mamba:

Οι canon δυστυχως απο οτι βλεπω εχουν μεινει λιγο πισω σε σχεση με τον ανταγωνισμο (μιας και οι nikon απο οτι βλεπω εχουν καλυτερο δυναμικο ευρος) και επειδη η χρηση της νεας μηχανης θα ειναι κυριως για τοπια, αρχιτεκτονικες φωτογραφιες και διαφορες δουλειες που χρειαζεται φλας ειχα στο μυαλο μου μηπως επαιρνα καποια μεταχειρισμενη d7000 που απο οτι ειδα στο ebay παιζουν στα 480-560 για να κανω την δουλεια μου και εχτιζα σιγα σιγα ενα σετ απο καλους φακους που θα μπορουν να χρησιμοποιηθουν αργοτερα σε ενα ακομα καλυτερο σωμα.

Αν επιλεξω αυτον τον δρομο δηλαδη γιατι ακομα θελω να δω απο κοντα καποια στιγμη την nx30.

Οσο για τα υψηλα iso δεν με ενδιαφερουν σχεδον καθολου μιας και δεν μ'αρεσει το τεχνητο φως το βραδυ λογω του οτι προτιμω να φωτογραφιζω μερα στο φυσικο.

Έγινε επεξεργασία από snik

[MENTION=9964]snik[/MENTION]

Στέλιο η 7100 είναι πολύ δυνατό μηχανάκι για τα λεφτά του...

Δεν ξέρω τι παίζει ανάλογα απο Κανον, αλλά η 7100 θα σε καλύψει σε αυτά που ζητάς.

Τώρα για φακούς + ευρυγώνιο που λες σε DX δεν είναι ο 50+ που λες. Για ευρυγώνιο σε DX κοιτάμε 11-16 απο Τοκίνα, απο εκεί και πέρα έχεις φακούς να παίξεις, και ο 35άρης είναι μια χαρά παιδί για prime που σου αρέσει αυτό το εστιακό μήκος.

Βασικά δεν έχει κάποιο κακό η 7100 τώρα που το σκεφτομαι.

Άλλη επιλογή είναι κάποια D600/D700 δεύτερο χέρι στα λεφτά αυτά αλλά πας σε άλλα ευαγγέλια μετά, και ειδικά ΠΟΛΥ προσοχή στα D600 δεύτερο χέρι γιατί υπάρχει θέμα με το λάδι όπως ξέρεις που φυσικά διορθώνετε απλά κρίμα να τρέχεις εσύ.

Δεν ξέρω τι παίζει ανάλογα απο Κανον, αλλά η 7100 θα σε καλύψει σε αυτά που ζητάς.

Τώρα για φακούς + ευρυγώνιο που λες σε DX δεν είναι ο 50+ που λες. Για ευρυγώνιο σε DX κοιτάμε 11-16 απο Τοκίνα, απο εκεί και πέρα έχεις φακούς να παίξεις, και ο 35άρης είναι μια χαρά παιδί για prime που σου αρέσει αυτό το εστιακό μήκος.

Άλλη επιλογή είναι κάποια D600/D700 δεύτερο χέρι στα λεφτά αυτά αλλά πας σε άλλα ευαγγέλια μετά, και ειδικά ΠΟΛΥ προσοχή στα D600 δεύτερο χέρι γιατί υπάρχει θέμα με το λάδι όπως ξέρεις που φυσικά διορθώνετε απλά κρίμα να τρέχεις εσύ.

D7100 = grande tool!

Για τον 35άρη prime +++++++++

Για τον Tokina... αν είναι να βαράς με τον ήλιο κόντρα ή κοντά στο κάδρο καλύτερα να απομακρυνθείς και να πας σε κάποιον Nikon ( π.χ. 10-24 ) γιατί ο Tokina έχει μεγάλο θέμα με τα flares.

Πολύ καλά λόγια ακούγονται για έναν Sigma ultra-wide για DX, νομίζω 10-30, πρέπει να σιγουρευτώ, μπορεί να θυμάμαι λάθος :D

Για την D600 αυτό με το λάδι λίγο πολύ την βγάζεις... λάδι.

Συνήθως μετά τα 3500-4000 κλικ σταματάει εντελώς ή σχεδόν εντελώς το θέμα στους περισσότερους.

