Jump to content



Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ


Recommended Posts

Μπραβο ρε Διονυση, ημουν σε παρεμφερη αναζητηση. Εχω μια Computrekker AW η οποια για ταξιδια ειναι καταπληκτικη, αλλα αν θελω απλα να παω καπου και να εχω τη μηχανη μαζι μου, ή να παω επι τουτου για 2-3 φωτογραφιες, ειναι εξαιρετικα κουραστικη. Αφ' ενος γιατι ειναι σα το μπαουλο της γιαγιας μου, και αφ ετερου, το μονο που λειπει ειναι μια μεγαλη νεον ταμπελα με βελακια που να γραφει "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΔΩ". Συν το οτι εισαι σαν κινεζος τουριστας και θες περιπου 2 στρεμματα για να την ανοιξεις και να βγαλεις οτι χρειαζεσαι.

Ηθελα μια τσαντουλα που να εχει μονο τη μηχανη με τον 10-20 και τον 17-50 (ή τον 35ρη) και ενα flash (οπου και αυτο συνηθως υπερβολη ειναι). Γλυκοκοιτουσα την Lowepro Nova 180, αλλα και αυτη κανει λιγο κρα. Παρα πολυ ωραια η messenger, δεν την ηξερα! Πολυ κομψη, διακριτικη και φτηνη, μαλλον θα την χτυπησω. Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από την Exchange messenger (την οποία θα την είχα αγοράσει ήδη αν δεν είχα τους ενδοιασμούς μου για την αδιαβροχοποίησή της) κοίτα κι άλλη μία, στα ~45€ από Άμαζον, την οποία μου πρότειναν στο potn , ως παρόμοια κι αδιάβροχη: Acme Made UK | Designer Bags, Designer Laptop Cases, Laptop Sleeves and Accessories for Today's Modern Lifestyle.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, κι αφού μου προτάθηκαν τσάντες της Billingham :p (και είχα ζητήσει not too pricey), μάλλον καταλήγω στην Classified 160 για τώρα. (reviews 1 & 2).

Χωράει και τον 70-200 φορεμένο στη μηχανή, και 2 φακούς, ή έναν φακό και ένα φλας, και έχει χώρο και για ψιλοπράγματα (φίλτρα, κάρτες μνήμης, ταυτότητες κλπ), και δεν κάνει μπαμ ότι είναι φωτογραφική τσάντα (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω :p)

Γνώμες;

Link to comment
Share on other sites

Ε δε νομίζω να επιχειρήσουν να με κλέψουν φωτογράφοι :p Ούτως ή άλλως στη Classified δε φαίνεται τόσο έντονο το σήμα της lowepro. Παρ'όλα αυτά θα πρέπει να κοιτάξω το μέγεθός της, γιατί μου το επεσήμαναν ως αρνητικό σε ξένο φόρουμ. Υπάρχει στα υπ'όψιν και η Crumpler Cupcake 7500

Η Lowepro pro messenger σύμφωνα με τη Lowepro θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2012. damn :fist:

Link to comment
Share on other sites

να σε δω να βαζεις το ασπρο θηριακι μετα της μηχανης πισω παλι στην οποια τσαντα εχεις και να σφυριζεις αδιαφορα κανοντας τους αλλους να νομιζουν οτι δεν κουβαλας τιποτα αξιο-κλεψιμο.

Περα απο την πλακα ...δεν μπορω να καταλαβω το προσχημα "μικρη τσαντα να μη δινω στοχο" και να θες να κουβαλας 70-200 που εχεις ηδη και αργοτερα καποιον αλλο ακριβοτερο φακο...πχ 24-70 που επισης ανεφερες καποτε.(συν οτι θες/ηθελες να εχεις και φλας και αλλο φακο )

Υποθετω οτι τοτε απλα η τσαντα θα ειναι για την μεταφορα απο το σημειο α στο σημειο β χωρις καποια προσπαθεια να βγαλεις την μηχανη για φωτογραφιση στο ενδιαμεσο.

