Jump to content



Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ


Recommended Posts

Αποψεις περι εξοπλισμου στην εξορμηση στο Silverstone.

- O Tamron μετριοτατος εως εκνευριστικος σε focus tracking, full μερα, το ξεσταυρι μου μεσα. Οπτικα εξαιρετικος.

- Η πιστα ειχε ΠΑΝΤΟΥ συρματοπλεγματα, οποτε φωτογραφιες μπορουσες να τραβηξεις μονο απο εξεδρες (ακομα και για μενα που ειχα full team pass και team wrist band), που εκτος του οτι ειναι πολυ πιο ψηλα απο το επιπεδο του δρομου, ειναι και πιο μακρια. Τα 200mm σε ορισμενες περιπτωσεις απλα δεν φταναν.

- Πολυ ωραιο το sb-900, που να ξερα να το χρησιμοποιω κιολας. Λεω να βαλω μπροστα για ενα απο τα sb-800 που κυκλοφορανε στις αγγελιες.

- Εξαιρετικα ευχαριστημενος απο την αποδοση της D7000, ειδικα σε ψηλα iso.

- Επισης εξαιρετικη η lowepro (Computrekker AW), της ειχα φορτωσει κυριολεκτικα ταπανταολα, τα χωρσε αψογα και ηταν ικανοποιητικα ανετη (αναλογικα με τα 10+ kg που ειχε φορτωμενα...)

Φωτογραφιες συντομα στο αναλογο thread

Link to comment
Share on other sites

Ετσι οπως το γραψα, τωρα που το ξαναδιαβαζω φαινεται σα να ζηταω 500mm φακο για να ειμαι οκ. Με ενα teleconverter 1.4/1.6 νομιζω θα ημουν καλυμμενος παντου. Και μου το πε ο Πετρος...

Τσακω ενα sample, μονο resize. Ειναι απλα τραγικο το ποσοστο των χαμενων misfocused καρε που εχω. Τωρα εκατσα και τις ειδα ολες και επαθα σοκ.

th_DSC_2401.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αποψη μου ...μια χαρα εισαι...

Και 500αρη να ειχες...θα ηθελες και αλλο γιατι δεν θα τον επιανες στην στροφη ..κοκ.

Με την διαφορα οτι βρισκεις αρκετα ποιοτικους 200αρηδες (οχι αυτος που εχεις δεν εχει καμμια σχεση :p) χωρις να καταξοδευτεις.Στα 300μμ δυσκολευει το πραμα ...(εκτος αμα πληρωνεις) και παραπανω ακομα πιο δυσκολα.

Η συγκεκριμενη με ενα crop 50% της αρχικης νομιζω εισαι μια χαρα.(που δεν χρειαζεται και τοσο)

Τα 16μπχ θα σου δωσουν αρκετο υλικο σχεδον για οτιδηποτε ..(εκτος απο αφισες..αλλα ακομα και Α3 τυπωνεις χωρις να κλαιγεσαι περι φακου.)

Επισης επειδη απο οτι βλεπω σκιζει απο contrast (Εκτος αν ηταν η μερα περιεπργη εκει)...ανοιγεις photoshop..στα adjustment layers διαλεγεις levels..πατας ενα auto ..και εισαι ετοιμος.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, πηρα μια ψηφιακη μηχανη που τραβαει βιντεο 1280x720. Tι καρτα μνημης να της βαλω, 8 ή 16GB? Ποση περιπου ωρα βιντεο χωραει η μεν και η δε?

Και αλλη μια ερωτηση, σε ποσο χρονο μεταφερεται βιντεο 8/16GB στον σκληρο μεσω του usb καλωδιου?

Link to comment
Share on other sites

Για ποια μηχανή μιλάμε αν επιτρέπεται; Αν και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με βίντεο θα σου έλεγα να πάρεις μια 16αρα για να είσαι άνετος.