Τραβάς τις photos σου, φτάνεις το shutter σε καλό αριθμό ( 100.000 π.χ. ή και βάλε :D ) και μετά πας για δωρεάν αλλαγούλα από την Nikon, τσούπ, no oil again, και brand new shutter :D

Για αρχη σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, παμε τωρα να απαντησω στον καθεναν ξεχωριστα.

Αν και ειχα canon πιο παλια και αν εβρισκα κατι καλο στο ποσο που θελω να δωσω θα την προτιμουσα δυστυχως για τις αναγκες μου βλεπω οτι αν παω σε nikon θα παρω κατι καλυτερο. Επισης δεν θυμαμαι να ειπα καπου για 50αρη, εκτος και αν κανω λαθος. Γενικα απο φακους ειχα το εξης στο μυαλο μου απο ευρυγωνιο κατι σε αυτο το ευρος 10-25 και απο εκει και περα καποιον οικονομικο tilt-swift γιατι βγαζω συχνα κτηρια και εχω προβλημα με τις παραμορφωσεις και τελος εναν 85αρη αν μου προκυψουν ποτε πορτρετα κλπ. Για την χρηση που θα την εχω δεν νομιζω να θελω κατι αλλο, αντε το πολυ κανεναν 18-55/24-70.

[MENTION=9964]snik[/MENTION] πεταξε τη σαβουρα που εχεις και παρε καμμια σοβαρη μηχανη

Δεν θα συμφωνησουμε ποτε εμεις στο θεμα του εξοπλισμου :D. Δεν ειμαι της αποψης οτι το καλυτερο ποιοτικα θα ειναι και καλυτερο χρηστικα. Υπαρχουν μερη που εχω μπει με την nx300 οπου δεν θα με αφηναν να βγαλω φωτογραφιες αν ειχα μια dslr μαζι, οπως και εχω συναντησει περιορισμους που δεν θα τους ειχα αν ειχα καποια dslr. Γενικα ολα ειναι σχετικα και εξαρταται την χρηση που κανει ο καθενας και το τι βγαζει, για παραδειγμα δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να κατεβαινω στο κεντρο για φωτογραφιες δρομου με την d7000 και οταν με βλεπουν να κουμπωνονται και να αλλαζουν τις εκφρασεις τους.

D7100 = grande tool!

Για τον 35άρη prime +++++++++

Για τον Tokina... αν είναι να βαράς με τον ήλιο κόντρα ή κοντά στο κάδρο καλύτερα να απομακρυνθείς και να πας σε κάποιον Nikon ( π.χ. 10-24 ) γιατί ο Tokina έχει μεγάλο θέμα με τα flares.

Πολύ καλά λόγια ακούγονται για έναν Sigma ultra-wide για DX, νομίζω 10-30, πρέπει να σιγουρευτώ, μπορεί να θυμάμαι λάθος :D

Για την D600 αυτό με το λάδι λίγο πολύ την βγάζεις... λάδι.

Συνήθως μετά τα 3500-4000 κλικ σταματάει εντελώς ή σχεδόν εντελώς το θέμα στους περισσότερους.

Τραβάς τις photos σου, φτάνεις το shutter σε καλό αριθμό ( 100.000 π.χ. ή και βάλε :D ) και μετά πας για δωρεάν αλλαγούλα από την Nikon, τσούπ, no oil again, και brand new shutter :D

Να βαραω τον ηλιο κοντρα ειναι λιγο απιθανο, συνηθως κοιταω ποια στιγμη θα χτυπαει το θεμα μου εκει που το θελω και παω και τραβαω τοτε. Αυτα βεβαια στις κοντινες αποστασεις, στα μακρινα ταξιδια δεν μπορω να το προβλεψω και τοσο πολυ αυτο οποτε εκει θα προσπαθησω να κανω οτι καλυτερο μπορω.

Οσο για το θεμα της FF, στην παρουσα φαση που ειμαι δεν το σκεφτομαι καν, ουτε εχω τις γνωσεις να την αξιοποιησω στο επακρο ουτε θα με σωσει το βαθος πεδιου και τα υψηλα iso μιας και δεν θα τραβαω πολυ το βραδυ και αν τραβαω θα ειναι με τριποδο. Γενικα η μηχανη θα ακροβατει μεταξυ 1ου και 2ου σωματος και εξαρταται απο το πως θα μου βγει στην πορεια η χρηση της. Με την μικρη που εχω τωρα εχω χαρει την φωτογραφια, παλια οταν ειχα την 450D εμενε στο ντουλαπι και εβγαινα μια στο τοσο ενω τωρα παω τουλαχιστον 1 φορα την βδομαδα καθαρα για φωτογραφιες & τα απροοπτα που τυχαινουν μιας και την εχω παντα μαζι μου. Για αυτο κιολας δεν θελω να μπω σε FF μονοπατια μιας και δεν εχει νοημα πιστευω στο επιπεδο μου να εχω τοσο ακριβο εξοπλισμο.