Link to comment
Share on other sites

Υποθετω οτι τοτε απλα η τσαντα θα ειναι για την μεταφορα απο το σημειο α στο σημειο β χωρις καποια προσπαθεια να βγαλεις την μηχανη για φωτογραφιση στο ενδιαμεσο.

Για αυτό (όταν είμαι στην Αθήνα και θέλω π.χ. να πάω ΣΕΦ), και γιατί δεν εκτιμούσα ποτέ τις ογκώδεις τσάντες (Σχολείο, εκδρομές, φωτογραφία τώρα) :)

Link to comment
Share on other sites

Πηρα την Lowepro Messenger! Πολυ ωραια, μικροτερη (σε πλατος) απ οτι περιμενα. Πολυ διακριτικη, κομψη (πηρα τη γκρι) και χωραει ακριβως οτι ηθελα. Δηλαδη τη μηχανη με grip και οποιοδηποτε φακο φορεμενο (πλην του 70-200, που δεν δοκιμασα κιολας εδω που τα λεμε, και δεν υπαρχει και λογος), μαζι με οποιονδηποτε συνδυασμο 2 φακων (και του 70-200) ή ενος φακου και flash. Συν 2-3 τσεπουλες για μικροπραγματα, αλλα οχι πολλα να λεμε την αληθεια, κανα φιλτρο και καμια καρτουλα βαρια, πορτοφολια, κλειδια και αλλα τετοια μαλλον οχι. Το μονο μειον που ισως να μπορω να καταλογισω ειναι οτι εσωτερικα ειναι μονο ναυλον (και λιγο "ακαμπτο", αλλα ενδεχομενως να στρωσει), θα ηθελα να ειναι λιγο paded. Απο την αλλη, εχει και 25€, οποτε μην τα θελω και ολα δικα μου...

Link to comment
Share on other sites

μακαρι να ειναι αληθεια και οχι απλα rumor η κυκλοφορια της..

Την περιμενα πως και πως...

Να τρεξουν λιγο τα πραματα στις ΦΦ...

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα παιδιά. Θέλω να πάρω εναν σταθερό φακο με μεγαλο διαφραγμα.

οι επιλογές ειναι ο 35mm f1.8, 50mm f1.8G και υπαρχει και ο 50mm f1.4G που μπορώ να μου τον φέρουν απ' εξω στα 300 ευρώ.

τωρα εχω nikon D5100 με τον 18-105 3.5:5.6 VR

γνωρίζω ότι στον 35/50αρη ισοδυναμούν σε 52μμ και 75μμ αντιστοιχα για την μηχανή μου

για πιο all-around πάω σε 35άρη λογικά ; το 1.4 εχει μεγάλη διαφορά με το 1.8;;

αυτοί οι φακοί ποιοτικά είναι καλύτεροι απ τον 18-105 ;;

Link to comment
Share on other sites

ναι, είναι σαφώς ποιοτικότεροι. απλά επειδή η 5100 δεν έχει μοτεράκι δικό της απ'οτι θυμάμαι, να κοιτάξεις όποιος πάρεις να είναι AF-S για να μην παιδεύεσαι με manual focus.

Τώρα τον ποιον θα διαλέξεις από εσένα εξαρτάται, τι σε βολεύει περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

o 35αρις είναι απίστευτος τον έχω, 50αρι εγώ προσωπικά δε θα περνα ποτέ για dx δε με βολεύει.επίσης έχω δοκιμάσει τον 1.4 και πιστεύω ότι δεν αξίζει τα λεφτά του.

για μενα πηγαινε στον 35 με κλειστά τα μάτια!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω τον sigma 30mm 1.4 και είναι σχεδόν μόνιμα πάνω στη μηχανή :T: (d3100)

Απλά πρέπει να πετύχεις κάποιο κομμάτι που να εστιάζει ακριβώς στη μηχανή σου (να μην έχει front ή back focus).

Τώρα ανάμεσα σε 35αρη και 50αρη φακό για all - arround για dx θα δίαλεγα τον 1ο

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.