Όσο για την ταχύτητα μεταφοράς, αυτό εξαρτάται από την κάρτα σίγουρα αλλά και από το εκάστοτε card reader (ακόμη και αν είναι η μηχανή)

Link to comment
Share on other sites

ανάλογα την συμπίεση κλπ... δεν έχεις έστω μια 1gb να γράψεις 5min να κάνεις τον υπολογισμό?

το unload υπολόγισε ~18-20mb/sec με καλό card reader, 7-12mb/sec από τη μηχανή κατευθείαν...

Οχι, δεν εχω καμμια καρτα.

Τι εννοεις συμπιεση? τα βιντεο που βγαζουν οι μηχανες εχουν απο τη καθεμια τη δικη τους συμπιεση?

Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι για βιντεο 640x480 των 30'' πιανει 41ΜΒ (οριο της εσωτερικης μνημης).

Δεν υπαρχει card reader, η μεταφορα θα γινεται μεσω του καλωδιου usb. Ταυτοχρονα μαλιστα με αυτη τη μεταφορα γινεται και φορτιση της μπαταριας.

Για ποια μηχανή μιλάμε αν επιτρέπεται; Αν και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με βίντεο θα σου έλεγα να πάρεις μια 16αρα για να είσαι άνετος.

Όσο για την ταχύτητα μεταφοράς, αυτό εξαρτάται από την κάρτα σίγουρα αλλά και από το εκάστοτε card reader (ακόμη και αν είναι η μηχανή)

Η μηχανη ειναι αυτη. Η ταχυτητα μου ειπαν οτι απο πλευρας καρτας εχω το maximum εαν παρω Class 10.

Link to comment
Share on other sites

το class 10 από μόνο του δε λέει κάτι, αφενός γιατί είναι ξεπερασμένο στην πράξη και αφετέρου γιατί απλά εγγυάται μία ταχύτητα, δε σου λέει ποια είναι η πραγματική... είχα ποστάρει μετρήσεις παλαιότερα με class 6 του κιλού που ξεπέρναγε τα specs του class10 και προφανώς για κάποιον με συγκεκριμένες ανάγκες δεν έχει θέμα... (σε αυτό εννοώ πιο πολύ πως το ξεπέρασμα των spec είναι εύκολο στο read και δύσκολο στο write, οπότε σε αυτό που ρωτάς, τη μεταφορά των video από την κάρτα προς το pc πιθανότατα και μια "μετρημένη" class6 να σου κάνει...)

πάντως πάρε card reader, συνήθως η μεταφορά είναι τουλάχιστον +50% πιο γρήγορη από το να χρησιμοποιείς την ίδια τη μηχανή... πολύ συχνά βέβαια τα δίνουν bundle με την κάρτα οπότε δε σε χαλάει...

στη θέση σου δε θα έδινα λεφτα για ακριβή κάρτα (υπάρχουν κάποιες που φτάνουν και τα 30-45mb/sec και κάνουν τη διαφορά σε πανάκριβες dslr μόνο), σε εγγραφή η μηχανή αυτή δεν είναι απαιτητική, και στο read είπαμε, με ένα reader πιάνεις τα 18mb read (που μην ξεχνάς είναι και το "οριο" του usb2...)

Link to comment
Share on other sites

Αν το class 10 ειναι ξεπερασμενο τοτε πες μου ποιος ειναι ο διαδοχος του για να παρω.

Card reader δε θα βαλω, δε με πειραζει να περιμενω με το usb. Δεν ηταν bundle με τη μηχανη μου. Ουτως ή αλλως θα συνδεω με το usb γιατι ετσι γινεται ταχυτατα και η φορτιση της μπαταριας λιθιου.

Δε γνωριζω καν σε το συνισταται μια ακριβη καρτα, απλα ρωταω σε ΠΟΣΟ χρονο βιντεο 1280x720 αντιστοιχουν τα 8-16GB. Tι εννοεις "απαιτητικη μηχανη"?

Αυτη τη καρτα μου εχουν προτεινει, σε 8 και 16GB. Μηπως ξερεις να μου προτεινεις καποια καλυτερη, αν υπαρχει?