Δεν θα συμφωνησουμε ποτε εμεις στο θεμα του εξοπλισμου
oυτε κ με εμενα θα συμφωνισει ποτε να μη σου πω οτι καθε φορα που θα με βλεπει να ποσταρω θα σταυροκοπιεται :pleasantry::pleasantry::hehe:

αυτο που εχει μεγαλυτηρη σημασια ειναι μια μηχανη να τεριαζει σε σενα

Γιατί του προτείνεις Sony a7 ?

Τιμή αυτής έχεις δει?

Είναι full frame που δεν θέλει το έχει πει κιόλας !

Γιατί δεν διαβάζετε τις προηγούμενες σελίδες πριν απαντήσετε?

Γιατί κάθε φορα που μπαίνω εδώ μέσα βλέπω άσχετα post να μην κολλάνε το ένα με το άλλο?

Eχει κουράσει αυτό θέμα!

Έγινε επεξεργασία από Jason

Τιμή αυτής έχεις δει?

Γιατί κάθε φορα που μπαίνω εδώ μέσα βλέπω άσχετα post να μην κολλάνε το ένα με το άλλο?

Σας παρακαλώ πολύ διαβάζουμε πρώτα τα προηγούμενα post και μετά γράφουμε, έχει κουράσει αυτό θέμα!

Μα ο ανθρωπος θέλει να πάρει κάτι μετάχειρο από οτι κατάλαβα στα 600 ευρώ..

Και όλοι του λέτε να πάρει D600 / D700 / 7100 που οι τιμές σε καινούρια μοντέλα παίζουν από 900 έως 1200.. (τοσο κάνει και η R7 Body) (για μεταχειρισμένα δεν ξέρω..)

Μετά λεει σε Posts ότι άμα είχε DSLR δεν θα μπορούσε να μπεί σε μέρη.. Ατόμα θα τρέχανε να κρυφτούνε..

Και αντί να του δώσετε καμιά λύση (που μερικοί ξέρετε κιόλας) κάνετε λες και έχετε πιάσει τον θεό απ'τα @@ να ουμε..

PS. sorry για την έκφραση αλλά το έχετε ξεφτυλίσει μερικοί..

Τιμή αυτής έχεις δει?

Eχει κουράσει αυτό θέμα!

Και όλοι του λέτε να πάρει D600 / D700 / 7100 που οι τιμές σε καινούρια μοντέλα παίζουν από 900 έως 1200.. (τοσο κάνει και η R7 Body) (για μεταχειρισμένα δεν ξέρω..)

Μετά λεει σε Posts ότι άμα είχε DSLR δεν θα μπορούσε να μπεί σε μέρη.. Ατόμα θα τρέχανε να κρυφτούνε..

Και αντί να του δώσετε καμιά λύση (που μερικοί ξέρετε κιόλας) κάνετε λες και έχετε πιάσει τον θεό απ'τα @@ να ουμε..

PS. sorry για την έκφραση αλλά το έχετε ξεφτυλίσει μερικοί..

chill παιδια! Ισως δεν ημουν σαφης εγω καπου, την μικρη μηχανη θα την κρατησω για δρομου και βραδυ. Αυτην που θελω να παρω τωρα την θελω για τοπια/αρχιτεκτονικες, μερη που πρεπει να δειχνω πιο σοβαρος φωτογραφος (επειδοι πολοι κοιτανε το τι κουβαλαει ο αλλος και οχι τι βγαζει) καθως και για φωτογραφιες που απαιτειται φλας.

Οσο για την sony R7 θα ηταν πολυ καλη επιλογη αν δεν ειχε αρκετα τσιμπημενους φακους, μιας και απο οτι εχω δει η sony εχει καποιους καλους φακους αλλα ξεφευγουν στην τιμη χωρις να εχει λυσεις σε οικονομικοτερα μοντελα.

chill παιδια! Ισως δεν ημουν σαφης εγω καπου, την μικρη μηχανη θα την κρατησω για δρομου και βραδυ. Αυτην που θελω να παρω τωρα την θελω για τοπια/αρχιτεκτονικες, μερη που πρεπει να δειχνω πιο σοβαρος φωτογραφος (επειδοι πολοι κοιτανε το τι κουβαλαει ο αλλος και οχι τι βγαζει) καθως και για φωτογραφιες που απαιτειται φλας.