Link to comment
Share on other sites

καλυτερη ??Αν υπαρχει??

Απο transcend??

Εισαι διατεθιμενος να την πληρωσεις??

Σαφεστατα και υπαρχουν....στη θεση σου θα επαιρνα αυτην.

sandisk -> SanDisk SDHC Ultra II (8GB) - Καρτες Μνήμης - plaisio.gr

Παραπανω ταχυτητα δεν δειχνεις να χρειαζεσαι..(μακαρι και η μηχανη να σε αφησει να περνας στο οριο του usb2)

Χονδρικα..για το video που ψαχνεις...1min mjpeg=60mb.

(μπορει να σου βγει και 70 βεβαια..λιγο παραπανω ..λιγο παρακατω..σαν μπουσουλα δες'το οχι σαν ακριβη πληροφορια..)

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοει πως ειναι ξεπερασμενο σαν τεχνολογια κτλπ.απλα λεει πως μη κολλας σε ενα Class 10 γιατι αυτο που σε νοιαζει ειναι οι πραγματικες ταχυτητες σε Mb της καρτας,αρα και με μια class 6 με 15-20 MB σε write και read εισαι κομπλε!(Λαμπρο παραδειγμα του NTG απο πανω) Υπαρχουν καρτες που σου δινουν δωρο ενα usb reader αλλα μη σε απασχολει εφ οσον δεν σε ενδιαφερει! Η καρτουλα που μας δειχνεις ειναι καλη και δεν θα εχεις κανενα προβλημα και αυτο που ειναι εννοουσε ο Voudas λεγοντας απαιτητικη ειναι πως δεν προκειται να επεξεργαζεται την εικονα και το βιντεο η καμερα σου τοσο γρηγορα οσο μια επαγγελματικη αρα δεν θα ζοριζεται ουτε η καρτα σου:yu: Τωρα για το βιντεο δεν μπορω να σου πω γιατι παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες οπως framerate,συμπιεση και οι συνθηκες που τραβας! Τις 2 ωρες βιντεο τις πιανεις με 8gb αλλα δε νομιζω να τραβας συνεχεια πανω απο μια ωρα αρα ειναι δικο σου θεμα! Οτι και να διαλεξεις σε μεγεθος θα καθορισει πιο ευκολα τις αναγκες σου αργοτερα αφου πηρες φωτογραφικη για φωτογραφιες και οχι μονο βιντεο:confused: Προσπαθησα να ειμαι οσο μπορω πιο απλος σε οτι σου ειπα και να μη μπερδεψα! ΑΑΑΑ και μη φορτιζεις την καμερα απο το usb στο pc αλλα απο τον ανταπτορα που σου δινει για την πριζα!

Έγινε επεξεργασία από Evan
Link to comment
Share on other sites

Aκουγονται λιγο μπερδεμενα αλλα ελπιζω να τα ξεμπερδεψουμε

1. καλυτερη ??Αν υπαρχει??

Απο transcend??

Εισαι διατεθιμενος να την πληρωσεις??

Σαφεστατα και υπαρχουν....στη θεση σου θα επαιρνα αυτην.

sandisk -> SanDisk SDHC Ultra II (8GB) - Καρτες Μνήμης - plaisio.gr

2. Χονδρικα..για το video που ψαχνεις...1min mjpeg=60mb.

(μπορει να σου βγει και 70 βεβαια..λιγο παραπανω ..λιγο παρακατω..σαν μπουσουλα δες'το οχι σαν ακριβη πληροφορια..)

1. Μου λες οτι υπαρχει καλυτερη απ αυτη την Τranscend και αν ειμαι διατεθειμενος να τη πληρωσω... και μου δειχνεις μια SanDisk στα ιδια λεφτα.

Τελοσπαντων, να παρω λες καλυτερα τη SanDisk αντι της Transcend, ειναι καλυτερη?

2. Οπως ειπα πριν, για βιντεο 640x480 των 30'' πιανει 41ΜΒ. Αρα για βιντεο 1280x720 αποκλειεται τα 60'' να πιανουν 70ΜΒ.

Σιγουρα το ΗD video της 1280x720 πιανει πολυ χωρο, θα ηθελα ομως να μαθω πόσο περιπου για να κατατοπιστω. Με την internal memory των 45MB δε μπορει να τραβηξει καθολου.

1. Δεν εννοει πως ειναι ξεπερασμενο σαν τεχνολογια κτλπ.απλα λεει πως μη κολλας σε ενα Class 10 γιατι αυτο που σε νοιαζει ειναι οι πραγματικες ταχυτητες σε Mb της καρτας

2. Υπαρχουν καρτες που σου δινουν δωρο ενα usb reader αλλα μη σε απασχολει εφ οσον δεν σε ενδιαφερει!

3. αυτο που εννοουσε ο Voudas λεγοντας απαιτητικη ειναι πως δεν προκειται να επεξεργαζεται την εικονα και το βιντεο η καμερα σου τοσο γρηγορα οσο μια επαγγελματικη αρα δεν θα ζοριζεται ουτε η καρτα σου:yu: Τωρα για το βιντεο δεν μπορω να σου πω γιατι παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες οπως framerate,συμπιεση και οι συνθηκες που τραβας! Τις 2 ωρες βιντεο τις πιανεις με 8gb

4.και μη φορτιζεις την καμερα απο το usb στο pc αλλα απο τον ανταπτορα που σου δινει για την πριζα!

1. Αν ομως εχουμε να διαλεξουμε μεταξυ δυο ισοδυναμων καρτων οπου η μια ειναι class6 και η αλλη class10, τοτε θα διαλεξουμε την class10, σωστα?

2. Νομιζα οτι μιλουσαμε για μηχανες που δινουν δωρο usb reader... Αν ξερεις καρτα με usb reader δωρο φυσικα με ενδιαφερει.

3. Σοβαρα μπορω να γραψω 2 ωρες HD βιντεο(1280x720) σε καρτα 8GB? Τοτε μαλλον με καλυπτουν τα 8GB.

Δε καταλαβα αυτο που λες περι επεξεργασιας, η επεξεργασια των βιντεο δε γινεται στο pc με το αναλογο προγραμμα? Δεν υποτιθεται οτι η καμερα απλα γραφει το βιντεο στη μορφη που εχει προγραμματιστει? (avi, στη δικη μου)

4. Προτιμω να μη χρησομοπoιησω τον ανταπτορα γιατι κανει πολυ ωρα. Εξαλλου συνδεση της καμερας με το pc μεσω usb καλωδιου θα τη κανω ετσι κι αλλιως, για να μεταφερω το υλικο που τραβηξα(φωτο και βιντεο) στον σκληρο δισκο. Παραλληλα γινεται και η φορτιση της μπαταριας. Αρα αν χρειαζομαι μιση ωρα για να μεταφερω 8GB βιντεο, την ιδια αυτη ωρα θα εχει φορτιστει πληρως και η μπαταρια:)

Έγινε επεξεργασία από paris
Link to comment
Share on other sites

1.Αν ειναι ισοδυναμες οι καρτες τοτε παρε class 10(αν ειναι στα ιδια λεφτα βεβαια).

2.Θα ανεβει λιγακι το κοστος μαζι με usb reader να το ξερεις, πρεπει να πας να κοιταξεις τι εχουν διαθεσιμο γιατι και να σου βρω θα ειναι χασιμο χρονου μετα.

3.Κοιτα θα εισαι οριακα στις 2 ωρες βιντεο πανω κατω. Η μηχανη οταν τραβας βιντεο και φωτογραφια επεξεργαζεται καθε δεδομενο απο που δεχεται απο τον αισθητηρα και το μετρατρεπει σε αρχειο εικονας και μετα το γραφει στην καρτα μνημης,αυτο εννοουσα.