Οσο για την sony R7 θα ηταν πολυ καλη επιλογη αν δεν ειχε αρκετα τσιμπημενους φακους, μιας και απο οτι εχω δει η sony εχει καποιους καλους φακους αλλα ξεφευγουν στην τιμη χωρις να εχει λυσεις σε οικονομικοτερα μοντελα.

Τώρα το σοβαρός φωτογράφος λόγου του εξοπλισμού είναι λίγο ότι να νε..

Γιατί άμα ήταν έτσι έπερνα και εγώ στην 1100D ένα GRIP έβαζα και 2 μπαταρίες να είναι βαριά! Και ένα FLASH 5 μέτρα..

ένα κανόνι 500mm και έλεγα, να παιδιά εδώ είμαι επαγκελματιας φωτογράφος βγάζω ότι θέλετε..

Εγώ ξέρω ότι για τοπία και αρχιτεκτονικές δουλειές / Σπίτια δωμάτια κτλπ.. θες FULL FRAME..

Και άμα το ψάχνεις το θέμα επαγγελματικά κάνε μια οικονομία μάζεψε λεφτά πούλα και τίποτα, πάρε κατι καινούριο και καλό.. η μεταχειρισμένο από γνωστό άτομο τουλάχιστον η να ξέρεις τι χρήση έχει περάσει η κάμερα.. Τώρα το ότι είναι ακριβά ότι και να πάρεις με ότι συναπάγετε αυτό είναι.. χαίρω πολύ!

Από την στιγμή που είδες ότι ζητάει μηχανή με 600 ευρώ γιατί του λες κάτι με 1700 ευρώ ?

Ήσουν η αφορμή για να γράψω αυτά που έγραψα, δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε εσένα μονο για αυτό και δεν σε έκανα quote !

Από που έβγαλες αυτό συμπέρασμα ?

Ο Dolly που του είπε για FF απλά του πρότεινε κάτι και ο GoMaR επειδή τυχαίνει να ξέρει προσωπικά τον Στέλιο (Snik) τον πειράζει !

Σταματάω εδώ δεν θέλω να επεκταθώ περί του θέματος,και ξαναλέω ότι καλο είναι να διαβάζουμε τα προηγούμενα post πριν απαντήσουμε όπως να νε !

Έγινε επεξεργασία από Jason

Να βαραω τον ηλιο κοντρα ειναι λιγο απιθανο, συνηθως κοιταω ποια στιγμη θα χτυπαει το θεμα μου εκει που το θελω και παω και τραβαω τοτε. Αυτα βεβαια στις κοντινες αποστασεις, στα μακρινα ταξιδια δεν μπορω να το προβλεψω και τοσο πολυ αυτο οποτε εκει θα προσπαθησω να κανω οτι καλυτερο μπορω.

Βασικά από ότι βλέπω έχεις βγάλει ήδη από μόνος σου σωστό πλάνο.

-1.5x crop μηχανή, εφόσον δεν είσαι φαν της νύχτας με την DSLR, no worries που δεν είναι full frame.

-Ultra-wide angle lens για αρχιτεκτονική κλπ, δεν χωράει κάτι καλύτερα δίχως να ξοδευτείς πολύ ( tilt/shift ), και εφόσον θα είσαι προγραμματισμένος πάντα ας πούμε, παίρνεις τον Tokina δίχως φόβο.

-Tilt/shift αν μπορέσεις να κάνεις στην άκρη φράγκα και θεωρείς ότι αξίζει τα λεφτά για να μην έχεις έστω και λίγο ( μετά επεξεργασίας ) στρεβλωμένα κτίρια

-85άρη FF prime ( ==> 127.5mm @ 35mm equiv... ότι πρέπει για σαγηνευτικά πορτραίτα )

-35αράκι αν αποφασίσεις να βαράς και καθαρά street με την D7100 και έκλεισες αρχοντικά δίχως πολλά πολλά.

Η FF θα σου έδινε πιο μικρό βάθος πεδίου από την crop στα ίδια mm & aperture.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.