4.Στο manual θα λεει πως ειναι καλυτερο να φορτιζεις στην πριζα την καμερα σου και η πρωτη φορτιση να κρατησει παραπανω απο το κανονικο που ειναι(2 ωρες και 20 λεπτα με βαση οσο λεει ο κατασκευαστης). Μη σε ξεγελαει αν δειχνει full η μπαταρια,εχει ακομα να γεμισει:yu:

Link to comment
Share on other sites

3. Με βιντεο αναλυσης 640x480 πιανει 41ΜΒ για 30''. Συνεπως, με εναν προχειρο υπολογισμο θελει 10GB για 2 ωρες 640x480... Aρα αποκλειεται να φτανουν 8GB για 2 ωρες βιντεο αναλυσης 1280x720.

4. Το manual δε λεει να προτιμω τη πριζα. Ουτε στις "προειδοποιησεις" το λεει καπου.

Σχετικα με τον απαιτουμενο χρονο, αναφερει οτι χρειαζονται περιπου 2 ωρες και 10 λεπτα για τη φορτιση μιας τελειως αποφορτισμενης μπαταριας μεσω του (παρεχομενου)μετασχηματιστη φορτισης μπαταριας σε μια πριζα ρευματος.

Απ την αλλη, το να τη φορτισεις μεσω του usb θελει λιγοτερη ωρα.

Απ τη στιγμη που, οπως ειπα, θα συνδεω ετσι κι αλλιως τη καμερα με το pc μεσω του (παρεχομενου)usb καλωδιου για να μεταφερω το υλικο ταυτοχρονα θα γινεται και η φορτιση... Οποτε δεν τιθεται θεμα, θελοντας και μη η φορτιση θα γινεται μεσω usb. Σωστα?

Link to comment
Share on other sites

3. Με βιντεο αναλυσης 640x480 πιανει 41ΜΒ για 30''. Συνεπως, με εναν προχειρο υπολογισμο θελει 10GB για 2 ωρες 640x480... Aρα αποκλειεται να φτανουν 8GB για 2 ωρες βιντεο αναλυσης 1280x720.

Άσε τους πρόχειρους υπολογισμούς κατά μέρος, γιατί άλλο αλγόριθμο συμπίεσης χρησιμοποιεί η παλιά σου μηχανή για βίντεο 640x480 και άλλο η καινούρια για βίντεο 1280x720.

Link to comment
Share on other sites

Άσε τους πρόχειρους υπολογισμούς κατά μέρος, γιατί άλλο αλγόριθμο συμπίεσης χρησιμοποιεί η παλιά σου μηχανή για βίντεο 640x480 και άλλο η καινούρια για βίντεο 1280x720.

Δεν με εχεις καταλαβει φιλε μου. Δεν υπαρχει παλια μηχανη... για τη καινουργια μιλαω παντα:)

Link to comment
Share on other sites

μια αλλη ...αποψη ειναι να τραβας 40 λεπτα με την 8γιγα.

(χωρις να ειμαι σιγουρος ..απο review αλλη μηχανης ...απλα τραβαει με mjpeg)

Πολυ πιθανων να εχεις περιορισμο στα ποσα λεπτα να τραβας video (πχ...τυχαιο νουμερο ..οχι πανω απο 5 λεπτα...η σε μεγεθος (το πιο συνηθες ....2γβ)

Ξεκινα με μια 8αρα...

Μεταξυ sandisk και transcend παντα θα προτιμω sandisk ..απλα πριν σου εβαλα μια ακριβως στα λεφτα που δινεις απο το ιδιο μαγαζι.

Γιατι υπαρχει και αυτη ..

Sandisk Extreme HD Video SDHC 8GB | Skroutz.gr (που καλο θα ηταν να την τσιμπησεις απο οπου μπορεις φτηνα)

και αυτη...

Sandisk Extreme Pro SDHC 8GB | Skroutz.gr

που ειναι καλυτερη .....αλλα δεν θα σου προσφερει τιποτα...ιδιως αν δεν παρεις usb3 reader

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.